Khamis, 24 Jun 2010

Ohmakkau!

Adeh. How come meh? I had to teach a class without any preparation!!! A topic from Additional Mathematics Form 4 weyh. Gilosss. Aku kecewa betul. Seriously. Cikgu N bukan nama sebenar tiba-tiba serbu aku yang tengah duduk tadi. Aku pun agak-agak terkujat babunsss la jugak haha.


"Eh eh zami boleh tak tolong saya? Awak masuk kelas 4 A bukan nama sebenar ni lepas tu ajar bab sekian sekian sekian. Boleh?"

"Awallah dondang dondang la sayang ayum ayum. Saya tak tahu nak ajar apa ni. Adeh. Tak bersedia ni."

"Takpe. Awak dah pandai kan. Awak ajar dorang okay? Saya ada kerja sikit ni. Nah ni buku teks."

"Oh. Okay."


Hurm. Aku pergi jugak walaupun aku berat hati. Ya. Aku kena mengajar tanpa buat apa-apa persediaan. Even nota dalam buku teks tu pun aku tak sempat nak baca weyh. Eh eh aku hanya sempat selak helaian buku teks masa aku sedang berjalan kaki menuju ke kelas tu kau tahu. Gilosss. I tried my best but I know I did worst. Well. Aku sangat sangat kuciwa with my performance. Kelam kabut. Neves. Clueless. Adeh. Harap-harap budak-budak tu faham la kan kan kan? But based on how they answered the exercises aku tengok most of them faham la jugak haha. Sukahati je buat kesimpulan.




potpetpotpet: Siapa kata jadi cikgu sonang sajo meh sini aku ketuk kepala dia dengan senduk berkali-kali secara laju.

74 ulasan:

eqbalzack berkata...

fenomena biasa buat guru2 jr. ni....hentam saja!

adrina sidek berkata...

jadik cikgu ganti ke?

aleeza huda berkata...

hahaha~

gelabah ke cikgu?
cikgu baru mmg salu neves..baek baek cikgu..lepas habes kelas nanti dorang mesty gelakkan cikgu :P

Qarl berkata...

nape Awallah Dondang

nyanyi lh Kalau Mencari Teman

zami

valuable experience tuh

gud luck k lg seminggu kn

Hizami Rahim berkata...

abang eq:

haha.
adeh.
pulak kan.
;)

Hizami Rahim berkata...

adrina:

lebih kurang la.
hehe.
;)

AdiE berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
AdiE berkata...

very funny.......
awat x upload pic u pakai baju batik???

http://danieldeadie.blogspot.com/

Hizami Rahim berkata...

aleeza:

tak kisah la.
ni ikhlas.
biar Allah Maha Mengetahui.
;)

Fiffy berkata...

omg. dulu ak x minat jadi cikgu. sebab aku bosan hidup dlm keluarga cikgu. nak kuar kepompong la kan. but lately, mcm best lak bila baca blog cikgu n bakal2 cikgu ni. mcm interesting je dgr makbapak aku crita pasal hal2 skolah n budak2. ohhh

Qarl berkata...

pic zami tu atas dataran pahlawan!

o yeah

teringat kenangan lalu..

tibe2

JaJa'Z berkata...

hahha..awal2 dah kena buli..guru ROS, guru praktikal or guru GSTT memang sasaran guru ganti...so, kena prepare yek..

Hizami Rahim berkata...

qarl:

adeh.
lupa pulak.
tema kali ni etnik kreatif la.
wakakaka~

Hizami Rahim berkata...

adie:

ops.
lupa.
next entry kot.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

fiffy:

haha.
interesting kan?
tu la.
tapi agak payah jugak la jadi cikgu ni.
adeh.
;)

Hizami Rahim berkata...

qarl:

tahu takpe.
eh eh kenangan apa tu?
jeng jeng jeng.
;)

qilamahadi berkata...

awala dondang dondang lahh sayangg
hahaha
tkpa tkpa
ini semua pengalaman
:D

Hizami Rahim berkata...

cikgu jaja:

tu la pasal.
sabar je la.
;)
ingatkan budak2 sekolah asrama je ada kes buli2 ni.
wakakaka~

Hizami Rahim berkata...

qilamahadi:

ya.
the best teacher is experience.
;)
and i learn a lot from it.

ஐ Nurul-chan ஐ berkata...

subjek addmath kalu cikgunye ajar ta phm,mmg dakdak die pon pening lah. haha :P tp nurul tau,abg hazami konpem wat the best punya lah. hik3 :D

aleeza huda berkata...

nati ramai la anak murid minat..

dulu leza ada cikgu addmath,mude,baru mengajar.mmg kelakar tgk dia neves habes :D

all the best cikgu ^_^

Khairul Azmi berkata...

nasib baik eden xjadi cikgu..haah...

Hassanah berkata...

ni kes buli cikgu baru ni
haha

I n n z berkata...

cikgu terjun mmg la ta sempat nk prepare .
tape3 .
len kali cube lagi ;)

u got my vote.
erk. tetibe xD

+d.O.Y.A.h+ berkata...

kamonlah cikgu~ =)

Sofia berkata...

bestnye dapat ajar Addmath.. Kacang kot.. keke..

pesanan dr pihak penaja: yg penting, buat2 macam terer aje! hehe

ardinihumaira berkata...

hehe... ngaja addmath ok sket kot dari tetiba opsyen fizik kena ngaja subjek bahasa melayu? sape lagi kalo bukan cik abang dni. miahaha... sian dia ;p

Nisa A. berkata...

alahaiii zami cian nye. he he xpe2 ni pengalaman =)

Frodo Baggins berkata...

xper, no hal.
kitaorg mmg murid bijak cikgu
lagi2 bila cikgu yg ajar ...

kata murid itu.



