Ahad, 28 Jun 2009

Kepada ... Daripada ...

Aku terbangon awal plak arini. Kol 7pagi. Hehehe. Why huh? Ya. Ofcoz la ade sebab-musabab yang mendorong aku gigih bangon ni. Hmmm... Sis aku ni. Die daftar UiTM la today. So, kami sekeluarge nak gi anta die kat Shah Alam tuh. But, I was not going to send her. I stayed home. The reason was... Let it be a secret of me. Hehehe. A stupid excuse actually. I don't know why.

Anyway, I accompanied her with my cousin, Kak Zura, to buy some stuff that she (maybe) forgot, yesterday. We went to Parkson, and then Jaya Jusco. Lastly, Mydin! Hehehe. Ade la plak, Nana gi kedai kasut yang same sebanyak TIGA kali! 1st tyme, we pusing-pusing dan guling-guling (ni tipu je). Tengok-tengok je dulu. Then, 2nd tyme, Nana da ade pilihan. But, beliau not ready to decide lagi. Die diselubungi rase ragu-ragu, keliru, konfius-mius serte tak tahu mane satu idaman kalbu. So, kami teroskan pencarian kami dengan melangkah keluar daripada kedai yang terbabit. Apekah? For the 3rd tyme, kami masok lagi. Aiyoh! I prayed that she will buy the shoes! Please... The promoter pon was like tak larat nak layan kitorang. Apekez die wat bibir konon-konon Angelina Jolie la walaupon pade hakikatnye sejibik Alek Wek! Silakan muntah sambil bercanggung. Hehehe. Ya, finally Nana beli gak kasut tersebut.

Kekalau korang rase korang huduh,
cube tatap gambar ni berkali-kali ye.
Nescaye, anda akan bersyukur pastuh.
For those yang tak kenal,
die ni supermodel Alek Wek.
Bayangkan... dan menakutkan.

Nana ade gi tao kat aku, "takot takde kawan" tyme die kat sane. Oh, aku tanye "nape lak?" kat die. Well, "tak ramai kekawan gi UiTM" tuh. Well, it is a common issue. Awal lagi kan? Aku rase sume orang pernah, mungkin akan mengalami sume tuh. I mean, at first, memang la kite tak kenal ramai orang kat tempat yang kite baru sampai tuh. But, I'm sure, as the time goes by, the more friends you will get. So, Nana jangan la risao k? Aku cakap berdasarkan pengalaman sendiri la kot. Hehehe. Well, setiap kali aku sampai kat tempat yang baru, the 1st thing that coming inside my head would be like "who's gonna be my friends?" tyme tuh. Memang risao giler, giler dan giler. Nape lak camtuh? Sebab, I am no good in social skills. Aku tak terer dalam bab 'jual minyak' ni. But, I managed to get new, best friends in each place I have visited. The only matter is tyme.

Nasihat kepade Nana, don't be sad. Just enjoy the moment you have. Well, Nana da pernah hadapi semue ni kan? Jadi, kali ni, ofcoz la Nana da terer sket. Cube ingat tyme memule Nana masok;

1) tadika,
2) SKDN,
3) SDDS,
4) SBPI Selandar,
5) KMJ,

dan sekarang lak, UiTM. Proses yang same, situasi yang same kan? Jadi, no problem la. Hehehe. Neway, take care! Daripade abang, good luck k.

p/s: sori sebab tak dapat anta Nana~

Ok. Sekarang kite gumbira dan lompat!

7 ulasan:

  1. oh u minor chemistry ek.. cool.. thats my major.. haha but nt really la.. =) i knw that alek wek... used to see her in tv... doing catwalk.. hahaha.. but never knw her name.. lucky i knw from ur blog.. =)

    BalasPadam
  2. btw congratz to ur sister.. =)

    BalasPadam
  3. yea.
    minor in chemistry.
    my pleasure!
    hehehe.

    BalasPadam
  4. wawawa a gud bro patutnya teman adiknya dftar..hahahaha

    BalasPadam
  5. alamak.

    bkn xnk g.

    ade alasan.

    ;)

    BalasPadam
  6. alek wek. ingatkan alex yong. Lalala

    BalasPadam
  7. huahua.

    ketipang payong...

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com