Sabtu, 22 Mei 2010

Keputusan & Ulasan Konsert Akhir Akademi Fantasia 8.

Ni dia budak budak AF8.


Daus - Doktor Pakar Cinta
Ulasan: Wow. The best performance from him. Nice. Sangat sangat sesuai sebagai pembukaan konsert akhir kali ni. Energetic bak kata orang energizer bak nama bateri wakakaka.


Iwan - Relaku Pujuk
Ulasan: Okay. Iwan feeling macam buat konsert solo haha that's okay. Average. Takde extra. Well kemunculan Tam Spider nyanyi sama-sama mungkin tak perlu kot. Sebab tak beri impak apa apa pun. Iwan you need to work hard after this.


Maulana - RSVP
Ulasan: Nice song. Tapi entah bila tengok Maulana jadi macam tak best pulak haha. Lagu yang sesuai dengan suara dia.


Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan
Ulasan: Setuju dengan Adlin Aman Ramli. Lagu very the old school. Haishhh... Dalam banyak banyak lagu kenapa kena pilih lagu tu untuk Shahir? Such a waste. Tapi vokal Shahir lemak berkrim betul.


Adira - Tiru Macam Saya
Ulasan: Kelakar. Tiba tiba pulak lagu ni dipilih untuk Adira kenapa kenapa??? Well sebutan Adira tenggelam bila dia bawa low notes maka sila praktikal lagi haha.


Iwan - VIP
Ulasan: Ordinary song. Dengar lepas tu lupa ya lagu macam ni susah nak melekat kot since takde parts yang catchy dalam lagu tu. Kesian. Oh penari-penari kat belakang tu boleh tak pakai baju elok sikit???


Maulana - Susun Silang Kata
Ulasan: Intro gempak habis. Kemudian hancur haha. Aku tak faham kenapa dia perlu buat aksi bagi setiap patah perkataan. Bahasa isyarat kot tahniah. Oh ad-lib dia okay okay je tak sehebat Farhan AF4 eh eh jauh beza kot.


Daus - Kenapa
Ulasan: Wah. Lagu Daus ni comel la. Tapi dia agak over acting pulak tadi. That's okay. Menjiwai watak kot.


Shahir - Biru Mata Hitamku
Ulasan: Once again intro lagu ni meletop kebaboom boom boom cha cha cha. Dah masuk rock dia lepas tu macam dah kureeeng sikit wow tu. Apa yang penting aku suka dia buat ad-lib masa nak habis lagu tu it was awesome kau tahu. Seriously. Eh eh aku tak suka penari-penari tu haha macam kumpulan black metal je aku tengok haishhh...


Adira - Ku Ada Kamu
Ulasan: Fuh... Aku suka persembahan Adira for this song. Nice and simple. With those kids, her performance nampak kemas. By the way, vokal dia sangat sangat menyerlah with this song. Tahniah lepas ni mana la tahu kot kot masuk Anugerah Juara Lagu pulak kan kan kan?


Juara AF8 : Shahir
Naib Juara AF8 : Adira
Tempat Ketiga AF8 : Daus
Tempat Keempat AF8 : Maulana
Tempat Kelima AF8 : Iwan


potpetpotpet: Wah aku suka dengar Hafiz nyanyi tadi. Suara dia semakin mantap bagus bagus.

38 ulasan:

AiDa AzRyN berkata...

peace!.. ;P

Frodo Baggins berkata...

hahahhaha
caya ckp wa
pasni shahir kene chop
juara kitar semula ...
haishh, taulah mentaliti org kita
pe pown .. wa x tgok final af
tggu utube jer ... wakakakakka

AFUNDI STACY! weeeee ~~~


>>___<<

JaJa'Z berkata...

hizami: adik pengulas jemputan ke? ekekekek

AiDa AzRyN berkata...

tu dia..... start dah.... sabo j la.. lalala~

a i d a ; berkata...

hizami pengkritik hebat. hehe.

