Rabu, 28 April 2010

Tahniah. Lepas Hafal, Jadi Lupa. Best Gila!

Duh. Kepala hotak berdesiiiiiiiiiing... HohO. Esok paper wajib hafal hafal ni. It's all about the facts! Gila. Aku tak pandai nak hafal hafal ni. Siapa yang pandai? Sassy Boy jugak. Dia hebat kalau hafal hafal ni. Tahniah. HohO. Logik la kalau dia dapat result meletop kebaboom nanti.


Apakah masalah aku nak hafal hafal ni? Okay. Ni aku nak beri contoh. Konon konon aku dah hafal how to manufacture petroleum pagi tadi. Sampai agak agak meroyan terpekik terlolong jugak masa aku nak hafal segala fakta tu. Then, tiba pulak nak jawab exam. Lupa!!! Haaa... Best tak hidop macam tu? Rasa macam nak buat lompat bintang dua belas kali. Padan muka.


Tiba tiba aku teringat tentang sesuatu. Jeng jeng jeng. Aku pernah dengar sesuatu daripada Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah (DMFK). Jeng jeng jeng lagi. HohO. Beliau kata kalau kita tak mengulang kaji apa yang telah kita belajar dalam masa 48 jam a.k.a. 2 hari, kita boleh lupa apa yang kita belajar. Erk. Macam kau tak belajar apa apa la maksudnya. Boleh? Oh. Kalau macam tu tak payah datang kuliah la. Kan kan kan? Okay. Nak sambong hafal hafal.



potpetpotpet: Hafal. Lupa. Hafal. Lupa. Hafal. Lupa. So nak hafal ke tak ni? HohO.

40 ulasan:

  1. tarmizi:
    ahha.
    dah buat.
    dah banyak sangat sampai tak ingat akronim tu apa benda.
    ahha~

    BalasPadam
  2. betol2.

    da hafal + confident.

    masok exam,lupa.

    shaket ati!

    wuu~

    BalasPadam
  3. lol!
    dah selalu sgt dah ni.
    sy pon slalu kene jgak

    teacher,
    jangan gelabah2 mase hafal, hafal tenang2 je~
    then mase exam jgn freak out!
    bile kite gelabah2 totok, nnt adrenalin keluar dgn banyaaaaakkk nya.
    haha


    so relax2 okay.hafal slow2.

    then rest kejap, lepas tu tanye diri sendiri balek, ape yg da hafalkan tu, insyaallah la.


    tapi jangan lupaaaaaaaa,sebelum hafal,baca doa dulu! HAHA

    BalasPadam
  4. aqilah:
    ahha.
    give me 5!!!
    ;)

    BalasPadam
  5. kutojimedo:
    hehe.
    dah baca.
    insyaAllah.
    boleh.
    ;)

    BalasPadam
  6. Haha.. sama lah kita..
    baca2 lupa..
    Tp.. time exam Insya Allah ingat..

    BalasPadam
  7. tarmizi:
    okay okay.
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  8. hairi:
    ahha.
    doa doakan.
    ;)

    BalasPadam
  9. yg paling penting adalah jgn melara time before xm!!

    BalasPadam
  10. tarmizi:
    ahha.
    apa maksod tu?

    BalasPadam
  11. sudah gaharu cendana pula..:p

    BalasPadam
  12. good luck!
    makan kismis juga!

    BalasPadam
  13. gune kaedah nemonik tok hafal.
    tesis akim.
    xsiap ag report die.
    tapi ko try je dulu.
    ko boleh la jadi sampel die sekali.
    hoho~

    BalasPadam
  14. tarmizi:
    ahha.
    betol betol tak tahu ni.
    ;(

    BalasPadam
  15. hakim:
    thanks.
    ahha.
    okay okay.
    ;)

    BalasPadam
  16. ho5...samer ar..susah sikit sal nak hafal2 facts nih...ha3..pepom..try your best k...

    BalasPadam
  17. zam:
    takde maknanya.
    ahha.
    takot pulak aku jadi gila lepas tu.
    ahha~
    ;P

    BalasPadam
  18. Hahahahaha.. Betul gak kan.. Baik tak payah dtang kelas yek.. Ahaks.. ;p

    Sassy boy tu sassy sangat ke? Haha.. Gud luck zami.. :)

    BalasPadam
  19. farhanadr:
    ahha.
    sila tanya kepada dia.
    tak tahu nak jawab apa.
    ahha.
    pelik tak nama sassy tu?
    ;)

    BalasPadam
  20. cuba menghafal sambil berjalan.
    senanglah ingat.
    jangan langgar dinding sudah

    BalasPadam
  21. malam sebelum final 2 jangan la melalak, menyanyi, melihat benda2 yang terlarang dan yg sama waktu dgn nya...cepat ilmu ilang..hehehe~

    BalasPadam
  22. kasih:
    ahha.
    okay.
    kalau berlari macam mana?
    lagi berkesan tak?

    BalasPadam
  23. tarmizi:
    ahha.
    oh.
    alamak.
    aku memang tak henti henti menyanyi.
    hurm.
    okay okay.
    kene tutup mulut la lepas ni dengan sellotape.
    siapa nak tolong?

    BalasPadam
  24. suruh r rumate tolong watkan..sebenaqnya rahsianya kena stadi awal2kan..hehehe~

    sem ni pun agak tru..harap2 xda yg fail..huhu~

    BalasPadam
  25. ada sowg membr ku..study tak pun..tp bile result kuar meletop kekabo ar..

    BalasPadam
  26. Hafal jangan xhafal..

    BalasPadam
  27. hahaha
    penat2 hafal bleh pi lupa plak
    adoi
    makan kismis lah 7 hari sebiji pasnih
    hahaha

    BalasPadam
  28. l0lly slal0 es0k exam hari ni baru setady baru tak lupeeeeeeeeeee

    AGAGA xd

    BalasPadam
  29. tarmizi:
    ahaha.
    tawakkal.
    ;)

    BalasPadam
  30. hawa:
    ada je yang macam tu.
    ahha.
    dah rezeki masing masing.
    ;)

    BalasPadam
  31. aida:
    hehe.
    dah tukar nama?
    ;)

    BalasPadam
  32. din:
    jeng jeng jeng.
    promosi blog kau jugak.
    kan kan kan?

    BalasPadam
  33. hans:
    ahha.
    tak makan tujuh hari sebijik.
    makan tujuh tin sehari.
    ahha.
    ;)

    BalasPadam
  34. miss lolly:
    haha.
    sama konsep la!
    ;)

    BalasPadam
  35. sile bertenang yer. kene salu berdoa yer.hehe

    BalasPadam
  36. sile bertenang yer. kene salu berdoa yer.hehe

    BalasPadam
  37. darkbatman:
    wow.
    ya.
    tak sangka batman boleh datang sini.
    ;)

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com