Sabtu, 3 Julai 2010

Cikgu Tak Boleh. Sorry.

Minit minit terakhir di Sek Men Keb Dato' Dol Said Bestari.
All the best to you guys. :')


Pelajar A : Cikgu dah habis la kat sekolah ni?

Aku : Ya. Cikgu dah habis. Yabedabeduuu...

Pelajar A : Ala... Cikgu kata nak belanja KFC.

Aku : Alamak. Cikgu tak janji kan? Cikgu kata kalau boleh cikgu belanja haha. Eh eh tapi KFC kat sini tak buka pagi pagi. Jadi cikgu tak sempat nak beli KFC.

Pelajar A : Cikgu belanja lepas ni la. KFC buka sekarang.

Aku: Erk. Cikgu ada hal lepas ni. Sorry. Lain kali cikgu belanja ye? Jangan sodeh sodeh.

Pelajar A : Cikgu, nak salam...
(sambil menghulurkan tangan dia)

Aku : Oh. Tak boleh tak boleh.

Pelajar B : Eh eh bukan muhrim mana boleh salam.


Okay. Pelajar A dan Pelajar B tu bukan Islam. Jadi aku tak salahkan Pelajar A bila dia menghulurkan tangan tu. Mula mula aku teragak-agak jugak sebab aku takut dia terasa hati kot kot aku tak nak salam dia. Aku tak kejam seyh. Siriyes. Fikir fikir then aku kata tak boleh. Tapi aku salute betul dengan Pelajar B tu sebab aku tak sangka dia faham weyh. Anyway, thanks to all of you. Aku terharu dengan keramahan pelajar pelajar situ. :')




potpetpotpet: Siapa sangka hari pertama aku kat sekolah tak best tapi jadi best hari ke hari. Alhamdulillah.

41 ulasan:

ko paham! berkata...

dh habis? wah. suke..
lepas nie sekolah mne lak?
or.. takde gi mane2 sklh lagi?

Ery Farieha berkata...

dah habes?
x rindu ke nanti?
hehehe

Danial Ikhwan Jaafar berkata...

waaa..aku lama tak singgah kat blog ni. menarik2, mesti best jadi tarikan opss kegemaran budak2. hahah
=P

Hizami Rahim berkata...

ko paham:

haha.
lepas ni sambong study semula.
:)

Hizami Rahim berkata...

ery:

ya.
opkos la rindu nanti.
adeh.
;)

Hizami Rahim berkata...

danial:

hehe.
thanks.
:0

kasih berkata...

hahhaha..gambar tu sumpah lawak ok?
btw,
macam dah betul2 sah jadi cikgu..
shahir dah tinggalkan sekolah..

Sofia berkata...

itu baru 2minggu !!

kalau 14minggu nnt, last day kamu mesti diiringi dgn hadiah yg macam2... keke.. macam akk dl..

Hizami Rahim berkata...

kasih:

haha.
sampai hati kata lawak.
:'(

Hizami Rahim berkata...

sofia:

really?
hehe.
teruja seyh.
:)

ardinihumaira berkata...

zami!


gambar last tu sies cam shahir lah... eh.. shahir cam zami lah! ;p hehe.. siesly... fuhh fuhh... (sambil dalam fikiran nak kenakan adik dni yang shahir ado blog nama budak lelaki sebelah pintu hik3, konfem dia percaya... )


ha zami nanti nak mintak posting mana?

Hizami Rahim berkata...

dni:

haha.
for sure?
adeh.
malu seyh.
zami sambung study lagi.
next year baru praktikal.
:)

kembatolo™ berkata...

gila kacak nak mampos cikgu..
cikgu, nak sign..!~haha

kyoO~rEz@ berkata...

cikgu shahir..eh zami..hehehe (pengaruh media massa) :p
student u tuh nak KFC je bru ingt u kan..hu3 neway last day kat skol nmpk slim dah..hu3

Hizami Rahim berkata...

kembatolo:

haha.
adeh.
nak sign kat mana ni?
wakakaka.
:)

Hizami Rahim berkata...

kyoo:

cewahhh.
takde la.
still the same neh.
:)

FarhanaDr berkata...

Hencemnye cikgu.. Kalau camni ari2 saye pegi sekolah.. Haha.. ;p

Hizami Rahim berkata...

farhana:

haha.
takde la.
biasa2 je.
:)

I n n z berkata...

minggu depan, sume tak nak dtg skola .
sbb cikgu zami dah habes ROS .
hehe xD

iszieylyanziy berkata...

la,,,ros bape lame je???

Khairul Azmi berkata...

best jgk ek jadi cikgu ni..
haha...tahniah kerana berjaya pegang amanah ni...ayat skema

ayie berkata...

huhu hebat tol bkn islam sebut pasal undang2 islam..

cikgu dah abeh kojo ko..
tahniah la menamat dgn jaya..hehe

MOHD FIRDAUS IBRAHIM berkata...

Aku salute rambut ko yg ada effect angin cam faizal tahir tuh n tali pinggang ko yg amat cikgu tuh..haha..smart...huhu

Hizami Rahim berkata...

innz:

haha.
yola tu.
:)
tak pasal2 pengetua tepon zami nanti haha.

Hizami Rahim berkata...

isziey:

oh.
dua minggu je.
:)

Hizami Rahim berkata...

khairul:

haha.
best tapi perit sikit.
:)

Hizami Rahim berkata...

ayie:

haha.
general knowledge kot.
cewahhh.
:)

Hizami Rahim berkata...

firdaus:

eh eh rambut tu tanpa bantuan mana2 jenis angin ye.
wakakaka.
:)

EIPUL berkata...

jami, da abes pektikel ea?

hoho, best2.
nanti mesti teringat balik time pektikel. LOL

hellioz berkata...

lu ajar ape weyh?
sivik ke sex edu?
gyahahahahahah~

tujuhhariseminggu berkata...

wohooo.. cikgu begitu style la... :)

Hizami Rahim berkata...

eipul:

eh eh bukan praktikal.
:)
ROS.
haha.
best weyh.

Hizami Rahim berkata...

hellioz:

haha.
lu memang kejam seyh.
gua ajar math.
:)

Hizami Rahim berkata...

tujuhhariseminggu:

cewah.
takde la.
biasa2 je.
:)

Nazrul berkata...

wahh..bagus cikgu zami nie..tang salam tue..kikiki..bagus2 teruskan..kiki..den nie kadang2 terlepas gak slm worang2 nie, x taw nak ckp per coz dia dh hulur tgn dulu..owh tidaaaakkkk..hehehe..lps nie den kena berhati-hati dijalan raya nieh..hehe..apa pasal jln raya plak nie kan3..haha..larikkk..:-)P

Aidy Shahiezad berkata...

aku sangat admire tali pinggang kau zami... banyak betul lobang... betul2 bagus untuk pengudaraan angin kau tahu.... ahaha... ;p

Hizami Rahim berkata...

nazrul:

haha.
mula2 serba salah jugak.
adeh.
:)

Hizami Rahim berkata...

aidy:

tahu takpe.
sebab tu rasa best je wakakaka.
:)

GuyTree berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jey Yusuff berkata...

saje semak entry lama2 hizami. oh ye.. cikgu kena pki tie. hihi

Blogger bernama Zam ! berkata...

baru jumpe entri ni. *kejam x?
mase ni cekgu xajar form3 , cekgu ajar form2 kan ? sebab tu Zam x berape kenal cekgu? dengar pon dr member2 ckap 'SYAHIR DATANG SKOLA' ,hahaha .

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com