Jumaat, 30 April 2010

Laptop Aku Hilang!!!


Hey. Siapa pulak berani curi laptop aku ni? Hey kau nak kena penampar tiga puluh lapan kali? Duh. Habis habis. Ada banyak gila stuff dalam laptop hijau aku tu. Ya. Ada lagu lagu best. Ada movie movie best. Ada esaimen esaimen best ke. Ada game game best. Paling best ada gambar gambar aku dengan kawan kawan. Fuh. Sayang betol. Pencuri laptop keji pencuri laptop keji pencuri laptop keji. Ulang sampai hari kiamat. Sakit hati betol. Aku sayang laptop hijau itu. Huaaa... Tiada maaf bagimu wahai pencuri laptop. Sila ke neraka dengan cepat, pantas dan sekarang!


Wah. Oh. Itu ucapan sepatah dua kata mungkin apa yang aku rasa kalau aku jadi mangsa pencuri laptop. Memandangkan blog ni untuk tatapan umum maka ayat ayat sudah ditapis jadi lagi sopan dan santun. Eh eh lagi dahsyat kot kalau laptop hijau aku tu betol betol hilang.

Cerita malam tadi. Ada budak hilang laptop dia. Then, kawan kawan budak tu pon tolong cari laptop dia yang hilang tu kat setiap bilik kat kolej kediaman ni. Ya. Sukahati buat spot-check. HohO. Well. Tak boleh nak salahkan dorang. Kalau aku pon mungkin aku buat macam tu jugak. Siapa tak sayang bini? Eh eh siapa tak sayang laptop? Hopefully laptop aku tak menjadi sasaran pencuri laptop yang bodoh tu. Lantak.

Nichkhun from 2PM.
Nak curi muka dia boleh tak?
HohO.

Here's my theory. Pencuri laptop tu mungkin daripada kalangan kawan kawan budak tu. Sebab? Laptop budak tu tiba tiba hilang. Sedangkan sebelom ni orang lain letak laptop masing masing bersepah sana sini tapi tak hilang pon. Kan kan kan? So kebarangkalian pencuri laptop tu kroni kroni dia jugak. Entah entah pencuri laptop tu termasok dalam kawan kawan budak tu yang sibuk sibuk tolong cari laptop hilang tu. Wah. Aku ada macam Detective Conan tak? HohO. Minat gila kat series Detective Conan. Best best.


potpetpotpet: Kalau la ada mesin pengesan pencuri laptop. HohO.

48 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Tak perlu curi.. Hizami lebih comel dari Nick Khun.. Oopppsss.. Puji lagi... ;p

Kalau hilang laptop??? Waaaaaaa.. Tak leh nak berblog dengan puas.. Huhu..

Dauspozi berkata...

haha.. aku takde laptop... selamat daripada kecurian... hehe...

__________________________________
da banyak gila stuff dalam laptop hijau aku tu. Ya. Ada lagu lagu best. Ada movie movie best. Ada esaimen esaimen best ke. Ada game game best. Paling best ada gambar gambar aku dengan kawan kawan.

P/s: gambar blue takder erk?, wakaka, sopan giler...

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
ahha.
eh eh tak la.
jauh beza.
lol.
ya.
kalau hilang takde mood nak blog.
hohO.
moga moga tak hilang.
;)

Hizami Rahim berkata...

dauspozi:
jeng jeng jeng.
sukahati tanya pelik pelik.
ahha.
;P

rammyd berkata...

haha. igt sendiri punye laptop yang kene curik! saspen je an? :P

Ismail Noh berkata...

laptop bagai awek yang taat setia..wakaka~

..bellaNabilla.. berkata...

sangat bergaya dan bakal berjaya untuk menjadi detective cOnan. ^.^

Hizami Rahim berkata...

rammyd:
ahha.
jeng jeng jeng.
;P

Hizami Rahim berkata...

ismail:
ya.
beto betol.
;)

Hizami Rahim berkata...

bella:
ahha.
doakan ye.
;)

rizal jabai berkata...

wahh,troskan jd detektive conan yg cool tuh..hehe

Kotak Hati berkata...

ko punye laptop dell inspiron ke?

