Ahad, 13 Jun 2010

Mentor 4: Ayim Tersingkir, Mohd Juara Keseluruhan! Ziana Zain Sebak.

Wow. Aku sempat jugak tinjau konsert mingguan Mentor 4 tadi. Kali ni Kumpulan B pulak. Yola tu. Nak tengok bola tapi Serbia lawan Ghana??? Erk. Takpo la. Aku tak teruja langsung haha. Bak kata omputeh iaitu not interested at all.


Mus May & Ayim
Pusingan Pertama : Getaran Jiwa
Pusingan Kedua : Situasi
Markah Mingguan : 28
Markah Terkumpul : 98

Ziana Zain & Mohd
Pusingan Pertama : Laguku Untukmu & Drama King
Pusingan Kedua : Usang
Markah Mingguan : 41
Markah Terkumpul : 102

Dayang Nurfaizah & Adi
Pusingan Pertama : Down, Bila Resah & Nobody
Pusingan Kedua : No Women No Cry, Relaku Pujuk & Mantera Semerah Padi
Markah Mingguan : 31
Markah Terkumpul : 100


Okay. Berdasarkan keputusan tu Mohd mendapat markah tertinggi minggu ni dan sekaligus dia menjadi juara keseluruhan Kumpulan B kau tahu. Dasat tuuu... Tak pasal pasal Ziana Zain sebak kat atas pentas tadi. Well. Tahniah. Berjaya jugak akhirnya kan kan kan? Eh eh aku perasan gaya mulut nyanyian Mohd ada sikit macam Mawi weyh. Entah.


Oh. Ayim tersingkir? Berdasarkan persembahan dia hari ni aku rasa dia memang layak tersingkir kot. Performance dia for the first song hadoi aku sedih betul dengar dia nyanyi. Ya. He sang out of tune. Hancusss. Tu la. Aku pun tak pasti kenapa Audi Mok dan Faizal Tahir tak sentuh pasal tu. Pelik. Nasib Ayim tersingkir sudah.


Adi sila pilih lagu lagu yang sesuai. Be careful lain kali. Tone suara dah sodap tapi gaya masa nyanyi tu macam tak sodap mata memandang cewahhh. Sekian.


potpetpotpet: Nak berehat kejap from blogging. Kejap kot.

58 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Waaaaaaaaaaa.. Protege abang Mus saye teringkir ke??? Takpe laa.. Naseb badan.. Uhuk uhuk..

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:

oh.
tu la.
takde rezeki kot.
;)
adat pertandingan.

Darkbatman berkata...

ko layan ker mentor? ahaha.. aku layan bola jer..

AiDa AzRyN berkata...

xpyh la~ teruskan blogging jgak!

Megat Azfar berkata...

aku ta boleh bla tengok makcik klon ziana zain tadi tuh!

pecah perut aku bai..

haha..suke ayim vs adi lagi.

Hizami Rahim berkata...

darkbatman:

haha.
alamak.
tak minat maka malas nak tengok.
;)

Hizami Rahim berkata...

aida:

haha.
insyaAllah.
;)

Hizami Rahim berkata...

megat:

haha.
aku lagi la.
mengucap panjang okay.
hadoi.
;)

AiDa AzRyN berkata...

pesal lak nak stop kejap?

EDDY DY berkata...

3 wakil Sarawak ek semi final..Nani, Ila dan Adi...

Ery Farieha berkata...

tak pernah ku follow mentor
hehehee

Hizami Rahim berkata...

aida:

agak agak dah kering idea.
dan malas sikit.
hehe.
;)
bukan stop la.
rehat.
iaitu rest.
;)

Hizami Rahim berkata...

eddy:

haha.
kan kan kan?
dasat tol.
;)

Hizami Rahim berkata...

ery:

oh.
ni kira sesi terapi hujung minggu.
haha.
takpe takpe.
tak ikot pun tak jejas apa apa.
;)

Miro Armyrule berkata...

program mentor tu apa an sih?!...ahaks

Hizami Rahim berkata...

miro:

oh.
tu program sukaneka cari gula dalam tepung.
haha.
;)

JaJa'Z berkata...

group kedua ni memang akak tak berapa teruja nak tengok..tapi mcm awak cakap..akak rasa ayim nyanyi mmg tak sedap langsung..nak2 lagu yg first tu..tapi si audi mok ngan faizal tu bleh cakap menarik..eii..teling sumbat kot diaorang tu..

Hizami Rahim berkata...

cikgu jaja:

haha.
setuju.
pelik jugak dorang tak tegur pasal pitching tu.
haha.
;)

kembatolo™ berkata...

kejap ko bape minit hah?hahaha

nico adam daniel berkata...

bagus jugak ayim kalah. . pape pun i mmg sokong ADI!! ngeeee. . .

AnisZahra berkata...

