Rabu, 29 Julai 2009

Release me, please!

Aiyoh. Pening. Runsing. Tak tahu. Weh, aku terkuarantin dalam kawasan kolej kediaman neh! Apekah? Gara-gara H1N1 ituh, the whole students who stay in the college must not leave the place. Anywhere. Anytime. Or even by anyone. Kami dilarang sama sekali tok keluar daripada kawasan neh. Not even once! Unless ada something yang terdesak or important. Aiyoh. So, kami dok termenung sambil pandang-pandang serta jeling-jeling sesama sendiri kerana takde apa lagi yang boleh kami lakukan. Bosan weh! Classes were canceled. Ituh adalah perkara yang paling aku tak gemar. Yup. Bukan disebabkan sifat kolot aku yang tak mencintai cuti, tetapi, UPSI adalah spesies IPTA yang agak kedekut serta berkira. Kenapekah? All lecturers in UPSI are very strict and particular about time management. Ok. Sekarang neh, memang la membuak-buak rasa seronok dan gembira, but, jangan tak tahu, kuliah yang batal from 29th-31st August neh akan digantikan pada hari yang entah bila. Depends on lecturers. Tuh yang kureng best tuh. Ye r. Kang tak pasal-pasal hari minggu aku dicemari oleh al-kuliyyah~

Ya. Kami tak dibenarkan keluar kan? Jadi, kami nak makan apa? Rumput di padang? Atau daun-daun gugur di bahu jalan? Hahaha. Tidak. Makanan disediakan oleh Jawatankuasa Mahasiswa Kolej. Yang penting, ramai giler orang berebut nak dapatkan makanan tuh. Masing-masing dok bawa pinggan mangkuk periuk segala senduk. I felt like I was a victim of natural disasters.

"I am hungry!"
"Give me food!"
"Give me seafood!"
"Give me bigfoot?"

FYI, they only served lunch and dinner only. More? Gi masak sendiri. Tiba-tiba la...

"Perhatian. Kepada semua warga Kolej Aminuddin Baki, anda dikehendaki menghadiri perjumpaan tergempar di hadapan foyer bilik JMK pada pukul 3.30petang ini. Kehadiran adalah diwajibkan."

Aiyoh. Ada perjumpaan lak. In the meantime, one of my friend, Jhou, texted me. She asked whether it was true or not that the university will be closed till 9th August. Wah, I didn't know la. Perjumpaan kol 3.30petang neh. Maybe si pengetua nak bagitahu hal neh. Gosip pasal cuti neh lak da mula tersebar dalam kalangan bebudak tuh. Very the joyah korang kan? I felt that everybody knew about it. Ya. I was so sure. Until si pengetua tuh beritahu secara rasmi, so, it was confirmed that the university will be closed sehingga 9th August neh. Bersorak gembira la bebudak neh! Aiyoh. But, yang benar-benar sihat jek dibenarkan pulang. Yang demam, yang pernah gi jumpa doktor, yang disyaki, yang berkaitan dan sebagainya, adalah tak dibenarkan sama sekali kerana harus dikuarantinkan. Nasib baik aku tak berkenaan. Haha. Aku boleh balik weh!

Syarat-syarat yang perlu anda ikuti bagi membolehkan anda disyaki menghidap H1N1;
*Demam (T>38)
*Sesak nafas
*Sakit tekak
*Batuk
*Selesema
*Myalgia (sakit-sakit sendi)
*Sakit kepala
*Sejarah keluar negara

p/s: malaz nak upload pics... sekeping jek pon jadi r. sori guys~


16 ulasan:

  1. kalau sakit otot kaki (sebab dduk lame sgt dpn lptop) cmne ek?
    hahaha

    BalasPadam
  2. wah, UPSI pun cuti gak?.. hahahaha.. syok la korang, sampai 9aribln.. UUM sampai 2aribulan ja.. huhuhu..

    BalasPadam
  3. mellow: haha. tu sakit sengal la tuh! huahua. =9

    najmie: yep. ye ek? UUM da lame cuti kot? UPSI baru jek cuti. lagipon, cuti neh cuti sem yang diawalkan. jadi, da xd cuti r pasneh. sedey tol... =}

    BalasPadam
  4. owh, cuti mid sem yg diawalkan..

    UUM still cuti mid sem nnt from 14th - 21 ogos.. 2 kali cuti la kirorg.. hehehe..

    BalasPadam
  5. abes r..cuti raye jd pendek..ayo~~

    BalasPadam
  6. ktorg kat pahang xde lagi kene kuarantin...juz suspect jer....cuti midsem kali ni campur skali ngn cuti raya...so cuti raya lama giler laaa..
    hehhehee....

    BalasPadam
  7. najmie: x aci t0l~ huahua... =9

    fir: naseb...

    iekyn: ta0 xpe. aiy0h~

    zara: alamak? taniah la... =9

    BalasPadam
  8. mmm...uitm x ade study week..!!
    argh!! x suke2

    BalasPadam
  9. adie: really? taniah~
    =9

    BalasPadam
  10. wah, so sekarang ko bercuti lar?
    best nyer....
    hoho, tapi dasyatnyer korang yang kena kuarantin...
    macam pelarian pun ada...
    kehkeh

    BalasPadam
  11. eipul: memang pon. bayangkan kitorang nak amek lunch, berebut ramai2 weh! mmg sejibik mcm pelarian~

    BalasPadam
  12. ei ei ei...baru nampak blog ni..
    x sangka nama sy tertera di blog kmu nie..
    hahaha...

    BalasPadam
  13. jhou: haha. =P

    abir: silakan. =0)

    BalasPadam
  14. salam snggah..
    nice blog.
    hebat bngat..
    keep on touch keyh..

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com