Hizami Rahim berkata...

rizal:
ahha.
boleh boleh.
;P

Hizami Rahim berkata...

kotak:
erk.
ya.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kat ni pnh ada kes jugak.
then waktu nak kuar dr kmpus nek bus sume kena turun cek dek UK..dah mcm pelarian msg2...dok tepi jalan kena cek

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ahha.
really?
hehe.
;)

miss hav0c berkata...

ish3

Hizami Rahim berkata...

miss havoc:
uits.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

yup..seyes ni..time tu ada 2 latop ilang..huhu...ni sume jnis ada kaki kat luar ar ni..student curi then pas kt org luar ( jual )

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ahha.
tahu takpe.
bahaya.
jaga elok elok laptop masing masing ye.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

jaga cam pakwe ku..hahah ( pakwe sndiri tak jaa mcm jaga latop )

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

Xdapat bayangkan bile lappy ku hilanggggggggggggggggggg.

mer0yan bebe.

AiDa berkata...

eh. eh.. laptop zami dell ek?laptop aida pun dell tapi kale j len.. kale itam.. =D

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ahha.
kan kan kan?
kebiasaan.
;)

Hizami Rahim berkata...

miss lolly:
ahha.
sila sila meroyan.
;P

Hizami Rahim berkata...

aida:
ya.
betol.,
;)

sHaFAa berkata...

lau laptop aku ilang,, xtau lah cm mana keadaannye

ardinihumaira berkata...

isk Nauzubillah... taknak hilang lappy. huhu lappy la segalanya. kalo hilang... mau je macam hilang suami :'(

bila masa lak dni kawen miahaha ;p

May Happiness Be Around You Now And Forever

kasih berkata...

pandai meroyan. haha.
suka bikin saspen.
oh, anda di tag.
;)

H@n$ Xy berkata...

hah..ingatkan laptop hizami yg ilang...nak lompat2 dah...kah3...opssss....ermm...sedih ~~

CPM diyana berkata...

huh~ wat neves je..
haha igt kn laptop abg je..

Hizami Rahim berkata...

shafaa:
ahha.
cuba bayangkan.
hehe.
;)

Hizami Rahim berkata...

dni:
ahha.
eh eh.
mcm suami ek?
hohO~

Hizami Rahim berkata...

kasih:
really?
ok ok.
;)

Hizami Rahim berkata...

hans:
oh.
jahat betol.
ahha.
;P

Hizami Rahim berkata...

nana:
saja je.
;)

Nur -al- Ain berkata...

woooo.. gile sakit hati kalau laptop ilang. bukan sebab mahal je, tapi isi kandungan dalam laptop tu.. uiii, nangis air mate darah kalau ilangg. heee

Hizami Rahim berkata...

ain:
ahha.
yep.
betol betol.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

dalam latop mcm2 ada ooo...rahsia!!!
(p/s to hizami ~ awe ada tag hizami kt blog..check it out ~

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ahha.
thanks.
;)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

hangt tol entri hizami ni

Hizami Rahim berkata...

hawa:
ahha.
mungkin.
;)

BELALANG berkata...

bhy tu... ilang... hehehe
doakan je org tu bia perut die pecah!!!! hahaha

BELALANG berkata...

bhy jugak ilang laptop... suma ada dlm tu...
doakan org yg curi tu bia peceh perut .. muahahaha =P

hana devushka berkata...

i love nichkhun & DC..hehe~

Yatre Hayati berkata...

hilang lap top?? no way..mau gila jadiknya..

ayie berkata...

sian dak tu..bg free jele laptop ijau dak tu kat die.. sedekah tu kan amaln mulia..lol:P

faradiyana berkata...

eh same r dell hijau.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com