Sabtu, 15 Mei 2010

Opah Bukan Oprah.

Lepak lepak kat rumah tengok tv wah aktiviti paranormal di hujung minggu. Dah takde kerja aku tengok rancangan bual bual kosong sorang mak cik tu. Nama dia jeng jeng jeng Oprah. Episod kali ni ada memaparkan kisah penulis novel Amerika yang terkenal dengan dunia pontianak dia. Bukan bukan Shuhaimi Baba tu dunia pontianak sundal.


Ni dia Stephenie Meyer.


Nama dia Stephenie Meyer. Penulis novel siri Twilight. Apa yang menarik perhatian aku ialah dia tak pernah menghasilkan apa apa jenis penulisan pon sebelum ni. Then tiba tiba dia bermimpi pasal watak Edward Cullen dan Bella ya babak mereka berdua dalam hutan tu. Tak pasal pasal lepas tu dia terus tulis cerita tu dan dalam masa tak sampai tiga tahun novel Twilight pun diterbitkan. Amazing. Dengan tiba tiba ramai orang boleh obses with vampires.


Eclipse akan ditayangkan pada 30 Jun 2010 di USA.


Hebat. From zero to hero. Daripada entah siapa siapa tup tup dah jadi famous amous pulak tu kaya raya. Jom sama sama berdiri dan tepuk tangan kuat kuat sampai melecet. Moral of the story kalau jodoh tak ke mana. Maksud aku kalau rezeki tu dah ditetapkan kau yang punya maka rezeki tu bukan ahmad albab yang punya sebab kau yang punya. Apa yang penting ialah tawakal.




potpetpotpet: Vampire atau wolf?

16 ulasan:

  1. rezeki tak diduga namanya tu..

    BalasPadam
  2. tawakkal tu penting.. betol3 :)

    BalasPadam
  3. aku pilih vampire... nk geget anak dara darah manis.. boley?? wakakka

    BalasPadam
  4. entah
    aku xminat cerita tu

    BalasPadam
  5. Mungkin Cikgu Zara kita pun akan menjadi seperti beliau.. Mana tau Legasi Cinta Alisia ade di layar perak pula nanti..

    BalasPadam
  6. wah beruntungnya. rezeki rezeki. =)

    BalasPadam
  7. wuit best cita ni sbb laki serigala tu ensem..lalala~=p

    BalasPadam
  8. hoho, aku salah seorang keturunan terakhir serigala jadian, kita'orang dikenali sbg Lycans... wakaka... btw, hebat tul Stephy tu... menghasilkan duit dari khayalan...

    BalasPadam
  9. linglung:
    kan kan kan?
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  10. tom:
    wakakaka.
    dosa dosa.
    ahha~
    ;P

    BalasPadam
  11. hans:
    ahha.
    takpe takpe.
    ;)

    BalasPadam
  12. farhanadr:
    kan kan kan?
    hehe.
    kita doakan ye.
    amin.
    ;)

    BalasPadam
  13. linda:
    ahha.
    tahu takpe.
    ;)

    BalasPadam
  14. robin:
    ahha.
    sampai hati.
    kesian penulis cerita.
    ;)

    BalasPadam
  15. daus:
    oh really?
    sila mengembek.
    wakakaka.
    ;P

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com