Khamis, 3 Jun 2010

Tips Kalah Bermaruah Dalam Perlawanan Bowling.

Hai hai. Kaki lenguh la pulak padahal main bowling dua game je kot haha. Nampak sangat tulang-temulang dah reput haish. Oh. Tentang game bowling tadi for me it was okay. Nasib tak masuk longkang semata-mata. Ada jugak langgar dua tiga empat lima enam pin wohoo.


Bukan main lagi gaya menang dia.


Oh. Aktiviti bowling tu actually melibatkan guru-guru dan tenaga kerja SMK Dato' Dol Said (SDDS). At first aku teman my mom dan tak pasal pasal kena main jugak sebab ada kosong satu lagi. Fuhhh... Nasib ada kosong tu kalau tak sia-sia aku bawa socks kau tahu haha.


My lil sis pun ikut jugak.


Hey aku sempat borak-borak dengan cikgu cikgi yang aku kenal tapi aku agak malu malu sikit la. Hurm... Mana pulak aku tak kemalumaluan ya dorang kata aku dah macam Shahir AF8 pulak. Lantak. Sila abaikan kenyataan yang mengganggu gugat jasmani, emosi, rohani dan intelektual ni haha. Eh eh aku dapat 225 jatuhan pin for two rounds. Okay what.


A girl behind. She's a teacher kat sekolah tu and she read my blog katanya. Thanks dear!


Tiba-tiba aku terkeluar idea how to react bila kita kalah dalam game bowling. Specially for sesiapa yang tak berapa hebat atau terer dalam bowling ni haha. Ni kes tak mengaku kalah dan tak sedar diri tahap gaban. Terimalah tips bagaimana kalah bermaruah dalam perlawanan bowling:
  • Kau salahkan lantai bowling tu dengan melemparkan tuduhan bahawasanya lantai tu tak rata dan senget sebelah. Dengan muka beriya-iya kau pergi kat kaunter lalu menyuruh dorang betulkan lantai tu sekarang jugak.
  • Kau tiba-tiba cakap sorang sorang tapi kau kena pastikan kawan-kawan kau dengar ya lebih kurang kau cakap dengan kawan-kawan kau tapi gaya kau macam cakap sorang sorang. Faham tak haha? Kau cakap eh eh mana la bola yang selalu aku guna tu aduh bola warna hijau tahi binatang tu takde la pulak walaupun tu kali pertama kau main bowling kat situ. Lepas tu diselang-selikan dengan dahi berkerut-kerut bagi menunjukkan kau betul-betul kecewa dan putus asa gara-gara takde bola tu. Uwaaa uwaaa...
  • Sebaik je kau baling bola sila kau jerit hadoi sakit pulak ibu jari ni sambil gigit gigit jari tu. Lepas tu tiup tiup jari tu macam sakit nak mammm... Boleh jugak buat aksi lompat lompat sikit supaya nampak lebih real dan hidup lakonan kau.
  • Kau pura-pura mendapat panggilan telefon kecemasan dan bila kau dah selesai pura-pura menjawab panggilan tu kau buat mimik muka tension gila. Kalau kawan-kawan kau tanya kenapa ni monyok monyok senyonyong ni maka kau jawab takde pape sambil senyum tawar cewahhh... Dasat tol. Lepas tu bila giliran kau nak baling bola pulak kau buat macam nak tak nak je baling. Jadi kawan-kawan mesti faham kekalahan kau hari tu.


  Dah gemuk hoi gedebushhh.


potpetpotpet: Best la bowling. Rugi siapa tak suka main bowling haha.

53 ulasan:

Ery Farieha berkata...

225?
bleh tahan
org plg banyak 100+ lebeh je
hahahaha~

I n n z berkata...

ceh ~ ery memotong ku.
haha !

baru sekali men boling.
n tak pernah lagi msk longkang.
hebat kan saya ?
hahaha !

AiDa AzRyN berkata...

shahir?jeng.. jeng.. jeng..

I n n z berkata...

eh, shahir dtg kat cbox zami.
nape x dtg blog sy yg letup2 psl dy ? alaaa ~

Rozana Razali berkata...

suka bowling! suka bowling!! suka bowling..! =P

Hizami Rahim berkata...

ery:

haha.
okay la tu.
haish.
wah.
1st pengkomen.
tahniah.
;)

Hizami Rahim berkata...

innz:

wah.
hebat betul.
zami pernah la bola tu singgah longkang haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

aida:

kuang kuang kuang.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

innz:

kan?
tu la pasal.
terkejut beruang tadi.
haish.
siapa menyamar shahir ni?
baik ngaku haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

rozana:

ya.
a simple game.
;)
tapi susah nak dapat banyak jatuhan pin.
haish.
;)

FarhanaDr berkata...

Erk.. Boleh ke pakai ni? Haha.. Ku tak reti main langsung.. Nak kena belajar dengan Cikgu Zami ni.. Heehee..

Tapi.. Err.. Betul ke malu sikit2? Ekeke..

Nazrul berkata...

hahaha..lawak2 tips yg diberi tp ok gak tue leh apply nie..hahaha...

