Isnin, 29 Jun 2009

"psst... korang kene dengar tao"

Aku nak men sukan beraneka jenis ne~

This entry is all about hot music that I've heard recently. I’m going to highlight about The Saturdays and Elliott Yamin. Both are well-talented and also, their music sounds cool and current. Totally! The Saturdays with the album ‘Chasing Lights’, which was released on 2008, has some great tracks that you must hear them for the first place. Meh aku senaraikan the songs listed on the album...


1) If This Is Love
2) Up
3) Keep Her
4) Issues
5) Lies
6) Work
7) Chasing Lights
8) Set Me Off
9) Fall
10) Vulnerable
11) Why Me Why Now
12) Up (Remix)

The music of this group is sounded like Girls Aloud. A lot! But, it is still great! My pick tracks would be ‘If This Is Love’, ‘Up’, ‘Issues’, ‘Lies’, ‘Work’ and ‘Fall’. You guys should check out these songs! Shake you bon-bon! Hehehe.


Next, it is Elliott Yamin. I love him. He has a remarkable voice! Since American Idol Season 5, which he ended up as 2nd runner-up, still, he is more successful than the winner itself, Taylor Hicks (the old-young man) and also Katharine McPhee. The album ‘Fight For Love’ was released somehow on 2009 (I don't know the exact date), still panaz lagi ni. So, better korang dengar this album. IMO, this album is better than his first one. It has a lot of great tracks! Almost! I truly mean that.


1) Let Love Be
2) Know Better
3) Fight For Love
4) You
5) Can’t Keep On Loving You (From A Distance)
6) Don’t Be Afraid
7) You Say
8) Apart From Me
9) Cold Heart
10) How Do I Know
11) This Step Alone
12) Someday

Aku suke giler kat lelagu ‘Fight For Love’, ‘Can’t Keep On Loving You (From A Distance)’, ‘Don’t Be Afraid’ and ‘Apart From Me’. By the way, the song ‘Don’t Be Afraid’ is my most favorite of the bunch. Lagu ni ade rentak ‘Spotlight’ by Jennifer Hudson and Elliott Yamin ni plak nyanyi sejibik :lenggang-lenggang kangkong, kangkong tepi telaga: sore David Archuleta! And maybe that is why I love this song. And, if you guys are sort of Archie's fans, you will love this guy too. They both are in the same league~

"I'll buy you nice things that I cannot pronounce"

Ahad, 28 Jun 2009

Kepada ... Daripada ...

Aku terbangon awal plak arini. Kol 7pagi. Hehehe. Why huh? Ya. Ofcoz la ade sebab-musabab yang mendorong aku gigih bangon ni. Hmmm... Sis aku ni. Die daftar UiTM la today. So, kami sekeluarge nak gi anta die kat Shah Alam tuh. But, I was not going to send her. I stayed home. The reason was... Let it be a secret of me. Hehehe. A stupid excuse actually. I don't know why.

Anyway, I accompanied her with my cousin, Kak Zura, to buy some stuff that she (maybe) forgot, yesterday. We went to Parkson, and then Jaya Jusco. Lastly, Mydin! Hehehe. Ade la plak, Nana gi kedai kasut yang same sebanyak TIGA kali! 1st tyme, we pusing-pusing dan guling-guling (ni tipu je). Tengok-tengok je dulu. Then, 2nd tyme, Nana da ade pilihan. But, beliau not ready to decide lagi. Die diselubungi rase ragu-ragu, keliru, konfius-mius serte tak tahu mane satu idaman kalbu. So, kami teroskan pencarian kami dengan melangkah keluar daripada kedai yang terbabit. Apekah? For the 3rd tyme, kami masok lagi. Aiyoh! I prayed that she will buy the shoes! Please... The promoter pon was like tak larat nak layan kitorang. Apekez die wat bibir konon-konon Angelina Jolie la walaupon pade hakikatnye sejibik Alek Wek! Silakan muntah sambil bercanggung. Hehehe. Ya, finally Nana beli gak kasut tersebut.

Kekalau korang rase korang huduh,
cube tatap gambar ni berkali-kali ye.
Nescaye, anda akan bersyukur pastuh.
For those yang tak kenal,
die ni supermodel Alek Wek.
Bayangkan... dan menakutkan.

