Sabtu, 27 Mac 2010

Perangai Cikgu Busuk Macam Longkang.

Oh my.
Okay.
Aku study kat satu-satunya universiti yang melahirkan barisan pendidik semata-mata.
Boleh? Hurm.
Oh. Aku nak membebel ni.
Sikap bebudak kos aku.
Oh my.
At first, aku buat tak kisah je.
But, as time goes by, bertambah teruk la pulak.
Masing-masing buat hal sendiri.
Masing-masing kutuk mengutuk antara satu sama lain.
Aiyoh.
Lepas tu, susah pulak nak bekerjasama.
Tak boleh nak bertolak ansur.
Macam macam kerenah pelik.
Totally annoying.
Dan menyakitkan hati okay.

Semua nak ikut kepala sendiri.
Uits... Sampai bertikam lidah pulak tu. Fuhhh...
Nasib baik tak main tikam tikam yang dua puloh sen tu.
Ada lagik ke benda tu?
Oh. Nasib baik jugak tak main tikam belakang.
Dan jugak main tikam dengan pisau. Erk.
Adusss... Please la guys.
Give and take okay.
Tak rugi pun.
Tak cacat pun.
Tak mati pun.
Tak ada kesan apa apa pun.
Kan kan kan?


Kalau kau buat perangai macam ni, aku dah dapat agak kau jadi cikgu yang macam mana nanti.
Isk. Pernah tak tengok cikgu-cikgu macam ni?
Time kat bilik guru, ada je cikgu-cikgu dalam empat lima orang buat bulatan.
Oh. Bukan tazkirah. Bukan jugak makan nasi kerabu beramai-ramai.
But, mula la nak mengumpat cikgu ni, mengumpat cikgu tu.
Tak suka cikgu ni la, tak suka cikgu tu la.
Benci tengok muka cikgu ni, benci tengok muka cikgu tu.
Adoi.
Lepas tu, kat sudut lain pulak, ada lagi cikgu-cikgu dalam empat lima orang jugak buat heksagon.
Boleh?
Konsep yang sama jugak.
Mengumpat dan mengutuk dan mengeji.
Tak ada kerja lain ke?
Hoho.
Entah.
That's my theory.
Maka, apa apa je la.
Ops.
By the way, perkataan LONGKANG kat atas tu bertindak sebagai hiperbola je.
Sengaja nak bagi kesan yang melampau.
Tak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.
Full stop.
Hoho.


p/s: Oh. Aku tak kata sesiapa. Seriously. Maka, jangan buat sebarang kesimpulan. Dan jangan tetiba kecil hati dengan entry ni kerana aku cuma mekerepek je. Hoho. Dan aku dah tak larat nak layan drama swasta lagi.

14 ulasan:

  1. kalo ckp pasal xda kata spkat n xskpla tue memng nampk giler r.. but everything can be solve.. baser r.. cuba kao berusra cakap.. niey x.. yg lelaki xnak bersuara mcm mna... ak rase kalo ada lelaki yg bersuara msti girl akn dgr kowt.. kalo girl dgn girl smpai biler pown xhbs.. thz is juz my opinion...

    BalasPadam
  2. ei, biasa la..
    juz assume x nmpk...
    kalo boleh jgn masuk campur...
    kalo x semakin teruk keadaan nanti...
    xnk tergolong dlm grp2 tertentu...

    BalasPadam
  3. da mmg mcm 2...nak wat mcm mane zami...haiz...biasakan diri anda dgn keadaaan ni.."geleng2 kepala"...

    BalasPadam
  4. anis:
    ahha. lelaki bersuara?
    nak ke korang dgr?
    lelaki berapa kerat je yg ada.
    kalau bersuara, tengelam jugak.
    kita harapkan yg terbaik je.
    okay?

    BalasPadam
  5. eve:
    ahha.
    angguk2?
    nak ke tak?
    huhu~

    BalasPadam
  6. stuju dgn anis...
    bila laki tegur, mayb pmpn akan rasa segan ckit... so, akan cuba ubah sikap...
    try la zami.. jd hero jap.. =D

    BalasPadam
  7. hahaha.... senang je... pandai men ngan ayat la bro...

    BalasPadam
  8. itu baru perangai masa belajar..

    nanti bila dah masuk sekolah..."true color" cikgu-cikgi semua boleh tengok...

    semuanya 'plastik' je hizami! hehe

    BalasPadam
  9. haha...biasa la pompuan. gossip kan mainan mereka jer tuh. :p

    BalasPadam
  10. ingatkan awak pelajar sekolah yang cakap cikgu macam longkang, rupanya sama2 cikgu.. jom ke blog saya..luahan hati saya pasal pelajar sekarang ni

    http://lia3003.blogspot.com/

    BalasPadam
  11. Kat mana2 saja memang ada spesies camni..
    Suka menjatuhkan satu sama lain.

    BalasPadam
  12. biaselah ppmpuan kalau tak ngumpat tak sah.huhu.

    Tapi as a bakal pndidik rasenya diorg patut ade kesedaran.bakal pndidik kan.mesti tunjuk contoh yg baik buat murid.:)

    BalasPadam
  13. bukan bakal warga pendidik je kot zami. kat lam kelas dulu pun bersepahhh macam ni. xpenah lagi rasanya pegi tmpat yang mana masyarakatnya menerima satu sama lain. :)

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com