Rabu, 28 April 2010

Tahniah. Lepas Hafal, Jadi Lupa. Best Gila!

Duh. Kepala hotak berdesiiiiiiiiiing... HohO. Esok paper wajib hafal hafal ni. It's all about the facts! Gila. Aku tak pandai nak hafal hafal ni. Siapa yang pandai? Sassy Boy jugak. Dia hebat kalau hafal hafal ni. Tahniah. HohO. Logik la kalau dia dapat result meletop kebaboom nanti.


Apakah masalah aku nak hafal hafal ni? Okay. Ni aku nak beri contoh. Konon konon aku dah hafal how to manufacture petroleum pagi tadi. Sampai agak agak meroyan terpekik terlolong jugak masa aku nak hafal segala fakta tu. Then, tiba pulak nak jawab exam. Lupa!!! Haaa... Best tak hidop macam tu? Rasa macam nak buat lompat bintang dua belas kali. Padan muka.


Tiba tiba aku teringat tentang sesuatu. Jeng jeng jeng. Aku pernah dengar sesuatu daripada Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah (DMFK). Jeng jeng jeng lagi. HohO. Beliau kata kalau kita tak mengulang kaji apa yang telah kita belajar dalam masa 48 jam a.k.a. 2 hari, kita boleh lupa apa yang kita belajar. Erk. Macam kau tak belajar apa apa la maksudnya. Boleh? Oh. Kalau macam tu tak payah datang kuliah la. Kan kan kan? Okay. Nak sambong hafal hafal.



potpetpotpet: Hafal. Lupa. Hafal. Lupa. Hafal. Lupa. So nak hafal ke tak ni? HohO.

40 ulasan:

Tarmizi Abd Rahim berkata...

wat la akronim..

Hizami Rahim berkata...

tarmizi:
ahha.
dah buat.
dah banyak sangat sampai tak ingat akronim tu apa benda.
ahha~

NuR 'aQiLaH berkata...

betol2.

da hafal + confident.

masok exam,lupa.

shaket ati!

wuu~

kutojimedo berkata...

lol!
dah selalu sgt dah ni.
sy pon slalu kene jgak

teacher,
jangan gelabah2 mase hafal, hafal tenang2 je~
then mase exam jgn freak out!
bile kite gelabah2 totok, nnt adrenalin keluar dgn banyaaaaakkk nya.
haha


so relax2 okay.hafal slow2.

then rest kejap, lepas tu tanye diri sendiri balek, ape yg da hafalkan tu, insyaallah la.


tapi jangan lupaaaaaaaa,sebelum hafal,baca doa dulu! HAHA

Hizami Rahim berkata...

aqilah:
ahha.
give me 5!!!
;)

Hizami Rahim berkata...

kutojimedo:
hehe.
dah baca.
insyaAllah.
boleh.
;)

Tarmizi Abd Rahim berkata...

tidoq bagi cukup..heheh~

HairiAks berkata...

Haha.. sama lah kita..
baca2 lupa..
Tp.. time exam Insya Allah ingat..

Hizami Rahim berkata...

tarmizi:
okay okay.
ahha.
;)

Hizami Rahim berkata...

hairi:
ahha.
doa doakan.
;)

Tarmizi Abd Rahim berkata...

yg paling penting adalah jgn melara time before xm!!

Hizami Rahim berkata...

tarmizi:
ahha.
apa maksod tu?

Tarmizi Abd Rahim berkata...

sudah gaharu cendana pula..:p

hakimfaridzul berkata...

good luck!
makan kismis juga!

zamdayz berkata...

gune kaedah nemonik tok hafal.
tesis akim.
xsiap ag report die.
tapi ko try je dulu.
ko boleh la jadi sampel die sekali.
hoho~

Hizami Rahim berkata...

tarmizi:
ahha.
betol betol tak tahu ni.
;(

Hizami Rahim berkata...

hakim:
thanks.
ahha.
okay okay.
;)

H@n$ Xy berkata...

ho5...samer ar..susah sikit sal nak hafal2 facts nih...ha3..pepom..try your best k...

Hizami Rahim berkata...

zam:
takde maknanya.
ahha.
takot pulak aku jadi gila lepas tu.
ahha~
;P

FarhanaDr berkata...

Hahahahaha.. Betul gak kan.. Baik tak payah dtang kelas yek.. Ahaks.. ;p

Sassy boy tu sassy sangat ke? Haha.. Gud luck zami.. :)

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
ahha.
sila tanya kepada dia.
tak tahu nak jawab apa.
ahha.
pelik tak nama sassy tu?
;)

kasih berkata...

cuba menghafal sambil berjalan.
senanglah ingat.
jangan langgar dinding sudah

Tarmizi Abd Rahim berkata...

malam sebelum final 2 jangan la melalak, menyanyi, melihat benda2 yang terlarang dan yg sama waktu dgn nya...cepat ilmu ilang..hehehe~

Hizami Rahim berkata...

kasih:
ahha.
okay.
kalau berlari macam mana?
lagi berkesan tak?

Hizami Rahim berkata...

tarmizi:
ahha.
oh.
alamak.
aku memang tak henti henti menyanyi.
hurm.
okay okay.
kene tutup mulut la lepas ni dengan sellotape.
siapa nak tolong?

Tarmizi Abd Rahim berkata...

suruh r rumate tolong watkan..sebenaqnya rahsianya kena stadi awal2kan..hehehe~

sem ni pun agak tru..harap2 xda yg fail..huhu~

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

ada sowg membr ku..study tak pun..tp bile result kuar meletop kekabo ar..

AiDa berkata...

Hafal jangan xhafal..

Din Husaifa berkata...

kepala hotak la ko.....

hans berkata...

hahaha
penat2 hafal bleh pi lupa plak
adoi
makan kismis lah 7 hari sebiji pasnih
hahaha

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

l0lly slal0 es0k exam hari ni baru setady baru tak lupeeeeeeeeeee

AGAGA xd

Hizami Rahim berkata...

tarmizi:
ahaha.
tawakkal.
;)

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ada je yang macam tu.
ahha.
dah rezeki masing masing.
;)

Hizami Rahim berkata...

aida:
hehe.
dah tukar nama?
;)

Hizami Rahim berkata...

din:
jeng jeng jeng.
promosi blog kau jugak.
kan kan kan?

Hizami Rahim berkata...

hans:
ahha.
tak makan tujuh hari sebijik.
makan tujuh tin sehari.
ahha.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:
haha.
sama konsep la!
;)

Darkbatman berkata...

sile bertenang yer. kene salu berdoa yer.hehe

Darkbatman berkata...

sile bertenang yer. kene salu berdoa yer.hehe

Hizami Rahim berkata...

darkbatman:
wow.
ya.
tak sangka batman boleh datang sini.
;)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com