Rabu, 29 Julai 2009

Release me, please!

Aiyoh. Pening. Runsing. Tak tahu. Weh, aku terkuarantin dalam kawasan kolej kediaman neh! Apekah? Gara-gara H1N1 ituh, the whole students who stay in the college must not leave the place. Anywhere. Anytime. Or even by anyone. Kami dilarang sama sekali tok keluar daripada kawasan neh. Not even once! Unless ada something yang terdesak or important. Aiyoh. So, kami dok termenung sambil pandang-pandang serta jeling-jeling sesama sendiri kerana takde apa lagi yang boleh kami lakukan. Bosan weh! Classes were canceled. Ituh adalah perkara yang paling aku tak gemar. Yup. Bukan disebabkan sifat kolot aku yang tak mencintai cuti, tetapi, UPSI adalah spesies IPTA yang agak kedekut serta berkira. Kenapekah? All lecturers in UPSI are very strict and particular about time management. Ok. Sekarang neh, memang la membuak-buak rasa seronok dan gembira, but, jangan tak tahu, kuliah yang batal from 29th-31st August neh akan digantikan pada hari yang entah bila. Depends on lecturers. Tuh yang kureng best tuh. Ye r. Kang tak pasal-pasal hari minggu aku dicemari oleh al-kuliyyah~

Ya. Kami tak dibenarkan keluar kan? Jadi, kami nak makan apa? Rumput di padang? Atau daun-daun gugur di bahu jalan? Hahaha. Tidak. Makanan disediakan oleh Jawatankuasa Mahasiswa Kolej. Yang penting, ramai giler orang berebut nak dapatkan makanan tuh. Masing-masing dok bawa pinggan mangkuk periuk segala senduk. I felt like I was a victim of natural disasters.

"I am hungry!"
"Give me food!"
"Give me seafood!"
"Give me bigfoot?"

FYI, they only served lunch and dinner only. More? Gi masak sendiri. Tiba-tiba la...

"Perhatian. Kepada semua warga Kolej Aminuddin Baki, anda dikehendaki menghadiri perjumpaan tergempar di hadapan foyer bilik JMK pada pukul 3.30petang ini. Kehadiran adalah diwajibkan."

Aiyoh. Ada perjumpaan lak. In the meantime, one of my friend, Jhou, texted me. She asked whether it was true or not that the university will be closed till 9th August. Wah, I didn't know la. Perjumpaan kol 3.30petang neh. Maybe si pengetua nak bagitahu hal neh. Gosip pasal cuti neh lak da mula tersebar dalam kalangan bebudak tuh. Very the joyah korang kan? I felt that everybody knew about it. Ya. I was so sure. Until si pengetua tuh beritahu secara rasmi, so, it was confirmed that the university will be closed sehingga 9th August neh. Bersorak gembira la bebudak neh! Aiyoh. But, yang benar-benar sihat jek dibenarkan pulang. Yang demam, yang pernah gi jumpa doktor, yang disyaki, yang berkaitan dan sebagainya, adalah tak dibenarkan sama sekali kerana harus dikuarantinkan. Nasib baik aku tak berkenaan. Haha. Aku boleh balik weh!

Syarat-syarat yang perlu anda ikuti bagi membolehkan anda disyaki menghidap H1N1;
*Demam (T>38)
*Sesak nafas
*Sakit tekak
*Batuk
*Selesema
*Myalgia (sakit-sakit sendi)
*Sakit kepala
*Sejarah keluar negara

p/s: malaz nak upload pics... sekeping jek pon jadi r. sori guys~


Jumaat, 24 Julai 2009

Kakak keji, how are u?


