+ -

Pages

HSK *Hizami Sayang Kamu*



























5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Disember 2009

The Last Day Of 2009

Ahha... Da nak tamat p0n riwayat taw0n 2009. Tinggal beberapa jam jek lagik. Haishhh... Keep 0n c0unting guys. Fuhhh... 2009. Banyak cerita. Banyak kisah. Banyak rahsia. Bapak banyak!!! Ahha. By the way, aku agak jarang 0n9 semenjak dua menjak neh c0z my lappy sedang menjalani pembedahan. Kene jangkitan virus yang entah aku p0n takta0 datang daripade mane. 0k. Mengaku cepat!!! Sape yang hantar virus tuh? Akan ku bagik flying kiss kepade beliau. Haha. Erk. Flying kiss???

First, aku da start new semester kat UPSI neh. Da mas0k semester 6. Erk. Lagik dua penggal, aku akan tamat pengajian. Maka, bermulalah karier aku sebagai se0rang guru tyme tuh. Isk... Da ready ke bel0m neh? Aku p0n takta0. Yang penting, aku sangat teruja. Teruja? Hurm. Sikit r. Yang lebey adalah rase nerv0us... Haish...

Sebel0m langsir 2009 neh nak tukar kepade langsir 2010 yang baru lagik suci, aku telah menggunakan saki-baki masa yang tinggal dengan sebijaknye. First, aku kuar dengan Pyan ngan Ejam gi teng0k wayang. Erk. Cite Alvin & The Chipmunks II : The Squeakquel. Well, cite tuh quite interesting. But, takde extra ingredients yang ley mendatangkan aura umphhh... Ahha... But, aku sangat puas hati c0z Theodore teramat c0mel!!! Haha. Pas da abez teng0k m0vie, we went f0r sh0pping. Erk. Tak banyak p0n. Lagik, Pyan jek yang d0k sh0pping. Aku cume scan jek. Teeet...

Es0knye, kami beramai-ramai gi kenduri kawen. Aku, Pyan, Ejam, Yana, Mazni, Intan, Rahimah, Linda, Izzah, Dania, Izzati, Paie dan Ressa telah menyerbu rumah tuh. Erk. Sape yang kawen ek? Hurm. Beliau yang dimaksudkan...saudara Abd Razak bin Roslan. Kawan sekelas aku dulu. Kit0rang same kelas since we were F0rm 3. Die merupakan bekas ketua pengawas kat sek0lah aku tyme tuh. FYI, die same gak um0 21 years 0ld, just like me. Die da kawen p0n. Dan aku??? Hehe. J0d0h die da sampai dulu. Da p0n selamat diijabkabulkan... Tahniah kepada anda!!! Cepat-cepat la pulak timang baby k??? Hehe.

Then, petang tuh, aku kuar pulak teng0k m0vie. Again? Haha. Kakak sepupu aku nak belanje weh... S0, aku apetah lagik... Rembat r! Haha. Kali neh, teng0k cite Avatar. 0h my G0d!!! The best m0vie 0f 2009!!! In my 0pini0n la... Takta0 la k0t-k0t k0rang tak suke. Tapi memang bapak gile bez! Siriyes... Nak nanges jek tyme the guy fr0m GSC tuh gi bukak pintu keluar. Haha. Nak teng0k lagik...

S0, tanggal 27th December 2009, aku p0n bert0lak pulang ke Tanj0ng Malim. Memang berat hati nak balek c0z still malaz nak belajar. Haha. 0h, result last semester, f0r me, quite 0k. N0t the best la, but, I'm grateful. Hehe. Alth0ugh aku sangat jeal0us melihat mereka yang lain d0k dapat DL, still, aku ternyata puas hati. Jangan kufur nikmat ye kawan-kawan. Hehe. Hurmmm... H0pefully, this c0ming year will bring j0y and happiness... N0 tears please... ;D


HAPPY NEW YEAR!!!
WELCOME 2010!!!
mas0k r. pintu tak kunci.

p/s: Erk. Hidup semakin b0san tanpa lappy. T0tally. Plus, aku update bl0g neh kat library. S0, n0 pics la... T-T
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Disember 2009 Ahha... Da nak tamat p0n riwayat taw0n 2009. Tinggal beberapa jam jek lagik. Haishhh... Keep 0n c0unting guys. Fuhhh... 2009. Banyak cerita....

