Sabtu, 31 Julai 2010

Aku Sebagai Pemandu Di Lebuhraya

Aku dah sampai Melaka tercinta.


  • Hujan
Kau tahu hujan turun slow mula mula. Lepas tu hujan jadi lebat bak kata omputeh raining cats and dogs. Nervous seyh nak drive laju laju. Tapi aku tetap drive laju laju haha. Sambil kumat kamit baca doa naik kenderaan. Eh eh jangan lupa buka lampu kereta time hujan neyh supaya kereta kereta lain nampak. :)


  • Sesak
Siriyes cam tahik je tadi. Lebuhraya sesak daripada Shah Alam sampai Seremban. Gilosss. Penat menjadi-jadi bila tengok kereta kereta beratur panjang dah macam orang orang nak beli tiket bas balik raya haha. Tak best weyh kalau drive tapi tersekat-sekat. Siottt je rasa dia.


  • Mengantuk
Neyh lagi satu hal. Aku rasa aku dah macam terlebih tidur. Tapi kan tapi kan tapi kan aku tetap mengantuk masa drive tu. So how? Nak kena minum Kopi Jantan ke baru tak mengantuk haha. Mampuih. Aku kalau dah mengantuk tahap cipansss aku berhenti kejap kat mana-mana R&R terdekat lepas tu aku take a nap. Katakan anda mampu mengubahnya!


potpetpotpet: Memandu itu memenatkan.

36 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Naseb baik saye balik ari khamis.. Heehee.. Tapi khamis pon jam sikit.. Dari jejantas sampai damansara..

Selamat pulang dan melepaskan rindu.. Heehee.. :)

ardinihumaira berkata...

dni time ujan la rasa seghiau.. teringat kes langgar biri-biri masa hujan lebat beberapa bulan lepas. owhhhh tak trauma tapi asik teringat je. sobbsss... sian beliau

Nur Fara berkata...

hahaha.. nice experient la ni ya...

btw apa conclusionnyer??
apakah anda seorang pemandu yang baik.. atau sebaliknya.. hehehe..=p

Hizami Rahim berkata...

@FarhanaDr

hehe.
yep.
thanks.
tapi tadi siriyes sesak gilosss.
terkejut jugak.
ingatkan cuti krismas sekarang.
haiyak.
:)

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

wah.
biri2?
biasa dgr lembu @ kambing.
tiba2 dni langgar biri2?
adeh.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Nur Fara

i'm not sure.
i'm caught up in the middle.
:D

I n n z berkata...

i hate driving car .
oke. emo plak .
huhu xP

Hizami Rahim berkata...

@I n n z

haha.
kenapa pulak?
:)

Han$ Xy berkata...

AHAH...memandu itu best~

Hizami Rahim berkata...

@Han$ Xy

siriyes best!
:)

Mimi Saidi berkata...

YE..ANDA HEBAT.ape lg ley ckp kan..hee

♥ αmynαbillα ♥ berkata...

hujan + sesak + mengantuk = xbest an.

x hujan + x sesak + x ngantuk = baru best drive macam alonso :))

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

cam tau je gmbr tu katne? heheh..satu melaka tapi tak pernah pun terserempat ek

Hizami Rahim berkata...

@Mimi Saidi

haha.
hebat?
haiyak~
:)

Hizami Rahim berkata...

@♥ αmynαbillα ♥

haha.
tahu takpe.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

yep.
mesti la cik hawa tahu.
DP.
:)

aliesha kirana berkata...

Pandulah dengan cermat, ingatlah org yg tersayang.. ehem... heheheheehe~

rizal jabai berkata...

nasib baik balik x tumpang kura2 kan..hehe
nk balik umh tu igt yg tersayang.

umh baru blog zami..nmpak ceria..mood riang raya nk aidilfitri nih..nice ;D

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

heheh...yezzaa...

hans berkata...

hahahaha
aku pernah amik gambar dekat tempat ko ambil gambar tu
hahaha

P/S : Mari Makan Buah Tomato!

Dark Half berkata...

hujan+sesak, leh tahan lagi
campur ngantuk tu yg xtahan nak2 R&R jauh lagi

aku penah tertido ms stop kat trafik light

Qarl berkata...

hoho

gmbr komikal sungguh!

En iLham berkata...

aku plak paling benci kalau kene drive sensorang kat highway
ngantuk beb
huhu

Fatin Aliyya berkata...

haha, sabor ajelah yer...:)

Aidy Shahiezad berkata...

len kali naik bas je...
tak pun, ikut jalan dalam...
kan senang... :)

visit my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/08/kisah-kanak-kanak-riang-yang-di.html

Hizami Rahim berkata...

@aliesha kirana

tahu takpe.
trimas atas pesanan ringkas tu.
haha.

:)

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

haha.
kan?
:)
ceria selalu~

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

wohoo~
:D

Hizami Rahim berkata...

@hans

really?
tahniah.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Dark Half

haha.
aku pernah jugak tertutup mata kejap.
ngantuk seyh.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

tema.
:P

Hizami Rahim berkata...

@En iLham

aku suka je drive sesorang.
huhu~

Hizami Rahim berkata...

@Fatin Aliyya

sabar je neyh.
:)
huhu~

Hizami Rahim berkata...

@Aidy Shahiezad

haha.
naik bas tak adventure.
:P

asphaq berkata...

Woh. Layout baru :D
Lawa lawa :)

anisizatyA.J berkata...

Naik kereta and turn up the volume! Baru tak mengantuk. (For me lah.hehe)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com