Nisa A. berkata...

husshhhh suke jek main boling!
hehe ni yg ase nk ajak hizami lawan neh! wakakaa~
hohhhh thanks for the tips. hoho buleh la sy amal kan =p

Qarl berkata...

korang

ZAMI tipu!

die menang raja longkang tadi!!

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:

wakakaka.
okay.
i know.
malu banyak banyak.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

nazrul:

tips tu dah diuji terlebih dulu.
sila percaya haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

nisa:

jom jom.
sila tetapkan tarikh.
;0

Hizami Rahim berkata...

qarl:

hey.
gossip tu.
ahha.
;P

Danial Ikhwan Jaafar berkata...

haah..ada iras2 tu. ahaks!

225 pins tu bukan banyak gaban ke tu? fuhh~

Hizami Rahim berkata...

danial:

ahha.
jauh beza kot.
;)
225 pins itu for 2 games.
;)

CPM diyana berkata...

kitorg kt sini pon dh lame prasan muke abg cm shahir....haha mase kluar arituh pon..dh prasan gak bdn abg cm naek sket..wahahahaha

Hizami Rahim berkata...

nana:

wakakaka.
jahat wo.
sekarang tengah cuba maintain berat badan.
haha.

CPM diyana berkata...

abg maintain laa..nana mmg dh x leyh maintain..dh x leyh diselamatkn agi..haha

Hizami Rahim berkata...

nana:

haha.
ye la.
;)

iLmuMania berkata...

Tips itu rasa ramai guna sekarang ni haha :).

encikSEDAP.com berkata...

believe it or not.. masa skolah dulu nom 1 tu mmg pernah buat.. sbb lantai dia mmg senget.. haha..

AiDa AzRyN berkata...

comey sungguh kawan aku ni... ;)

mR.sYaH berkata...

225 tu kira banyak r.. aku pernah main xpernah dpt 100.. tapi aku ttp menang.. hahha..

Kiddo. berkata...

tips ko, aku bole guna pakai lepas ni. haha! suke bowling, tapi TERER sangat sampai tak larat nak main. haha :D

Adam Arjuna berkata...

Eceh.. padahal mmg dah ready nakn main games tu gak kan..
tunggu peluang mari je... ahahhaha..

well beb, bowling is one of my fevret games.. jom layan skali nnt mau...???

Rowena Chasez berkata...

zami,
u mesti wat skills2 nie kan???
hehehehee..
ehhh2..
si kecik yg comel 2 pun ikut gak??
dia main skali x??

Hizami Rahim berkata...

ilmumania:

haha.
ya.
berdasarkan pengalaman sendiri jugak haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

enciksedap:

ahha.
pandai la.
sure senget?

Hizami Rahim berkata...

aida:

siapakah?
zami ke?
aiyoh.
;)

Hizami Rahim berkata...

mr syah:

wah.
ye ke?
haish.
bagus la satu geng tak pernah dapat 100 haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

kiddo:

sila sila.
;)

Hizami Rahim berkata...

adam:

ya.
feveret game aku jugak tu.
hehe.
jom main nanti.
;)

Hizami Rahim berkata...

rowena:

ya.
dia ikut sekali.
dia nak main.
tapi tak larat nak angkat bola.
haish.
kesian.
;)

jijie berkata...

adess...gambar ada disni...dengan muka yang agak selenga...malu..larrriiikkkk!!!

rizal jabai berkata...

bagos2..longkang tetap jadi pujaanku..rase bebangge bile tips2 bernas tu di jadikan sandaran kekalahan..huahuahuahua

a i d a ; berkata...

syiook nye org tu main boling. =)
225? ok sgt la tu. hebat!
paling byk pun, 100+ je. huu.

tp lagi hebat bila bola boling terhayun ke blkg. hebat tak hebat? kihkih.

Gossip Guy berkata...

belanja aku men bowling..!!
lamer tak men..haha

Hizami Rahim berkata...

jijie:

oh.
anda rupanya.
ingatkan siapa tadi haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

rizal:

tu la.
sila praktikkan sebaik mungkin.
insyaAllah berbaloi-baloi.
ahha.

Hizami Rahim berkata...

aida:

haha.
eh eh zami pernah okay baling ke belakang.
nasib takde orang masa tu.
adeh.

Hizami Rahim berkata...

qarl:

ekau kan kojo.
ekau la belanjo den.
ek?

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

oit.

sila ajar l0lly men bolingggggggg

joegrimjow berkata...

perghh
mantap niii

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:

jom jom.
haha.
bila ni?

Hizami Rahim berkata...

joe:

wakakaka.
biaso jo.
;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.klu i maen bowlink, asek masuk longkang je :(

I.Hazwani berkata...

nak try point yang terakhir tu la
HAHA

Aidy Shahiezad berkata...

tulang-temulang dah reput menandakan zaman remaja kau dah semakin tiba ke penghujungnya kan... ahahha...

p/s: jom lawan bowling nanti... seriously, aku tak pandai men.. senang je kau nk kalahkan aku nnt...

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com