Ahad, 9 Mei 2010

Tak Perlu Sambut Hari Ibu Kot.

Duh. Aku rasa tak perlu kot aku nak sambut Mother's Day. Why? Sukahati aku la. Wakakaka. Eh eh aku baru dapat tahu Mother's Day ini disambut pada tarikh tarikh tertentu mengikut negara masing masing. Plus, setiap tahun disambut pada hari yang berbeza. Ikut sukahati mak bapak dorang nak sambut bila bila lantak. Sila gelak gelak sindir ekekekek sebab aku baru dapat tahu kesian gila kan kan kan? Contoh Norway sambut Mother's Day pada 14 Februari 2010. Awal okay. Tahun 2011 pulak Mother's Day di Norway disambut pada tanggal 13 Februari.


Maka kami rakyat Malaysia berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami okay okay sila sambung sendiri. Oh. Malaysia pulak celebrate Mother's Day pada 9 May 2010. Negara mana pulak yang join sekaki nak celebrate pada hari yang sama? Jeng jeng jeng. Australia, Austria, Bangladesh, Belgium, Brazil, Canada, Dernmark, Germany, Ghana dan lain lain. Boleh rujuk kat sini untuk keterangan lanjut. Sila pura pura teruja nak tahu. HohO.


Eh eh macam lari topik kan kan kan? Wakakaka. Ya. Aku macam malas nak celebrate Mother's Day. Sebab? Oh. Bukan sebab heboh pasal cerita di sebalik sambutan Mother's Day tu. Bukan bukan. Aku tak tahu menahu pon apahal semua tu dan malas nak ambil tahu. Lantak. Jadi sebab apakah? Jeng jeng jeng. Okay. My mom was born on 11 May oh tahun tak perlu beritahu. Wakakaka. So lagi best celebrate ulang tahun kelahiran my mom daripada celebrate Mother's Day. Tak gitu? Pulak tu tak sampai dua hari lagi. Betol betol betol.


Eh eh Happy Mother's Day to all of you. Sayangi ibu anda dunia dan akhirat. Ibu ibu engkaulah ratu hatiku bila ku berduka engkau hiburkan selalu. Sekian.


potpetpotpet: Hadiah tak wajib berbentuk material. Boleh jugak daripada segi tingkah laku, emosi, verbal dan lain lain mengikut kreativiti masing masing. Bantai je la.

57 ulasan:

Nabiel berkata...

hehehe~
hepy mothers day bro~
betui2..lagi best smbut bufday mum~dari mum day~ngeee~

Just_najmiE berkata...

dah picit mak dah tadi.. happy mothers' day umi! (^^,)

kasih berkata...

sempat lagi ikrar ek.

Hizami Rahim berkata...

nabiel:
ahaha.
kan kan kan?
;)

Hizami Rahim berkata...

najmie:
ahha.
picit sampai kurus kah?
wakakaka~

Hizami Rahim berkata...

kasih;
teringat zaman dulu dulu.
hohO.
;)

AiDa berkata...

mama..................... i love u very2 much... eh eh.. *tetibe.. sori t'sesat kat sini.. haha...

FarhanaDr berkata...

Sambut besday saye? Heehee.. Selamat hari ibu untuk semua ibu di dunia.. Untuk mak Zami, selamat hari lahir ye makcik.. In advance.. Heee.. :)

© bLurr berkata...

setiap hari bersama ibu adlh hari ibu utk aku. hehehe. sebab jarang ada masa dgn mak so slalu x sia2 kan masa tu. :)

Hizami Rahim berkata...

aida:
wakakaka.
mama mana satu ni?
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
okay okay.
bakal disampaikan.
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

blurr:
that's right.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

hari2 adalah mother day...jgn sambut beria2 tp lepas solat tak doakan utk kesejahteraan ibu bapa kita dunia akhirat

melur berkata...

same2..kite pon bru taw fakta 2 td..
hahaha

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ahha.
tahu takpe.
wakakaka~

Hizami Rahim berkata...

