+ -

Pages

Semakin Ramai Orang Suka Semakin Ramai Orang Benci.

Aduh. Letih sudah kepala lutut aku tadi berjalan-jalan dengan pantas. Fuh. Aku dah takde kerja nak buat maka shopping la jawabnya. Eh eh aku bukan kaki shopping kau tahu. Jarang kot aku nak shopping sana shopping sini sebab takde duit haha. Oh. Aku beli apa pulak tadi? Jeng jeng jeng.
  • kemeja biru gelap lengan panjang
  • tali leher silver
  • seluar slack hitam
  • singlet gray dan singlet hitam
  • t-shirt

Okay. Sekian. Aku tahu gaya macam budak-budak nak masuk matrikulasi kan kan kan? Lantak. Konon persediaan nak masuk sekolah lepas cuti ni cewahhh. Sila kata hek hek hek poyo dengan bersemangat waja.




Hey. Aku teringat dialog Syafinaz masa dia beri komen terhadap persembahan Dayang Nurfaizah dalam rancangan One In A Million (OIAM). Syafinaz ada kata iaitu semakin ramai orang suka maka semakin ramai orang tak suka secara tak langsung. Oh. Aku bukan nak cakap pasal Syafinaz atau Dayang Nurfaizah haha. Aku nak sebut perihal hipotesis tu semata-mata sebab cambest. Eh eh kenapa pulak boleh jadi macam tu? Renung-renungkan dan selamat hari jadi wahai Insan Tinggi tiba-tiba. Boleh?


Secara analoginya, bilangan orang suka adalah berkadar terus dengan bilangan orang benci. Seriously. Tak perlu kot aku nak petik mana-mana contoh tapi korang boleh tengok sendiri. Selebriti. Ahli politik. Penjawat awam. Jiran tetangga. Termasuk blogger. Boleh? Harap-harap aku terkecuali hadoi.


Blog Sahabat Hari Ini: Kembatolo
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Semakin Ramai Orang Suka Semakin Ramai Orang Benci. Aduh. Letih sudah kepala lutut aku tadi berjalan-jalan dengan pantas. Fuh. Aku dah takde kerja nak b...

45 ulasan:

aleeza huda berkata...

tk paham :D tp best :)

Hizami Rahim berkata...

aleeza:

haha.
;)
aiyoh.

aleeza huda berkata...

i tk paham yang ni

"ramai orang suka = ramai orang kenal (suka dan benci) = ramai orang benci"

hehehe~sama dengan tu maksud nye sama lh ye?

JaJa'Z berkata...

takpe2..akak paham..orang nak kena ROS memang mcm tu..hehehhe

Hizami Rahim berkata...

aleeza:

haha.
okay2.
dah renovate ayat tu sikit.
thanks.
;)

Hizami Rahim berkata...

cikgu jaja:

wakakaka.
haish.
tahu-tahu je.
hadoi.

Darkbatman berkata...

life..biase la.. ade ups n downs..ade org ske ade org benci..terima ngan terbuka..

Hizami Rahim berkata...

darkbatman:

betul bro.
hati ni betul2 terbuka.
lagi terbuka daripada rumah terbuka.
haha.
;)

Ery Farieha berkata...

hmm betol
lagi ramai org suka
lg ramai yg benci
huhuhuuh

Hizami Rahim berkata...

ery:

kan kan kan?
haha.
adat.
;)

Nisa A. berkata...

owhhh memang betol
jika org luar makin ramai suke kita,tibe2 yg makin ramai x suke tu classmate sndri.
sgt sedeyh ouhh =(

Hizami Rahim berkata...

nisa:

really?
hadoi.
kes berat tu.
takpe2.
sabar je la.
ada hikmah di sebalik semua tu ye.
;)

aleeza huda berkata...

ROS tu stands 4?

