Jumaat, 28 Mei 2010

Prince Of Persia Tidak Segah Nama.

Wah. Khamis semalam aku sempat singgah kat TGV nak tengok Prince Of Persia: The Sands Of Time. Fuh seriously ramai betul umat manusia nak tengok wayang nasib la dah tempah tiket awal awal. Jadi aku tak perlu nak beratur panjang haha padan muka siapa yang kena beratur panjang tu. Kami berlima dapat student price lagi walaupun ada sorang tu tak bawa kad pelajar tetap brader tu sempoi gila babunsss maka terima la ucapan iaitu gua caya sama lu bro!!!




Okay. Prince Of Persia. Seperti biasa cerita cerita spesies macam ni penuh dengan aksi mendebarkan dag dig dug di dada haha. Well. Aku akui filem Prince Of Persia menjanjikan sesuatu to audience. But bagi aku sebagai peminat filem filem genre action, adventure, comedy, fantasy, romance dan dot dot dot then for me it is just another movie.  Kalau korang dah tengok Percy Jackson, Clash Of Titans, Stardust, Iron Man or apa apa movie yang sewaktu dengannya maka filem ni there is nothing new. Konsep yang sama. Teknik CGI yang sama. Aksi yang sama.




Eh eh Prince Of Persia tetap berbaloi-baloi ditonton. Tak rugi. Ada terselit dua tiga kucing berlari adegan kelakar dan romantik in this movie. Cuma kepuasan menonton tu kureng sikit la haha. Mungkin aku letak high expectation kot. Kalau korang tak sempat tengok pun that is okay. Tak mendatangkan apa-apa kesan. Oh. This is my opinion. Agree or disagree it is up to you. Tapi lagi best tengok Prince Of Persia daripada Andartu Terlampau kan kan kan?


potpetpotpet: Masa kecil aku betul betul gila dengan game Prince Of Persia tu. Main game daripada pagi sampai pagi minggu depan haha.

36 ulasan:

kembatolo™ berkata...

aku rasa kau yang kena belakon..baru citer tu jadi best gaban punye..hahaa

Hizami Rahim berkata...

kembatolo:

tu la pasal.
hari tu aku tolak tawaran berlakon cite ni.
sebab ada perhimpunan kebakaran mengejut masa tu.
haish.
takpe la.
next movie kot.
haha.
;P

kasih berkata...

betul ni zami? betul2 tak best? haha. selamat sepuluh ringgit kalau macam tu.

Hizami Rahim berkata...

kasih:

ahha.
okay la kot.
boleh tengok.
sila sila.
;)

AiDa AzRyN berkata...

Main game daripada pagi sampai pagi minggu depan?adoi~

Hizami Rahim berkata...

aida:

yep.
budak budak lagi.
;)

AiDa AzRyN berkata...

ye ye o j zami.. ;P aida nk tgk wyg pun kna p jitra.. kt perlis xde.. sedey tol.. ;'(

Nisa A. berkata...

sob sob~ hizami pegi x ajak =(
huhuu~

Hizami Rahim berkata...

aida:

padan!!!
;P

Hizami Rahim berkata...

nisa:

eh eh terlupa sudah.
haha.
tu la.
haish.
lain kali ek?
;)

Lepat Pisang berkata...

Hm,takper lepat memang nak tengok gak cite ni..asalkan boleh layan dahlah..nice review bro..
yeker>lepat pun memang giler main game dia sampai pagi gak..cuma lepat penah main game dia awal-awal punya edition..pada awal 90 lagi..

Hizami Rahim berkata...

lepat pusang:

ahha.
lebih kurang kot.
90-an zaman sekolah rendah.
;)

Jard The Great berkata...

da tinguk smlm.. eheh mmg besh

Ayumi berkata...

baru balik dari tengok prince of persia ni.. hehe
best la gak.
kire ok la. x rugi la 11 hengget tengok tadi.

tapi style prince dastan mase nak serang alamut tadi memang awesome la.. i tergoda!! hahahangguk hang!

si nakal andi berkata...

i think 'prince of persia' is a great movie
luv the great architecture in the film
have u been to istanbul? if yes, then i bet you will appreciate the movie even better as the architecture of Persia dalam movie tu resemblence istanbul
dan heroin filem tu sangat sangat sangat heroic dan charismatic
.
neway, jake nampak lembik.. haha..

AROL DSHW berkata...

malam tadi pergi Melaka Mall.
mula-mula tengok Andartu Terlampau.
lepas AT, nak tengok Prince of Persia.
mak oi, sit dah penuh! tak dapat tgk.
Andartu Terlampau? ~!@#$%^&*

hans berkata...

aku xleh kasi komen sebab belum tgok lagi
hohohoh

Qarl berkata...

byknye duit tgk wayang...

blanje laaa

jijie berkata...

hehe..baru plan nk tengok..but since u said the movie juz like clash of titans (heroin die sama kot...haha) download ajela kemudian...huhu

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

xda wayanggggggggggggggg kat sini :(

Hizami Rahim berkata...

jard:

;)
bagus la.

Hizami Rahim berkata...

ayumi:

ahha.
ya.
ada style.
;)

Hizami Rahim berkata...

andi:

haha.
tak pernah pergi.
tapi dah pernah tengok architecture macam tu.
and i fokus pada penceritaan dia.
;)

Hizami Rahim berkata...

arol:

wakakaka.
padan.
nak sangat andartu terlampau haha.
;P

Hizami Rahim berkata...

hans:

tengok la.
;)
lain orang lain pendapat.

Hizami Rahim berkata...

qarl:

jom jom.
qarl belanja haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

jijie:

tu la.
download je la.
ahha.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:

really???
alololo.
sian.
tengok youtube sudah.
;)
haha.

hans berkata...

nanti
cari masa yg sesuai

Aidy Shahiezad berkata...

okey... bile kau dah kate filem nie tak berapa best, makanya aku tak jadilah nk menonton... buat bazir duet 8 ringgit je...

p/s: teruskan mereview filem untuk kepentingan aku okay...

Hizami Rahim berkata...

hans:

okay okay.
take your time.

Hizami Rahim berkata...

aidy:

haish...
kepentangan kau?
banyak la.
ahha.

fndrocka berkata...

it just another movie...not so emorable.tpi still tak mengecewakan..

ardinihumaira berkata...

hukkhuk.. bila zami nak belanja dni tengok muvi ni...


lariiiiiiii

Azra berkata...

I enjoyed this movie. Very entertaining. And probably because I suka tengok Jake Gyllenhall. Eheh. Gorgeous sangat. :|~ Drool.

hari2 sbagai ocelot berkata...

q tlah terjatuh cinta dgn ini movie huhu

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com