Semakin Ramai Orang Suka Semakin Ramai Orang Benci.

Aduh. Letih sudah kepala lutut aku tadi berjalan-jalan dengan pantas. Fuh. Aku dah takde kerja nak buat maka shopping la jawabnya. Eh eh aku bukan kaki shopping kau tahu. Jarang kot aku nak shopping sana shopping sini sebab takde duit haha. Oh. Aku beli apa pulak tadi? Jeng jeng jeng.
  • kemeja biru gelap lengan panjang
  • tali leher silver
  • seluar slack hitam
  • singlet gray dan singlet hitam
  • t-shirt

Okay. Sekian. Aku tahu gaya macam budak-budak nak masuk matrikulasi kan kan kan? Lantak. Konon persediaan nak masuk sekolah lepas cuti ni cewahhh. Sila kata hek hek hek poyo dengan bersemangat waja.




Hey. Aku teringat dialog Syafinaz masa dia beri komen terhadap persembahan Dayang Nurfaizah dalam rancangan One In A Million (OIAM). Syafinaz ada kata iaitu semakin ramai orang suka maka semakin ramai orang tak suka secara tak langsung. Oh. Aku bukan nak cakap pasal Syafinaz atau Dayang Nurfaizah haha. Aku nak sebut perihal hipotesis tu semata-mata sebab cambest. Eh eh kenapa pulak boleh jadi macam tu? Renung-renungkan dan selamat hari jadi wahai Insan Tinggi tiba-tiba. Boleh?


Secara analoginya, bilangan orang suka adalah berkadar terus dengan bilangan orang benci. Seriously. Tak perlu kot aku nak petik mana-mana contoh tapi korang boleh tengok sendiri. Selebriti. Ahli politik. Penjawat awam. Jiran tetangga. Termasuk blogger. Boleh? Harap-harap aku terkecuali hadoi.


Blog Sahabat Hari Ini: Kembatolo

45 ulasan:

  1. tk paham :D tp best :)

    BalasPadam
  2. i tk paham yang ni

    "ramai orang suka = ramai orang kenal (suka dan benci) = ramai orang benci"

    hehehe~sama dengan tu maksud nye sama lh ye?

    BalasPadam
  3. takpe2..akak paham..orang nak kena ROS memang mcm tu..hehehhe

    BalasPadam
  4. aleeza:

    haha.
    okay2.
    dah renovate ayat tu sikit.
    thanks.
    ;)

    BalasPadam
  5. cikgu jaja:

    wakakaka.
    haish.
    tahu-tahu je.
    hadoi.

    BalasPadam
  6. life..biase la.. ade ups n downs..ade org ske ade org benci..terima ngan terbuka..

    BalasPadam
  7. darkbatman:

    betul bro.
    hati ni betul2 terbuka.
    lagi terbuka daripada rumah terbuka.
    haha.
    ;)

    BalasPadam
  8. hmm betol
    lagi ramai org suka
    lg ramai yg benci
    huhuhuuh

    BalasPadam
  9. ery:

    kan kan kan?
    haha.
    adat.
    ;)

    BalasPadam
  10. owhhh memang betol
    jika org luar makin ramai suke kita,tibe2 yg makin ramai x suke tu classmate sndri.
    sgt sedeyh ouhh =(

    BalasPadam
  11. nisa:

    really?
    hadoi.
    kes berat tu.
    takpe2.
    sabar je la.
    ada hikmah di sebalik semua tu ye.
    ;)

    BalasPadam
  12. aleeza:

    ROS tu stands for Rancangan Orientasi Sekolah.
    ;)
    ada dalam entri sebelum ni.
    thanks sudi nak tahu.
    hehe.

    BalasPadam
  13. macam tu ke?boley caye?haha..
    ko tanak wat eksperimen ke?