I have stories. Kejadian neh berlaku tyme aku gi Pejabat Pos Tanjong Malim neh. Aku ade urusan nak wat. Aku kene serta wajib menghantar salinan slip keputusan finale exam last semester kat KPM, Putrajaya. However, the due date is on this 31st July 2009. Lagi seminggu jek kan? So, I decided hantar melalui PosLaju jek. Tetiap hari Khamis, kelaz aku agak padat, ketat, sendat dan mampat. From as early as 8am till 4pm... Fortunately, kelaz Inorganic Chemistry, kol 2pm neh, terbatal secara automatik dowh! Memandangkan aku banyak masa terluang tyme tuh, aku nak gi Pejabat Pos la. Nak selesaikan urusan tuh. Lepas solat Zohor jek, aku drive gi tempat kejadian. Chop! Kawan aku, Din ikut aku gak. Die nak simpan duit PTPTN die kat dalam ASB. Very the untung kate beliau. So, sesampai aku di lokasi tuh, aku pon masuk. Wah, ramai gak orang kat situh. Hmmm... Aku tercari-cari gak mane menatang yang keluarkan nombor tuh. Jumpe! Aku pon tekan butang A (bukan name sebenar) tuh. Tertulis angka 1296. Aku tengok kat board giliran tuh. Nombor yang terpapar lak 1272. Aiyoh! Bapak banyak! Aku nak beli PosLaju tuh. Kene beratur dan tunggu giliran gak ke? Aku dibius konfius. Aku pon tanye kakak kat kaunter depan tuh.

"Kak, nak tanye neh. Hmmm... Kalau nak beli PosLaju, kene tunggu gak ke?"
"Ambil nombor giliran. Pastuh, tunggu r."
"Ye ek?"
"Ye. Kalau nak beli setem je tak perlu ambil nombor."

Ok. Macam biase je kan dialog di atas? Tidak. Dialog di atas dilafazkan dengan mimik muka semasam ketiak siamang serta bibir menjuih dan dahi berkerut menambah kedut. Tak senyum langsung. Nak jek aku nyanyi 'Budi Bahasa Budaya Kita' sekuat-kuat alam. Kot-kot ade jek mane-mane komposer kat dalam Pejabat Pos, giler aku jadik recording artist? Anyway, back to the point here, kakak tuh nak tak nak jek jawab soalan aku tuh. Aku try cube faham the situation. Mungkin die tension. Ok. I get it. Aku pon duduk kat kerusi yang ade kat situh. Tunggu. Tetibe, ade nurse neh baru sampai. Die gi kaunter. Beli PosLaju. Aiyoh. Boleh la plak? Ok. Aku fikir positif lagik. Mungkin die dah ambil nombor giliran awal tadi, pastuh, die keluar dan datang semula. Takpelah. Tunggu lagi. Kemudian, aku nampak Kak Atin (aku kenal) baru jek sampai kat Pejabat Pos. Die tanye kat kaunter. Kakak yang lain, bukan kakak yang aku gi tanye tadi. Aku tak pasti ape yang die tanye. Tetibe, kakak tuh bagi Kak Atin sampul PosLaju tuh. Ok. Memang aku dah naik angin neh! Dah 2 orang do the same thing dan tanpe perlu mengambil nombor giliran! Aku tertipu la neh. Perempuan keji! Hal ini merujuk kepade kakak kat kaunter ituh. Kali neh, aku tak tunggu nombor giliran. Aku terus jek gi kaunter tuh. Mintak PosLaju la... Ade plak kakak keji tuh bagi entah ape borang sengal kat aku. Aku nak sampul PosLaju! Kakak keji tadi pon bagi la sampul tuh. Aiyoh! Boleh la plak die bagi menatang tuh. Memang aku nak meletop jek tadi! Nasib baik Kak Atin ade kat situh. Berborak la kejap dengan die. Hilang mood nak marah tadi...

*Aku bersyukur yang aku tak mudah untuk marah sesuka hati.

Demikian bentuk Pejabat Pos yang dimaksudkan.

Eksperimentasi halusinasi hati naluri nadi nurani sanubari.

Aku gi tanyangan amal SETEM 18th July lepas. Bapak bez gilak! Rugi kepade mereka yang tak gi tengok. Huahua. Aku bagi 4 stars out of 5.

Kami bersesak-sesak dahulu, berduduk-duduk kemudian.

