Jumaat, 7 Mei 2010

Minta Maaf Macam Tak Minta Maaf.

I'm sorry. Maafkan aku. Wajarkah? Wajarkah kalau kita minta ampun minta maaf tapi tidak secara berhadapan atau secara langsung dengan orang? Let me think.... Teeettt... Jawapan dia tak wajar langsung. Ya. Macam pelik kot kita say sorry sorry tapi tak bersua muka. Melalui orang ketiga pulak tu. Eh eh aku bukan gossip pasal cinta tiga segi mahupun curang curang dalam perhubungan atau jumlah sudut segi tiga adalah seratus lapan puluh darjah. Bukan bukan.


Adoi. Tak susah kot kalau nak jumpa face to face dan say sorry sorry. Kot ye pon tak sempat  nak buat semua tu boleh jugak kalau hantar sms kan kan kan? Emel ke. Facebook ke. YM ke. At least dapat jugak tahu khabar daripada  pihak terbabit itu sendiri. Ini tidak. Apabila kemaafan itu melalui orang ketiga maka perbuatan pihak itu seolah olah melepaskan batuk uhuk uhuk uhuk di tangga. Jelas. Entah ikhlas entah tidak permohonan maaf tu. Oh. Aku ada beberapa teori mengenai manusia spesies macam ni.
  • Dia memiliki ego sampai mencakar langit fuyyoh. Dia ada standard yang tinggi maka dia takot kalau kalau standard dia selama ni jatuh runtuh kebaboom boom boom bila dia minta maaf secara depan depan. Ya. Dia mana pernah buat silap kot. Jadi hal minta maaf ni tak penting dan perkara remeh temeh je pada pandangan dia. Kan kan kan?
  • Dia seorang diva dunia dan akhirat. Sekian.

potpetpotpet: Bukan marah apatah lagi berdendam. Cuma kecewa.

43 ulasan:

  1. mintak maaf depan2 tp tutup mate .. boleh??huu

    BalasPadam
  2. EGO. biasalah~ mesti dia ada moto ego jugak. hahaha

    chill yeah bro :)

    BalasPadam
  3. org macam ni layak bagi kaki je.

    BalasPadam
  4. ;) tak pe lah... kita maafkan dia dalam hati.. dia nak ego, biakan je lah kan kan ^___^

    BalasPadam
  5. rizal:
    ahha.
    boleh boleh.
    ;)

    BalasPadam
  6. ery:
    ahha.
    yes.
    nasib baik dah sebut dulu.
    ;P

    BalasPadam
  7. asphaq:
    ahha.
    alamak.
    motor spesies apa pulak tu?
    ;)

    BalasPadam
  8. kasih:
    wakakaka.
    kaki apakah?

    BalasPadam
  9. ego manusia lbh tebal dari kamus dewan bahasa edisi ke-4..huhu

    BalasPadam
  10. Zami.. I'm sorry.. Forgive me please.. Heehee.. :)

    Hmmmmm.. Teringat lak dialog dalam filim, in friendship there are ni SORRY and THANK YOU.. Heehee..

    BalasPadam
  11. dni:
    hehe.
    tak marah pon.
    ;)

    BalasPadam
  12. bile manusia ego, mcm tu la...
    xpe, maafkan dalam hati...
    nanti hati jd lg lega :)

    BalasPadam
  13. nurul:
    ahha.
    betol betol.
    eh eh nak pinjam kamus boleh?
    ahha~

    BalasPadam
  14. farhanadr:
    ya.
    hehe.
    betol.
    ;)
    selalu sebut perkataan tu.

    BalasPadam
  15. syafiqah:
    ahha.
    chill.
    i'm ok.
    ;)

    BalasPadam
  16. zara:
    wah.
    tak sedih la cik zara.
    okay okay ni.
    hehe.
    thanx.
    ;)

    BalasPadam
  17. seyesli.
    ni entry yg palin aku suka untuk lelaki sebelah pintu.
    hidup!!!!!!!!!!!
    eh....mmg hdup pon.
    haha~

    BalasPadam
  18. siapakah yg buat cmtue ??
    meh aku sekehkan utk ko zami... ;0

    BalasPadam
  19. aidy:
    ahha.
    kau biar betul bah???
    ;)

    BalasPadam
  20. at least, lebih baik mereka ni ade perasaan nak mintak maaf dripada manusia y x pernah mngaku kesalahannya langsung.. ;)

    BalasPadam
  21. at least, lebih baik mereka ni ade perasaan nak mintak maaf dripada manusia y x pernah mngaku kesalahannya langsung.. ;)

    BalasPadam
  22. adekah aku tak betul ??
    ehh ?? hohoho...

    BalasPadam
  23. amri:
    ya.
    mungkin.
    that's why aku tak marah.
    cuma kecewa dengan cara dia.

    tapi ada nilai ke kalau tak ikhlas?
    ;)

    BalasPadam
  24. aidy:
    ahha.
    oh.
    kau kadang kadang tak betul jugak.
    wakakakaka~
    ;P

    BalasPadam
  25. owh....
    sampainye hati... uhuks..

    BalasPadam
  26. aidy:
    ahha.
    gurau gurau bro.
    alalala.
    merajuk kah?
    ;)

    BalasPadam
  27. huhuhu.. ntah...
    kalo merajuk skali pun, reti ke nk pujuk ?? ;p

    BalasPadam
  28. cool je bro...org yg ego ni pyh skit nak layan...

    BalasPadam
  29. x macho la gune org ke-3. face to face jela. sng je nak setel.

    BalasPadam
  30. lau guna org ke3 dia tu penakut, tak leh trima kenyataan atau ego..bg dia dia jer betol..sume salah kat org lain...tak suka nya cam tu

    BalasPadam
  31. aidy:
    wakaka.
    dah besar pon nak kena pujuk pujuk kah?
    ;)

    BalasPadam
  32. azrul:
    ya.
    i'm cool.
    thanks.
    ;)

    BalasPadam
  33. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  34. cakap saje la yg kau tk pandai nk pujuk memujuk nie kn... ahaha... ;p

    BalasPadam
  35. kire okla 2 bro dia mtk maaf n xwt lg dh kan.. mcm aku, hari ini dia mtk maaf, sok wt lg? cmne 2 bro?

    BalasPadam
  36. selama shin hidup.. beberapa kali jumpa spesis camni.. susah nak mintak maap.. mcm kalo sebut dia leh mati time tu gak.. xpon mcm ada emas dalam mulut dia..

    BalasPadam
  37. darkbatman:
    ahha.
    wah really?
    hurm.
    ;)

    BalasPadam
  38. shin:
    hehe.
    entah.
    pelik jugak kot.
    ;)

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com