Sabtu, 21 Ogos 2010

Baru Aku Tahu Param Itu Apa

Halo halo. How are you guys? Harap harap sihat belaka. Hari Sabtu aku kali ni tak best. Aku tidur lebih kau tahu. Sampai dah penyek sebelah tengkorak kepala ni haha. Hurm. Kejap lagi baru nak start analisis data kajian tesis cambest aku tu. Adeh. Malas rasa membuak-buak. :) 


Anyway aku tak sempat nak bangun sahur. Bangun bangun je dah azan Subuh. Nangis terus. Boleh? Adeh. Ni sebab dan akibat makan banyak malam tadi. Entah apa apa aku telan. Tak pasal pasal nyenyak je tidur aku lepas tu. Erk. Moral of the story is baca doa SEBELUM dan SELEPAS makan. Aku selalu baca doa SEBELUM makan tapi aku selalu terlupa baca doa SELEPAS makan. Sebab? Ada je benda aku nak kunyah lepas tu haha. Sebab tu aku tak tahu bila nak baca doa SELEPAS makan tu. Adeh. Am joking! :)


Aku selalu gi PARAM kol 6 petang. Oh. PARAM tu Pasar Ramadhan. Erk. Aku baru tahu pagi tadi.  Simpati betul dengan diri sendiri haha. Sebelum sebelum ni aku ingat PARAM tu nama orang. Faham faham sudah. Tak sangka pulak PARAM tu singkatan bagi Pasar Ramadhan. Nangis terus haha. Dahsyat betul. Apa apa pun aku tak tahu nak makan apa hari ni. Kau ada cadangan?




potpetpotpet: Kereta aku dah siap repair. Tunggu masa nak ambil je. Suka. :)

47 ulasan:

CERITA LEBAT berkata...

kahkah..gua pun baru tawu jugak..gua ingatkan param tu nama orang india.haha

rizal jabai berkata...

param param pam param..eh tu bkn intro lagu ke?hohoi
wahh nangis ke?nah tisu lap ingus tu zami..:)

Hizami Rahim berkata...

@CERITA LEBAT

haha.
give me 5!
aku ingat aku sorang je.
kau pun sama haha.
:)

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

uits.
lagu apa pulak tu?
tak pernah dengar pun.
erk.
nangis guna bawang ni haaa.
isk isk isk.
:P

nur 'afifah :) berkata...

ye ke PARAM = PASAR RAMADHAN...??????

Hamzah Ian berkata...

fuhyoo.. bermutu

rizal jabai berkata...

lagu yg x hapal lirik la..wahahaha
uit x pose ke mkn bawang???hahaha :p

Hizami Rahim berkata...

@nur 'afifah :)

yela.
takkan aku tipu kot.
haha.
sila percaya.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Hamzah Ian

mutu.
bukan muthu.
lain tu.
haha.
:P

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

uits.
letak kat mata je.
bukan kat mulut.
ahha.
:P

i'm shin... i'm inesen berkata...

ruginya x sahur... esok jgn lupa sahur ek.. sblm tido.. tepuk2 bantal.. ckp nak bangun jam 5 pagi camtu..

rizal jabai berkata...

timun dh habis ke?ish3
treatment mata yg dasyat :p

Danial Ikhwan Jaafar berkata...

=__= PARAM tu pasar ramadhan rupa-rupanya...sapa la yang kreatif bebenar tu. hahaha.

aku nak panggil BARAM laa. Bazar Ramadhan =P

FarhanaDr berkata...

Hahahaha.. Tak sedap laa param tu.. Tak sesuwei ngan imej pasar ramadhan gitu.. Ahaks.. :p

Ape lagi.. Meh la drive ke ipoh.. Bukak pose sesame.. :)

Hizami Rahim berkata...

@i'm shin... i'm inesen

haha.
okay.
eh eh.
sambil tepuk tu nak kena nyanyi2 ke?
adeh.
:)

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

haha.
timun mana boleh wat nangis.
haiyak.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Danial Ikhwan Jaafar

kan?
kreatif betul.
tapi buruk pulak bunyi dia.
:)

Hizami Rahim berkata...

@FarhanaDr

tahu takpe.
eh.
jauh la pulak nak ke ipoh.
insyaAllah kalau ada rezeki.
:)

amin hafiz berkata...

huhuhu amin pon x tau param tue appa...kwn2 asik sebut jew...asal kelas ABis kul 6 jew jom g param kt kolej pompuan...ingt kew pak cik paran jual murtabk huhuhuhuhuhuhuhu...zami amin dah bt blog......ikut zami huhuhuhu but still permulaan x reti sgt pun...

ardinihumaira berkata...

lorhh.. pasar ramadhan rupanya..
sies dni pon baru tahu.. hehe


selamat berbuka , zami!

hana devushka berkata...

aku x pernah tahu kewujudan nama singkatan PARAM tu..haha~

a i d a ; berkata...

teringat pulak dulu sorg schoolmate aida nickname dia param tau.
tak tahu nape org pggil dia macam tu.
mgkin sbb suka pergi pasar ramadhan la kot. hehehe.

Rozana Razali berkata...

vocab baru! =)

a little less conversation berkata...

'bazar' suda..

nurayunni berkata...

param?
biase kt cni pggil bazar jer..

asphaq berkata...

Aku duk kata hari-hari kot -_-
Bukan nak tanya aku

Qarl berkata...

zami

drive kete tu smpai ke kuala sgor k

hehe

happy fasting!

Hizami Rahim berkata...

@amin hafiz

haha.
bagus2.
dah ada blog nampaknya.
:)
keep it up!

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

wah.
sama dgn zami.
baru je tahu.
:D

Hizami Rahim berkata...

@hana devushka

adeh.
aku pun tak tahu sebelum ni.
:)

Hizami Rahim berkata...

@a i d a ;

oh.
mungkin jugak.
cuba tanya dia.
:P

Hizami Rahim berkata...

@Rozana Razali

hehe.
yep.
sila hafal.
:P

Hizami Rahim berkata...

@a little less conversation

ni orang kata.
:)

Hizami Rahim berkata...

@nurayunni

mungkin nampak style kot bila sebut param.
entah.
:)

Hizami Rahim berkata...

@asphaq

manalah aku tahu kau tahu.
kenapa tak beritahu aku yang kau tahu apa yang aku tak tahu?
erk.
:P

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

haha.
i try.
erk.
happy fasting too!
:)

[z@ck] berkata...

kelas la ko..buka puasa kat hotel.

ima berkata...

haha. baru tau jugak. klasik gler nama PARAM nie. heee~

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

tahu param dr belog sepet keke :P

Aidy Shahiezad berkata...

sangat tak glamer name param tue... haih...

my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/08/abstrak-sebuah-susunan-kata.html

Hizami Rahim berkata...

@[z@ck]

haha.
tu jemputan la.
bukan bayar sendiri.
adeh.
:P

Hizami Rahim berkata...

@ima

klasik?
erk.
:)

Hizami Rahim berkata...

@miss lolly a.k.a luvfareda

haha.
tu la.
tahu daripada siapa siapa entah.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Aidy Shahiezad

kan?
entah kenapa diguna pakai.
:)

sHaiRA haIFA berkata...

PARAM?
haha nak guna lah short term tu..
esok nak ajak kawan g PARAM.ahkk

aliesha kirana berkata...

ahahaah.. AK pn baru tau... ade jugak ek..

aida saharudin berkata...

huwaaaaaa dah 3 hari puasa baru tau param tu apa!
nangis la macam gini -___-

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com