Ahad, 30 Mei 2010

Tak Hina Kerja Sebagai Driver.

Haish... Kalau cuti semester maka berkeliaran la pelajar-pelajar IPT di Malaysia mencari kerja sambilan. Aku je buat tak tahu haha lantak aku malas nak kerja sana kerja sini. Aku dah pernah kerja sambilan sebelum ni dan keputusan dia aku penat nak mammm oleh itu aku ambil keputusan to say no to kerja sambilan. Tak berbaloi-baloi. Aku rasa dah cukup kot pengalaman tu. Sekian.


Katakan tak nak kepada rokok.


Well. Walaupun aku tak kerja sambilan tapi aku rasa macam aku sedang kerja sambilan jugak jeng jeng jeng. Aku dah macam kerja sebagai driver vroom vroom okay. Kenapa??? Jom tengok jadual aku minggu ni dasat tol kau tahu.
  • Hari Rabu. Aku drive dari Alor Gajah ke Batu Pahat. Then from Batu Pahat to Shah Alam.
  • Hari Khamis. Aku drive pusing pusing Shah Alam. Aku pergi Sunway Piramid. Lepas tu aku singgah Plaza Alam Sentral. Lastly, aku lalu i-City.
  • Hari Jumaat. Aku drive dari Shah Alam ke Alor Gajah.
  • Hari Sabtu. Aku drive lagi dari Alor Gajah ke Batu Pahat.
  • Hari Ahad. Aku bakal drive dari Alor Gajah ke Petaling Jaya.

Hebat tak hebat tak??? Agak lebam lebam jugak punggung aku bila drive sampai berjam-jam. Fuhhh... Ada mana mana dato' dato' serta datin datin nak driver??? Aku boleh jadi driver wakakaka. Okay okay. Ni ciri-ciri pemanduan aku sebagai driver cemerlang, gemilang dan terbilang iaitu:
  1. Bawa dengan laju tanpa menghiraukan tanda merah putih 110 kilometer per jam kat sebelah jalan. Selagi pedal minyak tu tak habis tekan maka tekan lagi dan lagi dan lagi.
  2. Kalau aku on stesen radio sedang putar lagu tak best aku tanpa segan silu tukar stesen radio yang lain kadang-kadang pergerakan kereta jadi ke kirilah ahai ke kananlah ahai.
  3. Malas nak bagi signal. Belok je haha.
  4. Segera potong kalau ada lori atau bas kat depan. Semak mata aku pandang.
  5. Tak suka memaki hamun kuat-kuat kepada pemandu-pemandu yang berkenaan. Suka simpan dalam hati bak kata pepatah rumah terbakar nampak asapnya hati terbakar siapa yang tahu kan kan kan??? Simpan simpan sampai muka jadi merah padam sebab dah tak muat lagi wakakaka.

Okay. Teruk betul kan aku drive??? Well. Aku dah semakin berhemah sekarang ni hehe. Betul betul betul. Jangan fikirkan diri sendiri semata-mata.

48 ulasan:

ZaCk AzRiN berkata...

caya lah zami.....puas mmandu kot....hehehehe

e~car182 berkata...

haha!sy polis trafik,,meh na tgkap ;p

ayie berkata...

wow btol ke penyabau bawau ketau,,huhu

qismina berkata...

gler dasyat bwk kete... silakan bw dgn berhemah dn cermat yer....

first time dtg blog nih...

Hizami Rahim berkata...

zack:

lebih puas daripada biasa.
haduih.
;)

Hizami Rahim berkata...

ecar:

jangan jangan.
ahha.
;)

kasih berkata...

zami bawak keta bolehlah takbur. laju2 pon bolos je speed trap kan..
haha. jom race motor pulak.. ;p

Hizami Rahim berkata...

ayie:

penyabau la jugak.
wakakaka.
kau apahal speaking macam tu?

Hizami Rahim berkata...

qismina:

hehe.
welcome.
selamat datang.
yep.
pandu cermat jiwa selamat.
;)

Hizami Rahim berkata...

kasih:

ahha.
jom la kalau nak.
kat mana?
;)

Lelord berkata...

anken zami...naja ajak rempit beskal

Lelord berkata...

anken zami...naja ajak rempit beskal

En iLham berkata...

haha
oklah tu
ada lagi yang lebih advance
skang aku pun jadi driver tak bertauliah gak
dengan tetiba mase aku cuti ni, semua orang kt rumah yg ade lesen kereta tiba-tiba lupa macamana nak bawak keta
haha

Hizami Rahim berkata...

lelord:

wakakaka.
boleh je.
yang roda tiga kat belakang ke?
hohO.
;)

Hizami Rahim berkata...

en ilham:

tu la.
kan kan kan?
haish.
penat jugak sebenarnya drive ni.
;)

ayie berkata...

haha..

aku sukau cakap camne..
katau org alor gajah..
hehe..lahabau..lahawau..latawau..
opss..
haha

kembatolo™ berkata...

kalo macam tu cara ko drive, baek kau jemput aku awal2 tuk semayang jenazah kau..takot tak sempat..hahaha

AiDa AzRyN berkata...

bagus2.. haha...