Nana ade gi tao kat aku, "takot takde kawan" tyme die kat sane. Oh, aku tanye "nape lak?" kat die. Well, "tak ramai kekawan gi UiTM" tuh. Well, it is a common issue. Awal lagi kan? Aku rase sume orang pernah, mungkin akan mengalami sume tuh. I mean, at first, memang la kite tak kenal ramai orang kat tempat yang kite baru sampai tuh. But, I'm sure, as the time goes by, the more friends you will get. So, Nana jangan la risao k? Aku cakap berdasarkan pengalaman sendiri la kot. Hehehe. Well, setiap kali aku sampai kat tempat yang baru, the 1st thing that coming inside my head would be like "who's gonna be my friends?" tyme tuh. Memang risao giler, giler dan giler. Nape lak camtuh? Sebab, I am no good in social skills. Aku tak terer dalam bab 'jual minyak' ni. But, I managed to get new, best friends in each place I have visited. The only matter is tyme.

Nasihat kepade Nana, don't be sad. Just enjoy the moment you have. Well, Nana da pernah hadapi semue ni kan? Jadi, kali ni, ofcoz la Nana da terer sket. Cube ingat tyme memule Nana masok;

1) tadika,
2) SKDN,
3) SDDS,
4) SBPI Selandar,
5) KMJ,

dan sekarang lak, UiTM. Proses yang same, situasi yang same kan? Jadi, no problem la. Hehehe. Neway, take care! Daripade abang, good luck k.

p/s: sori sebab tak dapat anta Nana~

Ok. Sekarang kite gumbira dan lompat!

Khamis, 25 Jun 2009

Kita Yang...

Kami bakal Cikgu Matematik.

"Kita yang mengawal perasaan. Bukan perasaan yang mengawal kita."

Apekah? Ok. Tadi aku tengok BLOGGER BOY kat 8tv. Kali ni episod 5 lak. Petikan dialog kat atas ni merupakan nasihat Budi. Nasihat Budi wat pelajar gurl ni yang syiok kat die tuh. Adekah patot budak tuh nak pindah-randah gi pusat tuisyen yang len? Semate-mate jelez, dengki, panaz hati dan ketidaksanggupan beliau melihat cikgu Budi tuh skandel-mendel dengan Nina. And! Obvious la sesangat si Nina tuh hot and spicy... [tak sanggup nak skodeng budak tuh syiok sendiri]

Ok. Kembali kepada subjek dan predikat kite di sini, ye, memang sepatotnye dan seharosnye kite yang mengawal perasaan kite. Bukan kite dikawal oleh perasaan. Secare ringkas wal BAMBANG PAMUNGKAS, don eva neva ikot perasaan ye. If we are not capable to handle or manage our feelings ni, kite MUNGKIN NANTI mengambil tindakan yang bodoh dan sekaligus menjadikan muke kite hodoh. Ape yang penting? Bukan kerjesame ye. Sudeh kepade kerjesame itu. Di sini, the important thing is we must know to lead of our own feelings to feel great, to feel passionate about life. Learning to recognize and stay with our feelings is such a valuable moment. We can learn that by feeling something, we don't have to act on it. Otherwise, we can be angry and choose how to respond rather than let the anger control us. Right guys? The more we know how we feel and ways to feel, release, be with, or let go of our feelings, the better we feel about ourselves.

Beliau Bambang Pamungkas yang hangat digembar-gemburkan tadi.

'Mungkin Nanti' ni dendangan Peterpan.

*****************************************************************************

Apekah? Itu adalah intro. Agak panjang kan? Ye. Nak wat cane. Mencurah-curah idea merapu tanpa lemak tepu kat kepale ni. Tak lame lagi aku da nak balik Tanjong Malim la. Lagi seminggu. Mungkin tak sampai seminggu. I feel excited, yet annoying. Excited because I just can't wait to see my friends. Such a long holiday right? Kekawan lak ade yang dok Kelantan, ade kat Pahang, Johor, Sarawak, KL dan sebagainye. Memang tak jumpe la. By the way, there will be new students! Ye, juniors. Excited to see some new faces then.

