Rabu, 2 Jun 2010

ROS Itu Bukan Bunga. Sila Percaya.

Well. Tak lama lagi aku ada Rancangan Orientasi Sekolah iaitu ROS. Aku kena buat report tentang sekolah tu bagaimana operasi dia kemudian apa kemudahan yang ada kat sekolah tu dan macam macam lagi. Lebih kurang seperti introduction about pengurusan sekolah kot haha. Bantai je la. Jadi aku kena berada di sekolah tu selama dua minggu je. Nasib tak dua tahun kau. Lepas ROS tu maka tinggal seminggu lagi sebelum aku masuk semester tujuh yay tak lama lagi dah nak habis study. Sila jangan jealous wahai rakyat jelata.


Nasib badan.


Eh eh aku buat ROS tu kat sekolah sama dengan my mom. HohO. My mom is one of the teachers there. Aku pun pernah sekolah kat situ jadi aku kenal ramai cikgu cikgu dan aku harap-harap tak kekok la kan kan kan? Adoi. Lupa pulak. My mom told me that Pengetua sekolah tu dah ready nak bagi kerja kat aku haha. Dan aku tak kenal Pengetua tu since dia masuk sekolah tu selepas aku dah habis SPM. Hadoi. Wahai Pengetua kenapa kenapa kenapa? Nasib aku tak lama kat sekolah tu. Jangan pulak masa dua minggu tu aku rasa macam dua tahun sembilan bulan tiga belas hari sudahhh. Haish. Sabar sabar.


Apa pulak kerja Pengetua tu nak bagi kat aku ni? Risau. Jangan la pelik pelik seperti:
  • Kaut sawang sawang kat atas siling. 
  • Angkat baja tahi lembu.
  • Berus kaki lima depan pejabat.
  • Cari uban kat rambut kerani.
  • Masak nasi himpit.

Aku tak kisah cuma aku harap kerja kerja tu tak membebankan aku haha. Wah. Demand??? Bukan bukan. Sepanjang ROS tu aku kena siapkan report pasal sekolah tu dan aku nak kumpul data for my thesis kau ingat macam makan ikan bilis dengan roti celup milo ke??? Hadoi. Harap harap Allah permudahkan segala urusan aku di dunia ni serta di akhirat kelak. Amin.


Jom ramai ramai tukar profile picture with this!!!


potpetpotpet: My mom kata kenapa tak cakap dulu kalau tak boleh buat kat sekolah lain. Haish. Tak pasal pasal aku menyesal hadoi.

50 ulasan:

hakimfaridzul berkata...

hohohoho!!!

semoga kau tak dapat kerja-kerja merepek tu.

jadi tukang kebun okay gak untuk kau...

cuci2 kolam, pangkas2 pokok bunga!

good luck hizami!

Hizami Rahim berkata...

hakim:

wakakaka.
tu la pasal.
part time pun boleh.
;P

Aidy Shahiezad berkata...

jadi cikgu mane boleh demand2 keje.. smua keje yg disuruh pengetua, kenalah buat dgn dedikasi dan tawaduk... hehehe....

2 minggu je pun... ;)

cikTAM berkata...

bkn bunga ros?
hehe

btw gud luck :)

Hizami Rahim berkata...

aidy:

ahha.
ye la.
khusyuk lagi tawaduk ni.
hadoi.

Hizami Rahim berkata...

ciktam:

yep.
bukan.
thanks.
hehe.
;)

iLmuMania berkata...

Jadi hang kebun jelah hahaha :).

I n n z berkata...

cabut uban kerani.
hehe.
lawak laa xD


slmt berROS ;)

Qarl berkata...

2 weeks je?

cm 2 jam je

Hizami Rahim berkata...

ilmumania:

haish.
cikgu la.
haha.

Hizami Rahim berkata...

innz:

tu la.
bukan senang tu nak cabut uban.
mahu tiga minggu enam hari baru selesai.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

qarl:

haha.
permulaan.
one step at a time.
;)

En iLham berkata...

hehe
kene tanda kerta periksa pendidikan sivik kot
hehe
semoga berjaya dalam ROS

Hizami Rahim berkata...

en ilham:

haha.
oh itu senang.
;)

FarhanaDr berkata...

Memang ROS bukan bunga dan saye percaye laa dengan awak ni.. Hahahaha... ;p

Mungkin kerja trim bunga kat sekolah.. Hadoiyai.. ;p

Selamat ber"ROS" ye.. Ekeke..

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:

ahha.
thanks.
fuh.
harap harap tak kena macam tu.
;)

Fiffy berkata...

pengetua suruh ko jaga skolah time cuti ni weh, hahahaa

g berkebun tanam bunga time cuti ni, nt bangga dgn titik peluh ko sndiri, nt mna tau ko posting kt skolah tu, ko ckp la kt anak murid ko,

'pokok2 bunga ni, cikgu la yg tanam, masa cikgu study dulu2.'

haha

jijie berkata...

lor..patut le nampak nama macam dikenali pada surat di pejabat tadi... lalala~
selamat bertugas di dol said ye...

