Sabtu, 13 Februari 2010

Memuting Oh Memuting

Memuting? What??? Apa tu? Haha. Memuting oh memuting. Kaitan dengan apa ni? Isk... First time aku dengar, memang gelak habis-habisan la. Kelakar. Cuba korang sebut perkataan tu kuat-kuat. Memuting!!! Haha. Korang rasa apa benda memuting tu?
A. Nga hisap puting
B. Gi kedai beli puting baru sebab yang lama dah rosak
C. Kamunting
D. Nak puting

Pilih satu jawapan saja okay. Jangan suka suki nak pilih dua atau tiga jawapan. Please pilih jawapan yang paling tepat sekali. Yang mana satu ni? Cuba la teka. Mati la masing-masing wat spekulasi dan gosip liar kat aku. Weh, aku bukan cakap yang bukan-bukan okay. Ini siriyes. Totally spies. Eh, totally siriyes. Well, this word terkeluar daripada mulut one of my lecturers. Terkeluar? Macam pelik je bunyi dia. Huhu. Seronok dia nga mengajar, tetiba dia sebut la memuting tu. For quite 5 seconds gak aku terdiam. Otak nga proses perkataan tu. Aku pun pandang la kekawan yang lain. Then, kitorang gelak la. Kelakar. Sebab memuting tu merupakan kata akar PUT yang dia dengan confident guna imbuhan sekali. PUT or dalam BM bermaksud letak. So, dia nak kata meletakkan, but, instead of that, dia sebut memuting. Haha. PUT with imbuhan. What a word. Tak terfikir okay. Boleh la cadangkan perkataan ni kat Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) nanti.


I just layan album Nick Jonas and The Administration ni. Hurm. At first, I was excited. But, after I listened the album again and again, hurm... This album lacks of great songs. Biasa je. His first single, Who I Am yang sekarang ni nga kedengaran kat radio pun tak berapa nak gempak sangat. Hehe.


p/s: Well, aku dah sampai kat rumah! Cuti selama seminggu. Yay! Tak sabar nak hang out dengan kawan-kawan. Fuhhh... Dah lebih sebulan aku tak balik Melaka ni. Huhu. Oh...

13 ulasan:

aZizoL berkata...

adui..bahase rojak ke..memuting? haahahaha..guling2 aku bace..



jom lepak !

HIZAMI berkata...

azizol:
ahha. sangat rojak.
huhu. lepak mana?

cik EPAL berkata...

selamat berhang out :)

Ejay berkata...

A. Tengah nyonyot puting

apakah "nyoyot"?

A. hisap
B. sedut
C. hirup
D. perlakuan yg berkaitan ngan bibir dan puting.

hehehehe

yoe berkata...

funny lorr!!! aduiiii apalah reaksi lecturer itu?? heheheh :P

selamat cuti mi!

faz_e berkata...

wow suke kot ngan Nick!!!!
waaaa

HIZAMI berkata...

cik epal:
jom jalan2 sekali? hehe

HIZAMI berkata...

ejay:
erk. kesemua di atas? boleh?

HIZAMI berkata...

yoe:
dia wat muka tak bersalah. ahha.
dia tak tahu kot dia salah sebut. hehe.

HIZAMI berkata...

yoe:
dia wat muka tak bersalah. ahha.
dia tak tahu kot dia salah sebut. hehe.

HIZAMI berkata...

faz:
ye? ske ek? hehe. gi r kawen dgn die. hehe.

Qarl berkata...

hai-o

dh agak dh cd ni bosan

tgk dr layout dh tau

bleh cmtu?

hahaha

njoy holidays k

HIZAMI berkata...

qarl:
ahha. ye ek? hebat. ley tgk dr cover je ek? hehe. yep. tak best mana pun. huhu.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com