Ahad, 9 Mei 2010

Ayah Kau Nak Campak Mana?

Wah. Tajuk nak gempak. Oh. Okay. Nak cerita. Sempena Hari Ibu ni aku nak mengucapkan semoga berbahagia la hendaknya ibu ibu sekalian. Best best. Jom nyanyi Keluarga Bahagia ramai ramai. Okay okay. One two buckle my shoe three start! Sepohon kayu daunnya rimbun lebat bunganya serta buahnya walaupun hidup seribu tahun kalau tak sembahyang apa gunanya. Oh. Aku tahu aku salah lagu. Bantai je la.


Bila tiba Hari Ibu orang selalu kata hari hari adalah Hari Ibu. Jadi ayah kau nak campak mana? Amboi amboi. So tiba Hari Ayah masa tu kata hari hari adalah Hari Ayah pulak? Wakakaka. Jahat jahat. Apa kata hari hari adalah Hari Ibu dan Ayah? Aku kasihan tengok ayah ayah sedunia bak kata pepatah apalah daya bertahan cuma di pinggiran yang memilukan.


Kau tak nampak ada elemen jealous dan hasad dengki kali ni? Sebab musabab? Aku lelaki. Suatu hari nanti giliran aku pulak jadi ayah. Tak aci betol. Wakakaka. Well. Aku akui. Aku pon lebih rapat dengan ibu berbanding ayah. Aku rasa ramai jugak macam tu kot walaupun bukan semua. Bantai je la.


potpetpotpet: Bosan petang.

27 ulasan:

  1. Betul juga ar...tpi mcm pernah dengar Hari Bapa....xtau la...mcm pernah dengar jer...

    BalasPadam
  2. eddy:
    ahha.
    hari bapa memang ada la.
    selalu disambut pada ahad ketiga bulan Jun.
    ;)

    BalasPadam
  3. alahai! kesiannya. ya ya ayah selalu cemburu. tpi nak buat mcm mana kan. telan je lahhh :)

    tpi syg mereka ke2-2 nya!:D

    BalasPadam
  4. wakakaka...yer3....
    nmpk kedengkian d ctu
    huhuhuhu...
    jgn risau, ari bapa akn menyusul tibe...hik3....

    BalasPadam
  5. ayah saye kacak!
    saye sangat sayang beliau ^__^

    BalasPadam
  6. melmel:
    ahha.
    jeles jugak!
    ;P

    BalasPadam
  7. tieha:
    ahha.
    tahu takpe.
    uwaaa~
    ;)

    BalasPadam
  8. kie-yu:
    bagus.
    sila sayang beliau.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  9. hizami kalau jd bapak...
    anak sume tabik spring sama lu

    bapak yg stylo mailo sempoi
    sool.erkk

    nape ea dipisahkan hari ayah dan hari ibu?setuju kalau disatukan,barulah rukun dan damai rumah tangga serta lif :-)

    BalasPadam
  10. Ouhhhhh.. Tak elok tak elok.. Tak elok dengki mndengki dgn kami kaum wanita hokey.. Ahaks.. ;p

    BalasPadam
  11. rizal:
    wakakaka.
    alamak tiu dah kes menipu.
    ahha.
    eh eh okay jugak idea tu.
    ;)

    BalasPadam
  12. farhanadr:
    ahha.
    tu la.
    nak dengki jugak.
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  13. selamat ari ibu kt mak ko! :)

    BalasPadam
  14. wat sistem auto taley ke?kalo ibu dapat,terus ayah pun dapat gak..lagi senang..haha

    BalasPadam
  15. boleh jugak ari2 name ari ibu ayah.
    baru adil kan.
    xde jeles dah. haha.
    :)

    BalasPadam
  16. haha, ibu yang mengandung... 9 bulan bawak perut so kena lebih ibu ler, hehe... ayah tau buat je... satu hari nanti bila aku jadik ayah baru ler aku dengki, keh3... apasal ler selalu hari ibu, tp sebagai anak mak, aku lebih suka hari ibu, happy mother's day...

    BalasPadam
  17. irfan:
    selamat hari ibu kepada mak ko jugak!
    wakakaka~

    BalasPadam
  18. kembatolo:
    ahha.
    cuba la buat.
    nak tengok dulu.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  19. izyanti:
    ahha.
    saje je.
    ;)

    BalasPadam
  20. daus:
    tu la.
    kejap.
    nak cuba bayangkan kalau lelaki pulak yang bawa 9 bulan.
    wakakaka~

    BalasPadam
  21. HAHAHAAHHA
    teacher jeles ea?
    LOL

    BalasPadam
  22. kutojimedo:
    ahha.
    agak la.
    but I'm happy for my mom.
    ;)

    BalasPadam
  23. family awe..kalu bsday mak abah sambut sekali sama-sama..maknanya..besday mak sambut abah sekali, besday abah sambut mak sekali....heheheh..hari ibu dan hari bapa tak pnh smbut...sebab kami selalu makan sama2..
    ~ mak ayah tak da beza pun ~

    BalasPadam
  24. hizami mewakili kaum ayah ke?
    haha

    BalasPadam
  25. zami jelezzzzzzzzzzz...... wekkkkkkkkkkkkkkkk... ;p

    BalasPadam
  26. Selamat Ari Ibu & AYAH..huhu

    BalasPadam
  27. suke.suke bace blog kamoo.
    there's an award for u

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com