Sabtu, 22 Mei 2010

Keputusan & Ulasan Konsert Akhir Akademi Fantasia 8.

Ni dia budak budak AF8.


Daus - Doktor Pakar Cinta
Ulasan: Wow. The best performance from him. Nice. Sangat sangat sesuai sebagai pembukaan konsert akhir kali ni. Energetic bak kata orang energizer bak nama bateri wakakaka.


Iwan - Relaku Pujuk
Ulasan: Okay. Iwan feeling macam buat konsert solo haha that's okay. Average. Takde extra. Well kemunculan Tam Spider nyanyi sama-sama mungkin tak perlu kot. Sebab tak beri impak apa apa pun. Iwan you need to work hard after this.


Maulana - RSVP
Ulasan: Nice song. Tapi entah bila tengok Maulana jadi macam tak best pulak haha. Lagu yang sesuai dengan suara dia.


Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan
Ulasan: Setuju dengan Adlin Aman Ramli. Lagu very the old school. Haishhh... Dalam banyak banyak lagu kenapa kena pilih lagu tu untuk Shahir? Such a waste. Tapi vokal Shahir lemak berkrim betul.


Adira - Tiru Macam Saya
Ulasan: Kelakar. Tiba tiba pulak lagu ni dipilih untuk Adira kenapa kenapa??? Well sebutan Adira tenggelam bila dia bawa low notes maka sila praktikal lagi haha.


Iwan - VIP
Ulasan: Ordinary song. Dengar lepas tu lupa ya lagu macam ni susah nak melekat kot since takde parts yang catchy dalam lagu tu. Kesian. Oh penari-penari kat belakang tu boleh tak pakai baju elok sikit???


Maulana - Susun Silang Kata
Ulasan: Intro gempak habis. Kemudian hancur haha. Aku tak faham kenapa dia perlu buat aksi bagi setiap patah perkataan. Bahasa isyarat kot tahniah. Oh ad-lib dia okay okay je tak sehebat Farhan AF4 eh eh jauh beza kot.


Daus - Kenapa
Ulasan: Wah. Lagu Daus ni comel la. Tapi dia agak over acting pulak tadi. That's okay. Menjiwai watak kot.


Shahir - Biru Mata Hitamku
Ulasan: Once again intro lagu ni meletop kebaboom boom boom cha cha cha. Dah masuk rock dia lepas tu macam dah kureeeng sikit wow tu. Apa yang penting aku suka dia buat ad-lib masa nak habis lagu tu it was awesome kau tahu. Seriously. Eh eh aku tak suka penari-penari tu haha macam kumpulan black metal je aku tengok haishhh...


Adira - Ku Ada Kamu
Ulasan: Fuh... Aku suka persembahan Adira for this song. Nice and simple. With those kids, her performance nampak kemas. By the way, vokal dia sangat sangat menyerlah with this song. Tahniah lepas ni mana la tahu kot kot masuk Anugerah Juara Lagu pulak kan kan kan?


Juara AF8 : Shahir
Naib Juara AF8 : Adira
Tempat Ketiga AF8 : Daus
Tempat Keempat AF8 : Maulana
Tempat Kelima AF8 : Iwan


potpetpotpet: Wah aku suka dengar Hafiz nyanyi tadi. Suara dia semakin mantap bagus bagus.

38 ulasan:

  1. hahahhaha
    caya ckp wa
    pasni shahir kene chop
    juara kitar semula ...
    haishh, taulah mentaliti org kita
    pe pown .. wa x tgok final af
    tggu utube jer ... wakakakakka

    AFUNDI STACY! weeeee ~~~


    >>___<<

    BalasPadam
  2. hizami: adik pengulas jemputan ke? ekekekek

    BalasPadam
  3. tu dia..... start dah.... sabo j la.. lalala~

    BalasPadam
  4. hizami pengkritik hebat. hehe.

    *shahir ♥♥♥ :D

    BalasPadam
  5. aida:
    double cheese cake!
    ahha.
    takde kena mengena.
    ;P

    BalasPadam
  6. frodo:
    ahha.
    entah.
    tak kisah.
    tak minat sangat pun.
    cuma penonton.
    ;)

    BalasPadam
  7. cikgu jaja:
    ahha.
    lebih kurang macam tu.
    haha.
    ;P

    BalasPadam
  8. aida:
    kenapa?
    sabar sabar.
    ;)

    BalasPadam
  9. aida lagi satu:
    ahha.
    thanks.
    lepas ni boleh la zami apply kerja kat shopping complex.

    ...perhatian ibu bapa yang kehilangan anak...

    haha~

    BalasPadam
  10. zami:haha~ nothing la.. sabar la ni.. sabar kan separuh dari iman.. ^_^v

    BalasPadam
  11. aida:
    ahha.
    kan kan kan?
    ;)

    BalasPadam
  12. keseluruhan lagu baru diorang besh..
    pertama kali dalam af smue lagu besh..klu x hanya 1 2 je besh..hehe..

    BalasPadam
  13. ayie:
    kan kan kan?
    lagu lagu budak yang dah terkeluar pun ada yang best.
    hehe.
    ;)
    jenama KRU.

    BalasPadam
  14. keluaran kru ke??..hmm xth lak..hehe.. smue zami th jew..huhu.. nie 1st time tgok konsert af8 live..

    BalasPadam
  15. ayie:
    ahha.
    bukan semua.
    tapi most of the songs.
    ;)
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  16. Tak dapat nengok.. Umah sewa takde mangkuk astro.. Waaaaaa..

    BalasPadam
  17. yup.. agree sgt2 with ur comment.. ok... next year ko jadi pengkritik tetap. aku akan usulkan kat astro kang.. =P

    BalasPadam
  18. maulana - RSVP paling best!!!

    kakaka

    BalasPadam
  19. farhanadr:
    ahha.
    takpe takpe.
    youtube ada kot.
    ;)

    BalasPadam
  20. qarl:
    kan kan kan?
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  21. tader sape undi dni... huhu... kalo tak mesti shahir kalah. sobb sobb.. nape zami tak undi dni... sedih aaa ;p

    kahkah.. dni mimpi ghopanya. bila masa dni masuk af ni. ngahaha...


    shahir best ^__^

    BalasPadam
  22. dni:
    wah.
    dalam tidur tidur sempat pulak taip komen.
    haha.
    ;P

    BalasPadam
  23. lagu2 baru semua best.. xsbr nak download..

    BalasPadam
  24. yezzzz...shahir juara......:)

    BalasPadam
  25. keh3~
    Lee Dewyze next american idol~

    BalasPadam
  26. muka shahir same cam muka zami,lobang idong kot menjadi pujaan hati kakiku :)

    BalasPadam
  27. tahun depan aku nk jemput ko jd juri... boleh ??

    ((itu pun kalo ade lag show nie la.. :D))

    BalasPadam
  28. mr syah:
    haha.
    ingatkan tak sabar sabar nak beli album dia.
    ;)

    BalasPadam
  29. amir rayyan:
    yezzza!
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  30. faz_e:
    eh eh zami rasa crystal kot.
    ;)

    BalasPadam
  31. rizal jabai:
    ahha.
    ada orang cakap jugak benda tu.
    haish.
    ;P

    BalasPadam
  32. jantan keparat:
    that's okay.
    ;)

    BalasPadam
  33. aidy:
    ye la tu.
    aku tunggu surat jemputan.
    ;)

    BalasPadam
  34. Konsert akhir af8 semuanya nak cepat yelah takut 'overrun' kesian tengok Sarimah macam nak mencungap masa cakap sebab nak cepat haha :).

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com