Jumaat, 2 April 2010

Aku Nak Yang Betol Betol Hot. Sukahati Mulot Memang Nak Kena Cili.

Oh.
Aku suka yang betol betol hot je.
Yang tak hot, aku tak suka.
Sila alihkan yang tak hot tu daripada pandangan aku.
Seriously.
Ya.
Memang aku memilih.
Sukahati aku la kan?
Aku nak kepuasan yang maksimum.
Kalau tak hot, nescaya aku tak dapat apa yang aku nak.
Ya.
Kepuasan itu yang aku cari cari.

Isk.
Aku betol betol benci kalau tak hot.
Kadang kadang rasa macam nak lempang je.
HohO~
Aku tak kejam.
But, itu pendirian aku.
Lol~
Salah ke?
Salah ke kalau aku nak yang hot hot je?
Aku rasa tak salah kot.

Sukahati la aku nak makan yang pedas pedas je.
Aku tak suka makanan yang tak ada feel pedas pedas tu.
Uits.
Kau tahu, aku tak sah kalau tak mintak cili padi potong satu mangkuk.
Mulot aku ni memang nak kena cili je.
Duh.
Nikmat gila la kalau makan pedas pedas ni.
And, aku wajib sebot saya nak pedas gila gila tak hingat dunia ye.
Erk.
Setakat pedas sipi sipi tu, aku gelak gelak gemok je.
Oh. Aku tak gemok lagi.
HohO~
Aku tak layan la kalau setakat pedas pedas celah gigi tu.

Khasiat cili.
Nak berkongsi sikit.
Aku curi info ni daripada siapa entah aku pon tak tahu.
Boleh?
Oh. Cili pun ada khasiat jugak.
HohO~
Cili boleh menyembohkan bisol dan luka.
Ya.
Kalau kau bisol kat punggong, kau sapu la cili kat punggong kau.
Erk.
Melompat la kau kepanasan punggong nanti!
HohO~
Bukan sapu cili tu okay.
Kau kisar daun daun cili then sapu la kat bahagian bisol tu.
Boleh kot elok bisol tu.
Dan jugak dapat mengurangkan sengal sengal otot dan bengkak bengkak.
Oh. Kalau sengal sengal otak pulak kau boleh guna cara lain.

Plus, sebiji cili yang direbus, airnya dapat merawat ulser mulot.
Oh.
Jangan kau campak segenggam cili nak rebos.
Nescaya bibir kau jadi bibir muncong spesies itik dan jugak angsa.
Lagi satu, bukan suroh kau minom sampai habis.
Kumur kumur je kot.
Lagi satu, akar cili boleh direbus.
Then, kau minom bagi melegakan cirit birit dan sakit darah tinggi.
Selamat mencuba ye kawan kawan!
Oh.
Aku tak cuba lagi.
HohO~


17 ulasan:

  1. takotnya nak cuba, hehe.. :p tapi lagi hot kalau cuba duduk dalam api? adussss

    BalasPadam
  2. ardini:
    ahha.
    erk.
    boleh ke?

    BalasPadam
  3. ur writting style in ur blog ni semakin cool la mi..... kelakar n really santai.... which is i like!!!! hahaahahah :P

    BalasPadam
  4. yoe:
    ahha.
    really?
    thanx a lot.
    ;D

    BalasPadam
  5. cili tu addictive. kalau makan sekali, mesti nak lagi eventho sebenarnya tak tahan pedas. ;)

    BalasPadam
  6. ingat kan hot ape la tadi..rupe nyer pedas cili.. ish.. buat gempak je..

    BalasPadam
  7. qiha:
    ahha.
    tahu xpe ek?
    uits.
    rasa nak mkn lagi dan lagi kalau mkn pedas2 ni.
    hoho~

    BalasPadam
  8. ninot:
    ahha.
    biar gempak~

    BalasPadam
  9. qarl mmg bukan jenis mkn pedas

    akan mengakibatkan sakit perut yg teramat sgt if mkn pedas

    BalasPadam
  10. my feveret masak lemak cili api..siap taruk api yg betol2 lg..hehe

    BalasPadam
  11. qarl:
    ahha.
    ya.
    ade jugak kwn2 yg xmkn pedas.
    biasa la tu.
    bkn semua org boleh telan pedas2 ni.
    hohO~

    BalasPadam
  12. erk, tak suke cli sgt..
    tp im chill

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com