Saya sokong Mohd ! haha.. suka!

ardinihumaira berkata...

hehe.. dni dah agak ayim tkeluar sebab pitching dia selalu tak kena.. pastu dni heran adi semalam dapat 9 je markah juri awam padahal dia nyanyi sedap. ni kes juri profesional komen agak teruk kot pada adi

rizal jabai berkata...

b4 tgk mentor,aku mkn ikan masin pastu ckp,ayim yg akn tersingkir,pastu betol2 tersingkir.kahkahkah

terompah puaka berkata...

mus may tu poyo sgt.. 2 psl la leh tersingkir tuh...

aliesha kirana berkata...

haha..cam juri professional lak komennye... AK teka btol... shaq n ayim yg terkeluar.. yes yes...hahahahah~~

Hizami Rahim berkata...

kembatolo:

wakakaka.
yang penting lebih daripada seminit.
;)

Hizami Rahim berkata...

nico:

hehe.
really?
;)

Hizami Rahim berkata...

anis:

wah.
zami sokong ziana zain.
haha.
boleh?

Hizami Rahim berkata...

dni:

mungkin la jugak.
tapi kan suara adi tenggelam dalam lagu.
i mean lagu tu tak sesuai dengan suara dia.
;)
tapi tone suara dia sodap.

Hizami Rahim berkata...

rizal:

tiba tiba ikan masin?
hadoi.
kau boleh jadi ahli nujum kot lepas ni.
haha~

Hizami Rahim berkata...

terompah:

mungkin.
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

aliesha:

wah.
tahniah.
sebab tepat dalam meneka.
so lepas ni boleh jadi nenek kebayan ye.
haha.
gurau.
;P

aliesha kirana berkata...

hehe..bkn jadi nenek kebayan... jd nenek kebaya..waakakakakaa~~~ jd tukang tilik..cpt nk soh telek ape..hahahah

Hizami Rahim berkata...

aliesha:

wakakaka.
nenek kebaya?
haish.
nenek kurung sudah.
pakai baju kurung.
kan?
;0

Qarl berkata...

idop

ZIANA ZAIN!

o yeah!

Hizami Rahim berkata...

qarl:

ye.
ziana zain hidup lagi.
hahaha.

NiZaM Limited berkata...

tunjuk ajar ku sifu..=p
sebak sebab terharu la si ziana zain tu yek..terharu sbb anak buah pandai nyanyi?..kalau anak buah tak pandai ngaji camne..erkkk..

Hizami Rahim berkata...

nizam:

haha.
sebak sebab dia tak sangka dapat masuk semi final.
tiba.
haha.
;)

Amir Rayyan berkata...

"hidup tak ssh kot"

suka ayat ni...take care..:)

farah berkata...

nasib baik Adi tak tersingkir . Memang setuju . Adi sepatutnya kena pilih lagu yang sesuai dengan suara dia

AnisZahra berkata...

Haha.boleh3.. suka sikap down to earth Ziana ! Ayim nye mentor tu, mcm x leh nk trima kritikan, ade je jwpn. ceh!

[z@ck] berkata...

wohooo..aku suka mohd! yeay2! dia menang =)

hari2 sbagai ocelot berkata...

itu dia.. kritikan dari juri tambahan kita..
pk zami hihi
ingat adi..
jgn pilih lgu ag taw..
huhuuhu..
=)

Hizami Rahim berkata...

amir:

haha.
thanks.
;)

Hizami Rahim berkata...

farah:

kan?
tu la.
terlalu serabut bila medley tu.
;)

Hizami Rahim berkata...

anis:

haha.
dia malu kot dah kalah.
;)

MC berkata...

si ayim tu macam kene buasir mase tgah menyanyi...wohoho =)

*no offence

Hizami Rahim berkata...

zack:

wah.
zack minat mohd?
siyes?
;)

Hizami Rahim berkata...

ocelot:

haha.
tak pasal pasal.
;)
juri tak bertauliah ni.

Hizami Rahim berkata...

mc:

oh.
teknik masing masing.
;)

joegrimjow berkata...

blik nanti bleh la kot tengok

i'm shin... i'm inesen berkata...

mawi besh per... :(

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

WAHHH

XMINAT MENTOR :p

hans berkata...

aku kagum dengan entry nih satu jer
sebab ada senarai markah tu
hahaha

yups...muka ziana zain sebak
camera pandai fokus
hahaha
yer lah
dia dah budget cam tak ada harapan kan
alih2 menang

apa2pun okay lah sebab walaupun ayim kalah tapi ketiga2 peserta pernah menang setiap episod
so masing2 merasa lah hadiah

Hizami Rahim berkata...

joe:

haha.
;)
tengok world cup sudah.

Hizami Rahim berkata...

shin;

hehe.
boleh la kot.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:

that's okay.
zami pemerhati.
;)

Hizami Rahim berkata...

hans:

haha.
tahu takpe.
bagus la jugak semua pernah merasa.
;)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com