Selasa, 4 Mei 2010

Wahai Pelajar, Apakah Kriteria Guru Kegemaran?

Fuh. Lepas ni aku dah start cuti semester. Wah. Aku dah berjaya mengharungi enam semester sedar atau tidak. Jeng jeng jeng. Itu bermaksud aku sudah berada pada tahun akhir pengajian aku! Tempoh masa yang bukan sekejap. Jugak bukan tempoh masa yang lama. Seronok seronok.


Alamak. Nervous la pulak nak jadi guru ni. HohO. Entah aku jadi guru yang bagaimana pulak nanti. Hurm... Kau rasa?
  • Guru yang garang.
  • Guru yang baik hati.
  • Guru yang tidak ambil peduli.
  • Guru yang skema.
  • Guru yang fokus.
  • Guru yang tidak prihatin.
  • Guru yang bertanggungjawab.
  • Guru yang obses.
  • Guru yang bersahaja.
  • Guru yang ikhlas.
  • Guru yang bersedia.
  • Guru yang buat hal sendiri.
Wah. Banyak betol ciri ciri guru yang ada sekarang. Well. Aku nak jadi guru yang lemak berkrim disukai ramai pelajar. Boleh?


potpetpotpet: Seram sejuk dengar tingkah laku pelajar pada hari ni.

26 ulasan:

kasih berkata...

lemak berkrim yg macam mana tu cikgu?

Hizami Rahim berkata...

kasih:
ahha.
entah.
;P

::FAIZ FARISH:: berkata...

Guru yg berdedikasi

Hizami Rahim berkata...

faiz:
ahha.
alamak.
tertinggal pulak tu~

AiDa berkata...

haha... lemak berkrim?camne 2?ish.. dah2,jadi guru baik hati dah la... baru sume pelajar sayang cikgu diorg 2..

eqbalzack berkata...

nak jadi guru/pensyarah cemerlang tak?
jom menuntut dgn abg eq...
pensyarah cemerlang 2005...

Yatre Hayati berkata...

suka cikgu yang tegas tapi bukan garang, buat lawak tapi bukan lawak bodoh..cool !!

Pipi Muncet berkata...

guru yang hensem.
tak lah tersengguk2 time dekat kelas.
:p

JaJa'Z berkata...

jaja'z guru yang bleh dibuat member dengan murid2....tapi time mengajar..hormat kena hormat..kerja kena siap..kalau tak...!!! jangan harap jaja nak buat baik ngan diaorang..

Athirah Ibrahim berkata...

ouh bakal cikgu kah? good luck! teehee.

ciri guru yang disukai ialah baik hati, fokus, bertanggungjawab, bersahaja, ikhlas dan bersedia. kalau ada semua ciri tuh baru dapat jadi cikgu yang COOL di mata pelajar. wakaka :D

iz-AnN عبداللطيف berkata...

owhh...saya suka guru yang ensem...:P

~roslinda~ berkata...

nak chekgu yg h0t!
;)

AiDa berkata...

Pipi muncet:hizami ensem ke?bukan dia comot ke?ngee~ =D

Fiq bukan satria berkata...

anda akan jadik cikgu yg paling jambu..yeeeeha!

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
insyaAllah.
;)

Hizami Rahim berkata...

abang eq:
wow.
really?
ahha.
wajib kena tahu rahsia ni.
;)

Hizami Rahim berkata...

yatre:
really?
hurm.
;)

Hizami Rahim berkata...

pipi muncet:
ahha.
alamak.
tak ensem macam mana?
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

jaja:
ahha.
tahu takpe.
betol betol betol.
;)

Hizami Rahim berkata...

athirah:
wow.
banyak betol krieteria dia.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

iz-ann:
ahha.
alamak.
lagi sorang suka cikgu ensem.
lol~

Hizami Rahim berkata...

roslinda:
ahha.
demand nampak.
;P

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
tidak tidak.
zami tak comot.
ahha.
;P

Hizami Rahim berkata...

fiq:
ahha.
boleh la jual jambu 88.
;P

~roslinda~ berkata...

bkn demand,cuma keinginan~haha
;)

aina hey berkata...

guru yg sporting laa , (:
plajar gn cikgu pun mesti akrab jer .
juz pandangan , (:

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com