Ahad, 14 Mac 2010

Banyak Cantik Muka Kau? Hoho.

Oh my. Rasa macam nak mencarut sambil hisap curut dan diurut macam tu. Boleh? Okay. Let me tell you the story. This is about esaimen aku. One of my esaimen aku yang berlambak tu. Kan? Esaimen kali ni merupakan kerja berkumpulan. Maka, group aku terdiri daripada tiga orang. Ya. Aku dan dua orang lagi gadis ayu nama dirahsiakan. Erk. Ayu ke? Abaikan. Then, kami bersama together menyiapkan esaimen tu. Banyak kali jugak kami buat discussion. Ya. Tak tipu. But, during the day before kami kena hantar esaimen tu, one of my friend tetiba cakap something yang menyakitkan hati. Oh. Dia bukan maki aku. Nope. Dia tetiba bertanyakan tentang esaimen tu.

"Erk. Hizami. Aku gerup dengan kau kan?"
"Huh? Gerup apa pulak ni? Isk."
"Oh. Gerup esaimen tu la. Kan? Kau dah siap?"
"Hurm. Ye ek? Oh. Dah. Dah siap pun."
"Jangan lupa letak nama aku okay?"
"Hurm..."

Gedebushhh... Meh sini aku tiup belon besar besar, lepas tu, aku pecahkan belon tu betul-betul depan kau. Ngeri tak? Adoi. Siapa yang tak sakit hati oi? Kami buat discussion berhari-hari, tak sempat makan, tak sempat minum, tak sempat mandi, tak sempat tidur. Oh. Aku melebih-lebihkan kepayahan tu. Haha. Ya. Semata-mata nak siapkan esaimen tu. Dan kau? Sekali pun tak pernah bertanyakan tentang esaimen tu. Kan kan kan? Bila nak hantar esok hari, baru kau nak gedik-gedik tanya konon comel ada aku kisah? Ya. Dan dua orang gadis ayu nama dirahsiakan tu jugak bermati-matian tak nak letak nama kau kat esaimen tu. Faham? Seriously. Dia merayu gila gila kat kami supaya letak nama dia. Oh my. Kami tak layan dia kerana keputusan kami adalah muktamad. Sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan. Dan jugak e-mail, ym, skype dan yang sama waktu dengannya. Rasakan. Aiyoh. Macam kejam pulak aku dalam cerita ni kan kan kan? True story. Frankly, dua gadis ayu nama dirahsiakan tu lagi kejam daripada aku kalau kau nak tahu. Adusss... Aku tak tipu. But, semua tu bersebab kan? Lesson learned.

Gambar ni sekadar hiasan dan ada sikit niat nak menunjuk-nunjuk. Haha.

p/s: Oh. Esaimen tu dah hantar hari Jumaat lepas. Hehe. Semoga kau sedar. Ya. Jangan ambil kesempatan atas kehemahan (kata akar adalah hemah) orang lain. Boleh? Ini bukan pertama kali kau buat benda macam ni bukan? Aku dah dengar cerita macam ni daripada kawan-kawan yang lain. Ya. Tentang kau. Maka, rajin rajin la lepas ni okay?

13 ulasan:

putra berkata...

ada jugak perempuan malas ek?aku kadang2 tension ngn dak2 perempuan kelas aku..terlebih rajin..bukan aku yg malas tp diaorg terlebih rajin..

Hizami Li berkata...

putra:
lelaki la.
ahha~

c-jhou berkata...

oh?? laki??
sy kenal x ea??
haha~~
rahsia kan??
xnk paksa kmu gtau...XD

c-jhou berkata...

zamie, gmbr tu nyebabkn tangan sy n jac cacat la... =D

Hizami Li berkata...

jhou:
ahha.
adalah.
rahsia.
ahha.

c-jhou berkata...

sy x suruh kmu gtau pun...
mmg dh tau itu rahsia..
tapi kalo btul2 sy nk tau..
sy juz perlu buat analisis berdsrkn info yg kmu gtau dlm blog tu je..
kemungkinan besar sy dpt teka dh...
kalo yg laki tu coursemate kite, sure identiti dia akan diketahui...
kan kan kan???
haha~~~
but im nt a busybody so i no nid 2 analyse it.. am i rite??haha~~

Hizami Li berkata...

jhou:
ahha.
ya.
i know.
;D

Loqman Hakim berkata...

tindakan bijak..

yoe berkata...

huhuhuhu...ape nye perangai la org mcm tu yek mi? kesian betul dgn org2 sebegitu... :P

yana berkata...

x sangke ada jgk org mcm tu yekk...baik x yah belajar lau mcm tu

Qarl berkata...

so

zami,


u r driving saga blm la?

izzad b* berkata...

beselah manusia~
sabo2

kutojimedo berkata...

peh teacher...

slalu jek mcm tuh.

bapak pemalas org tuh..

lain kali kasi kt die smack down je.
XD

sesedap je nak soh org mskkan name die.
byk cekadak die

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com