Selasa, 25 Mei 2010

Hikayat Merong Mahawangsa Filem Terhebat Malaysia Hari Ini.

Wah. Hikayat Merong Mahawangsa ni merupakan filem arahan Yusry Abdul Halim atau Yusry KRU atau Yusry Erra Fazira haha tiba-tiba. Well. Aku pernah dengar pasal Hikayat Merong Mahawangsa ni masa aku sekolah dulu. Pasal buku dia. Tapi aku tak pernah pulak nak cari mana dia buku Hikayat Merong Mahawangsa tu sebab buku teks sejarah pun aku tak habis baca nak buat apa rajin rajin baca buku lain kan kan kan?


Thumbs up! Poster cun gila!


Merong Mahawangsa dilakonkan oleh Stephen Rahman Hughes wah dulu jadi Hang Tuah dalam Puteri Gunung Ledang The Musical. Hebat betul. Muka dia klasik sangat ke huh? Kenapa tak nak ambil aku jadi Merong Mahawangsa pulak dah haha. Oh lupa. Merong Mahawangsa was a hindu maka Stephen Rahman Hughes pilihan tepat. 


Salah satu babak kot.


Filem Hikayat Merong Mahawangsa telah dibeli oleh 34 buah negara kau bayangkan. Dahsyat kebaboom boom boom boom! Banyak tu sampai 34 buah negara bukan 3 atau 4 buah negara sila alami kehebatannya. Kagum kagum. Tapi dengar dengar awal tahun depan kot filem ni bakal ditayangkan bukan esok okay. Harap harap filem ni bukan indah khabar dari rupa atau khabar angin atau masakan pokok bergoyang kalau takde angin. Sekian.


Meleleh air liur sudah.

25 ulasan:

ardinihumaira berkata...

nak tunggu cite ni kua.. macam best je kan :)

Anda Inginkan Kebahagiaan Yang Berpanjangan? Ikuti Petua Terbaik Ini..

Hizami Rahim berkata...

dni:

tu la.
seriously cambest.
;)

Penerbit Ibnu Al-Manhar berkata...

Dah lama aku nantikan filem ni. Dengar citer best. Tringat plak pada crita SIONG .. .hehe

Nisa A. berkata...

wowwww.. menarik nye...
yess hizami belanje tengok wayanggg ahahha (tibe2 jek)

Lepat Pisang berkata...

wow!tengok trailer dia dah gempak..harap2 filem dia menjadi blokbuster..apatahlagi ni produk besar KRU kan..

mR.sYaH berkata...

hmm.. bunyi cam gah tp xtau r..

Hizami Rahim berkata...

PIAM:

ya.
harap harap best.
;)

Hizami Rahim berkata...

nisa:

ahha.
biar betik???
;)

Hizami Rahim berkata...

lepat:

tu la.
mintak mintak gempak kebaboom.
puas hati.
;)

Hizami Rahim berkata...

mr syah:

ahha.
selalu macam tu.
bunyi je lebih.
hasil hampeh.
haha.
tapi kali ni tak kot.
;)

FarhanaDr berkata...

Stephen Rahman.. Ex pakwe saye.. Hensem kan?? Ekekeke.. ;p

kasihkuamiera berkata...

first time sinngah sini...waa rajin updet movie yer..klu nkk movie baru bgtau la sbb sy kje kt HQ speedy video

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:

wah.
really?
okay okay.
patut la dia ada sebut farhana oh farhana.
haha.
;)

Hizami Rahim berkata...

kasihkuamiera:

haha.
yep.
boleh boleh.
;)

nEo.. berkata...

Thumbs up to KRU studio!!! thanks for sharing bro.

Hizami Rahim berkata...

neo:

oh.
welcome.
;)
thanks for visiting.

Nisa A. berkata...

biar betik???
tak minat tak minat,
ahahha suke tembikai la.. ahahha~

Amri Bahruji matPuisi berkata...

seksi giler stephen tu.. bahaye....hua3

ALYN_C3N1 berkata...

haha....bf ako ada lakon dlm filem nie...hehehe...tp just watak2 yg blakang2 jer..hehehehe

Danial Ikhwan Jaafar berkata...

haah, cambest je. =D

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

tak tgk lagi..mcm queen of langkasuka ke?

[z@ck] berkata...

aku nak tengok!
=)

Cik Rara berkata...

alamak,cter lwn2 yang aku kureng ni..hehe

BeaN MorENo berkata...

cite sejarah yang agak lemah ni

Gossip Guy berkata...

meletop gak citew neyhh

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com