What about I feel annoyed lak? Why huh? It's all because I sort of heard about what's going on there. Kat Pejabat Kolej Kediaman Aminuddin Baki, UPSI. Ade ke patot? Memang tak patot! Kejam! Oh... Aku dan kawan-kawan aku da tulis surat untuk dok serumah semester depan. But, rejected! Katenye, sebab tak menepati syarat-syarat dan terma yang telah ditetapkan. Pulak tuh, keputusan hakim nescaye muktamad! Ape berok kepade mereke yang bertanggungjawab? Sebelum ni, ok je kitorang wat surat. Da TIGA semester beb kitorang tulis surat skema macam ni. And approved! Tetibe, semester depan lak tak dapat? Memang kebabooom la emosi aku ni! Aku terime dengan hati yang bengkak dan bergunung berapi terbakar berasap serta menggelegak nan mendidih~

p/s: Kepade kawan-kawan aku yang mane aku tak sempat nak hang out or dating dengan korang, aku mintak maaf k? Kekadang kite ade masalah kos, jarak dan mase yang tak menentu dan disebabkan semue elemen tuh, tak dapek den nak nolongnye! Moral of da story, kenang daku dalam doamu! Jugak mimpi korang~

Selasa, 23 Jun 2009

"aku nak cite ni"


Ello. Hari yang paling pelik dalam sejarah hidup aku. Hari ni aku keluar dengan kawan-kawan aku. 5 people included me. Kami berkata sepakat membawa berkat gi mandi sungai kat Gunung Datok, Negeri Sembilan. Seperti biase, last minute punye plan lagi. Sebelum tuh, ni list kawan-kawan aku yang sengal-sengal manje tuh:

Kmel
Pencinta alam yang setie. Sanggup berhabisan duit semate-mate menziarahi seekor lembu di zoo serte melawat si ulat beluncas di taman rame-rame. Jike beliau sedang memandu, beliau lebih rele melanggar seorang nenek si bongkok tiga daripada seekor ayam yang tiade bulu. Bayangkan!

Ejam
Comel, kelakar dan manja. Beliau mempunyai bentuk tubuh yang menggiurkan. Menjadi idaman para jande di kampung beliau. Hidup untuk makan? Mungkin itu visi dan misi beliau.

Pyan
Hitam tawar dan kelat. Memiliki susuk badan yang kecil membuatkan ramai tertanyekan apekah umur beliau? Ramai yang cube menebak jawapan, ramai juge yang tersasar. Beliau begitu bangge dengan keawetan mude beliau. Bercite-cite menjadi ahli perniagaan yang terunggul di Selat Melake.

By the way, Pyan ajak sepupu die, Fuad. Well, aku tak kenal sangat beliau. Oleh itu, aku takde info la pasal die ni. Abaikan. Seperti biase, normal dan selalunye, aku drive. Aku drive gi Gunung Datok. Tetibe si Ejam ni beri cadangan.

"Ape kate kite gi mandi kat Sukabumi?"

Huh? Sukabumi? Aku tak pernah dengar langsung name tempat tuh. Well, Ejam yang pernah gi kat situh. So, die sorang je yang tahu. Kami yang lain memang konfius-mius gak la. The last time si Ejam ni jejakkan kaki die kat tempat tuh, he was only seven years old! Mase tuh die cume darjah satu! A long period. Entah tempat tuh ade lagi ke tak. Nak tak nak, ikot je la. Biase la. Kat mulut kate 'TAK KISAH' kan? Tapi dalam hati, menjerit 'TIDAK' la. Hehehe.

*****************************************************************************

Sepanjang perjalanan kat lorong nak masuk Sukabumi tuh, memang menggerunkan. Feeling seram tuh! Semak kiri, semak kanan. Dahan terjuntai sane, dahan terjuntai sini. Kalau geng Pemburu Hantu nak cari sangat entiti, try cari kat sini. Mesti beratur hantu-hantu tuh nak masuk TV. Hehehe. Bile sampai je kat tempat tuh, aku terus belok dan kami gelak kuat-kuat seh! Sengal tol la Ejam ni. Ade ke kitorang yang ensem dan comel ni nak mandi kat tempat camtuh? Huahua. Ok. Imagine tau. Tempat tuh macam kolam ikan dengan air berwarne hijau kehingusan? Wah, siape nak mandi kat situh? Ofcoz la kami semue lari gi tempat yang sepatutnye.