A Tag From Ichiban : Miss Lolly, Rizz Farish, Arel, Pakwe, Aizul Marcello, Nabil Aizat.


A Tag From Ichiban : Miss Lolly, Rizz Farish, Arel, Pakwe, Aizul Marcello, Nabil Aizat.


Wah... Gigih t0l aku nak melunaskan amanah neh. Haha. H0pefully, these 6 lucky bl0ggers are willing t0 answer this tag. Please. K? Hehe.

1. Adakah anda rasa anda h0t?

Apekah yang pat0t aku jawab? Haha. Frankly, aku tak rase aku neh h0t. Ya. N0pe. Aku cume rase yang aku neh a bit attractive. That's all.

2. Upl0ad gambar kegemaran anda.


3. Cerita pasal gambar ini.


Well, panjang cite die. Haha. Tyme neh, aku gi kenduri kawen abang Fyzl. Hehe. Aku gi dengan Adie, Jax, Aril, Hasif, Nami. Wah, ramai t0l kawanII yang datang kenduri tuh even kit0rang tak kenal sangat ngan abang Fyzl. Haha. S0, pic neh was taken tyme tuh.

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?

Erk. First, nape ek s0klan neh macam larik t0pik jek? Haha. Bile ek? Aku makan pizza last 2 m0nths ag0. Erk. Mase tuh, aku ngan Ijat nak gi makan luar. S0, kit0rang singgah la kat mana-mana rest0ran yang bukak. But, sume pen0h w0keyh!!! Kit0rang lak da memang lapar gile neh. Tak daye nak menunggu. Hehe. Tanpe membuang mase dan tanpe berpikir, kit0rang terjah r Pizza Hut kat situh. Hurm. H0wever, same jek k0nsep die. Kene gak tunggu f0r quite s0me tyme. Haha.

5. Lagu terakhir yang anda dengar.

The Climb by J0e McElderry. Bez gile!!! He's the latest winner 0f X-Fact0r yang sebel0m neh da melahirkan bintang-bintang yang agak bez like Shayne Ward, Leona Lewis, Alexandra Burke. Eh. Lupe lak nak gita0. The Climb neh 0riginally sung by Miley Cyrus. But then, he sang this beautiful s0ng during the finale.

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

Weh, k0 ta0 tak aku nga neves neh??? Result exam aku sepat0t kuar 24hb neh. Hari neh la!!! Haha. S0, aku nga try la neh. But, tak kuarII p0n? Sengal t0l...

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?

0k. KawanII selalu panggil ZAMI jek. HI tuh da dalam m0de silent. Hehe. Then, my family pulak termas0klah pakcik-makcik-sedare-mare-darah-daging panggil AMY. Erk. Makin pendek la pulak kan? Pastuh, ade gak few pe0ple yang panggil MI jek. Tuh jek k0t. Eh... Lupe laaa... Aku baru teringat. Neh cite tyme aku f0rm 3 dan aku baru jek pindah kat sek0lah lain. S0, mase tuh memang tengah hangat dengan lagu Sonata Musim Salju fr0m Hazami. Secare kebetulan, name aku p0n memang dan nak sejibik macam Hazami kan? S0, instead 0f calling me Hizami 0r Hazami, they called me SONATA!!! Haha. The name s0unded cute w0keyh. At that m0ment la. N0w, I'm n0t sure. Hehe.

8. Tag lagi 6 0rang.

Miss Lolly, Rizz Farish, Arel, Pakwe, Aizul Marcello, Nabil Aizat.

9. Siapakah 0rang N0.1 pada anda?

Miss L0lly? Die r yang wat l0llip0p tuh. Haha. Hurm. She's a friend. Bl0gger like me. Hehe. She's cute, beautiful, kelak0, gileII. Erk. Miss L0lly ti pay me melalui wang p0s k???

10. Kata sesuatu mengenai 0rang N0.5.

He's my seni0r kat sek0lah dulu. Hehe. And ade peristiwa yang agak hitam f0r b0th 0f us. Erk. But, he's a nice guy. Sangat nice. Dan aku sangat kag0m kat all 0f his pics!!! I repeat, ALL OF THEM!!!

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?

Erk. I dunn0. He never t0ld me ab0ut his relati0nship. S0, I just can't say a w0rd ab0ut that. Hehe. But, die ade wat status kat FB last few days ag0 and he stated that he's single and currently nga carik 0rang yang sudi d0k kat dalam hati die. S0, sape nak, ley r callingII die...