Alamak! Skrin tak besar mane pon. Macam gi kuliah jek! Huahua. Inilah panggung filem SETEM tuh. Nasib baik tak bawak notes and pens.

Secara praktikalnye, aku ahli kimia. Secare logiknye, tipu jek!

Ok. Kembali ke mood study lak. Next week, i'll have 2 quizzes, 2 lab reports to be sent, 1 assignment to be presented. Sigh~

Jumaat, 17 Julai 2009

Ups Downs

Rabu :15 July 2009:

Aiyoh. Kali neh entry aku berbaur ketidakpuasan hati yang melampau serta membuak-buak ye. Apekah? Hmmm... This weird moment was happened in one of my class. Kelaz for Pengujian, Pengukuran dan Penilaian Pendidikan (4P) kat Tadahan Utara 6 (TU6), pade jam 8-10malam. Hmmm... Cane nak start ek? Agak kekeliruan ye. Anyway, tyme dalam kelaz tuh, PM Dr Siti Eshah tuh nga bincangkan antare cara kaedah bagai dalam membuat ujian. Antarenye kite bagi skala, mungkin seperti 1 hingge 10. So, the lecturer bagi contoh la situasi like the guyz beri gred kat sesetengah gurlz.

"Agak-agak la ek, ko nak bagi Peah tuh bape?"
"Aku bagi 5 je la. Biase je tuh!"
"Eh, aku bagi 8, ok? Merembez tengok hidung die tuh!"

Sebagai contoh je. Then, she asked the gurlz "apekah perkare yang anda sekalian tak gemar kat lelaki-lelaki sekalian?" and at the same time, the guyz remained silence. The gurlz said "rokok! berbau la! busuk! tak wangi! benci! hate! dan selebihnye!" dengan yakin dan bersemangat waja. Aku tak terase apetah lagi teruja, because I'm not a smoker.

By the way, lupe nak gitao tadi. The seats were divided into two side. The right and the left. SO, 3 guyz tadi dok belah kiri, and the rest, 4 all of them, dok kat kanan lak. Aku di kelompok kanan itu ye. Afdhal serta berkat katenye. Maka, bersambung kejadian tadi, the lecturer tanye la plak pendapat guyz neh "ape plak yang anda tidak minat pade gurlz yang berkenaan?" secare berbudi bahase. Tetibe si M (bukan name sebenar, tapi tuh adelah huruf pertame name sang monyet ituh) berteriak "tak suke make-up! tak natural! plastik!" dan jelas menunjukkan betape longgar skru kat kepale hotak beliau. Ape lagi, bergema la laungan "booo" kat dalam kelaz tuh. Anyway, si M ituh dok kat sebelah kiri, the left side. Pastuh, the lecturer tanye lak the guyz on my side. Aiyoh. Kami agak kemalu-maluan ye. Agak tidak adil untuk memberi penilaian terhadap mane-mane manusia kat dunie neh. We ain't perfect right? So, memang kami takde jawapan nak diberi. Kami senyum dan ketawe je. Tetibe...

"...............................................!"

Jangan tanye kenape aku hilangkan butiran patah kate makhluk huduh ituh. Disebabkan lawak hanjing die tuh, suasane jadi weird ye kat situh. Si M yang sengal ituh cube melawak dengan menggunakan idea bodoh die tuh. Make, bebudak neh gelak la. So, memang si M ituh adelah spesies monyet tertua (berdasarkan raut wajah die yang sejibik macam monyet nak mampos) serte terbodoh (based on lawak-lawak serta daye mencapub die yang maksimum) di dunie dan alam semesta. No wonder la, his muke=perangai=otak=buruk seburuk-buruk buruk giler!

