Isnin, 30 November 2009

Taman Seribu Bunga

Okay. Sila buka mulut anda luas-luas dan mula berfikir cane la aku ley gi tempat neh... Ahha. Well, kit0rang da tak ta0 nak gi mane lagik. Yep. Kami da d0k Melaka neh f0r 21++ years. Memang da b0san p0n. S0, we decided nak gi tempat yang tak pernah kami jejakkan kaki lagik. Ya. But, kami tak ta0 la tempat ape pulak tuh. Macam sume tempat da gi jek. Erk. S0, Fyzal p0n drive tanpe hala tuju. Hamek k0! Ter0z bawak tanpe ta0 nak gi mane.

Tetibe, nampak pulak signb0ard tuh tulis 'Taman Seribu Bunga' kat bahu jalan. Erk. Ade ek tempat neh? Haha. 0k. Kite terjah apekejadah tempat tuh... Anyway, aku ade gak pernah terbace pasal tempat neh kat dalam suratkhabar sebel0m neh. Da lame p0n. Da tak hengat p0n apekejadah die tulis tentang tempat neh. Erk. Tetibe jalan raye sesak pulak. Isk... Isk... Isk... Bet0l-bet0l mer0sakkan m0od nak gi tempat tuh.

Atas keazaman yang tinggi serta keterujaan yang meluap-luap [erk... tipu neh], kami gigihkan semangat gak! And finally, we arrived there. Erk. Kene bayar ke? That's the first questi0n yang kuar kat mulut Fizi. 0k. N0. Tak perlu. Hurmmm... By the way, quite nice la tempat neh. Bersepah bunga-bunga kat situh. Tak ta0 la cukup ke tak seribu... Wait... Seribu jumlah bunga 0r seribu spesies bunga? Itu aku tak pasti la pulak. Rase macam seribu jumlah bunga k0t. Ya. Maybe y0u guys ley la datang sini k0t2 da b0san dengan hiruk-pikuk-pinggan-mangk0k kat bandar Melaka tuh. Haha. Plus, ade pasangan mempelai yang datang gi tempat neh gak time tuh. I guess they wanted t0 snap pictures there. Lengkap persalinan pengantin w0keyh. Tahniah.


Ade k0lam w0h. Tak ta0 la ade ke tak hidupan akuatik dalam tuh.

Antara bunga-bunga yang ada kat situh.

Dan lagik. Enj0y.

Erk. Ade gak pancuran air neh.

Sangat ske rumput neh. Hijau giler!

Fr0m left: Fyzal, Jaz, Aril and Hizami.

Latest default pic.

Klinik Keluarga

Hurm. Aku gi anta nenek aku gi klinik neh. With B0b, Nana, Kak Zura and Qaseh. Die sakit ape entah aku p0n tak pasti. Da gi check. D0ct0r said maybe angin jek. Die bagik 0bat gastrik and 0bat ape entah. Erk. S0ri tak hengat. Huhu.

Nak k0ngsi cite pasal nenek aku neh. Nenek aku neh merupakan mak kepade ayah aku. Hurm. Die ade 9 0rang anak. Ade Mak L0ng, Pak Ngah, Mak Lang, Mama, Pak Itam, Pak Acik, Pak Teh, Pak Anjang dan Busu. By the way, Mak Lang jek yang tinggal dengan nenek aku tuh. Yang lain sume da ade family masing-masing and tinggal di merata semenanjung Malaysia. Bapak aku neh Pak Itam.

Well, baru-baru neh kan kite ade menyambut kedatangan Aidiladha right? Hurm. Agak-agak k0rang kan, berape ramai yang ade kat kamp0ng nenek aku tuh? Erk. Mak L0ng, Mak Lang, Pak Itam. The pr0bability was 0ne 0ver three. 0k. Nenek aku tuh d0k kat Melaka gak. Dekat jek dengan umah aku. S0, pagi Jumaat tuh aku sekeluarga gi r datang kat kamp0ng nenek aku. Hurm. Sian nenek aku. Die tak masak rendang p0n taw0n neh tak seperti taw0n-taw0n sebelum neh. Hurm. Die da ta0 k0t takde anak-anak die yang nak balek. 0k. Aku takta0 la ape masalah anak-anak die tuh sampai taknak jeng0k nenek aku. Even kejap p0n aku rase k0mfem nenek aku da gumbira tak hengat dunia. Merasalah k0rang kal0 da tua ti. Just wait. What g0es ar0und c0mes ar0und... Tetibe feeling JT pulak... Lupe la nak tekankan kat sini, anak-anak die tak d0k ja0h p0n.



p/s: Aku mend0akan agar aku dan kawan-kawan dija0hkan sekali sifat seperti itu. I l0ve my parents s0 much!!!

Isnin, 9 November 2009

H.A.T.E.

H.A.T.E. stands f0r H0i! Aku Tengah Exam!




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
  • Wah... Sangat-sangat malas ma0 update bl0g neh. Hurmmm... I must find the right time t0 update the bl0g. F0r n0w, sangat bz study. Sangat tensi0n. Sangat tak nak dan jugak sangat tak bez.
  • Lagik, I felt ralat gak lah c0z tak sempat nak jeng0k bl0g kawan-kawan. Hurmmm... Cume sempat jeling jek. Hehe.
  • Tetibe jek hid0ng tak selesa. Haishhh... Selesema pulak. H0pefully tak demam la. Hurmmm... Cuaca kat sini p0n tak menentu. Kejap panas, kejap hujan. Menakutkan... Neway, d0akan kesihatan aku ek?
  • Aku sangat suke tak tid0 malam if the exam starts 9am. Haha. Tak suke sangat. I'm afraid terlajak perahu b0leh diundur, terlajak tid0 hamek la takley jawab exam. Maka, result p0n? Jadik sengal...
  • Alamak. Dah lame tak balik umah. I miss my Melaka! I miss my house! I miss my family!
  • That's all. F0r n0w. Later guys!


=HIZAMIRAHIM=

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com