12. Bagaimana pula 0rang N0.4?

Die sangat menyer0n0kkan. Hurm. Fr0m the surface, his life l0oks sangat bez dan aku sangat jelez ngan id0p die. Hehe. Ini siriyes.

13. Pesanan kepada 0rang No.6.

Keep 0n updating ur bl0g! Haha. Percutian anda kat Istanbul sangat bez!

14. Apa kelebihan yang anda nampak pada 0rang N0.2 ini.

He has a nice and pleasant pers0nality. Sangat menyenangkan. Hehe.



p/s: Hehe. K0rang yang tersenarai ley r reply tag neh k? Thanx.
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Disember 2009 A Tag From Ichiban : Miss Lolly, Rizz Farish, Arel, Pakwe, Aizul Marcello, Nabil Aizat. Wah... ...

Ring Ding Dong

Fuhhh... Da berape lame ek haku tak tulis hape-hape kat sini? Agak lame la jugak. Aiy0h. Haku sangat malas kebelakangan neh. I mean, super lazy... Ya. Haku tak ta0 la pulak nape haku malas ma0 update bl0g neh. Haha. But, haku gigihkan gak kudrat nak taip segala hape yang mungkin takde pekdah dan manfaat kat mana-mana manusia. Yang penting, k0rang layankan jerk bl0g haku neh. W0keyh? Hehe.

Well, semalam haku gi kuar teng0k wayang. And the m0vie was ZOMBIELAND. What the? Hurm. Sangat menyesal. Ad0i... Nape la haku sengal sangat nak gi teng0k cite camtuh? Help me guys!!! Cite tuh tak layak p0n berada di panggung wayang. Siriyes hampeh... St0ryline macam gampang. Totally sangat b0san. Even ZOMBIE KG PISANG lagik lawak samd0l wahai kekawan. Haha. Haku expect cite tuh ley la bagik lawak gila tahap gaban. But, sangat biasa dan n0thing great ab0ut this m0vie. Rubbish. Haha. Fr0m 5 stars, I'll give 0nly 1. W0ops...


W0keyh. Lupekan that m0vie. Neh nak cite kat kekawan tentang peristiwa yang haku hargai sangat-sangat. Sangat nice. Ya. Mungkin bagi kekawan sekalian, peristiwa neh takde r best mane p0n, but, haku agak terusik la. Hurm. Selesai teng0k wayang, it's time t0 g0 h0me. My m0m dah dalam m0de 'ku seru' tyme tuh. Nak taknak, haku kena balek la. Haha. Haku gi dengan Nana [sister], Apit [c0usin] dan Zura [c0usin]. I dr0ve. S0, tyme nak kuar fr0m the car park, memang agak berderet la kereta-kereta lain nak kuar gak. Can y0u guys imagine, ada 3 simpang in which all the cars nak kuar melalui the same exit. S0 memang agak tersekat la kat situh. One by one kereta menyelit. Haku nak menyelit gak but it was like everyb0dy sangat rakus dan ganas nak menyelit gak. Hey... Haku p0n nak kuar! Haha. W0keyh. Haku bagik r d0rang laluan dulu. But then, a car st0pped and die bagik laluan kat haku. Aiy0h. At first, macam teragak-agak la jugak. Ye r. Bet0l ke die bagik laluan kat haku? Haha. Tyme haku nga pening-pening lalat nak menyelit ke tak, 0ne car fr0m the fr0nt pulak nak menyelit. I was like w0i!!! Haha. Kekawan ta0 tak, kereta yang bagik haku laluan tuh gi bl0ck laluan kereta yang nak menyelit tuh! Memang die tak bagik kereta tuh menyelit. Bet0l-bet0l die bagik laluan kat haku! Aiy0h. Terharu haku. Hentah berape kali haku hangkat tangan kat die. She's a lady. A chinese. Dan haku sangat hargai hape yang die lakukan tadi. Ya. Maybe she n0ticed yang haku d0k bagi laluan kat kereta-kereta lain sampaikan haku lak tak dapat nak kuar. Hehe. I kn0w she may n0t read my bl0g, but, I really wanted t0 say that I l0ve her! Haha.


p/s: S0metimes a small thing can make a big difference.
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Disember 2009 Fuhhh... Da berape lame ek haku tak tulis hape-hape kat sini? Agak lame la jugak. Aiy0h. Haku sanga...
< >