Rabu, 14 April 2010

Tips Selamat Study.

Hey.
Aku sedang study.
Percaya tak?
Lantak.
HohO~
Nak kongsi tips.
Tentang cara bagaimana nak mengorat aweksss.
Percayalah.
Aku menipu.
HohO~
Nak beritahu.
Tips study.
Konon konon la.
Well, ada satu hari tu.
Aku tak ingat pulak hari apa.
Aku terdengar kat radio apa pon aku tak ingat.
Wajib ke aku nak ingat semua tu?
HohO~
Kalau kau nak study tak boleh lebih daripada dua jam.
Oh.
Bukan nak suroh kau study dua jam semata-mata.
Maksodnya, kau tak bulih study lebih dua jam secara berterusan.
Ya.
Sebab apa?
Takot study lepas tu tak masok kat dalam kepala hotak kau.
Oh.
Statement ni dikecualikan kepada mereka yang sentiasa mendapat markah penoh ke senarai dekan ke genius ke apa apa lantak kau tak perlu baca tips ni.
Betol la.
HohO~

So?
Lepas dah study dua jam tu, berehat la dalam lima belas minit.
Kalau kau tamak, tiga puloh tiga minit lima belas saat pon bulih je.
Lantak.
Yang penting, take a break.
Online.
Facebook.
Twitter.
Myspace.
Tagged.
Friendster. 
Blogging.
HohO~
Then, sambong la balik.
Kepala hotak pon jadi tak berat sangat.
Kan kan kan?

potpetpotpet: Jangan gelabah tak tentu pasal. Rancang dulu nak study apa. Okay?

9 ulasan:

HairiAks berkata...

ooo.. tdak.. mcm aku lain.. intnet 2 jam.. study 2 minit... wpn 2 minit.. smua masauk..huhuhu...

Qarl berkata...

alah zami

tipu je sume tuh

exam ke ape ke

juz buat cm bese

yg pting bile study focus

huhu

study dgr lagu lady gaga!!!! yeah!!!

Hizami Li berkata...

hairi:
eh.
aku pon selalu break terlebih.
hohO~

Hizami Li berkata...

qarl:
ahha.
beyonce please.
;D

Miss Cutey Cat berkata...

study sejam pastu layan fb jap(kejap k?;p).. hoho~ gerenti segar j otak balik..

Hizami Li berkata...

miss cutey cat:
ahha.
hopefully.
:D

OnlyZul berkata...

selalunye..bila dah break tu...susah nak start balik..hihi

Hizami Li berkata...

zul:
ya.
betol tu.
hohO~

kutojimedo berkata...

oh meh sy nak kongsi juge.hihihi

actually kan every 30 minutes kene ambek break dlm 10 minit.

baru la bleh focus.huhu.
try lah.
and kene make sure kene sentiase ulang ape yang dah blaja, especially on the day yg blaja tuh,
untuk lebih ingat dan paham.

tp make sure kene displin la,
study stengah jam kang game/fb/blog plak 1 jam
hihihi

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com