melur:
yep.
sempat singgah your blog tadi.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

heheh...tu lah..nyte hizami...smoga kite mendapat keberkatan Allah bermula dengan berkatnya drpd ibu kite

Hizami Rahim berkata...

hawa:
yep.
betol.
thanks hawa.
hehe.
;)

ardinihumaira berkata...

we ols adik beradik baru je siap menandatangani kontrak... opss silap.. kad hari ibu ^___^

AiDa berkata...

zami:mama aida la.. dgn mama........... hishhh... mama aida la.. sape lg.. adoi..

i'm shin... i'm inesen berkata...

selamat hari ibu.. hizami~

Hizami Rahim berkata...

dni:
ahha.
;)
oh.
zami pon pernah buat macam tu.

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
gurau gurau.
wakakaka~

Hizami Rahim berkata...

shin:
selamat hari ibu jugak shin.
;)

kembatolo™ berkata...

amboi..!kemain lagi gambar ibu tuh..angelia jolie doe..!haha..

rizal jabai berkata...

hizami...mak aku 20 may...aku syg amk aku ketat2..

miss hav0c berkata...

hp mom's day tuk kau hahahaha utk ibu kau la

Pipi Muncet berkata...

selamat hari mama.
hehe

mr.syazwan berkata...

SAYANG IBU, EMAK, BONDA, MAMA, UMI, MAMI...

=_=

Hizami Rahim berkata...

kembatolo:
wakaka.
mestilah nak glamor.
;)

Hizami Rahim berkata...

rizal:
ahha.
betol betol.
aku pon sayang ibu aku ketat ketat.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss havoc:
ahha.
okay.
hepi mother's day untuk kau jugak.
bukan mak kau.
memang betol betol untuk kau.
tahniah~
wakaka~

Hizami Rahim berkata...

pipi muncet:
yay!
selamat hari ibu!
;)

Hizami Rahim berkata...

syazwan:
hehe.
lagi?
;)

zida berkata...

betol jugak. selebret beday mak lagi best,

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

Happie Mother's Day Hizami's mum

eqbalzack berkata...

celebrate 2 in 1 je la hizami...

Qarl berkata...

j.lo mcm kak ziana sgt

Hizami Rahim berkata...

zida:
kan kan kan?
;0

Hizami Rahim berkata...

nabil:
thanks bro.
;)

Hizami Rahim berkata...

abang eq:
yep.
okay okay.
;)

Hizami Rahim berkata...

qarl:
wakakaka.
eh eh itu ziana zain la.
bukan jlo.
;)

amie berkata...

wkakkaka..
panjang tol mukadimah..
samat hari ibu sume..

Hizami Rahim berkata...

amie:
ahha.
selamat hari ibu!
;)

noor afzan berkata...

tiap2 hari hari ibu kot..

Hizami Rahim berkata...

afzan:
ahha.
tak boleh.
hari bapa nak letak mana?
wakakaka~

zac zirwan berkata...

da kol mak pg2 td lg..hehe

perondajaketbiru74 berkata...

depend la bro klu rs nak sambut pun tak salah kan utk ibu kita jugakan...

Hizami Rahim berkata...

zac:
hehe.
bagus.
;)
moga sihat hendaknya.

Hizami Rahim berkata...

perondajaketbiru:
ya.
i know.
hehe.
;)

velasrizal berkata...

hmm setuju gak celebrate bestday mum lagi bermakna..

Mati Akibat Belut Bersarang Dalam Dubur !

aizuddin.com berkata...

hari-hari merupakan hari ibu sedunia..

Hizami Rahim berkata...

velasrizal:
;)
yep.
hehe.
thanks.

Hizami Rahim berkata...

aizuddin:
ayah bagaimana?
jangan dilupakan ayah.
;)

Fatimah Samsuddin berkata...

Everyday is Mother's Day.. hehehe

hari apak pn tarikh bbeza ikut negara jgk ek?? ;p

Kausar berkata...

happy mothers day my fren!

Kausar berkata...

happy mothers day my fren!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com