Khamis, 24 Jun 2010

Ohmakkau!

Adeh. How come meh? I had to teach a class without any preparation!!! A topic from Additional Mathematics Form 4 weyh. Gilosss. Aku kecewa betul. Seriously. Cikgu N bukan nama sebenar tiba-tiba serbu aku yang tengah duduk tadi. Aku pun agak-agak terkujat babunsss la jugak haha.


"Eh eh zami boleh tak tolong saya? Awak masuk kelas 4 A bukan nama sebenar ni lepas tu ajar bab sekian sekian sekian. Boleh?"

"Awallah dondang dondang la sayang ayum ayum. Saya tak tahu nak ajar apa ni. Adeh. Tak bersedia ni."

"Takpe. Awak dah pandai kan. Awak ajar dorang okay? Saya ada kerja sikit ni. Nah ni buku teks."

"Oh. Okay."


Hurm. Aku pergi jugak walaupun aku berat hati. Ya. Aku kena mengajar tanpa buat apa-apa persediaan. Even nota dalam buku teks tu pun aku tak sempat nak baca weyh. Eh eh aku hanya sempat selak helaian buku teks masa aku sedang berjalan kaki menuju ke kelas tu kau tahu. Gilosss. I tried my best but I know I did worst. Well. Aku sangat sangat kuciwa with my performance. Kelam kabut. Neves. Clueless. Adeh. Harap-harap budak-budak tu faham la kan kan kan? But based on how they answered the exercises aku tengok most of them faham la jugak haha. Sukahati je buat kesimpulan.




potpetpotpet: Siapa kata jadi cikgu sonang sajo meh sini aku ketuk kepala dia dengan senduk berkali-kali secara laju.

74 ulasan:

  1. fenomena biasa buat guru2 jr. ni....hentam saja!

    BalasPadam
  2. hahaha~

    gelabah ke cikgu?
    cikgu baru mmg salu neves..baek baek cikgu..lepas habes kelas nanti dorang mesty gelakkan cikgu :P

    BalasPadam
  3. nape Awallah Dondang

    nyanyi lh Kalau Mencari Teman

    zami

    valuable experience tuh

    gud luck k lg seminggu kn

    BalasPadam
  4. abang eq:

    haha.
    adeh.
    pulak kan.
    ;)

    BalasPadam
  5. adrina:

    lebih kurang la.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. very funny.......
    awat x upload pic u pakai baju batik???

    http://danieldeadie.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. aleeza:

    tak kisah la.
    ni ikhlas.
    biar Allah Maha Mengetahui.
    ;)

    BalasPadam
  9. omg. dulu ak x minat jadi cikgu. sebab aku bosan hidup dlm keluarga cikgu. nak kuar kepompong la kan. but lately, mcm best lak bila baca blog cikgu n bakal2 cikgu ni. mcm interesting je dgr makbapak aku crita pasal hal2 skolah n budak2. ohhh

    BalasPadam
  10. pic zami tu atas dataran pahlawan!

    o yeah

    teringat kenangan lalu..

    tibe2

    BalasPadam
  11. hahha..awal2 dah kena buli..guru ROS, guru praktikal or guru GSTT memang sasaran guru ganti...so, kena prepare yek..

    BalasPadam
  12. qarl:

    adeh.
    lupa pulak.
    tema kali ni etnik kreatif la.
    wakakaka~

    BalasPadam
  13. adie:

    ops.
    lupa.
    next entry kot.
    haha.
    ;)

    BalasPadam
  14. fiffy:

    haha.
    interesting kan?
    tu la.
    tapi agak payah jugak la jadi cikgu ni.
    adeh.
    ;)

    BalasPadam
  15. qarl:

    tahu takpe.
    eh eh kenangan apa tu?
    jeng jeng jeng.
    ;)

    BalasPadam
  16. awala dondang dondang lahh sayangg
    hahaha
    tkpa tkpa
    ini semua pengalaman
    :D

    BalasPadam
  17. cikgu jaja:

    tu la pasal.
    sabar je la.
    ;)
    ingatkan budak2 sekolah asrama je ada kes buli2 ni.
    wakakaka~

    BalasPadam
  18. qilamahadi:

    ya.
    the best teacher is experience.
    ;)
    and i learn a lot from it.