    BalasPadam
  14. kembatolo:

    wakakaka.
    aku sedang buat la ni.
    sebenarnya kau jadi bahan eksperimen haha.
    padan!!!
    ;P

    BalasPadam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  16. huhu
    tau takpe
    jadik bile makin ramai benci kita, makin ramai la eh yang suke kite??
    boleh ke hipotesis yang camtu plak??

    BalasPadam
  17. hahhahahah akak suke jew

    bile papa najlaa dh balik lg suke
    tetiba kan....

    BalasPadam
  18. aleeza:

    aiyoh.
    apa ni?
    cikgu jaja tu tujukan orang nak kena ROS tu kat zami la.
    zami kena buat ROS kat sekolah lepas cuti ni.
    haish.
    tak perlu kot nak emo.
    dia tak tujukan kat anda pun.
    okay?
    ;)

    BalasPadam
  19. en ilham:

    wakakaka.
    oh.
    itu tak tahu pulak.
    mungkin kot.
    haha.
    ;)

    BalasPadam
  20. lelord:

    cewah.
    bahagia betul.
    ;0

    BalasPadam
  21. Hahahahaha.. Sedap2.. Bagus hipotesis tu.. Hik hik.. Wat ku berfikir secara mendalam jap.. Hehe.. ;p

    Selamat hari lahir zack.. =)

    BalasPadam
  22. farhanadr:

    tu la.
    haha.
    dah tua zack.
    ;)

    BalasPadam
  23. zami..
    org yg benci 2 mesti didengki kan kan kan??
    obvious laa..
    hehee~

    BalasPadam
  24. setuju.. setuju... tu la kan zami.. :'(


    huk3.. tenet meroyan betulla minggu ni rasa nak tukul je broadband.. haippp gedebush gedebuk gedebak.. fadan mukes bokbeng


    Hai.. Jemput Ke Blog Dni ;)

    BalasPadam
  25. gwa sedar
    ramai yg benci kt gwa
    gyahahahhaahahahahhaaha~

    pedulik hape gwa
    gyahaahahahaahhahahaah~

    syok pe ade haters...
    haters ni caring sbenanye tau...
    gyahahahahahah~

    BalasPadam
  26. dem...
    ape la masalah lappy gwa neyh
    gyahahahahah~

    BalasPadam
  27. hizami datang ke blog awe sebab dah kena tag...mesti menang punya...

    BalasPadam
  28. ermm..xfhm lorh..np ek kene pkai mcm tu..owh..fhm da..hihi..da sedie ke?hikhikhik..pling xsuke kene orientasi..

    BalasPadam
  29. betul cakap hellioz nih haha haterz nih lah yang paling caring sekali.

    alah senang pikir camni org tu tak suke kite sebab dia takleh jadi cam kite!

    BalasPadam
  30. kat belOg pom sameeeee kan kan kan ?

    BalasPadam
  31. ravishing:

    ya.
    logik dan diterima akal.
    ;)

    BalasPadam
  32. rowena:

    hehe.
    kebarangkalian besar.
    ;)
    kan kan kan?

    BalasPadam
  33. dni:

    erk.
    masalah broadband ke?
    haish.
    sabar sabar.
    ;)

    BalasPadam
  34. hellioz:

    wakakaka.
    samapi tiga kali lu komen.
    terkagum gua.
    haha.
    ;)

    BalasPadam
  35. hawa:

    oh.
    really?
    thanks cik hawa.
    ;)

    BalasPadam
  36. niesz:

    erk.
    bukan orientasi la.
    haha.
    that's okay.
    ;)

    BalasPadam
  37. helena:

    tahu takpe.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  38. miss lolly:

    ya.
    betul betul.
    ;)
    sama je konsep yang diguna pakai.
    huhu~

    BalasPadam
  39. jantan keparat:

    give me five!!!
    ;)

    BalasPadam
  40. style terbaik la!
    nanti dah pakai baju tu, wajib ambil gambar!'


    wajib!

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")