Isnin, 29 Mac 2010

Manusia Lebih Hebat Daripada Tuhan?

Oh. Manusia lebih hebat daripada Tuhan?
Mungkin.
Bila kau enggan memaafkan kesalahan.
Kesalahan yang tanpa rancang dan sedar.
Walaupun berkali-kali lahir esakan kekesalan.
Kekesalan demi kekesalan.
Sunyi.
Masih.
Tiada jawapan.

Aku seorang sahaja buat kesilapan. Kau tidak bukan?

15 ulasan:

::FAIZ FARISH:: berkata...

Semua Manusia ada buat Kesilapan sebenarnya..... Cuma Kemaafan itu tidak mudah bagi sesetengah Manusia...

Hizami Li berkata...

ya.

Aidy Shahiezad berkata...

okay...

zamie, aku maafkan kau...
tp, kau maafkan aku tak ?? ;)

hana devushka berkata...

mungkin die dah maafkan kamu..cume sesetgh perkara 2 susah nk lupe..(^_^)

Indra berkata...

to forgive is one thing.

to forget is another.

hurmmmm..

mana satu yang lagi susah?

Hizami Li berkata...

aidy:
ahha.
sy sudah lama maafkan kamu.
;D

Hizami Li berkata...

hana:
ya.
i know.
melupakan bkn senang.
but memaafkan?

Pipi Muncet berkata...

memaafkan memang boleh. tapi kesan masih ada. mcm entry i pasal kertas tu. jadi chill ye. :)
let times decide.

i'm shin... i'm inesen berkata...

membuat kesalahan itu lebih mudah berbanding dengan memberi kemafaan..

Hizami Li berkata...

ya.
aku tahu.
but keegoan tu tak setimpal dgn kesalahan yg dilakukan.

Just_najmiE berkata...

sorry sorry sorry, super junior.. hoho.. everyone makes mistakes.. tp tak smua nak mengaku kesalahan sendiri..

aZizoL berkata...

kekadang kite mudah untk memaafkan tp susah pulak nk melupakan..

camne tu zamie???

Helmi Razali berkata...

aku kalau orang nak mintak maap, aku suruh dia belanja ferrero rocher seketul. Seketul je, tanak lebih. Coklat sangat heavenly bagi aku.

Tapi kalau aku yang buat salah, then aku mintak maap, then dia tanak maafkan.

aku cakap
"tanak kawan sudah, namamu dolah, tetekmu sebelah"

sekian.

HairiAks berkata...

klu aku org nk mntak maaf aku akn maafkan.. tp x da lah 100%. mesti ada dendam sikit2.. kira olok-olok lah ni.. hehehe.. tp, klu aku mntak maaf dia x maafkan.. jaga baik.. x aku aku maki, aku suruh dia menari balet..wakakaka klu x jangan pngil aku Hairi..lalala.. apa-apa pon klu nk maafkan org biarlah ikhlas.. btul x?

pae berkata...

hati2 dgan statement, tak0t r0sak akidah kita n orang y membace, merepek b0leh asal kn xsntuh isu snsetif..ma'f

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com