Isnin, 4 Februari 2019

Private Tutor Matematik & Matematik Tambahan Di Melaka (Alor Gajah) & Negeri Sembilan (Tampin)

Salam.


Saya ada menyediakan perkhidmatan private tutor atau home tuition bagi mata pelajaran Matematik dan Matematik Tambahan. Fokus kepada seorang pelajar dalam satu masa, saya memberikan sepenuh perhatian bagi memperbaiki kelemahan di samping mengukuhkan pengetahuan dan keupayaan anda dalam mata pelajaran yang ditawarkan. Terpulang kepada anda sama ada mahu diadakan di rumah anda sendiri ataupun di rumah saya.

Peluang ini adalah terbuka kepada pelajar pelajar sekolah menengah yang berada di sekitar Melaka dan Negeri Sembilan sahaja. Saya mengutamakan daerah Alor Gajah bagi Melaka dan bandar Tampin bagi Negeri Sembilan. Mata pelajaran yang ditawarkan adalah Matematik Tingkatan 1 hingga Tingkatan 5 serta Matematik Tambahan Tingkatan 4 dan Tingkatan 5.


Telah mengajar lebih daripada 7 tahun, saya adalah pemegang Ijazah Sarjana Pendidikan Matematik daripada Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan sedang berkhidmat sebagai tenaga pengajar di salah sebuah institusi latihan. Untuk makluman, yuran yang akan dikenakan adalah RM20 per jam. Jika berminat, boleh hubungi saya di talian 018 2345 123. Terima kasih.

Jumaat, 18 Januari 2019

#10YearChallenge - Dari 2009 Hingga 2019

Salam.


Wow! Demam #10YearChallenge sedang melanda netizen satu dunia! Aku seperti biasa tak nak ketinggalan untuk berkongsikan gambar aku bagi menyahut seruan dan cabaran yang menjadi fenomena di laman laman sosial. Acah acah ikut trend lah tu. Kata social media enthusiast? Kena lah join sekaki. Orang kata baru lah relevan. Haha! Dasar tak sedar diri umur dah cecah angka 30 kan?


Dah 10 tahun dah?

Gambar aku pada tahun 2009 tu diambil semasa menghadiri kenduri kahwin sahabat aku semasa di sekolah menengah. Diam tak diam dah nak masuk 10 tahun usia perkahwinan dia! Dan aku? Masih mencari lagi sampai sekarang. Tengah mencari ke tu? Takpe. Jodoh itu rahsia Allah. Tak sangka juga macam tu rupa aku 10 tahun yang lepas. Sebab aku rasa macam dah handsome dah masa tu. Sekali? Aku tertipu dengan diri sendiri! Haha!


Berbeza! Memang berbeza!

Jauh gila beza! Kau orang sendiri boleh nampak pada 10 tahun yang lepas aku kurus bukan main. Sekarang? Tak payah cakap lah. Dah rupa maggi kembang lepas 30 minit terbiar. Rambut pula sejenis tercacak. Dah macam duri durian kan? Style pun tak nak kalah. Masa tu memang tengah trend baju kemeja kotak kotak macam tu. Ingatkan dah cukup bergaya dah masa tu. Haha! Entah entah gambar aku pada tahun 2019 ni pun akan ditertawakan dalam masa 10 tahun akan datang.


Tapi tak sangka juga gambar cabaran tu menerima lebih daripada 20,000 impak. Suka lah tengok aku buruk macam tu? Haha! Apa apa pun semoga kita menjadi orang yang lebih baik dalam semua perkara pada tahun 2019 ni. Baik daripada segi tingkah laku, fizikal, emosi, rohani mahupun intelek. All the best!

Lirik Lagu Faizal Tahir - Bisa Aja

Salam.


Faizal Tahir ni tak pernah mengecewakan dalam menghasilkan lagu lagu yang berkualiti, moden, catchy dan relevan. Boleh kata dia ni genius dalam mengarang dan mencipta lagu. Dah dengar lagu Bisa Aja yang baru release hari ni? Pehhh... Sekali dengar je aku dah boleh sangkut dengan lagu tu. Serius! Dan tak sampai satu jam aku dah pasang lagu Bisa Aja ni lebih daripada sepuluh kali. Lirik yang direct dan mudah difahami, aku yakin kebanyakan daripada kita boleh relate dengan lagu ni.

Lirik Lagu Faizal Tahir - Bisa Aja

Ingatkah lagi pada diri ku
Atau sengaja kamu mahu menyakiti ku

Ingatkah lagi kali terakhir
Ku mendengar suara mu bilang pada ku rindu

Aku hanya mahu diri mu tahu kau

Bisa aja telefon ke cell phone
Bisa aja telefon selalu
Ku tahu banyak mahu bicara
Ku kan selalu ada

Bisa aja telefon ke cell phone
Bisa aja telefon selalu
Ke cell phone
Selalu

Bisa aja kamu terbang jauh
Tinggi dan pantas mengejar mimpi
Tinggalkan ku dan semua di sini

Hanya satu perlu diri mu tahu

Dah cepat dengar sana!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com