Isnin, 12 April 2010

Dah Makan? Soalan Wajib Tanya.

HohO~
Oh.
Nak story mory.
Mungkin tak penting bagi kau.
Lantak.
Aku nak cerita jugak.
 Okay.
Dalam setiap perbualan bla bla bla kau.
Ada tak kau tanya soalan,
Dah makan ke belom?
Erk.
Aku bukan tanya kau dah makan ke belom.
Aku tanya kau ada tak kau tanya dah makan ke belom.
Bukan aku nak tanya kau.
Aku cuma tanya kau ada tanya tak.
Oh.
Aku pon pening.
Lantak.
HohO~

Dah makan?
Aku bosan kot dengan soalan tu.
Tak mencabar kepala hotak langsong.
Coba tanya soalan lain pulak.
Be creative.
Try to think outside the box.
Tanya la benda lain pulak.
Yang penting, bukan soalan tu.
Bulih?

Oh.
Kau pening pening lalat tak tahu nak tanya ke?
Meh sini aku cadangkan beberapa soalan kreatif lagi inovatif.
Kot kot tak terlintas kat kepala hotak kau nak tanya apa.
Contoh.

"Hai. Dah basoh tangan lepas makan belom?"

"Hai. Dah minom air ribena?"

"Hai. Dah cuci mangkok tandas?"

"Hai. Dah gelak gelak gemok?"

"Hai. Dah baca doa qunut?"

Okay.
Bernas tak kepala hotak aku?
Itu baru sikit aku tunjok skill.
Jangan jealous okay.
Kalau kau spesies yang kreatif lagi berwawasan maju jaya, boleh la tanya soalan membunoh.
Contoh.

"Hai. Siapakah bini kedua Salleh Yaakob?"

"Hai. Kenapa dan bukan mengapa? Atau mengapa dan bukan kenapa? Isk. Mana mana la."

"Hai. Sekarang pukol berapa kat sebelah timor laut Nepal?"

"Hai. Semakin panjang tangan semakin kuat mencuri. Siakap senohong gelama ikan duri bercakap bohong lama lama mencuri. Buktikan."

Sekian.
Siaran merapu ini dibawakan oleh  Tom Tom Pel enter shift alt ctrl.
Lantak.

potpetpotpet: Oh. Aku sedang mencari mood nak study ni. Still tak datang datang. Study week begins today. Sempat la jugak study dua bab je tadi. Oh. Banyak lagi nak study ni. Duh.

26 ulasan:

  1. LOL

    same jer..dgn my best frend..mukadimmaah pnjg sggtt...hahaha :P

    tw..gud luck for ur final exam beb!!
    change the venue den u the mood will come to you :)

    BalasPadam
  2. fauzan:
    oh.
    really?
    hehe.
    okay2.
    thnx for the tips.
    ;D

    BalasPadam
  3. eheheh... cian dia,tgh cari mood ye?;p

    BalasPadam
  4. soalan dah mandi wajib belom? alamak....lepas ke komen ni...hahaha

    BalasPadam
  5. miss cutey cat:
    ahha.
    ya.
    tolong carikan bulih?

    BalasPadam
  6. abang eq:
    ahha.
    lepas je.
    kewajipan.
    bukan lucah pon.
    hohO~

    BalasPadam
  7. Haha. tiap kali chat mesti ada org tnya "dh makan?" Wt ~

    BalasPadam
  8. mysara:
    kan kan kan?
    hohO~

    BalasPadam
  9. zami.. erk.. cari?bley2.. jap nak carikan ye.. (oh no!stop merepek2 miss cutey cat!)=D

    BalasPadam
  10. aku biasenya starting ngan mukadimah cmnie...

    "hai.. nak kaco dia jap bole tak ??"

    len kan dri dialog stereotaip yg ko tgh bahaskan nie... so, aku kreatip kn ?? kn ?? kn ?? ahahaha... ;p

    BalasPadam
  11. ehehhe.. merapu no 1...

    BalasPadam
  12. miss cutey cat:
    oh.
    dah jumpe belom ni?

    BalasPadam
  13. aidy:
    oh.
    agak kreatif la.
    tahniah kepada anda.
    keep up the good work.
    ;D

    BalasPadam
  14. M.N. Hisham:
    oh.
    tu pujian kan?
    ahha~
    ;P

    BalasPadam
  15. nak bekenalan dgn enter shift alt ctrl tu.

    eh??

    aku kenal ek ek ek..

    ah lantak la.

    -hazami dah wat aku pening lalat-

    ninonino

    BalasPadam
  16. miss lolly:
    hey.
    dah mkn.
    ;P

    BalasPadam
  17. pijah:
    dgn segala hormatnya dipersilakan.
    :P

    BalasPadam
  18. ok, be creative kan?.. ok2, nk tanya nih..

    dah makan maggi kari letup dengan telur rebus dan udang tak?..

    haa, amacam?.. =P

    BalasPadam
  19. Hai. Dah lipat baju? Haha!

    I used to ask that Q to one of my fren. Then, dia tnya, apsal tnya cmtu? Then sy jwb, bosan asek tnya "Hai. Tgh wtpe?" =p

    BalasPadam
  20. aku selalu kena tanya
    ' Bila nak kawin'..
    jawapan aku
    ' bulan 10..'
    tapi tahun tak tau lah..huhuhuhuhu

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com