*****************************************************************************

Sesampai je kitorang kat Gunung Datok, kami gi lepak la dulu. Belom mandi lagi. Borak-borak la. Teringat la zaman sekolah dulu. Kami da datang sini tyme sekolah dulu. Program bagi Kelab Alam Sekitar. Tahun 2005. Waktu tuh kami Form 5. Kelakar betol ok. Aku agak skema tyme sekolah dulu ye. Pengerusi Persatuan Sains, Penolong Penyelia Pengawas, Bendahari Putera Islam [kat sekolah aku, ade persatuan ni ok], pengerusi majlis bagi setiap kali perhimpunan sekolah pade hari Isnin dan sebagainye. Banyak tol ye. Hehehe. Well, itu zaman sekolah. Sekarang da lain. People change. The matter only is time.


Back to the story here. Kami jadi boring. Takde orang kat situh yang mandi. Lagipun, Pyan dengan Fuad da gi kat situh semalam! Dengan family dorang! Kejam betol. Kalau gitau awal-awal, kitorang ley gi kat Sagil. Ok sikit tempat tuh. Nak wat cane, da sampai pon. Kitorang pun bertafakur sambil 'fiqir fiqir na na na na na'~
[aku jumpe ayah aku kat situh, die nga survey tempat untuk program sekolah die!]

*****************************************************************************

Teke? Apekah keputusan yang kami amik? Hehehe. Kami semue gi WetWorld Pedas. Memang lame gile aku da tak gi kat situh. Sesampai je kami kat situh, kami memang terkejut beruang! Kerete kat situh tak sampai sepuluh bijik. Sunyi. Aku rase macam kat ruang vakum. Tiade bunyi langsung. Kami gelak lagi. Apela kelakar sangat hari ni. Semue bende yang kitorang buat, semue tak kene. Kami masok dan mandi seperti biase. Kami tawaf satu WetWorld tuh. Kami naik sane, kami naik sini. Rase macam WetWorld tuh kami yang punye! Memang takde sorang pon. Ade r gak makcik-makcik dan juge pakcik-pakcik beserte anak-anak dorang yang ponteng sekolah gi mandi kat situh. Kalau nak kire bilangan dorang, takyah gune jari-jemari kat kaki! Kat tangan je da cukup. Menakutkan...



adekah anda nampak sesiape di pintu masuk ni?
takyah buang mase nak cari.
ye. memang takde sesape.

kesian kedai ni.

pedas sangat ke ombak die tuh?
lagi pedas sos tomato cap Munah Jande.

Memang fantastica boring dan sengal. Hehehe. Sian gak kat Pyan sebab hari ni besday die! Besday die disambut dalam suasane yang boring, mengejutkan, spontan dan kelakar. Takpe. Ape yang penting? Kerjesame. At least, we spend time together kan? Enjoy~

kami amat 'gembire' di sini!

Isnin, 22 Jun 2009

Selamat Hari Ayah & Jom Jejalan

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam sejahtere. Yang dihormati, my beloved followers. Yang dikasihi, para pembace blog aku dan tak reti-reti nak follow aku. Ye, trimas semuenye! Huahua. Ok. Oh, before I forgot, Happy Father's Day! To my Ayah, I love you so much. Ayah la yang the best, the bomb, the da Vinci code [huh?]! Ayah la superhero dalam hidup aku. Ayah, you are the man! Ayah, you are great, better than Batman, Spiderman, Superman, Cicakman dan seumpamenye [adekah termasuk Rahman, Leman, Seman dan lain-lain man?]

Perjalanan dimulakan dengan hujan yang lebat giler.

Today. Aku keluar dengan family. Pakej keluarge katenye. Aku keluar bersame Ayah, Ibu, Bob, Nana, Ika, Una and also, my cousin, Kak Zura. Apekah tujuan kami membuang mase, wang dan tenage kali ni? Tujuan terutamenye, kami bersame-same buy things for the next sem. Awal kan? Well, Nana da tamat pengajian die kat marix. Then, die dapat tawaran 'Kejuruteraan Kimia' kat UITM Shah Alam. That's the main reason why we must go shopping today. Nana daftar next week. Da dekat da. Hahaha.

Suka-suki hati aku.

Empat bersaudare. Huahua.

Sebelum.

Selepas.
Maaf ye di atas kehodohan gelas tersebut.

