Ahad, 9 Mei 2010

Tak Perlu Sambut Hari Ibu Kot.

Duh. Aku rasa tak perlu kot aku nak sambut Mother's Day. Why? Sukahati aku la. Wakakaka. Eh eh aku baru dapat tahu Mother's Day ini disambut pada tarikh tarikh tertentu mengikut negara masing masing. Plus, setiap tahun disambut pada hari yang berbeza. Ikut sukahati mak bapak dorang nak sambut bila bila lantak. Sila gelak gelak sindir ekekekek sebab aku baru dapat tahu kesian gila kan kan kan? Contoh Norway sambut Mother's Day pada 14 Februari 2010. Awal okay. Tahun 2011 pulak Mother's Day di Norway disambut pada tanggal 13 Februari.


Maka kami rakyat Malaysia berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami okay okay sila sambung sendiri. Oh. Malaysia pulak celebrate Mother's Day pada 9 May 2010. Negara mana pulak yang join sekaki nak celebrate pada hari yang sama? Jeng jeng jeng. Australia, Austria, Bangladesh, Belgium, Brazil, Canada, Dernmark, Germany, Ghana dan lain lain. Boleh rujuk kat sini untuk keterangan lanjut. Sila pura pura teruja nak tahu. HohO.


Eh eh macam lari topik kan kan kan? Wakakaka. Ya. Aku macam malas nak celebrate Mother's Day. Sebab? Oh. Bukan sebab heboh pasal cerita di sebalik sambutan Mother's Day tu. Bukan bukan. Aku tak tahu menahu pon apahal semua tu dan malas nak ambil tahu. Lantak. Jadi sebab apakah? Jeng jeng jeng. Okay. My mom was born on 11 May oh tahun tak perlu beritahu. Wakakaka. So lagi best celebrate ulang tahun kelahiran my mom daripada celebrate Mother's Day. Tak gitu? Pulak tu tak sampai dua hari lagi. Betol betol betol.


Eh eh Happy Mother's Day to all of you. Sayangi ibu anda dunia dan akhirat. Ibu ibu engkaulah ratu hatiku bila ku berduka engkau hiburkan selalu. Sekian.


potpetpotpet: Hadiah tak wajib berbentuk material. Boleh jugak daripada segi tingkah laku, emosi, verbal dan lain lain mengikut kreativiti masing masing. Bantai je la.

57 ulasan:

  1. hehehe~
    hepy mothers day bro~
    betui2..lagi best smbut bufday mum~dari mum day~ngeee~

    BalasPadam
  2. dah picit mak dah tadi.. happy mothers' day umi! (^^,)

    BalasPadam
  3. sempat lagi ikrar ek.

    BalasPadam
  4. nabiel:
    ahaha.
    kan kan kan?
    ;)

    BalasPadam
  5. najmie:
    ahha.
    picit sampai kurus kah?
    wakakaka~

    BalasPadam
  6. kasih;
    teringat zaman dulu dulu.
    hohO.
    ;)

    BalasPadam
  7. mama..................... i love u very2 much... eh eh.. *tetibe.. sori t'sesat kat sini.. haha...

    BalasPadam
  8. Sambut besday saye? Heehee.. Selamat hari ibu untuk semua ibu di dunia.. Untuk mak Zami, selamat hari lahir ye makcik.. In advance.. Heee.. :)

    BalasPadam
  9. setiap hari bersama ibu adlh hari ibu utk aku. hehehe. sebab jarang ada masa dgn mak so slalu x sia2 kan masa tu. :)

    BalasPadam
  10. aida:
    wakakaka.
    mama mana satu ni?
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  11. farhanadr:
    okay okay.
    bakal disampaikan.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  12. hari2 adalah mother day...jgn sambut beria2 tp lepas solat tak doakan utk kesejahteraan ibu bapa kita dunia akhirat