*Mood aku da ok sekarang, but, I still hate that stupid hideous guy~


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Jumaat :17 July 2009:

Aiyoh. Agak kesunyian hari neh. Ijat gi KL. Die gi tengok SHOUT Awards tuh. Aku malaz nak gi. So, aku stay je kat kolej neh. Ade banyak giler kerje yang aku kene siapkan. Lab report serte exercises which given by those lecturers. Terbeban kepale hotak neh. Aku makan megi dan minum Nescafe je for my dinner. Takde mood nak gi keluar. Anyway, petang tadi aku gi library. I just wanted to finish up my lab report Organic Chemistry tuh. So, aku discuss dengan Din, Intan, Pija dan Amalina. Aiyoh. Susah nak mampos! Kami wat experiment tuh walaupon kami tak belajar lagi chapter tuh. Giler tak? Tuh yang kami a bit konfius-mius serte agak keliru dengan tujuan serte segale-male objektif yang cube dicapai. Apekah? Anyway, nak tak nak, terpakse gak aku siapkan lab report yang aku tak paham langsong. Aku akan cube sedaye-maye untuk mencurahkan idea auta-mauta sebanyak yang mungkin. Wish me good luck k~


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Snap Snap In My Life

Wah, sempat lagik aku dok wat menatang neh dalam lecture. Huahua. Korang mesti tertanye-tanye kan dari mane datangnye those accessories tuh? Tuh semua ade dalam case aku. Menakutkan...~


Nota 4P yang sempat aku salin tyme tuh. This is my hand-writing. Huahua. Even my writing looks childish. Apetah lagi pemikiran aku...~


Neh plak merupakan salinan nota Inorganic Chemistry yang aku sempat copy. Ade gune terms aljabar la pulak... Hebat tol!


This is the eclipsed conformation of ethane. This was easy. You guys should see the rest stuff. Menakutkan...~


Nga dengar explanation from lecturer about how to handle the experiment neh. Berputar kepale hotak tyme neh. Amek mase gak r. As a result, experiment tuh tak sempat nak habiskan, terpakse sambung next week. Fuhhh...~


Jom dengar lecture yang kureng menarik neh! Adekah mereka tertidur? Tidak ye. Mereka nga salin note tuh...~


Aku gi cari reference books, nak cari some information for the lab report. Payah giler! Buku je banyak, yang ley gune, I mean yang sesuai dengan ape yang I want, takde dong!


Nampak macam banyak giler buku-buku neh, but, tak jumpe pon buku yang ley dijadikan sumber. Hmmm...


Wah, rajin tol kalian meminjam buku! Terpakse aku beratur neh... Aiyoh. Agak kebosanan. At last, aku pinjam buku tuh keesokan harinye. Anyway, nih secare mesin.


This is Kaunter Sirkulasi. Bayangkan! Kakak neh tengok je kami beratur kat mesin tuh tanpe rase bersalah. Adekah jawatan beliau cume perlu menongkat dagu di atas meja? Die dibayar untuk ituh? Nenek aku lagi hebat kalau camtuh. Siap ley tido lagik!


Another situasi beratur. Aduh! Tak larat la nak dok rapat-rapat dan pastuh, jalan macam penguin... Huh?


I was in a skema outfit. Aiyoh. Betape nerd diri aku kini! Fuhhh...~


Banyak giler orang berniage kat depan kampus neh. Macam-macam ade! Memang bebudak neh owez singgah kat gerai-gerai kat situh.


Aku gi makan kat Dapor Siam. Lagi. Aku order untuk yang ke-jutaria kali air Teh O Ais Limau. Now, aku ade ulser mulut. Sakit giler bibir aku!


One of my favorite dish there. Nasi Goreng Thai. Bez woi!


Huahua. Aku makan megi for the first time since I got back to UPSI neh. Kehidupan di universiti takkan lengkap tanpe memakan megi tersebut! Kan?

Ahad, 12 Julai 2009

Corat-coret & Kumat-kamit.



Ello. Agak menarik bukan bas yang aku naek neh? Huahua. Neh bukan bas persiaran ye. Neh merupakan bas yang mengangkut bebudak UPSI daripade kolej kediaman teroz ke kampuz. Seperti biase, neh la bas yang aku naek setiap hari aku nak gi kelaz-melaz. Bas neh la merupakan saksi aku dok berebut nak naek bas, aku berdiri sambil terhuyung-hayang, aku terlelap secare automatik dan sebagainye. Aiyoh. Malu siot~



Neh merupakan laluan aku nak gi Taman Universiti daripada Kompleks Muzik yang mane jaraknye same seperti anda berlari 4X400meter, which, 4 tuh mewakili anda sorang je! Wokeyh? Adekah anda mendapat gambaran ituh tadi? Make, matilah anda kepenatan...



