Selasa, 23 Februari 2010

Pandang Pandang Alam Ini. Ada Apa Dengan Air Kau. Aku Spiderman.


Pandang pandang alam ini. Sambil pandang difikiri. Mana bumbung langit tinggi. Mana lantai bumi. Aiyoh. Nak nyanyi juga la? Haha. Well, nak nasihat la kat kekawan sekalian. Kalau nak buat something tu, you guys better look look left right okay because people old old say when you speak day, look look, you speak night, hear hear. Mati la korang nak translate BI cap ayam ni kan? Direct translation katanya. Konsep rujuk kamus la ni. Haha. Ok. BM kan mudah? Hurm. Orang tua-tua cakap... Eh, orang tua-tua? Meh sini aku bakar rambut kau. Bukan orang tua-tua tau. Salah. Orang-orang tua. Betul tak cikgu? Okay. Orang-orang tua ada berkata, kalau cakap pada siang hari, pandang pandang, kalau cakap pada malam hari, dengar dengar. Kan kan kan? Ohoi.

Well, tu introduction aku yang mungkin tak ada kaitan dengan apa aku nak cerita. Boleh? Haha. Ada sikit kot. It is about my friend, let we label him as S. Okay. S ni suka menonton movie kat depan laptop dia. But, dia suka tengok movie konon dalam wayang la. Maksud aku, dia tutup lampu bilik and then S ni akan menghadap laptop dia tengok movie tu. One day, S watched a movie yang aku tak ingat apa benda la tajuk dia. Then, S ni buat la air Milo. Tu je yang mampu. Celah bedah mana kau nak cari popcorn kan kan kan? S tengok movie sambil minum air Milo. Tetiba, ada sekali teguk tu, S rasa pelik semacam je rasa air Milo ni. Jeng jeng jeng. S ni pun stir la air Milo dia. Ye la. Mana la tahu kot kot tak larut ke Milo dalam air tu. Lepas tu, S minum semula air Milo tu. Pelik. Still rasa lain. Haaa... Baru kau nak buka lampu kan? S ni tengok la dalam cawan dia tu. Kau tahu apa? Apa? L to the I to the P to the A to the S. Lipas. Haha. Sedap kau minum air Milo tambah Lipas? Air Lilo. Wah. Comel nama air kau. Moral of the story, jangan la kau minum dalam gelap tak kira apa jua keadaan. Ya. Dan sebelum kau nak guna cawan ke, sudu ke, better kau check kot kot ada samething kat cawan or sudu tu. Pandang la betul betul. Jangan nak main sedap kau minum, sekali minum air campur serangga. Fuh. Sedap la kau. Hehe. Kau tahu, tadi aku nak buat air Nescafe. Baru je nak masukkan Nescafe tu, aku nampak ada labah labah kecil kat dalam cawan aku. Ala. Labah labah kecil yang kecil tu. Dia kecil je. Tak besar. Kecil sangat. Bukan yang besar tu. Kecil je. Kan? Fuh. Nasib baik aku nampak. Kalau tak, mesti aku dah jadi Spiderman. Kan kan kan? Haha.


Seriously. Aku nak upload pic lipas ni pun dah geli tahap dewa. Kau bayangkan kalau kau minum air dia?

p/s: S tu bukan aku okay.

4 ulasan:

Qarl berkata...

ha ha

peristiwa hencek lipas menyelam dlm milo dh selalu sgt terjadi pd my frens

hahahaha

Hizami Li berkata...

qarl:
selalu?
wah.
hidup lagi ke dia?
ahha~

~gOSsiP BoyZ~ berkata...

i yeee..gelinyer..sian c S tuh kan..btw,kawan aku pown penah minum air lipas..tapi air bandung so air dy jadik namer air LIDUNG..haha..macam hidung jew..n btw,maser tuh kat gerai n sgt cerah suasana yer..so seriusly kene check tak kira malam or pagi..hope thats not ever happen to me ;)

Hizami Li berkata...

hencik gosip:
ahha. kan? how bandung pun boleh campur lipas? ahha.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com