Jumaat, 7 Mei 2010

Minta Maaf Macam Tak Minta Maaf.

I'm sorry. Maafkan aku. Wajarkah? Wajarkah kalau kita minta ampun minta maaf tapi tidak secara berhadapan atau secara langsung dengan orang? Let me think.... Teeettt... Jawapan dia tak wajar langsung. Ya. Macam pelik kot kita say sorry sorry tapi tak bersua muka. Melalui orang ketiga pulak tu. Eh eh aku bukan gossip pasal cinta tiga segi mahupun curang curang dalam perhubungan atau jumlah sudut segi tiga adalah seratus lapan puluh darjah. Bukan bukan.


Adoi. Tak susah kot kalau nak jumpa face to face dan say sorry sorry. Kot ye pon tak sempat  nak buat semua tu boleh jugak kalau hantar sms kan kan kan? Emel ke. Facebook ke. YM ke. At least dapat jugak tahu khabar daripada  pihak terbabit itu sendiri. Ini tidak. Apabila kemaafan itu melalui orang ketiga maka perbuatan pihak itu seolah olah melepaskan batuk uhuk uhuk uhuk di tangga. Jelas. Entah ikhlas entah tidak permohonan maaf tu. Oh. Aku ada beberapa teori mengenai manusia spesies macam ni.
  • Dia memiliki ego sampai mencakar langit fuyyoh. Dia ada standard yang tinggi maka dia takot kalau kalau standard dia selama ni jatuh runtuh kebaboom boom boom bila dia minta maaf secara depan depan. Ya. Dia mana pernah buat silap kot. Jadi hal minta maaf ni tak penting dan perkara remeh temeh je pada pandangan dia. Kan kan kan?
  • Dia seorang diva dunia dan akhirat. Sekian.

potpetpotpet: Bukan marah apatah lagi berdendam. Cuma kecewa.

43 ulasan:

rizal jabai berkata...

mintak maaf depan2 tp tutup mate .. boleh??huu

Ery Farieha berkata...

br nak ckp, EGO =P

asphaq berkata...

EGO. biasalah~ mesti dia ada moto ego jugak. hahaha

chill yeah bro :)

kasih berkata...

org macam ni layak bagi kaki je.

ardinihumaira berkata...

;) tak pe lah... kita maafkan dia dalam hati.. dia nak ego, biakan je lah kan kan ^___^

Hizami Rahim berkata...

rizal:
ahha.
boleh boleh.
;)

Hizami Rahim berkata...

ery:
ahha.
yes.
nasib baik dah sebut dulu.
;P

Hizami Rahim berkata...

asphaq:
ahha.
alamak.
motor spesies apa pulak tu?
;)

Hizami Rahim berkata...

kasih:
wakakaka.
kaki apakah?

isi hati pemilik bernama nurul berkata...

ego manusia lbh tebal dari kamus dewan bahasa edisi ke-4..huhu

FarhanaDr berkata...

Zami.. I'm sorry.. Forgive me please.. Heehee.. :)

Hmmmmm.. Teringat lak dialog dalam filim, in friendship there are ni SORRY and THANK YOU.. Heehee..

Hizami Rahim berkata...

dni:
hehe.
tak marah pon.
;)

syafiqah safri berkata...

bile manusia ego, mcm tu la...
xpe, maafkan dalam hati...
nanti hati jd lg lega :)

Hizami Rahim berkata...

nurul:
ahha.
betol betol.
eh eh nak pinjam kamus boleh?
ahha~

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
ya.
hehe.
betol.
;)
selalu sebut perkataan tu.

LORD ZARA 札拉 berkata...

tak mau sedih2 dear~

Hizami Rahim berkata...

syafiqah:
ahha.
chill.
i'm ok.
;)

Hizami Rahim berkata...

zara:
wah.
tak sedih la cik zara.
okay okay ni.
hehe.
thanx.
;)

zamdayz berkata...

seyesli.
ni entry yg palin aku suka untuk lelaki sebelah pintu.
hidup!!!!!!!!!!!
eh....mmg hdup pon.
haha~

Aidy Shahiezad berkata...

siapakah yg buat cmtue ??
meh aku sekehkan utk ko zami... ;0

Hizami Rahim berkata...

zam:
wakakaka.
apakah?
;P

Hizami Rahim berkata...

aidy:
ahha.
kau biar betul bah???
;)

Amri Bahruji matPuisi berkata...

at least, lebih baik mereka ni ade perasaan nak mintak maaf dripada manusia y x pernah mngaku kesalahannya langsung.. ;)

Amri Bahruji matPuisi berkata...

at least, lebih baik mereka ni ade perasaan nak mintak maaf dripada manusia y x pernah mngaku kesalahannya langsung.. ;)

Aidy Shahiezad berkata...

adekah aku tak betul ??
ehh ?? hohoho...

Hizami Rahim berkata...

amri:
ya.
mungkin.
that's why aku tak marah.
cuma kecewa dengan cara dia.

tapi ada nilai ke kalau tak ikhlas?
;)

Hizami Rahim berkata...

aidy:
ahha.
oh.
kau kadang kadang tak betul jugak.
wakakakaka~
;P

Aidy Shahiezad berkata...

owh....
sampainye hati... uhuks..

Hizami Rahim berkata...

aidy:
ahha.
gurau gurau bro.
alalala.
merajuk kah?
;)

Aidy Shahiezad berkata...

huhuhu.. ntah...
kalo merajuk skali pun, reti ke nk pujuk ?? ;p

Azrul Hisham berkata...

cool je bro...org yg ego ni pyh skit nak layan...

Alynn Notnot berkata...

x macho la gune org ke-3. face to face jela. sng je nak setel.

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

lau guna org ke3 dia tu penakut, tak leh trima kenyataan atau ego..bg dia dia jer betol..sume salah kat org lain...tak suka nya cam tu

Hizami Rahim berkata...

aidy:
wakaka.
dah besar pon nak kena pujuk pujuk kah?
;)

Hizami Rahim berkata...

azrul:
ya.
i'm cool.
thanks.
;)

Hizami Rahim berkata...

alynn:
kan kan kan?
;)

Hizami Rahim berkata...

hawa:
mungkin.
hehe.
;)

Aidy Shahiezad berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Aidy Shahiezad berkata...

cakap saje la yg kau tk pandai nk pujuk memujuk nie kn... ahaha... ;p

Darkbatman berkata...

kire okla 2 bro dia mtk maaf n xwt lg dh kan.. mcm aku, hari ini dia mtk maaf, sok wt lg? cmne 2 bro?

i'm shin... i'm inesen berkata...

selama shin hidup.. beberapa kali jumpa spesis camni.. susah nak mintak maap.. mcm kalo sebut dia leh mati time tu gak.. xpon mcm ada emas dalam mulut dia..

Hizami Rahim berkata...

darkbatman:
ahha.
wah really?
hurm.
;)

Hizami Rahim berkata...

shin:
hehe.
entah.
pelik jugak kot.
;)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com