Sabtu, 13 Mac 2010

Terlalu Handsome? Kata Pelajar Itu.


Oh. Ada seorang pelajar. Tingkatan 1. Ya. Dia cakap kat aku.
"Cikgu ni terlalu handsome la!"
Oh my. Aku terdiam. Kau biar betul?
Hurm. Perkataan 'terlalu' tu yang agak berat sikit.
Ya. Tak mungkin aku terlalu handsome kot wahai pelajar Tingkatan 1.
Kau saja nak buat aku bongkak dan takbur bukan?
Okay. Sama-sama kita sujud syukur.
Kerana apa yang kita ada sekarang adalah kurniaan nikmat-Nya.
Dan sekelip mata nikmat ni boleh hilang.
Katakan Alhamdulillah.
Ya. Kadang-kadang pujian itu didatangkan semata-mata nak menguji kita.
Pujian boleh jadi ujian.
Syukur nikmat? Atau kufur nikmat?
Bergantung kepada kau. Lu pikirlah sendiri!
o~o
Oh. Pelajar tu menumpang di rumah aku.
Rumah di kolej kediaman aku.
Semalam, sekolah dia ada buat program kat sini.
So, all of the students duduk la kat mana-mana rumah yang sudi terima mereka.
Dan rumah aku ambil tiga orang pelajar.
All of them baru je Tingkatan 1.
o~o
Gedebushhh... Perangai sejibik bebudak sekolah rendah.
Oh my. Siap main ejek-ejek nama mak bapak datuk nenek moyang pakcik makcik sepupu sepapat cucu cicit.
Uits... Kesian bukan?
Pulak tu, tinggi diorang pun paras pinggang aku je kot.
Haishhh... Makin pendek pulak bebudak zaman sekarang.
Walau bagaimanapun, kelakar betul dok layan kerenah bebudak tu.
Best gila kot.
Nakal. But sweet at the same time.
Jugak hormat orang tua. Oh. Aku bukan tergolong dalam golongan tu.
Belum waktunya.
Haha. Dan diorang pun dah balik petang tadi.
Ke Teluk Intan, Perak.
Belajar rajin-rajin ye.
Tutu~

p/s: Aduh. Tetiba malam ni blur. Tak tahu nak buat apa. Hurm. So, aku update blog la. Nak hilangkan kecelaruan nafsu malam aku ni. Wuuu~

10 ulasan:

  1. huuu...
    teacher mmg hensem pe.

    1 ujian lg...

    haha =P

    BalasPadam
  2. kutojimedo:
    ahha.
    saje ek?
    aiyoh~
    ;P

    BalasPadam
  3. alalala..
    comel nya anak murid cekgu..
    puji cekgu ye..
    untong diorg dapat cekgu hensem..
    :D

    BalasPadam
  4. nadira:
    ahha.
    x handsome kot.
    ;D

    BalasPadam
  5. nanti ko praktikal lagi banyak ujian yang melanda ni..walaupun aku tak tergolong dlm kategori hensem tp ada jugak student pempuan yg usha2..ada sekali tuh student pempuan form 2..aku tak pnh knl n ngajar dia pn..aku jalan nk gi ofis pastu dia panggil.."cikgu, cikgu ni hensem la..nak no tepon boleh?" ahahhaa..aku senyum dan teruskan perjalanan...

    BalasPadam
  6. putra:
    ahha.
    aiyoh.
    jgn r bg aku neves lebih ni.
    ahha~

    BalasPadam
  7. student: "cikgu neh hensem r" (smbil buat muke sweet)

    Tafsiran "muke sweet"= "ni dah puji2 neh kalu tak dpt markah tinggi gak tak tau la"

    hahaha..gurau2 ek..

    BalasPadam
  8. Tanpa NamaMac 23, 2010

    perlu kew??????????????????

    BalasPadam
  9. keh3
    kelako la entry ni
    kui3

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com