Neh dalam kelaz Ordinary Differential Equation. Aiyoh. Bez gak kelaz neh. Cume, lokasinye yang jaoh agak menguji ketahanan jasmani, emosi, rohani [takde kaitan dengan mane-mane makcik yang ade di dunie neh] dan intelek. Huahua.



Wah, neh kelaz Inorganic Chemistry! The lecturer was originally from UTM. Die baru jek transferred here. I forgot his name. But, he's fun! Sempoi giler... Ade plak aku jadi technician tyme neh. Die tak tahu how nak pasang bende-bende tuh. So, aku konon volunteer gi tolong him to set up the laptop, the projector or things whatever people called. Aku pon tak tahu menahu pasal menatang neh. I mean, langsong tak tahu! Naseb bek menjadi. Fuh... Lega giler.



Apekah? Neh bukan kaki si arwah Michael Jackson. Neh adelah kaki aku yang bergoyang-goyang sambil berpusing-pusing manje. Kenapekah? Posisi neh dilakukan atas dasar kebosanan yang teramat ketare sewaktu sesi pembebelan berjalan secare langsung. Aku ngantok la.



Bile la duit nak masok neh? Nak beli kasut baru r. Da buruk suda kasut ni. Aiyoh. Duit, duit, di mane ko duit? Aku tao la ko dok kat dalam bank, so, tak reti-reti ker nak masok dalam akaun aku tuh?



This is Bangunan Kaca, located at Proton City. Wah, memang totally kace r! Kalau korang baling batu kat bangunan neh, konfiden retak seribu la. Aku tak perasan pon kewujudan bangunan neh, until one of my lecturer told me in her class. Die terpakse berkejar daripade Proton City neh dan teroz ke kampuz for her next class. Sian ok! Jaoh giler...



Sempat la plak aku posing kat sebelah datok harimau neh. Aiyoh. However, ade plak bunyi hon kerete yang lalu kat situh. Huh, ko pekedehal Boyot? Aku ade kacau reban ayam serame ko ker? Hmmm... Dialog neh adelah rekaan semate-mate je. But, kenyataannye, aku lari masok dalam kerete dan teroz drive balek ke kolej kediaman disebabkan kemaluan yang teramat. Huahua. Kesimpulannye, aku merupakan anak teruna yang pemalu lagi sopan~



Air feveret aku ialah teh o ais limau. Hehehe. Simple je. Sedap dan senang nak dibuat. Hari tuh, aku celebrate besday Abang Nan kat restoran Dapor Siam. 9 Julai 2009. Wah, Abang Nan sudah tua yang teramat ye! So, jangan nakal-nakal k! Hahaha. Lupe la plak berape umor die yang sebenar ek? Hahaha. Thanks la coz tyme tuh Abang Nan belanje aku dan Ijat makan. Apekah? Bukankah sepatotnye sebaliknye? Anyway, hepi besday! May all your wishes come true!



Sempat gak aku singgah KFC neh. Kekadang, bez gak gi sini. But, not everyday la. Giler ko nak curik duit bank mane? Anyway, aku nak makan Toasted Twister tuh. Aiyoh. But, da habez la pulak tyme tuh. Out of stock la pulak. Keji tol. Memang ramai sangat orang gi KFC hari tuh. Aku tak tahu kenape dan bagaimane perkare tuh ley terjadi. Adekah mereka dengki dan iri hati dengan aku lantas mereka order kesemue twister tuh? Hmmm...



