Jumaat, 28 Mei 2010

Prince Of Persia Tidak Segah Nama.

Wah. Khamis semalam aku sempat singgah kat TGV nak tengok Prince Of Persia: The Sands Of Time. Fuh seriously ramai betul umat manusia nak tengok wayang nasib la dah tempah tiket awal awal. Jadi aku tak perlu nak beratur panjang haha padan muka siapa yang kena beratur panjang tu. Kami berlima dapat student price lagi walaupun ada sorang tu tak bawa kad pelajar tetap brader tu sempoi gila babunsss maka terima la ucapan iaitu gua caya sama lu bro!!!




Okay. Prince Of Persia. Seperti biasa cerita cerita spesies macam ni penuh dengan aksi mendebarkan dag dig dug di dada haha. Well. Aku akui filem Prince Of Persia menjanjikan sesuatu to audience. But bagi aku sebagai peminat filem filem genre action, adventure, comedy, fantasy, romance dan dot dot dot then for me it is just another movie.  Kalau korang dah tengok Percy Jackson, Clash Of Titans, Stardust, Iron Man or apa apa movie yang sewaktu dengannya maka filem ni there is nothing new. Konsep yang sama. Teknik CGI yang sama. Aksi yang sama.




Eh eh Prince Of Persia tetap berbaloi-baloi ditonton. Tak rugi. Ada terselit dua tiga kucing berlari adegan kelakar dan romantik in this movie. Cuma kepuasan menonton tu kureng sikit la haha. Mungkin aku letak high expectation kot. Kalau korang tak sempat tengok pun that is okay. Tak mendatangkan apa-apa kesan. Oh. This is my opinion. Agree or disagree it is up to you. Tapi lagi best tengok Prince Of Persia daripada Andartu Terlampau kan kan kan?


potpetpotpet: Masa kecil aku betul betul gila dengan game Prince Of Persia tu. Main game daripada pagi sampai pagi minggu depan haha.

36 ulasan:

  1. aku rasa kau yang kena belakon..baru citer tu jadi best gaban punye..hahaa

    BalasPadam
  2. kembatolo:

    tu la pasal.
    hari tu aku tolak tawaran berlakon cite ni.
    sebab ada perhimpunan kebakaran mengejut masa tu.
    haish.
    takpe la.
    next movie kot.
    haha.
    ;P

    BalasPadam
  3. betul ni zami? betul2 tak best? haha. selamat sepuluh ringgit kalau macam tu.

    BalasPadam
  4. kasih:

    ahha.
    okay la kot.
    boleh tengok.
    sila sila.
    ;)

    BalasPadam
  5. Main game daripada pagi sampai pagi minggu depan?adoi~

    BalasPadam
  6. aida:

    yep.
    budak budak lagi.
    ;)

    BalasPadam
  7. ye ye o j zami.. ;P aida nk tgk wyg pun kna p jitra.. kt perlis xde.. sedey tol.. ;'(

    BalasPadam
  8. sob sob~ hizami pegi x ajak =(
    huhuu~

    BalasPadam
  9. nisa:

    eh eh terlupa sudah.
    haha.
    tu la.
    haish.
    lain kali ek?
    ;)

    BalasPadam
  10. Hm,takper lepat memang nak tengok gak cite ni..asalkan boleh layan dahlah..nice review bro..
    yeker>lepat pun memang giler main game dia sampai pagi gak..cuma lepat penah main game dia awal-awal punya edition..pada awal 90 lagi..

    BalasPadam
  11. lepat pusang:

    ahha.
    lebih kurang kot.
    90-an zaman sekolah rendah.
    ;)

    BalasPadam
  12. da tinguk smlm.. eheh mmg besh

    BalasPadam
  13. baru balik dari tengok prince of persia ni.. hehe
    best la gak.
    kire ok la. x rugi la 11 hengget tengok tadi.

    tapi style prince dastan mase nak serang alamut tadi memang awesome la.. i tergoda!! hahahangguk hang!

    BalasPadam
  14. i think 'prince of persia' is a great movie
    luv the great architecture in the film
    have u been to istanbul? if yes, then i bet you will appreciate the movie even better as the architecture of Persia dalam movie tu resemblence istanbul
    dan heroin filem tu sangat sangat sangat heroic dan charismatic
    .
    neway, jake nampak lembik.. haha..

    BalasPadam
  15. malam tadi pergi Melaka Mall.
    mula-mula tengok Andartu Terlampau.
    lepas AT, nak tengok Prince of Persia.
    mak oi, sit dah penuh! tak dapat tgk.
    Andartu Terlampau? ~!@#$%^&*

    BalasPadam
  16. aku xleh kasi komen sebab belum tgok lagi
    hohohoh

    BalasPadam
  17. byknye duit tgk wayang...

    blanje laaa

    BalasPadam
  18. hehe..baru plan nk tengok..but since u said the movie juz like clash of titans (heroin die sama kot...haha) download ajela kemudian...huhu

    BalasPadam
  19. xda wayanggggggggggggggg kat sini :(

    BalasPadam
  20. ayumi:

    ahha.
    ya.
    ada style.
    ;)

    BalasPadam
  21. andi:

    haha.
    tak pernah pergi.
    tapi dah pernah tengok architecture macam tu.
    and i fokus pada penceritaan dia.
    ;)

    BalasPadam
  22. arol:

    wakakaka.
    padan.
    nak sangat andartu terlampau haha.
    ;P

    BalasPadam
  23. hans:

    tengok la.
    ;)
    lain orang lain pendapat.

    BalasPadam
  24. qarl:

    jom jom.
    qarl belanja haha.
    ;)

    BalasPadam
  25. jijie:

    tu la.
    download je la.
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  26. miss lolly:

    really???
    alololo.
    sian.
    tengok youtube sudah.
    ;)
    haha.

    BalasPadam
  27. nanti
    cari masa yg sesuai

    BalasPadam
  28. okey... bile kau dah kate filem nie tak berapa best, makanya aku tak jadilah nk menonton... buat bazir duet 8 ringgit je...

    p/s: teruskan mereview filem untuk kepentingan aku okay...

    BalasPadam
  29. hans:

    okay okay.
    take your time.

    BalasPadam
  30. aidy:

    haish...
    kepentangan kau?
    banyak la.
    ahha.

    BalasPadam
  31. it just another movie...not so emorable.tpi still tak mengecewakan..

    BalasPadam
  32. hukkhuk.. bila zami nak belanja dni tengok muvi ni...


    lariiiiiiii

    BalasPadam
  33. I enjoyed this movie. Very entertaining. And probably because I suka tengok Jake Gyllenhall. Eheh. Gorgeous sangat. :|~ Drool.

    BalasPadam
  34. q tlah terjatuh cinta dgn ini movie huhu

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com