Isnin, 4 Jun 2018

Lirik Lagu Sabyan - Ya Maulana

Salam.


Lirik Lagu Sabyan - Ya Maulana

Didadadi didadam
Didadadi didadam
Didadadi didadam
Didam

Dengan kasihmu ya Robbi
Berkahi hidup ini
Dengan cintamu ya Robbi
Damaikan mati ini

Saat salahku melangkah
Gelap hati penuh dosa
Beriku jalan berarah
Temuimu di syurga

Terima sembah sujudku
Terimalah doaku
Terima sembah sujudku
Izinkan ku bertaubat

Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana

Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana

Sabtu, 19 Mei 2018

Lirik Lagu Siti Nurhaliza & Khai Bahar - Cinta Syurga

Salam.


Dato' Sri Siti Nurhaliza berduet bersama Khai Bahar dalam lagu baharu berjudul Cinta Syurga. Katanya lagu Cinta Syurga ni lagu zikir yang menggunakan melodi lagu Comel Pipi Merah. Haaa... Adakah lirik ting ting tang ting tara ting ting ke ting tang ting masih dikekalkan? Sama sama kita tunggu! Lagu Cinta Syurga akan mula boleh dilanggan di platform platform digital tidak lama lagi dan siaran radio sempena bulan Ramadan ni. Jadi maknanya lagu Cinta Syurga ni belum release lagi lah kan? Laaa... Aku baru nak dengar! Haha! Sabar ya?

Lirik Lagu Siti Nurhaliza & Khai Bahar - Cinta Syurga

Hasbi Rabbi
Hasbi Rabbi Jallallah
Ma Fi Qalbi
Ma Fi Qalbi Ghairullah

Subhanallah Maha Suci Allah
Alhamdulillah Puji Bagi-Nya
Allahu Akbar Allah Maha Besar
Maha Pengasih Dan Penyayang

Subhanallah Alhamdulillah
Allahu Akbar Ya Allah

Allahu Allahu Allah
Allahu Allahu Allah

Di Mana Dia Cinta Syurga Saya
Cinta Syurga Saya Al-Quran Juga Sunnah
Mari Berdoa Mohon Sejahtera
Allahumma Inni As Alukal Afiyah

Subhanallah
Alhamdulillah
Allahu Akbar Lailahaillallah

Hasbi Rabbi
Hasbi Rabbi Jallallah
Ma Fi Qalbi
Ma Fi Qalbi Ghairullah

Tak sabar ke tu?

Jumaat, 18 Mei 2018

Baju Melayu Moden Raya 2018 - Tips Khas Untuk Lelaki

Salam.


Hari ini aku nak share tips terutamanya kepada lelaki lelaki kat luar sana bagaimana untuk memilih Baju Melayu pada Hari Raya Aidilfitri supaya nampak segak dan bergaya. Errr... Poyo tak? Bajet aku ni siapa nak bagi tips tentang Baju Melayu ni? Haha! Entri ni sekadar memberi panduan kepada lelaki kat luar sana tu dalam memilih Baju Melayu yang moden untuk Hari Raya Aidilfitri tahun 2018 ni. Tapi panduan ni tertakluk kepada terma dan syarat mengikut taste aku je. Kalau taste aku tak sama dengan taste korang kisah pula aku pasal korang dah pergi sana ni blog aku suka hati aku lah yang aku tiba tiba emosi dah kenapa ni? Haha!

Dah bersedia?

Tips Untuk Lelaki Dalam Memilih Baju Melayu Moden Raya 2018
  • Masih mengekalkan gaya klasik.
  • Fesyen yang tidak keterlaluan baik daripada segi kombinasi warna mahupun design. Less is more!
  • Saiz baju yang tidak terlalu ketat dan tidak terlalu longgar.
  • Minimal.
  • Fabrik yang selesa, tidak panas dan berkualiti tinggi.


Sejujurnya aku lebih suka Baju Melayu yang basic je. Tapi sebelum ni aku pernah juga pergi hantar kain kat tailor dan aku minta dia jahit Baju Melayu tu mengikut design yang konon konon tengah viral masa tu tapi last last aku pakai Baju Melayu yang tu sekali je. Serius cakap aku pakai Baju Melayu yang tu masa Hari Raya Aidilfitri yang pertama je lepas tu aku dah tak pakai dah.

Hari hari seterusnya kalau aku terpaksa atau tiba tiba nak pakai Baju Melayu aku akan pakai Baju Melayu yang basic je. Takde dah aku nak pakai Baju Melayu yang fancy bagai ke yang ada design konon konon hipster ke yang ada dua tiga empat warna ke. Lagipun Baju Melayu yang basic ni senang dipadankan dengan seluar lain tak kisah lah seluar track ke seluar slack ke seluar jeans ke seluar pendek ke ehhh kau dah kenapa nak pakai Baju Melayu dengan seluar pendek nak kena pijak secara berjemaah ke apa. Haha! Tapi itu lah preference aku untuk tahun 2018 ni. No more design pelik pelik ke lain daripada yang lain ke di luar kotak ke.


Jadi sekarang ni korang dah jumpa belum Baju Melayu untuk tahun 2018 ni? Haaa... Tak payah pening pening sebab korang boleh cari Baju Melayu yang moden yang bergaya yang cantik untuk Hari Raya Aidilfitri kali ni kat CIRGARO. Kat mana? Aku ulang sekali lagi kat CIRGARO. Nak aku ulang lagi tak? Boleh boleh. Aku ulang kat CIRGARO.

Ada apa dengan Baju Melayu daripada CIRGARO ni?


Rekaan Baju Melayu daripada CIRGARO masih mengekalkan ciri klasik tapi terdapat sentuhan moden pada kolar mandarin dan potongan seluar yang kecil pada bahagian lutut hingga kaki seluar. Selain itu, Baju Melayu ni mempunyai lima biji butang sedia ada yang diperbuat daripada tempurung kelapa. Corak semula jadi kat butang butang ni memang unik dan berbeza antara satu sama lain. Jadi lepas ni takde lagi masalah butang hilang betul tak? Design tersendiri tanpa lari jauh daripada imej asal Baju Melayu.

Menerima sentuhan moden dan minimal, Baju Melayu kali ni dipasang poket dada tanpa pesak dan dua poket bawah. Jadi Baju Melayu ni boleh dipakai sebagai kurta dan boleh digayakan dengan seluar jeans, seluar slack dan kain pelikat. Hebat bukan?


Menggunakan fabrik Hybrita Cotton Japan, Baju Melayu ni menjanjikan keselesaan, tidak panas dan tidak mudah berkedut. Imej klasik, unsur minimalis dan moden menjadi kelebihan Baju Melayu daripada CIRGARO untuk tahun 2018 kali ni yang didatangkan dalam tiga warna, iaitu, biru gelap, pink belacan dan maroon dengan saiz bermula daripada S hingga 4XL.


Jangan tak tahu yang Baju Melayu daripada CIRGARO ni boleh dipadankan dengan Baju Kurung Moden Alyssa Luxe Peplum yang sedondon warna dia. Haaa... Semua koleksi baju raya lelaki untuk Hari Raya Aidilfitri tahun 2018 ni mempunyai pasangan masing-masing. Serius! Jadi apa tunggu lagi? Jom shopping raya kat CIRGARO!
Butik: Lot F4A, First Floor, Plaza Shah Alam, Seksyen 9, Shah Alam


Untuk perempuan pula, korang boleh baca entri Baju Kurung Moden Trend Terkini Raya 2018 kat blog Kisah Emas Putih. Selamat Hari Raya Aidilfitri! Lagi 28 hari! Haha!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com