    BalasPadam
  13. same2..kite pon bru taw fakta 2 td..
    hahaha

    BalasPadam
  14. hawa:
    ahha.
    tahu takpe.
    wakakaka~

    BalasPadam
  15. melur:
    yep.
    sempat singgah your blog tadi.
    ;)

    BalasPadam
  16. heheh...tu lah..nyte hizami...smoga kite mendapat keberkatan Allah bermula dengan berkatnya drpd ibu kite

    BalasPadam
  17. hawa:
    yep.
    betol.
    thanks hawa.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  18. we ols adik beradik baru je siap menandatangani kontrak... opss silap.. kad hari ibu ^___^

    BalasPadam
  19. zami:mama aida la.. dgn mama........... hishhh... mama aida la.. sape lg.. adoi..

    BalasPadam
  20. dni:
    ahha.
    ;)
    oh.
    zami pon pernah buat macam tu.

    BalasPadam
  21. aida:
    ahha.
    gurau gurau.
    wakakaka~

    BalasPadam
  22. shin:
    selamat hari ibu jugak shin.
    ;)

    BalasPadam
  23. amboi..!kemain lagi gambar ibu tuh..angelia jolie doe..!haha..

    BalasPadam
  24. hizami...mak aku 20 may...aku syg amk aku ketat2..

    BalasPadam
  25. hp mom's day tuk kau hahahaha utk ibu kau la

    BalasPadam
  26. selamat hari mama.
    hehe

    BalasPadam
  27. SAYANG IBU, EMAK, BONDA, MAMA, UMI, MAMI...

    =_=

    BalasPadam
  28. kembatolo:
    wakaka.
    mestilah nak glamor.
    ;)

    BalasPadam
  29. rizal:
    ahha.
    betol betol.
    aku pon sayang ibu aku ketat ketat.
    ;)

    BalasPadam
  30. miss havoc:
    ahha.
    okay.
    hepi mother's day untuk kau jugak.
    bukan mak kau.
    memang betol betol untuk kau.
    tahniah~
    wakaka~

    BalasPadam
  31. pipi muncet:
    yay!
    selamat hari ibu!
    ;)

    BalasPadam
  32. betol jugak. selebret beday mak lagi best,

    BalasPadam
  33. Happie Mother's Day Hizami's mum

    BalasPadam
  34. celebrate 2 in 1 je la hizami...

    BalasPadam
  35. j.lo mcm kak ziana sgt

    BalasPadam
  36. abang eq:
    yep.
    okay okay.
    ;)

    BalasPadam
  37. qarl:
    wakakaka.
    eh eh itu ziana zain la.
    bukan jlo.
    ;)

    BalasPadam
  38. wkakkaka..
    panjang tol mukadimah..
    samat hari ibu sume..

    BalasPadam
  39. amie:
    ahha.
    selamat hari ibu!
    ;)

    BalasPadam
  40. tiap2 hari hari ibu kot..

    BalasPadam
  41. afzan:
    ahha.
    tak boleh.
    hari bapa nak letak mana?
    wakakaka~

    BalasPadam
  42. da kol mak pg2 td lg..hehe

    BalasPadam
  43. depend la bro klu rs nak sambut pun tak salah kan utk ibu kita jugakan...

    BalasPadam
  44. zac:
    hehe.
    bagus.
    ;)
    moga sihat hendaknya.

    BalasPadam
  45. perondajaketbiru:
    ya.
    i know.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  46. hmm setuju gak celebrate bestday mum lagi bermakna..

    Mati Akibat Belut Bersarang Dalam Dubur !

    BalasPadam
  47. hari-hari merupakan hari ibu sedunia..

    BalasPadam
  48. velasrizal:
    ;)
    yep.
    hehe.
    thanks.

    BalasPadam
  49. aizuddin:
    ayah bagaimana?
    jangan dilupakan ayah.
    ;)

    BalasPadam
  50. Everyday is Mother's Day.. hehehe

    hari apak pn tarikh bbeza ikut negara jgk ek?? ;p

    BalasPadam
  51. happy mothers day my fren!

    BalasPadam
  52. happy mothers day my fren!

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com