Ahad, 16 Mei 2010

Happy Teacher's Day Kepada Semua Pendidik Di Malaysia.

Selamat pagi cikgu! Wah tiba tiba teringat watak budak intan payung dalam Upin dan Ipin tu wakakaka suka suka. Well selamat hari guru kepada barisan tenaga pengajar yang terdapat di dunia ni terima kasih kerana ilmu yang kalian curahkan. Tanpa kalian semua aku tak pasti aku sekarang ada kat mana walaupun ayah dan ibu aku dua dua guru haha jangan jealous.


Aku ada cerita sedih. Aku pernah kena tampar dengan sorang cikgu laki masa sekolah rendah. Kesian okay. Masa tu kalau tak silap hari sukan. Semua murid dikehendaki berbaris ikut rumah sukan masing masing. Lepas tu cikgu tu suruh budak budak diam sebab mulut masing masing macam bontot ayam haaa tak pasal pasal keluar bontot kan kan kan. Aku pun senyap. Then kawan aku pulak tak reti nak senyap senyap daripada tadi. Aku apalagi takut la pulak kot kot cikgu tu datang dekat sebab aku ada kat belakang kawan aku je. Aku suruh kawan aku senyap shhhh... Jeng jeng jeng... Paaanggg!!! Seketul penampar hinggap kat muka aku eh eh tu bukan bunyi loceng aiskrim ke apa ke. Fuhhh. Tak pasal pasal aku pulak yang jadi mangsa dan sampai sekarang aku ingat peristiwa tu. Nasib baik cikgu tu tak ajar aku kalau tak aiyoh tak berkat nanti ilmu aku wakakaka jahat jahat.


Well. Selamat hari guru kepada pendidik pendidik sekalian. Cikgu Zara. Cikgu Qarl. Cikgu Eq. Cikgu Jaja. Cikgu Loqman. Cikgu Ijat. Cikgu Zam. Cikgu Din. Cikgu Adie. Cikgu Putra. Cikgu Hairi. Banyak betul kenangan kenangan manis masa aku belajar. Jom tinjau kat mana pulak aku menuntut ilmu selama ni. Cikgu cikgu semua memang best!
  • Tabika Kemas Kampung Kelemak
  • Sekolah Kebangsaan Dato' Naning
  • Sekolah Rendah Agama Jelatang
  • Sekolah Rendah Agama Kampung Kelemak
  • Sekolah Menengah Kebangsaan (Agama) Sultan Muhammad
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Dol Said
  • Kolej Matrikulasi Johor
  • Universiti Pendidikan Sultan Idris

potpetpotpet: Tak lama lagi giliran aku pulak sabar sabar ye.

46 ulasan:

faz_e berkata...

Haha... Selamat Hari Guru~

miss cloudy berkata...

happy teacher's day in advance to u!

Hizami Rahim berkata...

faz_e:
ahha.
thanks.
;)
jom sama sama memeriahkan hari guru.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss cloudy:
ahha.
thanks.
;)

FarhanaDr berkata...

Selamat hari cikgu.. Heehee.. Tak lama lagi Zami pulak jadi cikgu.. Jadi cikgu yang terbaek ya.. :)

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
ahha.
i will!
;)

kasih suci berkata...

owh bakal cikgu rupenye... Happy teacher's day in advance k.. (",)

Aku Chun berkata...

pengalaman dgn cikgu yg terbaik.hehehe.
selamat hari guru~

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

selamat hari guru

Hizami Rahim berkata...

kasih suci:
ahha.
ya.
thanks dear.
;)

Hizami Rahim berkata...

aku chun:
wah.
terbaik sangat.
ahha.
;)

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ya cik hawa.
hehe.
;)
thanks.

hans berkata...

tahun nih aku tak wish pun

En iLham berkata...

bakal cikgu juga ye??hehe.bagus2.selamat hari guru jugaklah untuk ko.haha

ps: dulu pun aku ade dapat matrik johor.tapi tak pegi sebab dapat tawaran lain.

eqbalzack berkata...

untuk cikgu2 kecik...
cikgu bes0r nak pesan ni...
nanti bila posting ngajar betui2 ye...hehe

Hizami Rahim berkata...

hans:
ahha.
kenapa?
;)

AiDa AzRyN berkata...

jadi cikgu jangan baik2 sangat.. kena garang2 sket... kalau baik... abis la.. dah la tengok cikgu diorang ni comey a.k.a comot.. tambah xgarang... haa~ konpem la diorang xley nak tumpu study.. wakaka..

