Jumaat, 30 April 2010

Laptop Aku Hilang!!!


Hey. Siapa pulak berani curi laptop aku ni? Hey kau nak kena penampar tiga puluh lapan kali? Duh. Habis habis. Ada banyak gila stuff dalam laptop hijau aku tu. Ya. Ada lagu lagu best. Ada movie movie best. Ada esaimen esaimen best ke. Ada game game best. Paling best ada gambar gambar aku dengan kawan kawan. Fuh. Sayang betol. Pencuri laptop keji pencuri laptop keji pencuri laptop keji. Ulang sampai hari kiamat. Sakit hati betol. Aku sayang laptop hijau itu. Huaaa... Tiada maaf bagimu wahai pencuri laptop. Sila ke neraka dengan cepat, pantas dan sekarang!


Wah. Oh. Itu ucapan sepatah dua kata mungkin apa yang aku rasa kalau aku jadi mangsa pencuri laptop. Memandangkan blog ni untuk tatapan umum maka ayat ayat sudah ditapis jadi lagi sopan dan santun. Eh eh lagi dahsyat kot kalau laptop hijau aku tu betol betol hilang.

Cerita malam tadi. Ada budak hilang laptop dia. Then, kawan kawan budak tu pon tolong cari laptop dia yang hilang tu kat setiap bilik kat kolej kediaman ni. Ya. Sukahati buat spot-check. HohO. Well. Tak boleh nak salahkan dorang. Kalau aku pon mungkin aku buat macam tu jugak. Siapa tak sayang bini? Eh eh siapa tak sayang laptop? Hopefully laptop aku tak menjadi sasaran pencuri laptop yang bodoh tu. Lantak.

Nichkhun from 2PM.
Nak curi muka dia boleh tak?
HohO.

Here's my theory. Pencuri laptop tu mungkin daripada kalangan kawan kawan budak tu. Sebab? Laptop budak tu tiba tiba hilang. Sedangkan sebelom ni orang lain letak laptop masing masing bersepah sana sini tapi tak hilang pon. Kan kan kan? So kebarangkalian pencuri laptop tu kroni kroni dia jugak. Entah entah pencuri laptop tu termasok dalam kawan kawan budak tu yang sibuk sibuk tolong cari laptop hilang tu. Wah. Aku ada macam Detective Conan tak? HohO. Minat gila kat series Detective Conan. Best best.


potpetpotpet: Kalau la ada mesin pengesan pencuri laptop. HohO.

48 ulasan:

  1. Tak perlu curi.. Hizami lebih comel dari Nick Khun.. Oopppsss.. Puji lagi... ;p

    Kalau hilang laptop??? Waaaaaaa.. Tak leh nak berblog dengan puas.. Huhu..

    BalasPadam
  2. haha.. aku takde laptop... selamat daripada kecurian... hehe...

    __________________________________
    da banyak gila stuff dalam laptop hijau aku tu. Ya. Ada lagu lagu best. Ada movie movie best. Ada esaimen esaimen best ke. Ada game game best. Paling best ada gambar gambar aku dengan kawan kawan.

    P/s: gambar blue takder erk?, wakaka, sopan giler...

    BalasPadam
  3. farhanadr:
    ahha.
    eh eh tak la.
    jauh beza.
    lol.
    ya.
    kalau hilang takde mood nak blog.
    hohO.
    moga moga tak hilang.
    ;)

    BalasPadam
  4. dauspozi:
    jeng jeng jeng.
    sukahati tanya pelik pelik.
    ahha.
    ;P

    BalasPadam
  5. haha. igt sendiri punye laptop yang kene curik! saspen je an? :P

    BalasPadam
  6. laptop bagai awek yang taat setia..wakaka~

    BalasPadam
  7. sangat bergaya dan bakal berjaya untuk menjadi detective cOnan. ^.^

    BalasPadam
  8. rammyd:
    ahha.
    jeng jeng jeng.
    ;P

    BalasPadam
  9. wahh,troskan jd detektive conan yg cool tuh..hehe

    BalasPadam
  10. ko punye laptop dell inspiron ke?

    BalasPadam
  11. rizal:
    ahha.
    boleh boleh.
    ;P

    BalasPadam
  12. kat ni pnh ada kes jugak.
    then waktu nak kuar dr kmpus nek bus sume kena turun cek dek UK..dah mcm pelarian msg2...dok tepi jalan kena cek

    BalasPadam
  13. hawa:
    ahha.
    really?
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  14. yup..seyes ni..time tu ada 2 latop ilang..huhu...ni sume jnis ada kaki kat luar ar ni..student curi then pas kt org luar ( jual )

    BalasPadam
  15. hawa:
    ahha.
    tahu takpe.
    bahaya.
    jaga elok elok laptop masing masing ye.
    ;)

    BalasPadam
  16. jaga cam pakwe ku..hahah ( pakwe sndiri tak jaa mcm jaga latop )

    BalasPadam
  17. Xdapat bayangkan bile lappy ku hilanggggggggggggggggggg.

    mer0yan bebe.

    BalasPadam
  18. eh. eh.. laptop zami dell ek?laptop aida pun dell tapi kale j len.. kale itam.. =D

    BalasPadam
  19. hawa:
    ahha.
    kan kan kan?
    kebiasaan.
    ;)

    BalasPadam
  20. miss lolly:
    ahha.
    sila sila meroyan.
    ;P

    BalasPadam
  21. lau laptop aku ilang,, xtau lah cm mana keadaannye

    BalasPadam
  22. isk Nauzubillah... taknak hilang lappy. huhu lappy la segalanya. kalo hilang... mau je macam hilang suami :'(

    bila masa lak dni kawen miahaha ;p

    May Happiness Be Around You Now And Forever

    BalasPadam
  23. pandai meroyan. haha.
    suka bikin saspen.
    oh, anda di tag.
    ;)

    BalasPadam
  24. hah..ingatkan laptop hizami yg ilang...nak lompat2 dah...kah3...opssss....ermm...sedih ~~

    BalasPadam
  25. huh~ wat neves je..
    haha igt kn laptop abg je..

    BalasPadam
  26. shafaa:
    ahha.
    cuba bayangkan.
    hehe.
    ;)

    BalasPadam
  27. dni:
    ahha.
    eh eh.
    mcm suami ek?
    hohO~

    BalasPadam
  28. hans:
    oh.
    jahat betol.
    ahha.
    ;P

    BalasPadam
  29. woooo.. gile sakit hati kalau laptop ilang. bukan sebab mahal je, tapi isi kandungan dalam laptop tu.. uiii, nangis air mate darah kalau ilangg. heee

    BalasPadam
  30. ain:
    ahha.
    yep.
    betol betol.
    ;)

    BalasPadam
  31. dalam latop mcm2 ada ooo...rahsia!!!
    (p/s to hizami ~ awe ada tag hizami kt blog..check it out ~

    BalasPadam
  32. bhy tu... ilang... hehehe
    doakan je org tu bia perut die pecah!!!! hahaha

    BalasPadam
  33. bhy jugak ilang laptop... suma ada dlm tu...
    doakan org yg curi tu bia peceh perut .. muahahaha =P

    BalasPadam
  34. i love nichkhun & DC..hehe~

    BalasPadam
  35. hilang lap top?? no way..mau gila jadiknya..

    BalasPadam
  36. sian dak tu..bg free jele laptop ijau dak tu kat die.. sedekah tu kan amaln mulia..lol:P

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com