Ahad, 9 Mei 2010

Ayah Kau Nak Campak Mana?

Wah. Tajuk nak gempak. Oh. Okay. Nak cerita. Sempena Hari Ibu ni aku nak mengucapkan semoga berbahagia la hendaknya ibu ibu sekalian. Best best. Jom nyanyi Keluarga Bahagia ramai ramai. Okay okay. One two buckle my shoe three start! Sepohon kayu daunnya rimbun lebat bunganya serta buahnya walaupun hidup seribu tahun kalau tak sembahyang apa gunanya. Oh. Aku tahu aku salah lagu. Bantai je la.


Bila tiba Hari Ibu orang selalu kata hari hari adalah Hari Ibu. Jadi ayah kau nak campak mana? Amboi amboi. So tiba Hari Ayah masa tu kata hari hari adalah Hari Ayah pulak? Wakakaka. Jahat jahat. Apa kata hari hari adalah Hari Ibu dan Ayah? Aku kasihan tengok ayah ayah sedunia bak kata pepatah apalah daya bertahan cuma di pinggiran yang memilukan.


Kau tak nampak ada elemen jealous dan hasad dengki kali ni? Sebab musabab? Aku lelaki. Suatu hari nanti giliran aku pulak jadi ayah. Tak aci betol. Wakakaka. Well. Aku akui. Aku pon lebih rapat dengan ibu berbanding ayah. Aku rasa ramai jugak macam tu kot walaupun bukan semua. Bantai je la.


potpetpotpet: Bosan petang.

27 ulasan:

EDDY DY berkata...

Betul juga ar...tpi mcm pernah dengar Hari Bapa....xtau la...mcm pernah dengar jer...

Hizami Rahim berkata...

eddy:
ahha.
hari bapa memang ada la.
selalu disambut pada ahad ketiga bulan Jun.
;)

MeLmeL berkata...

alahai! kesiannya. ya ya ayah selalu cemburu. tpi nak buat mcm mana kan. telan je lahhh :)

tpi syg mereka ke2-2 nya!:D

tieha ismail berkata...

wakakaka...yer3....
nmpk kedengkian d ctu
huhuhuhu...
jgn risau, ari bapa akn menyusul tibe...hik3....

Kie-yu berkata...

ayah saye kacak!
saye sangat sayang beliau ^__^

Hizami Rahim berkata...

melmel:
ahha.
jeles jugak!
;P

Hizami Rahim berkata...

tieha:
ahha.
tahu takpe.
uwaaa~
;)

Hizami Rahim berkata...

kie-yu:
bagus.
sila sayang beliau.
hehe.
;)

rizal jabai berkata...

hizami kalau jd bapak...
anak sume tabik spring sama lu

bapak yg stylo mailo sempoi
sool.erkk

nape ea dipisahkan hari ayah dan hari ibu?setuju kalau disatukan,barulah rukun dan damai rumah tangga serta lif :-)

FarhanaDr berkata...

Ouhhhhh.. Tak elok tak elok.. Tak elok dengki mndengki dgn kami kaum wanita hokey.. Ahaks.. ;p

Hizami Rahim berkata...

rizal:
wakakaka.
alamak tiu dah kes menipu.
ahha.
eh eh okay jugak idea tu.
;)

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
ahha.
tu la.
nak dengki jugak.
ahha.
;)

NICK IRFAN berkata...

selamat ari ibu kt mak ko! :)

kembatolo™ berkata...

wat sistem auto taley ke?kalo ibu dapat,terus ayah pun dapat gak..lagi senang..haha

izyanti berkata...

boleh jugak ari2 name ari ibu ayah.
baru adil kan.
xde jeles dah. haha.
:)

Dauspozi berkata...

haha, ibu yang mengandung... 9 bulan bawak perut so kena lebih ibu ler, hehe... ayah tau buat je... satu hari nanti bila aku jadik ayah baru ler aku dengki, keh3... apasal ler selalu hari ibu, tp sebagai anak mak, aku lebih suka hari ibu, happy mother's day...

Hizami Rahim berkata...

irfan:
selamat hari ibu kepada mak ko jugak!
wakakaka~

Hizami Rahim berkata...

kembatolo:
ahha.
cuba la buat.
nak tengok dulu.
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

izyanti:
ahha.
saje je.
;)

Hizami Rahim berkata...

daus:
tu la.
kejap.
nak cuba bayangkan kalau lelaki pulak yang bawa 9 bulan.
wakakaka~

kutojimedo berkata...

HAHAHAAHHA
teacher jeles ea?
LOL

Hizami Rahim berkata...

kutojimedo:
ahha.
agak la.
but I'm happy for my mom.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

family awe..kalu bsday mak abah sambut sekali sama-sama..maknanya..besday mak sambut abah sekali, besday abah sambut mak sekali....heheheh..hari ibu dan hari bapa tak pnh smbut...sebab kami selalu makan sama2..
~ mak ayah tak da beza pun ~

Pipi Muncet berkata...

hizami mewakili kaum ayah ke?
haha

AiDa berkata...

zami jelezzzzzzzzzzz...... wekkkkkkkkkkkkkkkk... ;p

nurayunni berkata...

Selamat Ari Ibu & AYAH..huhu

nisaGemok berkata...

suke.suke bace blog kamoo.
there's an award for u

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com