Hizami Rahim berkata...

aleeza:

ROS tu stands for Rancangan Orientasi Sekolah.
;)
ada dalam entri sebelum ni.
thanks sudi nak tahu.
hehe.

kembatolo™ berkata...

macam tu ke?boley caye?haha..
ko tanak wat eksperimen ke?

Hizami Rahim berkata...

kembatolo:

wakakaka.
aku sedang buat la ni.
sebenarnya kau jadi bahan eksperimen haha.
padan!!!
;P

aleeza huda berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
En iLham berkata...

huhu
tau takpe
jadik bile makin ramai benci kita, makin ramai la eh yang suke kite??
boleh ke hipotesis yang camtu plak??

Lelord berkata...

hahhahahah akak suke jew

bile papa najlaa dh balik lg suke
tetiba kan....

Hizami Rahim berkata...

aleeza:

aiyoh.
apa ni?
cikgu jaja tu tujukan orang nak kena ROS tu kat zami la.
zami kena buat ROS kat sekolah lepas cuti ni.
haish.
tak perlu kot nak emo.
dia tak tujukan kat anda pun.
okay?
;)

Hizami Rahim berkata...

en ilham:

wakakaka.
oh.
itu tak tahu pulak.
mungkin kot.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

lelord:

cewah.
bahagia betul.
;0

FarhanaDr berkata...

Hahahahaha.. Sedap2.. Bagus hipotesis tu.. Hik hik.. Wat ku berfikir secara mendalam jap.. Hehe.. ;p

Selamat hari lahir zack.. =)

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:

tu la.
haha.
dah tua zack.
;)

ravishingpeacock berkata...

lojik tu frmula 2 hehe ;)

Rowena Chasez berkata...

zami..
org yg benci 2 mesti didengki kan kan kan??
obvious laa..
hehee~

ardinihumaira berkata...

setuju.. setuju... tu la kan zami.. :'(


huk3.. tenet meroyan betulla minggu ni rasa nak tukul je broadband.. haippp gedebush gedebuk gedebak.. fadan mukes bokbeng


Hai.. Jemput Ke Blog Dni ;)

hellioz berkata...

gwa sedar
ramai yg benci kt gwa
gyahahahhaahahahahhaaha~

pedulik hape gwa
gyahaahahahaahhahahaah~

syok pe ade haters...
haters ni caring sbenanye tau...
gyahahahahahah~

hellioz berkata...

dem...
ape la masalah lappy gwa neyh
gyahahahahah~

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

hizami datang ke blog awe sebab dah kena tag...mesti menang punya...

niesz berkata...

ermm..xfhm lorh..np ek kene pkai mcm tu..owh..fhm da..hihi..da sedie ke?hikhikhik..pling xsuke kene orientasi..

helena's berkata...

betul cakap hellioz nih haha haterz nih lah yang paling caring sekali.

alah senang pikir camni org tu tak suke kite sebab dia takleh jadi cam kite!

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

kat belOg pom sameeeee kan kan kan ?

Jantan Keparat berkata...

wah..
betul2!!!

Hizami Rahim berkata...

ravishing:

ya.
logik dan diterima akal.
;)

Hizami Rahim berkata...

rowena:

hehe.
kebarangkalian besar.
;)
kan kan kan?

Hizami Rahim berkata...

dni:

erk.
masalah broadband ke?
haish.
sabar sabar.
;)

Hizami Rahim berkata...

hellioz:

wakakaka.
samapi tiga kali lu komen.
terkagum gua.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

hawa:

oh.
really?
thanks cik hawa.
;)

Hizami Rahim berkata...

niesz:

erk.
bukan orientasi la.
haha.
that's okay.
;)

Hizami Rahim berkata...

helena:

tahu takpe.
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:

ya.
betul betul.
;)
sama je konsep yang diguna pakai.
huhu~

Hizami Rahim berkata...

jantan keparat:

give me five!!!
;)

fndrocka berkata...

setuju!

LORD ZARA 札拉 berkata...

style terbaik la!
nanti dah pakai baju tu, wajib ambil gambar!'


wajib!

< >