*shahir ♥♥♥ :D

Hizami Rahim berkata...

aida:
double cheese cake!
ahha.
takde kena mengena.
;P

Hizami Rahim berkata...

frodo:
ahha.
entah.
tak kisah.
tak minat sangat pun.
cuma penonton.
;)

Hizami Rahim berkata...

cikgu jaja:
ahha.
lebih kurang macam tu.
haha.
;P

Hizami Rahim berkata...

aida:
kenapa?
sabar sabar.
;)

Hizami Rahim berkata...

aida lagi satu:
ahha.
thanks.
lepas ni boleh la zami apply kerja kat shopping complex.

...perhatian ibu bapa yang kehilangan anak...

haha~

AiDa AzRyN berkata...

zami:haha~ nothing la.. sabar la ni.. sabar kan separuh dari iman.. ^_^v

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
kan kan kan?
;)

AiDa AzRyN berkata...

zami:yup yup yup...

ayie berkata...

keseluruhan lagu baru diorang besh..
pertama kali dalam af smue lagu besh..klu x hanya 1 2 je besh..hehe..

Hizami Rahim berkata...

ayie:
kan kan kan?
lagu lagu budak yang dah terkeluar pun ada yang best.
hehe.
;)
jenama KRU.

ayie berkata...

keluaran kru ke??..hmm xth lak..hehe.. smue zami th jew..huhu.. nie 1st time tgok konsert af8 live..

Hizami Rahim berkata...

ayie:
ahha.
bukan semua.
tapi most of the songs.
;)
ahha.
;)

FarhanaDr berkata...

Tak dapat nengok.. Umah sewa takde mangkuk astro.. Waaaaaa..

tOm berkata...

yup.. agree sgt2 with ur comment.. ok... next year ko jadi pengkritik tetap. aku akan usulkan kat astro kang.. =P

Qarl berkata...

maulana - RSVP paling best!!!

kakaka

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
ahha.
takpe takpe.
youtube ada kot.
;)

Hizami Rahim berkata...

tom:
ahha.
sila sila.
;P

Hizami Rahim berkata...

qarl:
kan kan kan?
hehe.
;)

ardinihumaira berkata...

tader sape undi dni... huhu... kalo tak mesti shahir kalah. sobb sobb.. nape zami tak undi dni... sedih aaa ;p

kahkah.. dni mimpi ghopanya. bila masa dni masuk af ni. ngahaha...


shahir best ^__^

Hizami Rahim berkata...

dni:
wah.
dalam tidur tidur sempat pulak taip komen.
haha.
;P

mR.sYaH berkata...

lagu2 baru semua best.. xsbr nak download..

Amir Rayyan berkata...

yezzzz...shahir juara......:)

faz_e berkata...

keh3~
Lee Dewyze next american idol~

rizal jabai berkata...

muka shahir same cam muka zami,lobang idong kot menjadi pujaan hati kakiku :)

Jantan Keparat berkata...

x tgk pun..
hukhuk

Aidy Shahiezad berkata...

tahun depan aku nk jemput ko jd juri... boleh ??

((itu pun kalo ade lag show nie la.. :D))

Hizami Rahim berkata...

mr syah:
haha.
ingatkan tak sabar sabar nak beli album dia.
;)

Hizami Rahim berkata...

amir rayyan:
yezzza!
ahha.
;)

Hizami Rahim berkata...

faz_e:
eh eh zami rasa crystal kot.
;)

Hizami Rahim berkata...

rizal jabai:
ahha.
ada orang cakap jugak benda tu.
haish.
;P

Hizami Rahim berkata...

jantan keparat:
that's okay.
;)

Hizami Rahim berkata...

aidy:
ye la tu.
aku tunggu surat jemputan.
;)

iLmuMania berkata...

Konsert akhir af8 semuanya nak cepat yelah takut 'overrun' kesian tengok Sarimah macam nak mencungap masa cakap sebab nak cepat haha :).

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com