+ -

Pages

Bapak Ku Pulang Dari Kota Bapak Ku Belikan Kereta.

Wah. Best best best. Aku dah sampai rumah. Melaka oh Melaka. Eh eh lupa. Alor Gajah dah ada Up Town. Gila tak? Wow. Alor Gajah dah banyak berubah. Tempat ni dah semakin cantik sekarang. Tak percaya? Sila datang sini. Jom jom.

 

Semalam aku drive balik ke Melaka. Aku bertolak selewat seawal jam 7 petang. Seriously. Aku mengantuk masa memandu. Tambah tambah lagi hujan lebat. Gila gila. Aku pon angguk angguk geleng geleng tunduk tunduk ikut telunjuk bantai je la. Terkejut kejut aku tekan brek. Betol betol menakotkan. Ya. Mungkin sebab penat packing barang barang sebelum tu kot. Oh penat okay! Rasa macam pindah rumah je. Memandangkan aku belum kahwin dan jugak bujang tang tang tang aku mengambil keputusan nak berhenti kejap kat R&R Seremban. Napping. 15 minit je kot. Then aku bertolak drive semula. Fuh...

Alhamdulillah. Selamat sampai. Oh. Ada tiga pesanan kepada sesiapa yang memandu.
  1. Sila berehat kalau mengantuk. Tak perlu lama lama sangat. Kejap pon jadi. Kalau dah agak agak mengantuk tu bawa bawa la laju laju eh eh bawa bawa la bertaubat eh eh bawa bawa la berehat. Okay?
  2. Hujan lebat. Sila nyalakan lampu kereta. Supaya pemandu pemandu yang lain perasan kereta kau. Ya. Susah nak nampak apa kat depan lebih lebih lagi kalau hujan lebat. Aduh. Kadang kadang boleh tak nampak langsung. Betol betol betol. Eh eh kalau kau rasa lampu kereta tak cukup sila sila guna lampu suluh pon boleh.
  3. Baca doa naik kenderaan. Wah. Renung renungkan dan selamat beramal! HohO.

potpetpotpet: Oh. Aku drive sorang sorang. Kesian.
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Bapak Ku Pulang Dari Kota Bapak Ku Belikan Kereta. Wah. Best best best. Aku dah sampai rumah. Melaka oh Melaka. Eh eh lupa. Alor Gajah dah ada Up Town....

20 ulasan:

kasih berkata...

memang kesian.

ardinihumaira berkata...

lerhhhh tu pasalla.. nape tak ajak dni? hehehe

::FAIZ FARISH:: berkata...

kalau Lampu kete yg biru tu cantik gila wei.. aku nak tukar tp takut jpj saman....

Hizami Rahim berkata...

kasih:
ahha.
;P

Hizami Rahim berkata...

dni:
la.
hari tu dah mesej suruh teman.
dni tak reply pon.
ahha~

Hizami Rahim berkata...

faiz:
ahha.
yep.
cantik.
tp sakit mata kot pemandu pemandu lain.
ahha~
;)

shazika berkata...

kesian kau drive sorang2..ajak la awek teman :P

Hizami Rahim berkata...

shazika:
wakaka.
tiba tiba.
;)

Qarl berkata...

kakakaka

qarl slalu kot ngantuk

walaupun sejam suku je smpai kuala sgor dr k.l nih

n bile ngantuk

qarl suke jerit2 cm org gile dlm kete!!

Hizami Rahim berkata...

qarl:
zami melalak dalam kereta okay.
semua lagu hentam nak jerit jerit.
ahha.
lantak la pemandu pemandu lain nak kata apa.
;)

LORD ZARA 札拉 berkata...

yeah!!

dah balik!!

bila nak date ni?

=p

HairiAks berkata...

ho3..
bestnya dapat balik kg.. jmpa sama family..
aku dok buat Latihan Industri dekat UPSI Holding...
2 bulan x dapat balik kg..
sedih r...
nak balik..nak balik kg...

Hizami Rahim berkata...

zara:
ahha.
bila bila.
;)

Hizami Rahim berkata...

hairi:
ahha.
ada ke nama syarikat tu?
tak pernah dgr pulak.
lol~

Aidy Shahiezad berkata...

zami, ko dah smp melaka ye...
pasni leh la jumpa, nk gelak-gelak bengong same-same ngan ko... hohoho... ;0

TokNabe berkata...

Saya kalau blk kampung kt kelantan..... plg tidak 5,6 kali berhenti. Kalau tak kepala tersenguk2... bukan dgr lagu dangdut tp mengantuk. Bayangkan 12 jam dlm kete....

HairiAks berkata...

Haha.. ada lah.. dekat sebelah taman unvsty.. sbh Tmn U 38..
sebaris dengan Klinik Syikin..
Anak skt UPSI..

Hizami Rahim berkata...

aidy:
ahha.
oh.
boleh boleh.
;)

Hizami Rahim berkata...

toknabe:
wow.
gigih drive 12 jam.
letih gila!
;)

i'm shin... i'm inesen berkata...

adehhhhhhhhhhhhh camne doa naik kenderaan... lupa ar

< >