Isnin, 30 November 2009

Taman Seribu Bunga

Okay. Sila buka mulut anda luas-luas dan mula berfikir cane la aku ley gi tempat neh... Ahha. Well, kit0rang da tak ta0 nak gi mane lagik. Yep. Kami da d0k Melaka neh f0r 21++ years. Memang da b0san p0n. S0, we decided nak gi tempat yang tak pernah kami jejakkan kaki lagik. Ya. But, kami tak ta0 la tempat ape pulak tuh. Macam sume tempat da gi jek. Erk. S0, Fyzal p0n drive tanpe hala tuju. Hamek k0! Ter0z bawak tanpe ta0 nak gi mane.

Tetibe, nampak pulak signb0ard tuh tulis 'Taman Seribu Bunga' kat bahu jalan. Erk. Ade ek tempat neh? Haha. 0k. Kite terjah apekejadah tempat tuh... Anyway, aku ade gak pernah terbace pasal tempat neh kat dalam suratkhabar sebel0m neh. Da lame p0n. Da tak hengat p0n apekejadah die tulis tentang tempat neh. Erk. Tetibe jalan raye sesak pulak. Isk... Isk... Isk... Bet0l-bet0l mer0sakkan m0od nak gi tempat tuh.

Atas keazaman yang tinggi serta keterujaan yang meluap-luap [erk... tipu neh], kami gigihkan semangat gak! And finally, we arrived there. Erk. Kene bayar ke? That's the first questi0n yang kuar kat mulut Fizi. 0k. N0. Tak perlu. Hurmmm... By the way, quite nice la tempat neh. Bersepah bunga-bunga kat situh. Tak ta0 la cukup ke tak seribu... Wait... Seribu jumlah bunga 0r seribu spesies bunga? Itu aku tak pasti la pulak. Rase macam seribu jumlah bunga k0t. Ya. Maybe y0u guys ley la datang sini k0t2 da b0san dengan hiruk-pikuk-pinggan-mangk0k kat bandar Melaka tuh. Haha. Plus, ade pasangan mempelai yang datang gi tempat neh gak time tuh. I guess they wanted t0 snap pictures there. Lengkap persalinan pengantin w0keyh. Tahniah.


Ade k0lam w0h. Tak ta0 la ade ke tak hidupan akuatik dalam tuh.

Antara bunga-bunga yang ada kat situh.

Dan lagik. Enj0y.

Erk. Ade gak pancuran air neh.

Sangat ske rumput neh. Hijau giler!

Fr0m left: Fyzal, Jaz, Aril and Hizami.

Latest default pic.

21 ulasan:

sYukCurZ berkata...

lawa default pic tu aha. :p

HIZAMI berkata...

ahaha.
perli ek?
;d

XxfyzlxX berkata...

aha... taw xpe... sok jd taw kuar..
ho3..
pastikan destinasi dirancang tlebh dahulu..
ho3..

HIZAMI berkata...

yep. ajak la adie skali.
k0 msj die ek?
ahaha.
ter0z jumpe kt sane.
erk.

aZizoL berkata...

wah selame aku kat melake pon xpenah g citu..signboard tetiap ari nmpk..huhu

EIPUL berkata...

ko da kira belum, ada 1000 bunga ke tak. Hahaha. Entah2 tak cukup 1000, pepandai je diorang claim taman 1000 bunga. LOL

HIZAMI berkata...

aziz0l:
haha. really? try r. ahha. ;D

HIZAMI berkata...

eipul:
kan? aku p0n nk try kire. tapi tak larat la pulak. ahha. seribu weh! kalu sepul0h, k0mfem aku da kire. huhu~

Zuewairy berkata...

nice pic~

c-jhou berkata...

mesti enjoy kan??? jln2 ngan kwn2...=P

I am Karl berkata...

hizami,

nape x share pic u baring2 kat rerumput menghijau tuh?

hahaha

sure ada amik kan?

HIZAMI berkata...

zuewairy:
thanx.
;D

HIZAMI berkata...

jh0u:
ahha. ya! t0tally.
erk.
;D

HIZAMI berkata...

karl:
erk.
ya.
ade baring.
but tak sempat nak snap.
l0l.
;D

AdiE berkata...

TQ SEBAB X AJAK AKU SKALI!!!!!!!!!
SENTAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TERSGT LA SENTAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HIZAMI berkata...

adie:
erk.
wait.
k0 kan ade kt kl?
menurut fyzl.
weh, bkn salah aku.
erk.

XxfyzlxX berkata...

ha3... she xnk ajak kau..
bluwekkk...
ha3..
banyak ar adie..
ko kn dh gerak pg tu balik dr umh aku..
kteorg g petang tu la..
kompem ko dh kt kl..
hu3...
motif nk sentap??

Just_najmiE berkata...

masa blajar kat melaka dlu, ada nmpk signboard taman nih, tp tak tergerak hati nk pegi.. so how?.. =P

takpa la, if nnt i go to melaka, u jd my tourguide n bwk me jenjalan k since i'm not sure of the way around, and takdak kenderaan.. haha..

love the last pic! (^^,)

HIZAMI berkata...

fyzl:
ahha.
ya rite?
hurm.
so, adie jgn sentap la ek?
hehehe.
=D

HIZAMI berkata...

najmie:
erk.
ye ek?
same la.
x terfikir p0n nk gi.
but, tetibe jek.
ahha.
yep.
ti i jd ur t0uristguide.
ahha.
takde la ta0 sgt melake neh.
sket2 ley r.
ahha~
thnx! =D

Ejay berkata...

Taman Seribu Ringgit ada tak?
huhu

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com