Khamis, 29 Oktober 2009

Fast & Furious

21 years 0ld.


Ello. Ade 0rang tak neh? Cube jawab dengan s0re yang lantang dan jugek garau. Hahaha. W0keyh. Finally, I jumpe gak mase nak update bl0g yang agak lame tak angkat-tarikh. K0rang ta0 ke apekejadah tuh angkat-tarikh? Haha. Direct translati0n 0f update l0. B0leyh kan sukati aku nak gune ape p0n? Neway, memandangkan sekarang neh .::aku, die, kamu, mereka, beliau, kalian, anda, tuan hamba, patik, beta dan segala kata ganti name diri yang ade::. k0mfem nga bz dengan study f0r finale exam kan? S0, nak wish la g0od luck kat k0rang neh. Study la bet0l-bet0l k? Aku jek study yang macam tak bet0l. Hahaha. Kejap study kejap main. Aiy0h. D0akan la aku dapat study dengan tenang tanpa gangguan bl0g, faceb0ok, twitter, myspace, friendster, tagged dan jugak messenger. Aiy0h. Gile ke hape banyak sangat laman sosial yang aku d0k j0in. Pat0t r tak dapat dean list! Hahaha. Haishhh... Sungg0h sedey ratapan aku neh. Aiy0h. Kala0 k0rang kesian kat aku gak, bawak-bawak la menangis sekali dengan aku. Huaaa... Mama... Papa... Eh, bile pulak mase aku panggil mama dan papa neh?

Green is the new black.

Kuala Sepetang pada sebelah petang.

Rase cambest jek kal0 jadik Tarzan kat hutan neh.

Jangan jat0h sudah r k. H0ld me tight br0.

B0th are cute! Adik angkat aku w0.

With Kery.


Di samping itu, aku sertakan sekali entry neh dengan beberape keping gambar yang agak c0mel dan p0y0. Hahaha. Kan aku dah d0k canang satu Malaysia yang aku gi Kamp0ng Menteri, Kuala Sepetang, Taiping, Perak hari tuh? S0, nak upl0ad la segale gambar yang ade. Aiy0h. Hamek...

Sesi penyampaian ape yang ade.

Tetamu jemputan tanpa juadah jemput-jemput.

M0tif k0rang nak pandang kamera dan kembali seny0m?

Ser0n0k dengar ucapan yang sangat bez! Siriyes...

Sudah. Makan tyme.

Sedar tak sedar, bulan 0kt0ber da nak larik daripade kalendar 2009 kan? Hahaha. Kejap jek. Pejam celik bang0n tid0 mandi makan jek, da taw0n 2010. Pastuh, bertambah la angka 21 aku tuh. Sungguh laju mase berlari. Amat fast & furi0us. Tak sempat aku nak berlari kejar mase. Naek teksi jek. Huhu. K r. Papehal p0n, take care!


p/s: Hurmmm... Dah lame tak balik rumah weh. Ingatkan nak balik, tapi macam tak berkesempatan p0n. Haishhh... By the way, aku dah dapat p0n jadual exam. S0, nak gak selitkan kat dalam entry neh. Ahha...

TMK2043 - PERSAMAAN PEMBEZAAN PERMULAAN (5/11/2009)
TKO1013 - KIMIA ORGANIK ASAS (6/11/2009)
TMP2013 - TEORI & PERKAEDAHAN PENGAJARAN MATEMATIK (11/11/2009)
TMS3033 - KAEDAH STATISTIK & PENGGUNAAN (12/11/2009)
TKT2013 - KIMIA TAK ORGANIK (13/11/2009)
KPN2043 - PENGUJIAN, PENGUKURAN & PENILAIAN PENDIDIKAN (18/11/2009)

Jumaat, 23 Oktober 2009

Tunggang Lalu Terbalik (69) Hidup Ini

Aku tengok aku. Ko tengok aku. =)

