Rabu, 28 April 2010

Aku Bukan Tiru Redmummy. Aku Tiru Hanis Zalikha.

Eh eh betol ni. Aku bukan tiru Redmummy. Ini adalah pengakuan eksklusif aku. Okay. Sila beri perhatian. Kalau aku nak tiru Redmummy sudah tentu aku akan guna nama seperti Redboy atau Redbuddy atau Redbaby atau Redman atau Redzuan. Eh eh kalau nama dia Redzuan macam mana? HohO.


Okay. Apahal blog aku merah? Well. Aku takde jawapan. HohO. At first aku decide nak guna template warna merah ni sebab ada cili kat atas tu. Comel bukan? Dan jugak  bersempena dengan kegilaan aku kat makanan pedas. Aku suka makan pedas pedas dan kau kena tahu aku akan minta cili potong kalau tak cukup pedas. Betol. Ini kisah benar. Eh eh aku tak berapa nak minat cili merah sebenarnya. Cili merah tak pedas langsong. Tak best tak best. Aku minat cili hijau kecik atau lebih dikenali sebagai cili padi dan jugak cili burung. Apa lagi nama samaran cili hijau kecik tu? HohO. Nikmat betol masa gigit gigit cili hijau kecik tu. I know la cili cili ni boleh memudaratkan kesihatan. So sekarang aku dah cuba kurang kurangkan. Takot jugak tak pasal pasal isi perot aku terburai sebab meletop pedas sangat. Eh eh boleh ke macam tu?


The most important thing is pada awal kemunculan aku dalam dunia blogging ni aku tak kenal langsong dengan Redmummy. Betol. Tak sangka pulak beliau sangat popular dengan warna merah ni. Hebat hebat. Aku kagom gila dengan beliau. Aku cuma kenal dengan Ini Belog Saya pada masa tu. Ya. Siapakah dia? Tak logik la kalau blogger blogger tak kenal dia. Jeng jeng jeng. Dia Hanis Zalikha. Nama pon dah cantik. Orang dia tentu tentu la cantik. Eh eh aku pulak handsome. Kami macam sesuai sangat. Okay. Aku saja selitkan unsur unsur berangan tak ingat dunia melampau lampau. Sila hayati dengan gelak sorang sorang. Aku tengok dia macam best je buat blog. Aku pon secara tak sengaja tiba tiba join dunia blog ni. HohO. Sekian saja sejarah hidup Budak Lelaki Sebelah Pintu pada hari ni. Harap maklum, maklong dan jugak makyong. Ala ewa ewa bule ewa bule teraju tigo. Bantai je la.


potpetpotpet: Menarik okay. HohO.

45 ulasan:

H@n$ Xy berkata...

ho6..hanis zalikha bagus ar..suka lah..he4...opss.jgn marah ha..tak kebas from hizami okay

Hizami Rahim berkata...

hans:
ahha.
eh eh dia tak kenal hizami la.
ahha.
sila sila.
;)

AISHA SAAD berkata...

merakk COOOLLL okk.
aku ponn suka, tapi sbb ramai dah guna terpaksa ah tukarr. huaaa~

nice belog ouhhh.

Hizami Rahim berkata...

aisha:
ahha.
thanks.
;)

FarhanaDr berkata...

Heehee.. Serius.. Rase macam kalian berdua sesuai laa.. Sama padan hokey.. :)

Hizami Rahim berkata...

farhanadr:
ahha.
ahha.
ahha.
;P

Dauspozi berkata...

Jangan amalkan sangat makanan pedas, nanti kena buasir, wakaka... tak tau ler btul or tak... kawan aku yg cakap...

Hizami Rahim berkata...

daus:
ahha.
kawan aku pon cakap.
ahha.
alamak.
tu la dah kawal sikit sikit sekarang ni.
;)

kasih berkata...

entry yg penuh dgn sifat perasan.
ahah.
hanis zalikha ea.
ayat kami memang sesuai tu paling takleh blah,
haha.
cili xelok sgt.
kurang2kn la.
spa ada gastrik tau la.
;)

Hizami Rahim berkata...

kasih:
ahha.
lantak.
;P
eh memang la tak elok.
thanks.
;)

cik anis berkata...

hehe..
hanis zalikha sgt cantik...
euwwww!
eh,mane lar tau padan ngn awak..
ekeke..