Aiyoh. Suda kenyang.

Pantai yang suam-suam kuku.

Ini tandas. Bukan taman rekreasi ye.
Kami tak jamin kalau anda jumpe binatang
seperti biawak, ular, belalang mahupun
mentadak mentadu di dalamnya.

Si Nak Beli Eskrim:
Pakcik, awat laju sangat? Kami nak eskrim gak.

Pakcik Eskrim:
Ada aku kisah? Cak Cak Cak Cak Cak Cak Cak [sampai Maghrib]


Siape teringin sangat nak gi bintang?
Sila datang ke sini. Penuhi impian anda ye.
Di sini impian anda boleh menjadi kenyataan.

Nana dan Kak Zura.

Ahad, 21 Jun 2009

Change Me [tag from eipul]


This is a tag from eipul


Before we get this started, there are some rules to play.
The rules:

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Stuck With Each Other - Shontelle feat. Akon
p/s: Hehehe. If the 'someone' is my lover only.

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Jet Lag - Joss Stone
p/s: No idea.

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Biasa Saja - Maia
p/s: No extra please. Sometimes less is more.

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Come On Over (All I Want Is You) - Christina Aguilera
p/s: Ya. Come on over!

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Through The Rain - Mariah Carey
p/s: I can make it through the rain. I can stand up once again.

WHAT'S YOUR MOTTO?
Say It Right - Nelly Furtado
p/s: Agree! I am always right! Extinguish my ego please.

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Cinta Mencintai Kita - Ajai & Nurul
p/s: We love each other right?

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Satu & Buronan Cinta - Akim AF7
p/s: Ya. I'm their first child. Number one.

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Hilang - Dayang Nurfaizah
p/s: Afraid of losing everything.

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
No Promises - Shayne Ward
p/s: Oh. Zipped it!

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Impossible - Kelly Clarkson
p/s: Sort of.

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Not Fair - Lily Allen
p/s: Huh?

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
I Will Be There For You - Jordin Sparks
p/s: Exactly!

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
I Drove All Night - Celine Dion
p/s: This could be right.

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Toksik - Aril AF7
p/s: Gila ke? Aku da mati, korang nak shuffle kat depan kubur aku?

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Kau Tipu Aku - Kerispatih
p/s: Aiyoh?

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
It's All Coming Back To Me Now - Celine Dion
p/s: Yeah! Don't come back to me!

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Memory - Jason Castro
p/s: Let bygones be bygones.

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Serpihan Sesal - Maia
p/s: No!

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Rehab - Amy Winehouse
p/s: Hahaha. You guys should go to rehab?

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Change Me - Keri Hilson feat. Akon

People, if i tag u, i hope u guys can reply this tag. Ok?
The chosen ones are:
1.arel
2.adie
3.wadie
4.amir
5.nana
6.norish
7.iekyn

8.kotak hati [i dunno ur real name?]
9.aizul
10.yasmin


Please do so!
Hehehe.

Jumaat, 19 Jun 2009

Blogger Boy


I'm a blogger boy too. Hehehe. But, this entry is not talking about myself ok. I wanna share an opinion about the current youth-oriented series on 8TV. Ya, a very like DEKAT DI HATI of T9. The series has a simple storyline.


Cerita ini berkisarkan kepada kehidupan Budi (Qi), Kid (Nas-T) dan Nina (Julie Woon). Budi merupakan seorang guru tuisyen. He teaches Mathematics! Just like I'll do. Dia kureng tegas and a very slumber person. Ciri-ciri seperti ini boleh didapati dalam diri aku gak! Huahua. Adekah Budi itu aku? Renung-renungkan dan Selamat Hari Bapa?