Hizami Rahim berkata...

en ilham:
ahha.
that's okay.
dah berjaya jugak sekarang kan?
;)

Hizami Rahim berkata...

abang eq:
ya.
i try my best.
ahha.
doakan~
;)

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
ya.
garang garang biar semua budak tak suka.
wakakaka.
;)

AiDa AzRyN berkata...

gud2... ;D garang biar sampai budak2 terkecing dalam sluar/kain.. hahaha... ;p

Hizami Rahim berkata...

aida:
wakakaka.
eh eh tak pasti la pulak.
ahha.
zami ajar sekolah menengah.
dorang pandai kot kalau nak kencing.
ahha~
;P

AiDa AzRyN berkata...

haha... yela.. mana yang takut sangat,sampaikan nak minta izin kat cikgu pun takut.. so pe lagi.. melepas kt c2 la... haha~

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
eh eh ni cakap berdasarkan pengalaman ke?
ahha.
kantoi cik aida.
;P

AiDa AzRyN berkata...

ceh.. ader plak... xbaik taw tuduh2... haha...

Fasya Abdy berkata...

bakal ckgu ke...slmt hri guru...hihihi ;)

Jantan Keparat berkata...

slmat hari guru!

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
mana ada tuduh tuduh.
berprasangka je.
wakakaka.
;)
jangan marah nanti kena jual.
ahha~

Hizami Rahim berkata...

fasya:
ya.
insyaAllah.
hehe.
;)
thanks.

Hizami Rahim berkata...

jantan:
thanks.
;)

LORD ZARA 札拉 berkata...

ada KMJ di situ~

hehehe~

ada persamaan kita kan yang?

kih3~

Paklung Tony berkata...

happy hari guru ^_^

Yatre Hayati berkata...

selamat hari guru!!
dulu blaja kmj??
taun bile??

I n n z berkata...

hola !
innz nak bg award kat kamu.
nanti dtg amek kat blog innz oke =)
http://innzninety.blogspot.com

Hizami Rahim berkata...

zara:
ahha.
sama di situ.
hehe.
yay!
;)

Hizami Rahim berkata...

tony:
selamat hari guru!
;)

Hizami Rahim berkata...

yatre:
yep.
KMJ.
bu tahun 2006/2007.
;)

Hizami Rahim berkata...

inzz:
ahha.
thanks.
;)

ainhamzah berkata...

UPSI student..
no wonder..
what course r u in?

Hizami Rahim berkata...

ainhamzah:
hehe.
pendidikan math.
;)

H@n$ Xy berkata...

BYKNYER SKULL ZAMI...HEE..owh dua2 guru..next is zami...hee

rObin@ayuE berkata...

bakal cikgu rupanya...hehe cikgu2 mmg pandai tulis blog ekk..selalu nampak cikgu jd blogger..hehe

papepon

selamat hari guru in advance...=)

JaJa'Z berkata...

cikgu suka main bola..hari2 cikgu main bola...cikgu sudah tido..mari kita keluar!!!!! hehehhe

happy teacher's day to u too...

Hizami Rahim berkata...

hans:
ahha.
yep.
just wait and see.
;)

Hizami Rahim berkata...

robin:
ahha.
don't know.
maybe cikgu pandai merepek?
kot.
;)

Hizami Rahim berkata...

jaja:
ahha.
selamat hari guru jugak!
;)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com