Selasa, 25 Mei 2010

Hikayat Merong Mahawangsa Filem Terhebat Malaysia Hari Ini.

Wah. Hikayat Merong Mahawangsa ni merupakan filem arahan Yusry Abdul Halim atau Yusry KRU atau Yusry Erra Fazira haha tiba-tiba. Well. Aku pernah dengar pasal Hikayat Merong Mahawangsa ni masa aku sekolah dulu. Pasal buku dia. Tapi aku tak pernah pulak nak cari mana dia buku Hikayat Merong Mahawangsa tu sebab buku teks sejarah pun aku tak habis baca nak buat apa rajin rajin baca buku lain kan kan kan?


Thumbs up! Poster cun gila!


Merong Mahawangsa dilakonkan oleh Stephen Rahman Hughes wah dulu jadi Hang Tuah dalam Puteri Gunung Ledang The Musical. Hebat betul. Muka dia klasik sangat ke huh? Kenapa tak nak ambil aku jadi Merong Mahawangsa pulak dah haha. Oh lupa. Merong Mahawangsa was a hindu maka Stephen Rahman Hughes pilihan tepat. 


Salah satu babak kot.


Filem Hikayat Merong Mahawangsa telah dibeli oleh 34 buah negara kau bayangkan. Dahsyat kebaboom boom boom boom! Banyak tu sampai 34 buah negara bukan 3 atau 4 buah negara sila alami kehebatannya. Kagum kagum. Tapi dengar dengar awal tahun depan kot filem ni bakal ditayangkan bukan esok okay. Harap harap filem ni bukan indah khabar dari rupa atau khabar angin atau masakan pokok bergoyang kalau takde angin. Sekian.


Meleleh air liur sudah.

25 ulasan:

  1. dni:

    tu la.
    seriously cambest.
    ;)

    BalasPadam
  2. Dah lama aku nantikan filem ni. Dengar citer best. Tringat plak pada crita SIONG .. .hehe

    BalasPadam
  3. wowwww.. menarik nye...
    yess hizami belanje tengok wayanggg ahahha (tibe2 jek)

    BalasPadam
  4. wow!tengok trailer dia dah gempak..harap2 filem dia menjadi blokbuster..apatahlagi ni produk besar KRU kan..

    BalasPadam
  5. hmm.. bunyi cam gah tp xtau r..

    BalasPadam
  6. PIAM:

    ya.
    harap harap best.
    ;)

    BalasPadam
  7. nisa:

    ahha.
    biar betik???
    ;)

    BalasPadam
  8. lepat:

    tu la.
    mintak mintak gempak kebaboom.
    puas hati.
    ;)

    BalasPadam
  9. mr syah:

    ahha.
    selalu macam tu.
    bunyi je lebih.
    hasil hampeh.
    haha.
    tapi kali ni tak kot.
    ;)

    BalasPadam
  10. Stephen Rahman.. Ex pakwe saye.. Hensem kan?? Ekekeke.. ;p

    BalasPadam
  11. first time sinngah sini...waa rajin updet movie yer..klu nkk movie baru bgtau la sbb sy kje kt HQ speedy video

    BalasPadam
  12. farhanadr:

    wah.
    really?
    okay okay.
    patut la dia ada sebut farhana oh farhana.
    haha.
    ;)

    BalasPadam
  13. kasihkuamiera:

    haha.
    yep.
    boleh boleh.
    ;)

    BalasPadam
  14. Thumbs up to KRU studio!!! thanks for sharing bro.

    BalasPadam
  15. neo:

    oh.
    welcome.
    ;)
    thanks for visiting.

    BalasPadam
  16. biar betik???
    tak minat tak minat,
    ahahha suke tembikai la.. ahahha~

    BalasPadam
  17. seksi giler stephen tu.. bahaye....hua3

    BalasPadam
  18. haha....bf ako ada lakon dlm filem nie...hehehe...tp just watak2 yg blakang2 jer..hehehehe

    BalasPadam
  19. tak tgk lagi..mcm queen of langkasuka ke?

    BalasPadam
  20. alamak,cter lwn2 yang aku kureng ni..hehe

    BalasPadam
  21. cite sejarah yang agak lemah ni

    BalasPadam
  22. meletop gak citew neyhh

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com