Tema: Hujan

Wah, hujan lebat betol petang neh. Sejok jek rasnye. Kadang-kadang bez gak hujan tyme petang camneh. Sangat menggoda keinginan tidur aku. Haishhh... Hujan oh hujan, kenape engkau turun? Camne aku tak turun, katak tuh panggil aku ong ong ong! Ahha... Masalahnye, katak panggil Encik Ong, bukan hujan kan? Wah, apekah? Anyway, aku baru jek hantar borang nak dok kolej semester depan kat pejabat tadi. Lalu ku redah onak duri, wah, aku redah jek hujan tuh. Ye r. Dengar cite, hari neh last day hantar borang tuh. Kalau tak hantar, matilah aku nak merempat kaki lima mane weh semester depan? Yup. Aku malas nak dok luar. Tak bez. By the way, aku hantar sekali pakej borang Ijat, Din, Zam dan Aca. Haha. Sebab? Ijat gi jumpe keluarge die. Keluarge die ade datang sini tadi. Tak dapat die nak gi hantar. Din pulak aku tak tahu konsep die kenape. Abaikan. Ahha... Takde la. Die busy kot dok kire duit Siswa Niaga KAB tuh. Banyak tol masalah nak kire sume tuh. Akibat pengurusan pihak atasan yang kureng mantap. Zam dan Aca pulak dok kat UPM tuh. Diorang join program pertukaran pelajar semester neh. Cume 1 semester jek pon! Ahha... Semester depan da masok UPSI semula. Kan? At least, dapat gak korang merasa dok kat UPM tuh. Aku jek stay kat sini sampai la graduate 2011. Lame lagik tuh! Huaaa...


Tema: Teruja

Apekah yang akan korang lakukan bile korang tetibe rase teruja, gembira dan tak sabar-sabar jek? Adekah berlari? Mungkinkah berjogging? Atau bersenam? Baring? Tido? Ape-ape je la yang korang lakukan ek... Well, aku tetibe agak teruja wokeyh coz this Saturday and Sunday I will be at Kampong Menteri, Kuala Sepetang, Perak. Last semester I was involved in Bakti Siswa and kami wat kat sane. Ya. I forgot for how long I've been there. But, it was totally unforgettable and now, I'm so excited to be back to that place. Nak jumpe keluarga angkat aku tyme kat sane, keluarga Puan Noridah binti Md Rose. Masakan mak memang best woh. Also, I want to see the lil bro Akim...

Adik Akim. =)


Tema: Matilah

Biase tak dengar term tuh? Ahha... Kenapekah? Yup. Sekarang wabak demam finale sudah menular dalam kalangan pelajar-pelajar IPT di seluruh negara. Hamek! Da nak finale sudah! Haishhh... I must get the best out of me! I wish for that! So, pandai-pandai la korang wish me the best k? Wish me lah... Ahha... And also, I want to wish the best of luck to all of my fellow friends in finale. May we reach for the stars! Wah... Jangan malas-malas wokeyh? Kasihanilah buku-buku, nota-nota, latihan-latihan dan pen kertas yang merindukan anda. Paling penting, for sure takde yang lagik penting, anda perlu katakan taknak kepade FACEBOOK! Aku? Entah. ;)

p/s: Don't let the silence do the talking! Plus, hepi besday to Intan Naszlin binti Hussin (22 September)~

Sudah tua. ;)

Ahad, 18 Oktober 2009

Saje Jek Nak Gitao

Salam. Fuhhh... Sunday ek hari neh? Nape aku tak nampak pon hencik matahari neh? Kate hari neh hari hencik matahari? Nape tak kuar-kuar lagik neh? Pagi sampai petang dok mendung jek. Pastuh tetibe datang la hencik hujan. Hencik hujan datang singgah kejap jek. Pastuh die belah camtuh jek. Haish... Tak bagitao pon nak belah. Huaaa... Pastuh, hencik malam pulak datang singgah. Komfem la hari da gelap. Dan kelibat hencik matahari lagi la comfirm tak kelihatan tyme malam neh. Haish... Hencik matahari demam ke? Macam aku gak ek? Selesai intro.

