Sabtu, 6 Februari 2010

SPLASSSH!!!

Splasssh! Bunyi apa tu? Hehe. Teka la. Ada kaitan dengan apa? Hurm. Mesti dah dapat agak kan? Hehe. Yup. Pagi tadi, around 9am, my friends and I were heading to Kalumpang. Erk. Kalumpang tu kawasan mandi-manda kat area Tanjong Malim ni. Terkenal ke ni? Aku pun tak tahu. You guys pernah dengar ke nama tempat ni? Kalau pernah, maybe tempat ni famous amos juga la. Hehe. Ada 12 orang yang join trip ni. Aku, Din, Intan, Pija, Amalina, Noi, Irma, Shue, Wana, No, Ain dan Wawa. Ya. 2 guys and 9 girls. Aiyoh. Tak seimbang la... Hehe. By the way, the food was prepared by the girls. Gila banyak korang bawa! Memang kenyang yang amat la tadi. Mulut tak henti-henti nak mengunyah segala-mala yang ada tu. Makan lagi. Dan lagi. So, agak keliru la juga. Nak gi makan ke nak gi mandi ni? Kan...

 

Hurm. Kaki aku ada la luka sikit. Tak banyak. Sikit je. Calar sini. Calar sana. Huhu. Fortunately, tak ada la sakit sangat. Mana tak, aku boleh terjatuh time jalan atas batu tu. Kan? Meniarap terus atas air. Haha. Nasib baik tak kena mana-mana batu kat situ. Isk... Kalau tak, tak tahu la apa jadi. Plus, ada gak peristiwa yang mengejutkan berlaku tadi and at the same time, it was funny. How? Well, No dan Irma boleh hanyut kena bawa arus! Nasib baik tak dalam. Cetek je kawasan tu. Cuma arus kat situ memang agak kuat la. At time when No and Irma were screaming for help, I thought they were bluffing. Biasa la. Ingatkan gurau. Mana tak, No selalu je main-main sebelum ni. Moreover, kawasan tu tak dalam mana pun. Haha. Tetiba, aku tengok macam betul-betul (which it was totally real) je dorang ni, aku dan Intan pun bergegas la dapatkan dorang. Fuhhh... Nasib baik la No sempat berpaut kat batu. And Irma was holding on No. Dapat la aku dan Intan selamatkan dorang. However, ada lagi kesinambungan ni. Yang kawan lagi sorang ni nak tolong dorang gak. Tetiba, dia pun ikut sama hanyut. Sempat la dia tarik tudung No. Niat nak tolong, tup tup, ikut sama gak. But, alhamdulillah. Tak ada kemalangan yang berlaku. Hehe. What a day!


p/s: Pesan orang-orang tua, jangan terlalu gembira bergelak tawa, takut esok hari menangis pula. Betul?

13 ulasan:

  1. best sgt!!
    sgt cemburu...

    yeah..betol la ape pesanan org tua tu..sbb ape ko tau...nnti kite jumpe aku cite k...

    ~daniel adie~

    BalasPadam
  2. ahha.
    adie, lama lagi la kalau camtu.
    ahha.
    aku balik this coming Chinese New Year.
    huhu.

    BalasPadam
  3. perghhh giler..... tp teringat plak penah lemas kt waterfall last year kot ... huhuhu horror betol!

    BalasPadam
  4. really? lemas ke? how ley lemas???

    BalasPadam
  5. kat sekayu kat tganu nih hah!!!.. x taw tempat tu dalam..... giler ahh....struggle taw nk mencapai batu2 di tepi...fuh!!!

    BalasPadam
  6. really? syukur la x ada apa-apa. hehe.

    BalasPadam
  7. ak dok prk xpnh lak dga kalumpang .. haha ..

    BalasPadam
  8. uiii... aweks cun lah!
    kem slm kat yg paling cun tu eh.
    hehehe

    BalasPadam
  9. hans:
    oh. tak pernah dengar ek? ok. skrg da pernah dengar la kan? huhu.

    BalasPadam
  10. ermm,kalumpang? dekat ngn kampong sy. haha ;p n da penah pon p mandi kat situu. best jep. neway,kalu rajin..cube la p mandi kat sg.bil plak? heee~XD situ pon besh gak~

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com