M a W a D D a H berkata...

yer..percaya..ROS tu bukan bunga...hehehe

wahhh..best r dah nak habis belajar...errr..kalu pengetua bagi kije pelik2 ok gak tu...hahaha...sangat kelakar apa yang kamu bayangkan...hahaha

gud work ok...lalala

ishiko berkata...

ahhaha... saya pn pnah buat ros kat sek my mum...besh3x...
OOoo.. sem 7?? study kat mane??

*erkk.. ape kaitan en3 dgn bunga ros??hehee..

ishiko berkata...

*salah paham.. ros itu bkn bga... br perasan ..hahhahaa..

eqbalzack berkata...

bawa kamera....ambik pic byk2 utk buat report nnt...hehe

Nisa A. berkata...

hmmmm yg cabut uban tu mcm berkemungkinan besar jek. hahaa~
=P

ardinihumaira berkata...

la...zami bakal cikgu ke? dni tatau... hehe... adik dni ROS kat sekolah lama dia.. best je kan.. ;)

MUKA CEMNI FAHRIN AHMAD BERKENAN TAK?

a i d a ; berkata...

selamat berROS! hehe.

~ada award utk hizami. :)

rizal jabai berkata...

zami umah aku byk sawang,tggu ko dtg kaut...hehe

bestnye gi skola tpt ko blaja dulu...cikgu2 mst bangga tgk ko bakal ganti dorg..

kutojimedo berkata...

ROS pulak dalam term medic merujuk kepada foramen(lubang) yang berada di skull.

foramen rotundum
foramen ovale
foramen spinosum


haha.

eh teacher, nk pinjam ipod yea?wakakakka.kena tunggu kakak pos dulu dari newzealand.
XD

AiDa AzRyN berkata...

en. zami,cabut rumput dpn rmh sy cpt....... agaga~

JaJa'Z berkata...

Selamat Ber'ROS' hizami..jangan sombong2 time ROS..apa kerja orang bagi terima je..yg relevan la..heheh..teringat plak kenangan 10 thn lepas..ROS kat sek kluster..hheheh

balqis berkata...

ho. gudluck la ye! :)

Hizami Rahim berkata...

fiffy:

haha.
kalau bunga tu sempat berbunga.
kalau tak nak cakap apa?
"ni la tanah yang saya dah gemburkan haha."

;)

Hizami Rahim berkata...

jijie:

really?
haish.
mana tahu ni haha.
kantoi.
;)

Hizami Rahim berkata...

mawaddah:

ya.
tak sabar nak habis study haha.
;)
thanks.

Hizami Rahim berkata...

ishiko:

harap2 best la.
haha.
thanks dear.
nasib buat ulangkaji.
;)

Hizami Rahim berkata...

abang eq:

oh.
itu sudah pasti.
haha.
pinjam dslr boleh?
;)

Hizami Rahim berkata...

nisa:

tu yang gerun tu.
neves.
;)

Hizami Rahim berkata...

dni:

haha.
bakal guru.
belum lagi.
;0

Hizami Rahim berkata...

aida:

thanks dear.
;)

Hizami Rahim berkata...

rizal:

haha.
ada ku kisah?
haha.
;P

Hizami Rahim berkata...

kutojimedo:

cewahhh...
nak jugak ROS haha.
;)
eh eh boleh kah pinjam?
;)

Hizami Rahim berkata...

aida:

guna mesin rumput sudah.
haha.
;P

Hizami Rahim berkata...

cikgu jaja:

ya.
sedang berusaha.
;)

Hizami Rahim berkata...

balqis:

thanks dear.
;)

AROL DSHW berkata...

kenapa tak buat kat sekolah arol?
kalau tak, boleh jumpa hehe. ;)

Hizami Rahim berkata...

arol:

haha.
tu la.
ingatkan nak buat.
tapi tak perasan pulak Dr Rosnanaini ada kat situ.
kalau tak mesti dah pilih sekolah tu.
haha.
;0

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

semua tukar pic itam2 tukl sokongggg keamanan :) gud :)

hans berkata...

hahahha
pic ko tu wat aku gelak
tak tahu asal
wakakakakk

owh...
ingat ROS tu bunga
hehehe

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:

yep.
;)
sokong sokong.

Hizami Rahim berkata...

hans:

kureng asammm...
haha.
;P

ஐ Nurul-chan ஐ berkata...

keja yg pelik2 tuu aa best. wakaka XD
da tukar da profile pic. weee:P

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com