Well, aku just nak menguar-uarkan bahawa aku demam enam hari lepas. Bapak lame tuh kan? Hahaha. Takpe la. Selagik aku tak bagitao korang, selagik tuh cite neh baru lagik. Ok. That's mean...jap...hari Ahad, Sabtu, Jumaat, Khamis, Rabu... Ya. Aku demam hari Selase tuh. Haish... Tetibe pulak waktu malam hari Isnin tuh aku rase sejok semacam jek. Nak kate salji turun, aku try la gi intai kat tingkap, hoit dan takde salji pulak yang aku nampak. Hurmmm... Aku pon masok tido pakai selimut, pakai stoking, pakai baju, pakai suar, pakai bantal, pakai tilam. Fuhhh... Still sejok gak weh. Menggigit jiwa dan raga wokeyh. Huhu. Camne neh? Hurmmm... Aku da macam dapat agak aku nak demam neh. Esok pulak aku tak dapat bangon satu hari. Bukan sebab aku koma ke hape, tapi, aku tak larat la pulak nak bangon. So, aku hentam la tido satu hari tuh. Hampir mencapai 24jam la kot. Fuhhh... Saket kepale hotak aku wokeyh! Hamek... Nak sangat tido... Dah r esok tuh ade test. Thank God, the test was ABCD only! Hahaha. Dua hari gak r aku demam neh. But, ape yang tak bez tuh, baru jek nak baik daripada demam neh, tetibe sore aku jadik lain. Jadik garau! Kasar! Besar! Eh, itu bukan ke sepatotnye bunyi sore lelaki? Takkan aku baru jek masok akil baligh? Hahaha. Bukan. I mean, sore aku sebelom neh takde r segarau, sekasar dan sebesar neh! Fuhhh... Aku pon secara tetibe dapat sore-throat la pulak. Hurmmm... Da tak dapat la nak tarik lagu-lagu high-pitch r pasneh. Kene gune sore bass jek. Haishhh... But, in a weird way, I kinda like it. It is sexy. It is masculine. Hahaha. Siriyes sangat bez!



p/s: Still ade sore-throat. Hopefully I will get better this Tuesday. Woaaa... Aku ade presentation wokeyh. Matilah kalau tak kuar sore ti. Haishhh... T-T

Isnin, 12 Oktober 2009

WTF Edition


Ape aku nak cite neh? Hurmmm... Jap. Nak pikir sat... Okay. Da tao da ape nak cite kat korang sume. Well, petang tadi aku gi beli bebarang dengan Din, Kerry. Kami bertiga pergi ke kedai biase dan kami beli bebarang yang biase. Semua serba biase jek. Tetibe, terjadiklah kejadian yang luar biase. Hahaha. Segan pulak nak gitao. Apekah? Kereta terkunci! Aiyoh. Sangat menyakitkan hati wokeyh. Kereta sebelom neh berkunci tyme kami keluar gi beli bebarang tadi. After that, kami pon masokkan bebarang tuh kat dalam bonet kereta. Wait. Kami tak bukak kunci kat depan or kat mane-mane pintu. Aku terus jek bukak bonet kereta. Selesai masokkan bebarang, aku tutup bonet. Dengan keyakinan terunggul! Weh, aku letak kunci kat bonet la tadi! Hey! Bukak balik! Boley ke bukak? Komfem tak boleh. Dah name pon terkunci! So, mula la aku jadik gabra, gubra, gugup, gagap dan ape-kejadah-aku-pon-tak-paham selama beberapa minit kemudian. Setelah puas meracau dan memukau, kami pon gi kat ade satu kedai kat situh. Bukan nak beli eskrim Cornetto ke hape, but, kami nak pinjam pembaris besi wooo... Huhu. Kami nak ukur pe lak neh? Hey... Aku nak wat aksi curi kereta sendiri neh. Hahaha. Then, aku dengan konfiden menerajang serta menjolok pintu kereta tuh. Aiyoh. Tak boleh pon! Asal aku tengok orang lain buat senang jek? Hurmmm... Suddenly, kami nampak la ade seorang pakcik neh dok bagi arahan dari jauh. Kami pon tak paham ape arahan die tuh. Yela, kami tak belajar pon bahasa isyarat. Yang pakcik tuh konfiden bagik arahan tuh apekedehal beliau? Okay. Aku appreciate semangat die nak tolong aku. But, kenape die taknak bangon dari tempat duduk die tuh dan datang ke tempat aku neh? I mean, come on lah. Dekat jek wokeyh. Takkan nak suruh aku dukung die pulak? Well, setelah kami tak paham ape menatang pakcik tuh nak sampaikan, die suruh kami ke sane pulak. Okay. Aku nervous gak neh. Aku ngan Din pon gi la menuju ke tempat pakcik tuh.