Kid, he is Budi's housemate. A player. Not football player or whatever sports. But, playboy. Romeo. Buaya. Hehehe. Meanwhile, Nina is Budi's friend. Tapi, lost contact for quite some time. Till the day when Budi's girlfriend, Zehan (Sabrina Hassan) mengambil Nina sebagai photographer for her wedding shoot. Zehan is not marrying Budi after 2 years they've been together as a couple. Tetibe je si Zehan ni mintak breakup kat Budi sebab die da ada somebody. Bodoh. Kalau la aku ni jadi Budi, aku bakar rambut die! Pastuh, aku tolak die jatuh tangga. Aku tarik die g kereta. And aku ikat die kt ekzos kereta tu. Finally, aku akan seret die dengan memandu kereta selaju 200km/j, dari Melaka ke Narathiwat (lagi?), pastuh patah balik g Negeri Sembilan. Singgah Port Dickson jap. Nak mandi sat. Pastuh, sambung balik perjalanan ke Danga Bay. Ada Jom Heboh lak. Lastly, aku anta die g Zoo Melaka. Finish. [abaikan segala kekejaman yang cuba aku sampaikan]

But, dalam cerita ni, ada beberapa perkara yang agak jelik pada pandangan aku. Ya, Nas-T as Kid always pakai singlet putih die tuh. N also seluar pendek. Bukan ape, macam kureng menarik la kot. Next, Budi's appearance is quite messy la. Kureng kemas. Ada selekeh sikit ye. Hehehe. Need improvement. That's all. The rest, best!

The story is simple and nice. For those yang tak tengok lagi, please do so. Or you'll regret it. Hehehe.









Rabu, 17 Jun 2009

Kepenatan & Keletihan


TIRED. I am so tired. Today, Wednesday. Last Sunday, my grandma from Batu Pahat came to pay a visit my family here in Malacca. She stayed for three days. She is funny, talkative and out-going. When she opens her mouth, all there's left to do is smiling. Dia ada cerita. Banyak cerita. Cerita tentang kehidupan dia. Ya, mungkin tidak diketahui oleh semua orang. Kini, usianya sudah mencapai angka 71.


She was crossing the road.

*********************************************************************************

I was supposed to send my grandma to the village. In Batu Pahat. Dia kelihatan tidak sabar untuk memulakan perjalanan pulang. This was when the funny part started. Aku, Nana dan Kak Zura telah memutuskan bahawa kami akan bertolak seawal jam 10 pagi. Aku bersarapan pada jam 9.30 pagi. A cup of nescafe and a slice of bread. Fine. I took a look at the clock, 9.50 in the morning. Another 10 minutes. Guess what? My grandma was sitting at the backseat of the car, for the first place! And the engine was not starting yet! Wah, beliau amat teruja ye! Nak balik kampung. Eh, bukan... Nak balik rumah sendiri, kot?


This is where my grandma living.

I, as her grandchild, also, as a teenager (really?), I felt that she was bored here in my house. She got nothing to do. Aku tinggal di taman perumahan. Ruang yang sempit. Maka, dia tidak mempunyai apa-apa aktiviti untuk dilakukan di sini seperti berkebun, menyapu dan membakar sampah. Poor her.

*********************************************************************************

I was driving to Batu Pahat. I was supposed to exit at Pagoh. But, I didn't saw the signboard. I kept driving until the next exit. Yong Peng. No wonder la I kinda felt weird or misplaced as I passed Pagoh.

"Eh, awat macam pelik je jalan ne?"
"Suda tukar ka?"
"Bia betoi?"

*********************************************************************************

And there were no signboards along the highway after I passed Pagoh. Giler!

"Eh, jaoh da ne. Jangan-jangan kita da sampai kat Narathiwat la?"

"Ye ke? Ingatkan Singapura?
Bukan ke kite menuju ke selatan? Singapura la!
"

"Ye ek? Ok. Ko dapat 10 markah!"

"Sudeh! Hentikan semua ini..."
[sambil teresak-esak?]

Setelah melakonkan drama sebabak secara plural, kami beramai tiba-tiba bagaikan terpaku. Hal ini tiada kaitan sama sekali, diulangi, tiada kaitan sama sekali dengan mana-mana jenis paku yang ada di muka bumi ini, seperti paku tekan, paku pakis, pucuk paku, paku payung, ataupun intan payung? Tetapi, we were like mesmerized by the signboard there, after a long period. Yeah! The exit is near. I was excited. Ok. In a very short time then, we arrived to the exit of Yong Peng.


Underneath pokok kelapak, aku pon dok lepak...

Ok. I went back to Malacca at almost 3 o'clock. A fast and furious journey. But, I do have such good times. Eventhough I'm dying spiritually.

A sweet and nice dish before I went home.

*********************************************************************************

*Nana - Adik perempuan aku.
*Kak Zura - Sepupu perempuan aku.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com