Ery Farieha berkata...

hohohooh~
lamanye x bawak kete.
aku ade drebar
hahahaha

Hizami Rahim berkata...

ayie:

weh.
tu masa kecil la.
sekarang dah besar.
tak guna dah perkataan2 tu.
ahha.

Hizami Rahim berkata...

kembatolo:

wah.
mulut.
jahat wo.
sabar sabar.

Hizami Rahim berkata...

aida:

erk.
apa yang bagus?
;)

Hizami Rahim berkata...

ery:

wah.
ada drebar?
bagus betol.
kagum.
haha.

Hizami Rahim berkata...

ery:

wah.
ada drebar?
bagus betol.
kagum.
haha.

hans berkata...

apa aku dapat cakap rambut ko stylo
hahahaa

I n n z berkata...

zami drive bahaya.
kene pakai belt sampai 3.
hehe ;)

ஐ Nurul-chan ஐ berkata...

hushh,dasatnya dia bwk keta.
teringin plak nk bawak gitu,
nnt leh minx tlg ajarkan eh? wakakaka XD

AiDa AzRyN berkata...

pandu cermat,jiwa selamat.. 'AHA~' ;)

Roxy zai berkata...

ahakz~..sy nak bagi cdgan ni..!!
cuba apply jadi driver ambulans..kompem best coz org lain akan sntiasa bg jalan!!=)

a little less conversation berkata...

ak nk cari driver..tugas nya bwk ak g kdai mkn je dr umh sewa ak..jarak dlm 5km je..hahaha

pe lg bro..main drift la

Hizami Rahim berkata...

hans:

wakakaka.
itu kah?
aiyoh.

Hizami Rahim berkata...

innz:

ya.
lima pun takpe haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

nurul:

oh.
senang je.
boleh je kalau nak ajarkan.
bila?

Hizami Rahim berkata...

aida:

yep.
pandu perlahan moga tak kemalangan.
cewahhh.
;)

Hizami Rahim berkata...

roxy:

wow.
cadangan yg bernas!
aiyoh.
kenapa la tak terfikir.
thanks haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

little less conversation:

haha.
kojo sonang je tu.
;)

hans berkata...

hahahaha
ingat aku puji free ke?
hadiah plz
hahaha

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

oi oi.. berhati hati memandu.. nanti apa apa jadik diri sendrik yg susah.. kau tak kawen lagik kan.. hilang 1 nikmat dunya kau tak sempat rasa kang.. heheheheheh oleh itu berhati hatilah memandu...

yipp yipp awaaayyy

Hizami Rahim berkata...

hans:

haha.
okay okay.
jap.
nak pergi beli kat pasar minggu ni.
nak apa?

Hizami Rahim berkata...

mimie:

uwaaa...
jangan doa macam tu.
wakakaka.
;)

soclose2213 berkata...

hi guy,
pengalaman mendewasakan kita..

ardinihumaira berkata...

cara pemanduan yang hebat!


kenapa?

sebab yang no 1, 2, 4, dan 5 tu sama je ngan dni.. tapi no 3 tu dni paling geram kalo tak kasi signal... meh nak babap zami... haha...

pssstt.. dni selalu jadik driver umi dan adik2.. kekadang tengah tdo dikejutnya suk beli gula2? tak ke saket hati.. eiii budakkk cekikkkkk koat2

anisizatyA.J berkata...

hahaha funny gila tips tu.yg plg best, belok je takyah signal.LOL. hey link me back :)

Hizami Rahim berkata...

soclose:

yep.
pengalaman mendewasakan kita.
betul.
;)

Hizami Rahim berkata...

dni:

wakakaka.
zami awal2 memandu selalu bagi signal walaupun tak belok.
tapi skrg mcm malas sudah.
haha.

eh eh biasa la tu.
kdg2 malas nak drive.
penat.
ahha.
;)

Hizami Rahim berkata...

anis:

ahha.
tu bukan tips la.
lol~
;)

EIPUL berkata...

ya ampon


ko memang sangat layak jadik driver.
haha

Hizami Rahim berkata...

eipul:

wakakaka.
tahu takpe.
;)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com