Aku: Ye pakcik.
PC: Da dapat bukak lom?
Aku: Pakcik da nampak ke kitorang melompat kegembiraan tadi? Tak? Haaa... Komfem la tak dapat bukak lagik. Huhu.
PC: Ko gi bukak getah die dulu. Pastuh baru la ley bukak.
Aku: Oh. Ye ek? Hurmmm... Tadi da try masokkan pembaris tuh, cume takley bukak kunci jek lagik.
PC: Kalau pandai sangat, bukak r.
Aku: ???


I was like, why are you so obsessed with me?
Ok. Tuh laen cite tuh. Aku pon terkesima la gak. Nape lak nak sound macam tuh? I mean, kalau taknak tolong pon, takyah la nak sibuk-sibuk bagi isyarat la, panggil kami la. Tak paham tol la dengan pakcik tuh. Dah r tak mesra, muka nak ketiak masam. Ape? Pakcik hengat kami neh pencuri kereta professional ke? Kot ye pon nak tolong, tunjuk r demo sket. Neh tak, dok besarkan punggung jek kat atas kerusi tuh. Haishhh... Kan aku da jadik jahat. Huhu. Yela. Pakcik tuh pon cume bagik arahan yang aku sendiri pon tak paham. Cane aku nak bukak kunci tuh? Naseb baik ade seorang makcik neh tolong kami. Die gi panggil entah sesiape pon aku tak kenal. Alhamdulillah. Dapat gak bukak pintu tuh. Fuhhh... Letih~


p/s: Aku da betol-betol macam perompak bertauliah daripade Keys & Locks Management University la... Hahaha. Aku da tak keysah pon sesiape yang tengok or even lalu-lalang tyme tuh. Lantak. Yang penting, dapat bukak! Kepade pakcik tuh, BUDI BAHASA BUDAYA KITA wokeyh? Ker pakcik tak paham BM tuh? Haishhh... Pakcik kalau tak paham, gi sekolah dulu ye. Peace! Lupe... Dialog tuh aku da ubah sedikit supaya mengikut kesesuaian. And WTF stands for What The Facts wokeyh? Huhu~

Rabu, 7 Oktober 2009

syok-capture-self

Ello guys! Mesti korang rindu kat aku ek? Ahha... That's why aku upload these pics neh. Kepade sesape yang rase-rase tekak dah loya, better korang close window korang afterwards. Yela, kot-kot tetibe pitam pulak tengok aksi 18XY aku neh... =P









p/s: I have a test for Ordinary Differential Equation tomorrow. Wish me luck k? Hurmmm... Aku rase semakin malas la pulak tyme da nak hujung-hujung sem neh. Aiyoh...~

Isnin, 5 Oktober 2009

Out


SIARAN TERGENDALA BUAT SEMENTARA WAKTU.
HARAP MAKLUM.

Wah, macam ade satu episod Blogger Boy pulak. Yup! Nak rehat from blogging neh. I mean, at this time. Too much to handle, for now. I'm freaking crazy! Well, aku terlalu dan teramat banyak keje dan komitmen sekarang neh. Sigh. Wish me the very best of luck k? =)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com