Tadi, aku gi terjah pasar malam kat pekan Tanjong Malim tuh. Da r sepanjang hari neh dok hujan je. Bayangkan, tak nampak pon encik matahari main cak-cak kat celah-celah awan kumulonimbus tuh! Suram dan tak bermaye la hari neh. Demam kot encik matahari ituh. The whole day was like mendong je. Anyway, kat pasar tadi, memang ramai giler orang r. Yela, takkan ramai giler binatang pulak? Aiyoh. Aku beli popia basah, air kelape dan juge Yong Tao Fu. FYI, aku beli Yong Tao Fu tuh dalam RM8 weh! Giler mahal serte tamak~



Jom melintas. Tengok kiri. Tengok kanan. Tengok depan. Tengok ape lagi? Melintas r! Da selesai pon shopping kat pasar malam yang mule dibuke pade sebelah petang dan lebey tepat jike dipanggil sebagai pasar petang sampai ke malam. Kan?



Da ngantok la. Aku post entry neh pon da nak kol 4pagi weh. Lewat tuh. Hari neh hari minggu. So, aku nak bangon lewat! Eh, bukan hari lain pon bangon lewat ker? Aiyoh. Tak keysah la. Yang penting, keep in touch guys! =}

Selasa, 7 Julai 2009

On you mark, get set, go!

My life as a student begins here...


5th July 2009

Hari ni aku bakal kembali semule ke UPSI. Wah, da lame aku dok cuti, dok kat rumah ni. So, skrg sudah sampai masenye aku kene study balek. Aiyoh. Memang agak keberatan, but, it's my duty. Pepagi lagi aku da bangon. But, hujan turun dengan lebat. Ingatkan nak bertolak awal hari tuh. Terpakse la lewatkan sedikit perjalanan aku ni. So, aku drive dalam kol 10pagi. Hmmm... Agak risau ye. Hujan still turun. Well, memang agak bahaye kekalau drive tyme hujan camni. Takut la sesangat kekalau brake tak makan. Kelaparan la brake tersebut. Kesian gak. By the way, dipendekkan cerita dibantutkan kisah, thank God! Finally, aku sampai ke Tanjong Malim dengan selamat dan bergaye~





Di manekah aku? Ok. Aku kat Poliklinik Syifa. Lokasi lak kat depan Pintu Utama UPSI. Kenapekah aku menerjah tempat ni? Adekah sebab aku sakit menderite tersekse jiwe rage? Tidak ye. Aku teman Ijat [roommate aku] gi hantar kekawan die, Ina dan Sue. Ina terjatuh motor tyme die racing dengan mat rempit! Eh, bukan. Die jatoh tyme wat latihan memandu motor tuh. Ade plak die tersungkur manje tyme buat brek kecemasan. Apekah? Aku lak membayangkan die bawak motor tuh secare terpaling laju sekali dan kemudian, dengan konfiden, die menekan brek secemas yang mungkin. Ape lagi, jatuh tergolek cek mek molek la kat jalan tuh. Kesannye, kaki die bengkak dan luke berdarah. Sian. Pastuh, die kene suntik kat lengan. Now, die dok sakit kaki [jatuh motor] dan juge lengan [kene suntik]. Double the pain~




Pastuh, aku dan Ijat menuju ke Billion. Beli bebarang yang penting untuk membersihkan rumah kami. I'm afraid that the house was like the most hideous place ever. Kotor gile! Bodoh kepade mereke yang bertanggungjawab! Toilet bowl was incredibly ugly! Kekuningan yang melampau dan menjijikkan. Lantai yang penuh dengan kesan-kesan debu dan habuk. Air yang mengalir berwarne perang dan keruh. So, pesanan ni buat Kak Lin yang mungkin sampai mati kerje kat pejabat tuh, "sukati ko je nak dende orang sebab rumah kotor, walaupun pade hakikatnye, rumah tuh da tersedie kotor!". Memang kami bergotong-royong r tyme petang tuh nak bersihkan rumah. Sigh. If only she can see on how hard we cleaning the house. Aku bet die pon tak pernah clean up rumah die macam kami lakukan~








Sesambil ituh, aku grab gak beberape bungkus roti untuk sarapan or maybe supper. Yela, life as a student ni, kekadang tak sempat nak menjamah nasi lemak or whatever breakfast yang heavy ni. At least I will not starve myself~