    BalasPadam
  19. subjek addmath kalu cikgunye ajar ta phm,mmg dakdak die pon pening lah. haha :P tp nurul tau,abg hazami konpem wat the best punya lah. hik3 :D

    BalasPadam
  20. nati ramai la anak murid minat..

    dulu leza ada cikgu addmath,mude,baru mengajar.mmg kelakar tgk dia neves habes :D

    all the best cikgu ^_^

    BalasPadam
  21. nasib baik eden xjadi cikgu..haah...

    BalasPadam
  22. ni kes buli cikgu baru ni
    haha

    BalasPadam
  23. cikgu terjun mmg la ta sempat nk prepare .
    tape3 .
    len kali cube lagi ;)

    u got my vote.
    erk. tetibe xD

    BalasPadam
  24. bestnye dapat ajar Addmath.. Kacang kot.. keke..

    pesanan dr pihak penaja: yg penting, buat2 macam terer aje! hehe

    BalasPadam
  25. hehe... ngaja addmath ok sket kot dari tetiba opsyen fizik kena ngaja subjek bahasa melayu? sape lagi kalo bukan cik abang dni. miahaha... sian dia ;p

    BalasPadam
  26. alahaiii zami cian nye. he he xpe2 ni pengalaman =)

    BalasPadam
  27. xper, no hal.
    kitaorg mmg murid bijak cikgu
    lagi2 bila cikgu yg ajar ...

    kata murid itu.



    >>___<< muahahahhaha

    BalasPadam
  28. bahaha..walah wei...
    mmg gelabah kalu jadi ckgu ganti..
    lagi2 x prepare..
    huish..
    tapi addmaths still ok..kot.. ;p

    BalasPadam
  29. ala sonang jo..
    ngajar bondo slalu buek..
    kotok pki duit..br besh..
    abes ketuk duit tu bg den..haha

    BalasPadam
  30. wohohoh
    addmath tu
    bukan sebarangan subjek

    BalasPadam
  31. takde budak2 yg angau kat ko ke weh...

    BalasPadam
  32. nurul;

    adeh.
    zami tahu.
    nak terangkan tu bukan sonang.
    ;0

    BalasPadam
  33. aleeza:

    waka waka.
    macam zami je cikgu tu.
    adeh.
    ;)

    BalasPadam
  34. khairul:

    siriyes.
    sangat sangat bernasib baik.
    ;0

    BalasPadam
  35. hassanah;

    erk.
    tak tahu la pulak.
    ;)

    BalasPadam
  36. innz:

    haha.
    support me kay.
    ;)

    BalasPadam
  37. doyah:

    kamon kamon.
    doremon.
    digimon.
    pokemon.
    ;p

    BalasPadam
  38. sofia:

    sonang je.
    tapi nak bagi budak-budak faham susah sikit kot.
    adeh.
    ;)

    BalasPadam
  39. dni:

    really?
    eh eh perkara tu kan normal kalau kita dah posting nanti.
    dia ikut sekolah tu.
    mungkin cikgu bm tak cukup.
    maka dia kena terpaksa jadi bidan terjun la tu.
    huhu~
    ;)

    BalasPadam
  40. nisa:

    ya ya ya.
    ;)
    betul tu.

