Selasa, 4 Ogos 2009

Sedarlah Kalian

Hari neh hari Selasa. Lagi 5 hari sebelum cuti pertengahan semester aku berakhir. Sejak aku pulang ke rumah pada Khamis yang lepas, aku still tak keluar gi mana-mana. Kenapakah? Ya. Gara-gara H1N1 ituh, aku agak keberatan untuk keluar rumah. Aku pasti ramai antara kalian yang masih tidak sedar akan keseriusan virus neh yang boleh berjangkit kat seseorang pada bila-bila masa saja, tak kira di mana saja anda berada. Di Malaysia, dah 6 orang menjadi mangsa dan mati! Wah, ingat main-main ker? Aku tak tahu kenapa rakyat jelata neh still tak faham-faham lagi. Adakah kalian sedang menunggu something to happen and then you guys baru la nak konon-konon tersedar dari lamunan? And by that time, I am so sure that it's too late. Memang dah terlambat sudah.

It's too late to apologize... It's too late... I'm holding on your rope got me ten off the ground...

Kesimpulan kepada perenggan pertama neh, lantak koranglah~

Sebelum tuh, tyme aku pulang ke Melaka last Thursday, Jac and her friend were following me. Ya. Three of us were heading to Melaka from Tanjong Malim, Perak. Memandangkan kami bercuti secara kejutan ala-ala Akademi Fantasia dan disebabkan kemenularan H1N1 di kawasan neh, kami memang tersedia memakai mask yang telah diberikan. Kami memang siriyes agak gerun dengan H1N1 neh. Yep, sebelum neh, memang kami tak hiraukan sangat isu H1N1. It was like, ada aku keysah? Until the virus paid a visit here. And when some people here were suspected of H1N1. Aiyoh. Tyme tuh la tetiba symptoms of H1N1 tuh seolah-olah macam terkena jek kat batang hidung walaupun pada hakikatnya, sihat walafiat jek aku tengok! Kepala lutut siapa yang tak bergetar Senah? Statement neh dikecualikan kepada pesakit PARKINSON jek. Parkson? Lari topik la tuh. Huahua. So, we wore the mask all the time nak elak sebarang jangkitan berlaku! Apa yang aku nak sampaikan tadi? Jap... Ok. Aku dah ingat. Aku agak mengantuk tyme memandu tuh. Hal neh disebabkan hari semalamnya yang sangat meletihkan dan memenatkan. Aiyoh. So, bagi mengelakkan air bag aku termeletus kebaboom, I decided nak gi beli air 100plus kat Restoran Jejantas Sungai Buloh. Jap! Kereta Kancil macam neh ada air bag ker? Aku bermimpi kot. Then, kami pon secara bersama-sama, tetapi tak serentak, keluar daripada Kancil Hijau ituh dengan konfiden hot memakai mask! Kami tak gila wokeyh! Kami cuma mengambil langkah berjaga-jaga jek. But, somehow, nobody wore the mask except for the cleaners there. And mereka yang ada kat situh tengok kami dengan muka pelik ber-abang-angkat-kan ajaib! Seolah-olah kami pulak yang dijangkiti H1N1! What the duck? Nak wat cane kan? Kami just wat selamba jek. Huahua. Kasihan kepada mereka yang still tidak memahami virus neh~



Anyway, kembali kepada kisah pada hari neh. Finally, aku gi keluar dengan kawan-kawan aku gak. Gi mane? Aku gi karok serta bowling. Aktiviti semulajadi yang aku lakukan pada setiap kali keterkeluaran aku. Ya. Aku ikut suka hati aku jek nak gi letak imbuhan kat mana-mana perkataan kan? Huahua. Wah, aku rasa teramat seronok betol tyme aku memekik serta melolong tadi! Wahai pontianak-pontianak sekalian, anda boleh pencen la ek? Aku lagik hebat menjerit-jerit neh! Huahua. Then, sesi membowling la pulak. Lagi bez weh! Aku terjuara jua dan di samping ituh, dengan serta-merta menewaskan kawan-kawan ituh... Rasa kacak dan comel mula menyelubungi hati serta kalbu. Segmen mengangkat bakul secara solo ituh tadi ditaja oleh Sos Cili Cap Go Meh dan Selipar Berbulu Din Kengkang. Huahua...



p/s: Artikel neh tiada kene-mengena dengan mana-mana Din. Maka, jangan terperasan k~

15 ulasan:

tengku_fir21 berkata...

huhu
tk per keselamatan diri diutamakan

HIZAMI berkata...

fir: yep. kesihatan kot~

AMIREZKA berkata...

prevent is better than cure..
ami pelik when ade org malu nak pakai that mask.. hurmmm...

HIZAMI berkata...

ami: betol kan? yela. agak malu bila orang sekeliling pandang macam we are aliens! kan? aiyoh...

Just_najmiE berkata...

actually, I don't feel weird wearing the mask..
cuma rasa tak selesa ja.. bernafas pun susah dan panas..
tp start esk, I have to wear it to class..
I'm not feeling well, selesema, batuk n pening2 sket.. tp tetap gagah nk komen kat ur blog!.. hahaha.. sgt hebat bukan?(prasan jap).. (^^,)

EIPUL berkata...

takpe2. pakai mask tu ensem sangat kot. Sebab tu sume orang pandang. wakaka.

yang penting ko tetap sempat karok kan? haha

HIZAMI berkata...

najmie: haha. betol tuh. btw, thanx! singgah~

eipul: haha. tuh r psl~

=9

rizz berkata...

sgt mnakutkan kann h1n1 tuh

HIZAMI berkata...

rizz: kan?

Tanpa Nama berkata...

hhuhhuhuhhh pakai la mask

c-jhou berkata...

haha..
kali ni nama dan gambar jac pula yg muncul..
enjoy ur holiday...

HIZAMI berkata...

jhou: haha~

XxfyzlxX berkata...

tp karok ko kalh kn?? aha... yela sore xbes pun..
oho.. i hv a prob to share wif u... nti kite sembang laen.. nest week i blek melake

i'm shin... i'm inesen berkata...

neno neno neno neno neno neno

HIZAMI berkata...

haha.

napekah neno neno?

seb bek tak nano nano~

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com