>>___<< muahahahhaha

AiNuL berkata...

bahaha..walah wei...
mmg gelabah kalu jadi ckgu ganti..
lagi2 x prepare..
huish..
tapi addmaths still ok..kot.. ;p

ayie berkata...

ala sonang jo..
ngajar bondo slalu buek..
kotok pki duit..br besh..
abes ketuk duit tu bg den..haha

Ery Farieha berkata...

wohohoh
addmath tu
bukan sebarangan subjek

@yuE berkata...

takde budak2 yg angau kat ko ke weh...

Hizami Rahim berkata...

nurul;

adeh.
zami tahu.
nak terangkan tu bukan sonang.
;0

Hizami Rahim berkata...

aleeza:

waka waka.
macam zami je cikgu tu.
adeh.
;)

Hizami Rahim berkata...

khairul:

siriyes.
sangat sangat bernasib baik.
;0

Hizami Rahim berkata...

hassanah;

erk.
tak tahu la pulak.
;)

Hizami Rahim berkata...

innz:

haha.
support me kay.
;)

Hizami Rahim berkata...

doyah:

kamon kamon.
doremon.
digimon.
pokemon.
;p

Hizami Rahim berkata...

sofia:

sonang je.
tapi nak bagi budak-budak faham susah sikit kot.
adeh.
;)

Hizami Rahim berkata...

dni:

really?
eh eh perkara tu kan normal kalau kita dah posting nanti.
dia ikut sekolah tu.
mungkin cikgu bm tak cukup.
maka dia kena terpaksa jadi bidan terjun la tu.
huhu~
;)

Hizami Rahim berkata...

nisa:

ya ya ya.
;)
betul tu.

Hizami Rahim berkata...

frodo:

wah.
ni wakil mana pulak ni haha.
;0

Hizami Rahim berkata...

ainul:

okay je.
cuma budak budak tu la.
;)

Hizami Rahim berkata...

ayie:

haha.
shengal.
habis duit aku nanti.
adeh.
;0

Hizami Rahim berkata...

ery:

that's why.
adeh.
;)

Hizami Rahim berkata...

ayue:

harap harap takde.
adeh.
;0

Zuewairy berkata...

ala zami.. xpe.. kiranya mcm pilot test la... :)

Amir Rayyan berkata...

best jd cikgu....:)

soclose2213 berkata...

psst hizami dah tanya ppd ada wit nk bayo gaji x? coz kat tmpt akak ni depa dah bising gaji tak masuk2, ppd xde wit..hehehe

Hizami Rahim berkata...

zuewairy:

haha.
kan?
adeh.
rasa macam lulus cukup cukup makan je.
;)

Hizami Rahim berkata...

amir:

best actually.
;)

Hizami Rahim berkata...

soclose:

haha.
zami bukan GSTT ke apa.
zami buat ROS je.
adeh.
;)

Afzainizam berkata...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

Hizami Rahim berkata...

afzainizam:

adeh.
panjang pulak komen.
hehe.
thanks a lot.
;)
salam kenal.

AiDa AzRyN berkata...

Haha~ betul.. betul.. betul... bkn sng nk jd ckg..

Hizami Rahim berkata...

aida:

tahu takpe.
susah weyh.
boleh jadi gila.
;)

EIPUL berkata...

ko da stat pektikel ke jami??




wah meletop jadik cekgu... chihihi

AiDa AzRyN berkata...

Kan?utk ilangkan stress,jom nari ala2 canggung sama2 n sambil gelak same2.. sure ilang stress.. boley en. zami?

Hizami Rahim berkata...

eipul:

oh.
aku bukan praktikal.
tapi ROS (Rancangan Orientasi Sekolah).
;)

Hizami Rahim berkata...

aida:

dah tak stress.
;)
thanks.

intanurulfateha ❤ berkata...

.i pnh ade pngalaman jd cekgu ganti
.sonok!

.psst!
.amek gmbr kt atas dtrn phlawan ke? ;p

faz_e berkata...

haha. mase skola dulu kekurangan cekgu laki!~

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

pehhh cikguiuu

rambut tatap menten iyea ?

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

opps!....
gler ah kalo kene ngajo on d spot,..
neves kot!...

sy pi praktikal pon da neves gler!..
adoi..

awk ni ckgu ape?...

btw..sudi2 la folow blog sy ae...
tq!

http://owlkieranaa.blogspot.com/

LORD ZARA 札拉 berkata...

spa kata senang?

sapa!!!

(emo tak memasal)

kih3~

Hizami Rahim berkata...

intanurulfateha:

haha.
yep.
kat DP la tu.
;)

Hizami Rahim berkata...

faz_e:

tahu takpe.
sekarang pun ada macam kureng jugak.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:

haha.
maintain.
;P

Hizami Rahim berkata...

ctiey:

oh.
awak cikgu jugak?
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

cikgu zara:

ada orang cakap.
rasa macam nak ganyang je kalau dia cakap tu.
haha.
(-_-!)

bella lim berkata...

kalau macam ni lah rupa cikgu, hari hari aku pergi kelas. tak ponteng kuliah. haha :D

dAiEnG berkata...

"Takpe. Awak dah pandai kan. Awak ajar dorang okay?

hahahahahaha...memang terbaek lah cekgu N tuh....

gilooossss

mmz berkata...

takpe. sahut cabaran. klu tak buat kita tak kn tahu kemampuan kita ye dak? :)

*org mlk erk??

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com