Khamis, 1 April 2010

Bila Dia Buka Mulut Dan Aku Tak Faham Langsung. Duh.

Oh.
Tadi ada satu peristiwa.
Tak ada kaitan dengan April Fool okay.
I just don't play fool.
Stupid.
HohO~

Anyway, aku nak solat Zohor tadi.
So, aku pergi la surau kat Fakulti Bahasa.
Oh.
Aku bukan nak buat tutorial about how to mendirikan solat.
Sengal.
HohO~

By the way, aku sedang menunggu masuk waktu Zohor ni.
Entah tak tahu dah masuk ke belom.
Jeng jeng jeng.
Sila buat buat saspen dan ekspresi muka konon terkejot opocot.
Okay.
Tiba tiba...
...ada seorang lelaki masuk.
Oh.
Takkan pulak perempuan nak masuk surau lelaki kot?
Gila?
HohO~
Erk.
Then, dia bagi salam.

Assalamualaikum.

Waalaikumussalam.

Okay.
Tak pernah pulak tengok muka rakyat Malaysia macam ni.
Mix kot?
HohO~
Kemudian, dia bersuara lagi.

Jamak. Jamak.

Erk.
Aku tak nak solat jamak.
Isk.
Aku bukan musafir la.
Ke aku salah dengar?
Dia suruh aku samak menyamak kot?
Oh. Tak mungkin.
Hurm.
Maksud dia...
...solat berjemaah?
Mungkin jugak.

Okay.
Selesai dia mengambil wudhu'.
Dia pun datang ke depan.
Nak solat la kan?
Takkan nak berjoget mak enon pulak.
Oh.
Aku bagi la isyarat supaya dia jadi imam.
Dia pun cakap something.

Akim. Akim.

Oh.
Aku bosan dengan cintamu.
Aku rasa buang masa.

Akim tu ke?
Kepala hotak kau!
HohO~
Okay.
Now I know who he is.
Ya.
Aku kat Fakulti Bahasa.
I guess he's a lecturer that teaches Arabic language.
And he's not from here.
Maybe he's from somewhere in Jordan.
Or mana-mana la.
HohO~
That's why he cannot speak Malay or English.
But Arabic.
Fuhhh...
Then, aku pun start iqamah la.
Nasib baik aku tak habiskan lagu Bengang si Akim tu.
Boleh?


Duh...
Susah betol.
Kalau tak faham langsung kan?
Nak buat macam mana?
Lantak.
HohO~

12 ulasan:

Fiffy Syafiqa Hazirah berkata...

haha.. uni aku banyak gak international students ni. kadang2 pelik gak. konfident cakap malay tp salah.

ada hri tu dia nak beli air kt cafe. aku berdiri sebelah dia. skali dia cakap 'air dugong 1!'. aku ngn org kerja cafe tu pn blur. skali dia tunjuk air jagung rupanya.. haha

Hizami Li berkata...

fiffy:
ahha.
really?
aiyoh.
nasib baik org cafe tu tak gi kisar dugong.
hohO~

Aidy Shahiezad berkata...

alhamdulillah...
masih kenal lg surau rupenya ek...
walaupun hampir tgelincir qamat lgu akim kt dlmnya.... hikhikhik... ;p

Hizami Li berkata...

aidy:
ahha.
erk.
tak tergelincir.
skdr hiburan je tu.
hohO~

hana devushka berkata...

nasib baik paham jgak die cruh buat ape..klu x..

Hizami Li berkata...

hana:
ahha.
hentam je.
;P

Qarl berkata...

aqim = iqamat

Hizami Li berkata...

qarl:
ahha.
tahu takpe.
hohO~

Zuewairy berkata...

ini yg dikatakan sbg International Cultural Communication:)

keh keh keh

Hizami Li berkata...

zuewairy:
ahha.
really?
erk.
:D

famy berkata...

haha...

funny

Just_najmiE berkata...

o0o0o... =P

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com