    BalasPadam
  41. frodo:

    wah.
    ni wakil mana pulak ni haha.
    ;0

    BalasPadam
  42. ainul:

    okay je.
    cuma budak budak tu la.
    ;)

    BalasPadam
  43. ayie:

    haha.
    shengal.
    habis duit aku nanti.
    adeh.
    ;0

    BalasPadam
  44. ayue:

    harap harap takde.
    adeh.
    ;0

    BalasPadam
  45. ala zami.. xpe.. kiranya mcm pilot test la... :)

    BalasPadam
  46. psst hizami dah tanya ppd ada wit nk bayo gaji x? coz kat tmpt akak ni depa dah bising gaji tak masuk2, ppd xde wit..hehehe

    BalasPadam
  47. zuewairy:

    haha.
    kan?
    adeh.
    rasa macam lulus cukup cukup makan je.
    ;)

    BalasPadam
  48. soclose:

    haha.
    zami bukan GSTT ke apa.
    zami buat ROS je.
    adeh.
    ;)

    BalasPadam
  49. Bukan kacang sebarang kacang.
    Kacang melilit si kayu jati.
    Bukan datang sebarang datang.
    Datang membawa hajat di hati.

    Anak raja main congkak,
    Main congkak punya pelan ,
    Boleh saya tumpang bertanya,
    salam dihulur tanda persahabatan,

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME—WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
    ~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
    ~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
    ~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
    ~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

    BalasPadam
  50. afzainizam:

    adeh.
    panjang pulak komen.
    hehe.
    thanks a lot.
    ;)
    salam kenal.

    BalasPadam
  51. Haha~ betul.. betul.. betul... bkn sng nk jd ckg..

    BalasPadam
  52. aida:

    tahu takpe.
    susah weyh.
    boleh jadi gila.
    ;)

    BalasPadam
  53. ko da stat pektikel ke jami??




    wah meletop jadik cekgu... chihihi

    BalasPadam
  54. Kan?utk ilangkan stress,jom nari ala2 canggung sama2 n sambil gelak same2.. sure ilang stress.. boley en. zami?

    BalasPadam
  55. eipul:

    oh.
    aku bukan praktikal.
    tapi ROS (Rancangan Orientasi Sekolah).
    ;)

    BalasPadam
  56. aida:

    dah tak stress.
    ;)
    thanks.

    BalasPadam
  57. .i pnh ade pngalaman jd cekgu ganti
    .sonok!

    .psst!
    .amek gmbr kt atas dtrn phlawan ke? ;p

    BalasPadam
  58. haha. mase skola dulu kekurangan cekgu laki!~

    BalasPadam
  59. pehhh cikguiuu

    rambut tatap menten iyea ?

    BalasPadam
  60. opps!....
    gler ah kalo kene ngajo on d spot,..
    neves kot!...

    sy pi praktikal pon da neves gler!..
    adoi..

    awk ni ckgu ape?...

    btw..sudi2 la folow blog sy ae...
    tq!

    http://owlkieranaa.blogspot.com/

    BalasPadam
  61. spa kata senang?

    sapa!!!

    (emo tak memasal)

    kih3~

    BalasPadam
  62. intanurulfateha:

    haha.
    yep.
    kat DP la tu.
    ;)

    BalasPadam
  63. faz_e:

    tahu takpe.
    sekarang pun ada macam kureng jugak.
    ;)

    BalasPadam
  64. miss lolly:

    haha.
    maintain.
    ;P

    BalasPadam
  65. ctiey:

    oh.
    awak cikgu jugak?
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  66. cikgu zara:

    ada orang cakap.
    rasa macam nak ganyang je kalau dia cakap tu.
    haha.
    (-_-!)

    BalasPadam
  67. kalau macam ni lah rupa cikgu, hari hari aku pergi kelas. tak ponteng kuliah. haha :D

    BalasPadam
  68. "Takpe. Awak dah pandai kan. Awak ajar dorang okay?

    hahahahahaha...memang terbaek lah cekgu N tuh....

    gilooossss

    BalasPadam
  69. takpe. sahut cabaran. klu tak buat kita tak kn tahu kemampuan kita ye dak? :)

    *org mlk erk??

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com