Selasa, 18 Mei 2010

Bunkface - Phobia Phoney 2010.

Dah dengar album baru Bunkface? Phobia Phoney? Sedap kot nama album dorang haha teruja nak dengar. Nak tahu berapa budget for this album? Jeng jeng jeng RM 15,000 woi boleh beli banyak coklat ya banyak banyak banyak coklat haha. Eh eh album ni ada sepuluh lagu baru. Jom jom tinjau.




Bunk Anthem
Give me a B U N K F A C E wah adik adik belajar macam mana nak mengeja bunkface haha. Ya. Lagu ni sebagai lagu pembukaan bagi album ni. Quite interesting.


Prom Queen
Okay momentum lagu pertama tadi diteruskan lagi dengan lagu Prom Queen. Well sedap jugak. Sesuai dengan imej bunkface maka lagu ni jadi best.


Revolusi
Tak perlu kot nak beritahu pasal lagu ni. Rasa rasa ramai dah dengar lagu Revolusi. Inikah revolusi atau hanya ilusi bagaikan mimpi jadi realiti bantai je la kau buat lirik wakakaka. Lirik dia kabur sangat sangat ya maksud dia tak sampai.


Soldier
So far aku suka lagu Soldier ni. Tak seperti lagu lagu dia yang lain. Loved it!


Escape Dance
Dah start muzik dia semula cuma tukar lirik je boleh?


Dunia
Oh ni pun tak best mana tapi boleh la kot kalau nak dengar. Aku bimbangkan dunia tiada cahaya ku terima aku tentang segalanya moga kau akan turut serta.


Ekstravaganza
Catchy. But lirik entah apa apa. Seriously. Tak faham tak faham. Apa yang dimaksudkan dengan ekstravaganza dalam lagu tu?


Situasi
Great song from bunkface. Tahniah.


You And Me
Sweet pulak lagu ni. Ya. Simple and nice to listen. The story sings and the chemistry wins for both of us a dream.


Minute To The End
Okay la tu haha. Nak skip tak nak dengar pun boleh.



potpetpotpet: Bunkface sounds cool in English so stick to the status quo wakakaka.

20 ulasan:

  1. tak tau lah pulak diorang nie ada album baru. Ini album pertama diorang ek. For my opinion Revolusi, Situasi adalah lagu trademark mereka. So mmg best lah. Btw lagu Prom Queen pernah dgr. Not bad. Tapi yang paling ketara pasal Bunkface nie diorang punya style is heavily influence by Greenday. Sbb tgk dari live performance and music concept agak sama disitu.Tapi tak de sap2 mention about this. Mungkin ak nie terlebih perasan. Hihihi.Itu pendapat ak je. :)

    BalasPadam
  2. best la bunkface. suke.
    =)

    BalasPadam
  3. bunkface my love.
    ahaha !t
    tetibe. xD

    suke lagu soldier dgn escape dance.
    =)





    tapi kan, kwn kite ckp en skunk bunkface da sombong.
    dah x men futsal sesame ngan kwn2 lagi ;D
    gossssiiipp ~

    BalasPadam
  4. zulhilmi:
    ya.
    nampak jugak.
    ;0

    BalasPadam
  5. innz:
    ahha.
    sempat lagi gossip.
    wakakaka.
    mungkin busy kot.
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  6. suka extravaganza sbb catchy

    BalasPadam
  7. i hate bunkface, u know?
    ceh, sbb tak dpt tgk konsert aritu.. dan dan nak benci. haha

    BalasPadam
  8. agree. diorang lg best dengan lagu english. lagu english derang sangat tak malaysian.! haha.

    ala, macam majoriti album ni x best je. malas beli la camni.

    BalasPadam
  9. after khan was nice, i am giving a try to this laters juga =)

    BalasPadam
  10. kasih:
    haish.
    tak baik.
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  11. miss lolly:
    zami pulak bagaimana???
    wakakaka~

    BalasPadam
  12. faiz:
    ahha.
    dengar la.
    berbaloi jugak kot.
    haha.
    ;)

    BalasPadam
  13. i loike bunkface!
    =)

    BalasPadam
  14. walau cne pn,ak ske music y bunkface bwk..easy je..

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com