Antare barang-barang keperluan yang terpakse dibeli akibat rumah yang kotor dan kotor dan kotor. Aiyoh~














Bebarang aku ni pon tak sempat nak kemas. Aku sampai je kat bilik ni, aku terus letak semue barang kat atas lantai, atas meje or in other words, biarkan berselerak je. Huahua. Tak nak kemas lagi because we want to clean up the house first. And after that, aku start kemaz bilik aku ni~










6th July 2009

Wah, kelaz pertame hari ni start kol 1petang la. Huahua. But, I woke up as early as 6.30 in the morning. Memang awal giler. Kalau kat rumah, jangan mimpilah nak bangon tyme tuh! Huahua. Bez gak bangon awal ni. Rase segar dan kemudian, mengantuk~














Tetibe Din mesej aku. Dah boleh amek slip result semester lepas kat fakulti. Aiyoh. Terpakse r aku get ready awal-awal. Bergegas gi fakulti aku, and then, amek slip result tuh. Dalam kol 10.30pagi, aku da sampai kat sane. Selesai. Memandangkan kelaz aku lak kol 1petang, I thought better I went home first. So, aku naek la bus. Alamak! Kene berdiri lak dalam bus tuh. Letih la plak. Tetibe, aku terdengar bunyi ringtone. Dalam hati, "hp sape la ni?", sambil mate aku memandang orang belakang. Setelah beberape saat berlalu, still tak stop ringtone tuh. Aduh. Aku plak macam rase something kat poket seluar aku. Aku kuarkan hp aku, and guess what? It was my phone la! Malu gile aku. Semue orang dok pandang aku. Yela, aku set alarm kol 11pagi, pastuh berkumandang lak lagu 'I Wanna Have Your Babies' by Natasha Bedingfield! Oh my God! Sengal sungguh terase di kalbu~







Aku rindu~

*Nur Husna Qahirah













Sebelum tido ni, aku copy schedule aku kat dalam buku nota yang baru je aku beli tadi. Aku tak sempat la nak print out the schedule, so, aku salin je. Murah dan easy. Huahua. Kalau anda spesies kedekut dan bakhil, try cube kaedah ini! =}











7th July 2009

Korang just bayangkan, aku berebut-rebut nak naik bas ni dengan segerombolan gurlz tersebut? Betape terseksenye hidup aku. Nak tak nak, terpakse gak kan? Kalau tak, cane la aku nak gi kelaz. Kalau bab tolak-menolak ni, same je tak kire lelaki atau perempuan. Semue orang jadi gile nak naik bus. Ade gak suare-suare sumbang yang kate "tak gentleman la lelaki ni, bagi r gurlz naik dulu" dan juge "ladies first" tyme aku nak naik bus ni. Aiyoh. Ade aku kisah ke Joyah, Bedah, Munah dan Salmah? Aku bayar ok nak naik bas ni. So, aku ade hak gak nak naik bas macam kalian. Kalau la aku bagi semue gurlz naik dulu, pastuh, aku nak naik ape? In this case, kepentingan diri diutamakan. Moreover, ade plak orang sewel yang potong barisan. Pure-pure tegur kekawan dorang yang kat barisan depan. Korang ingat korang je ke yang kene gi kelaz, korang je ke yang da lambat nak gi kelaz? Yang aku lelame beratur kat sini nak gi mane lak? Nak gi kelab dangdut ke? Aku pon nak gi kelaz ok!





Wah, aku bangon pagi kol 6 tepat. Aiyoh. Get ready untuk gi kelaz kol 8pagi tuh. Sarapan. Roti dan secawan Nescafe. Semangat berkobar-kobar ni. So, da sampai kat depan makmal, still, lecturer tak datang lagi. Tunggu je r. Almost 30 minutes later, someone told that the lecturer was not coming. And the class then canceled. Wah, bengang gile! Bangon pepagi, tetibe takde kelaz lak. Memang terbakar beb~

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com