Sabtu, 28 Ogos 2010

Nak Ramai Follower? Pasar Ramadhan Yang Mana Satu?

First, tahniah buat Misshy Innz sebab blog malas dia masuk majalah Remaja keluaran 1 September 2010 ni. Wah! Kagom betol. Sampai jeles tahap gaban aku tengok dia gumbira haha. Nak jugak nak jugak nak jugak boleh? Adeh. :)




Haish. Nampak tak? Maria Ozawa tuuu... Kau hado? Tiba speaking Azwan Ali haha. Entah siapa siapa Maria Ozawa pun aku tak tahu. Lantak la. Anyway, one of the visitors asked me about how to get many followers. Oh my! Aku tak rasa blog ni ramai followers. Sila tengok dengan mata kepala kau. Tak sampai sejuta pun follower blog Budak Lelaki Sebelah Pintu ni kan kan kan? Adeh. Better kau tanya soalan tu kat Redmummy atau Hanis Zalikha. Erk. Aku tak layak dowh. Dah. Aku malu. Lain kali sila tanya soalan objektif ke. Sonang sikit aku nak lempar dadu pilih jawapan. :)




Aku bujang. Aku tak pandai masak. Aku malas nak pandai masak. Sebab aku malas nak belajar masak haha. Jadi aku selalu gi Pasar Ramadhan kalau nak beli juadah berbuka. Well. Kat Tanjung Malim ni meriah Pasar Ramadhan dia. Kat kolej kediaman aku ada satu. Kat kolej kediaman lagi satu ada satu. Kat depan pasaraya Billion ada satu. Kat Proton City ada satu. Pulak tu, hari Sabtu ada Pasar Malam kat depan stesen bas Tanjung Malim ni. Heaven betul dengan makanan kau tahu. Gila weyh! Siriyes aku siriyes. Tapi kan... Tapi kan... Tapi kan... Aku lebih selesa gi Pasar Ramadhan kat kolej kediaman aku ni sajo. Sebab sebab dia?
  • Pasar Ramadhan dia kecil tak besar mana pun. Sonang sikit nak pilih popia mana nak beli. Tiba merengek nak popia nak popia nak popia boleh?
  • Tak letih sangat aku nak pusing pusing empat lima kali. Kau tak nak join aku buang masa pusing pusing?
  • Jimat sikit. Tak perlu nak 'sedekah' duit kat kaunter stesen minyak tu. Dan aku malas nak driving.
  • Aku tak borong banyak mana pun. Aku biasa beli nasi berlauk RM 4, air RM 1 dan kuih RM 1. Total up RM 6 sajo. Kau? Ada sampai juta juta?

potpetpotpet: The art of living is more like wrestling than dancing.

33 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

orang hensem memang banyak peminat...hehe

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

alhamdulillah kalau cik hawa kata macam tu.
ngeee.
takde la.
biasa2 je.
:)

FarhanaDr berkata...

Haah.. Sokong cik awe.. Ekekeke.. :p

Abang abang.. Nape abang hencem cangat ek abang? Hehe.. Zami, wrestling ganas kot.. Dancing laa.. Kalau takmo, ballet jek.. Heeee.. :p

Hizami Rahim berkata...

@FarhanaDr

haha.
wrestling baik untuk kesihatan tulang.
adeh.
:)
ballet?
zami tak pandai pulak.
ajar boleh?
wakakaka~

Amieynna Amin berkata...

Folower kamu ramai.. sebab tu die tanya kot..

sy sokong komen yg 1st.. hehe

AiDa AzRyN berkata...

HAHAHA~ Awak memang fofular la encik zami~ siyes ni.. memang siyes...

Ehem2... abg zami.. abg zami... nak mintak sign boleh?saya peminat abang zami.. wakaka~

Hizami Rahim berkata...

@Amieynna Amin

adeh.
takde la.
:)
biasa je.

Hizami Rahim berkata...

@AiDa AzRyN

nak sign?
okeh.
nak sign panjang ke pendek?
erk.
:P

AiDa AzRyN berkata...

Abang zami.... Kiter nak abang zami sign panjang.. xmo sign pendek.. Pastu kan.. pastu kan... jgn lpe letak no. fon skali.. ley kte koling-moling haha~ *karut lagi mengarut.. aiyarkkk.. >_<

sudah2.. aida pun nak update blog ni~ tata

ayue berkata...

HAHA .
tanye pasal dpat fllower rmai bole pegi dkat bzar ramdhan plakk eh ?
memang hebad laa abg zami nih !
wakakaka ;pp

Hizami Rahim berkata...

@AiDa AzRyN

okeh.
nanti zami bagi signboard.
tunggu jap ek.
haha~

Hizami Rahim berkata...

@ayue

haha.
bukan bukan.
nak berbuka kita gi pasar ramadhan.
takde kaitan nak kumpul follower.
adeh.
:P

Qarl berkata...

a'ah laa

zami kasikla petua rmai followers

hiks!!!

hehe

AiDa AzRyN berkata...

Mu ni sengal la!! awat tak kasi blackboard terus! lagi beso~ haha :)

noor afzan berkata...

alaaa..tak menjawab soalan la kamu nih..
haiihhh..~

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

qarl,
mana ada petua.
:)

Hizami Rahim berkata...

@AiDa AzRyN

cik aida,
blackboard takde sign.
faham?
haha~
:P

Hizami Rahim berkata...

@noor afzan

sebab aku takde jawapan dia.
:)

I n n z berkata...

pasni blog zami yang vogue de vas ni plak masuk remaja eh ;)

aLya berkata...

uish..g bazar abeh rm 6 jek??
lpas nie leh wat entri tips g bazar lak..hehehe

jijie berkata...

dasatnya. maria ozawa pon mai sini.. haha

rizal jabai berkata...

saya adelah follower betuah kt blog ini...hahahahaha..tahniah sya banggaa maria ozawa pon mai cni..jeles nih..huuu

Hizami Rahim berkata...

@I n n z

haha.
mimpi je la yang mampu.
:)
adeh.

Hizami Rahim berkata...

@aLya

wah.
good idea!
thanks.
:)

Hizami Rahim berkata...

@jijie

tahu takpe.
tokojut den.
ngeee~
:)

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

bertuah la sangat.
haha.
aku pun tiba2 bangga.
merdeka!
erk.
:)

Darkbatman berkata...

ramai 2 bro follower ko..bkn sng nk dpt 800++

Hizami Rahim berkata...

@Darkbatman

adeh.
thanks.
:)

muhd afiq berkata...

Maria Ozawa tu SPAMlah haha {:

Fatin Aliyya berkata...

ahah maria ozawa singgah tue.peymes2 ko.:)

ak kdg2 jek msk len sume beli kt bazaar jek.:)

ardinihumaira berkata...

follower blog zami memang ramai la :D hehe

hari2 sbagai ocelot berkata...

wah...
ok wat ur followers..
yg ambo lagi coet.. hahahha

p/s...
merengek hentak2 kaki kat param coz nk popia wjib akan mnambah byakkan followers2 anda hahahha

tulisan kemas berkata...

muka kacak pun membantu followers ramai nie . malangnya ajeem x kacak >___< .

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com