Isnin, 15 Februari 2010

Jom Ke Sana

Arghhh! Aku nak jerit gak! Kuat-kuat sampai telinga korang bernanah dan berdarah meleleh-leleh tak henti-henti. Haha. Mati. Aku nak jadi psycho la ni. Siap la korang. Aku nak jadi pontianak pastu aku siap nyanyi lagu PULANGKAN tu. Remix version okay. Konon featuring Cat Farish Fabulous Cats lagi. Kan? Eh, lupa. Nak pinjam wig siapa ni? Siapa ada? Pinjam jap. Nak jadi pontianak kejap ni. Pastu nak minta sikit tepung. Tak kisah la jenama kuda belang merah kuning ke tupai kaki tiga ke apa-apa je la yang penting muka aku jadi agak-agak putih pun dah kira okay. Ala...


Wait. Mesti korang tak faham apa kah benda ke merepek semua ni. Hurm. Tadi aku nga selak-selak la akhbar hari ni. Pastu, terbeliak la biji jerawat aku tadi. Eh, ada jerawat ke? Well, tajuk artikel tu... jeng jeng jeng... tarapam pam pam... cikeboom boom boom...

GURU BARU KE PEDALAMAN

Aiyoh. Aku menangis sambil buat aksi kekuda. Tidaaak! Tiba-tiba nak meraung. Konon je. Actually, at first, aku tak kisah la sangat nak kena hantar mana-mana. But, bila dah keluar statement like this, seolah-olah there are no chances that I will be sent to other places kecuali kawasan pedalaman. Kan? Tak ke kejam bunyi dia tu? Kejam. Sangat kejam. Wait. Kalau la tak keluar statement ni, aku mungkin berfikiran yang aku ada la peluang konon dihantar ke kawasan bukan pedalaman. Kan? Aku pun pasrah la nak gi mana-mana pun. Ni tak, keluar la statement yang sangat mengejutkan dan mengujatkan aku secara berirama. So, lepas ni, tak ada la nak konon teruja nga teka teki teka tekok ular mati dalam songkok aku nak kena hantar kawasan mana. Yela, dah terang-terangan la dia kata guru baru sila la korang mengimarahkan kawasan pedalaman tu. Hehe. Berapa lama ek? Tiga tahun!!! Tiga okay! Bukan satu. Bukan dua. Tapi tiga tahun! Yay! Tiba-tiba seronok la.

p/s: Perkara ni still dalam cadangan. Haha. Tapi macam ada bau-bau bacang je akan jadi kenyataan je. Nak ke tak? Tepuk dada, tepuk tangan, give me five! Haha. Aku okay je.

30 ulasan:

[zikeryhassan] berkata...

diharapakan cadangan itu tidak akan menjadi kenyataan. huhu

faz_e berkata...

hahaha... kalau jadi kenyataan??
kuikuii...just All the best~

k.A berkata...

hehehe
kakak aku dah 5 thn kot dok kata pedalaman miri sejak dr dia mula jd cikgu.kalau ko kena, survive punya lah.hehehe

Ejay berkata...

selamat berjuang sahabatku!
hahaha

ajidraai berkata...

takpa, dapat duk dalam kehijauan hutan. out of hustle bustle city semua. all the best. n i'm happy coz can't wait to send my sister there.yess!

EIPUL berkata...

pedalaman pun ok gak zami.
boleh kawan dengan monyet-monyet.
Haha.

*tak dapat ar hangout selalu kat KL nanti. LOL

p/s: Eqal, aku nak kumen blog kau tapi tiada buleh. So, how?

aZizoL berkata...

hahaha..rilek le hizami oi..

3tahun je..bukan lame pon..heheh

yoe berkata...

relaks mi... my fren ada dpt kawasan pedalaman tahap ke-3 lagiikk!! gaji + elaun rm5000 taw!!

mmg laa x boleh shupping, tp boleh menyimpan tu.. sekali kuar bandar, hah amek kau! shuppin' mcm nk giler!! skang dah nak masuk tahun ke-2 dah my fren tu!! then x nak mintak tukar... bole hidopp dia kata, sbb dh masuk internet... hahaha...

i'm shin... i'm inesen berkata...

ala cian.. jgn meroyan.. jgn cedey2.. meh shin peluk... kalo nak CPR pun shin leh bagi naaa

HIZAMI berkata...

zikeryhassan:
ahha. hope so. hehe.

HIZAMI berkata...

faz_e:
ahha. kalau jadi, jadi r. ahha. nak wat mcm mane kan...

HIZAMI berkata...

k.A:
erk. dah 5 tahun ek? nape tak balik2 lagi? seronok ek?

HIZAMI berkata...

ejay:
thanks. ahha. nangis jap.
T-T

HIZAMI berkata...

ajidraai:
yay! hehe. jahat ek? sian sister u. ahha.

HIZAMI berkata...

eipul:
ahha. tp xreti speaking nyet nyet la. cane ni? huhu.

HIZAMI berkata...

azizol:
yep. tak lama tu. kalau dah kahwin, dah boleh ada anak tiga okay!

HIZAMI berkata...

yoe:
wah. at least ada gak internet. kalau dpt yg tak ada apa2, mcm mane? hehe.

HIZAMI berkata...

shin:
ahha. erk. ;d

sYukCurZ berkata...

best! hayati keindahan alam k. outing nnt shuppin la bagai nak rak.

HIZAMI berkata...

syukcurz:
ahha. yela. ti shopping i bawa u sekali. boleh?

Qarl berkata...

alah hizami

kite ni as future teachers kne alwiz think & be +ve

tp...


arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

TAKNAK!!!!

HIZAMI berkata...

qarl:
ahha. amboi. baru je nk percaya your introduction tu. ahha. kan? tak apa. pasrah je. ahha.

ai@reel berkata...

erm....anggap ia sebagai satu cabran bro....

ada hikmahnya mana tahu dapat awek pendalaman..senang jaga ohhhhhhhhh


eheheh

k.A berkata...

bkn seronok.sbb dia belum kawen.so, mintak tukar every year pon tak dpt.huhu

AdiE berkata...

too bad!!
sbr la ye zami..

jab2..nak bygkn zami ke kwsn pedalaman especially kat pedalmn sbah srwk where the only transportation available there is sampan!!

fuhyooo...g sek naek smpan tu..GIGIH sgt kn..

best of luck FUTURE TEACHERS!!

~daniel adie~

HIZAMI berkata...

aiareel:
ahha. senang ke? isk... nga pikir jap. ahha.

HIZAMI berkata...

k.A:
ahha. nak minta kahwin mcm mane. dah dok kat sane kan? hehe. kahwin org sane la nanti.

HIZAMI berkata...

adie:
naik bot kot. sampan? mati nak dayung. ahha. yep. best of luck to me.

LORD ZARA 札拉 berkata...

aku nak sangat pi Sabah~

tak dapat~

=[

AdiE berkata...

xnak2...nak bygkn zami naek sampan gak..xnak bygkn naek bot....senang la mcm tu...saje nak susahkn lg walaupon dlm imaginasi aku..haha..
gile kejam kn...hahaha

=p

~daniel adie~

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com