Selasa, 23 Mac 2010

Semakin Ramai Follower Semakin Banyak Duit. Oh. Mata Keranjang Mata Duitan.

Oh. Assalamualaikum. Salam sejahtera.
Firstly, thanks to my followers.
A lot. I love you guys.
Ya. Sudah mencecah angka 260 ni.
Okay. Sila gelak tanpa batas kalau kau mahu.
Tak cecah 1k pun nak over excited kan?
Haha. Oh. Bukan mudah kot nak ajak kau ikut aku.
Trimas sesangat kepada kau yang entah aku pun tak tahu kenapa kau sudi follow blog Hizami Li ni.
Walaupun aku banyak mekerepek tak tentu pasal.
Seriously. Aku pun tak faham apa yang aku tulis. Kau?


By the way, mungkin ada orang berpendapat yang bilangan follower ni tak penting.
Oh my. Penipu la kau kan?
Siakap senohong gelama ikan duri.
Bercakap bohong lama-lama jadik pencuri.
Erk. Tak ada pulak dia sebut penipu dalam peribahasa ni?
Lantak la kau. Gedebushhh...


Sama la kes macam kalau kau menafikan kepentingan duit.
Erk. Duit tak penting?
Sila cuba gelak kuat kuat dan kemudian hentak kaki kiri sebanyak tiga kali.
Okay. Duit duit duit.
Isk. Siapa tak nak duit tu boleh la derma kat tabung masjid yang berdekatan dengan kau okay.
At least kau boleh dapat pahala.
Berat sikit la bahu kanan tu.
Hehe. Tak ke rasa comel kiut miut kau buat macam tu? Erk.


Anyway, kau jugak berusaha sedaya upaya selagi mampu nak dapatkan duit yang banyak bukan?
Isk. Tamak betul.
Kalau boleh, semua kerja kau nak buat. Erk.
Sapu sampah, cuci lantai, basuh pinggan dan mungkin jugak kutip kuku kaki sisa ketip kuku.
Ku kikis kikis kuku kaki kiri kakak ku.
Aku cuma ingat part tu je. Itu pun tak tahu entah betul entah tak.
Apa sambungan dia ek?
Oh lihat. Aku mekerepek lagik.


Konsep yang sama ni jugak diguna pakai untuk mendapatkan follower yang ramai.
Ya. Kau memastikan entry kau menepati cita rasa dan kehendak mereka.
Apa sahaja yang hangat diperkatakan.
Apa sahaja yang menarik dibutirkan.
Kau berusaha menjadikan blog kau meriah dengan cerita-cerita yang best.
Erk. Seriously.
Blog Hizami Li ni tak banyak pun story gempak macam kau.


Okay. Tetapi, aku tak tahu la betul ke tak hipotesis ni.
Semakin ramai follower semakin banyak duit?
Duit tu boleh la kau merujuk kepada hencik nuffnang ye.
Hencik nuffnang, sila beri respons please. Boleh?
Erk. Aku pun tak pasti la pulak kan.
Mungkin betul. Mungkin tak.
Haha. Tepuk dada tanya selera.
Tepuk tangan gelak sesorang. Gila!
Haha. Okay. Tutu~

7 ulasan:

eqbalzack berkata...

SETUJU! ramai followers banyak duit...adverts abg eq dah meningkat....bley beli lens lagi panjanggg...hehe

Hizami Li berkata...

abg eq:
ahha.
really?
ahha.
nak jugak~

::FAIZ FARISH:: berkata...

Aku blajar ayat tu masa aku join bengkel lakonan pimpinan Juhara Ayub tahun lepas. Ku Kikis-kikis Kuku Kaki Kiriku, Kakak ku kata kuku kaki kiriku kaku. Tapi ada gak versi yang aku dengar, kukikis kuku kakiku, kata kakakku kuku kaki kiriku kaku. Try ar sebut laju2. Kawan aku tersebut kari.... haha

laila berkata...

follower aku makin sikit
kau curi ek?
haha ok sebab aku jahat ah

Qarl berkata...

wah ramainye followers die...

LORD ZARA 札拉 berkata...

walalala~

ramai dah follower kamu!

tahniah Hizami comel!

=)

aZizoL berkata...

ko nak ckp pe sebenarnye zami??...

penin aku..huhu

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com