Hizami Rahim berkata...

cik anis:
ahha.
tidak kot.
gurau gurau je tadi.
;)

Ery Farieha berkata...

yela
kau hensem laa
hahahha



tp siyes aku suke cili atas tu wlopon aku tak suke pedas

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

haha..hanis pown ada..wah2

sophie berkata...

nice template dengan cili..suka makn pedas?wow,sophie xtaan mkn pedas

cik eykameow :) berkata...

HAHAHAH, sekian.

.sweet-ants. berkata...

adekah sy haprak sgt sbb x knl redmummy? huuhu
hanis zalikha sy knl la

ardinihumaira berkata...

hehehe hanis memang lawa :)

Qarl berkata...

yup

blog hanis zalikha sgt2 impressive...

1st time baca blog die last year bulan lima cmtu

gmah berkata...

boleh sorg bgitaw saya,,

siapa HANIS ZALIKHA?
sy kerap jgk p blog dia. apa pasal die femes sgt? dah laa cantik. mak dia pon cantik. mak dia model kan>? tgk kat header tuh...

n, hanis zalikha pon model jgk kah? ke blogger tegar>?

siapakah red mummy? juga blogger tegar? atau artis mahupun model???

tolong gtaw sy.. :(

TokNabe berkata...

Merah, terang. Walaupun sama merah tapi isi2nya tak sama kan... :)

Aida a.k.a Beardot berkata...

nice blog...menjadikan RM sbgai idola xsalah...pape pn u memg sesuai ngan Hanis..

try la tawan hati mak dia dulu baru la leh dapt anak..hahhaa...opsssss

Hizami Rahim berkata...

ery:
ahha.
mana de.
huduh je ni.
;)

I n n z berkata...

tak semesty nya red tu tiru RM =)

Hizami Rahim berkata...

nabil:
ahha.
ur fren kan?
hohO~
;P

Hizami Rahim berkata...

sophie:
thanx dear.
;)
ahha.
bukan semua orang boleh makan pedas.
;)

Hizami Rahim berkata...

cik eykameow:
terima kasih.
;P

Hizami Rahim berkata...

sweet-ans:
erk.
cuba google nama dia.
;)

Hizami Rahim berkata...

arnidi:
betol betol betol.
;)

Hizami Rahim berkata...

qarl:
ahha.
ahha.
ahha.
tahniah.
tiba tiba.
;)

Hizami Rahim berkata...

gmah:
hehe.
tak tahu nak cerita macam mana.
try check their blogs.
;)

Hizami Rahim berkata...

toknabe:
ya.
betol.
isi jaoh beza kot.
;)

Hizami Rahim berkata...

aida:
ahha.
eh eh takde la.
gurau gurau je.
;)

Hizami Rahim berkata...

innz:
ya.
betol.
;)

♥ciK-t0ge ♥ berkata...

hUh..
meraHnyer...

haHaHa,,,
niE nNti jD tumPuan leMbu jaNtan kaNg..

:P guraU ja..

BeaN MorENo berkata...

ko jadilah red daddy bro...hak3

Hizami Rahim berkata...

cik toge:
ahha.
lembu jantan?
apahal pulak lembu lembu jantan nak baca blog pulak ni.
ahha.
;P

Hizami Rahim berkata...

bean:
ahha.
takde children lagi.
how?
;)

nabila berkata...

hahahah..ade org tuduh awk tiru redmummy k?? hhahahahah

Hizami Rahim berkata...

nabila:
ahha.
eh eh takde la.
saja saja bangkitkan isu ni.
ahha.
ahha.
;P

AKU berkata...

la...bagusla...x kisah la kaler aper bro...yg pntg ikhlas nak berblog....

cik EPAL berkata...

minat warna merah ea?? :)

Epul Azimi berkata...

aku kurang minat warna merah sbb aku alergik...hehehe

hanis dan redmummy mmg terbaek...heheh

asphaq berkata...

oh..
ini tervaikkkkkkk !!
hahahah.
suka makan epal?
kalu suka blog kau
jadilah blog CIK EPAL
hahaha.

Sya Isya berkata...

wah, terpikt dengan blog hanis zalikha dan dengan penulisnya sekali, ya.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com