Ahad, 5 April 2015

Senarai Pemenang Anugerah Bintang Popular BH 2014

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Tahu tahu je malam ni ada siaran Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014. Macam mana aku boleh tak tahu? Nampak sangat dah tak kisah sangat pasal ABPBH ni. Dulu? Ye la kot excited nak tahu siapa menang. Sekarang? Lantak kau la. Haha! Ke tu salah satu tanda aku dah semakin tua? Kbai. Tapi suka tak suka, layan la jugak sampai habis. Sambil sambil tu update entri kat blog, gosok seluar baju dan macam-macam lagi la. Takde la aku fokus depan tv



Artis Baharu Lelaki Popular
Hafreez Adam
Hisyam Hamid
Nazrief Nazri
Shukri Yahaya
Syarul Ridzwan

Artis Baharu Wanita Popular
Aisyah Aziz
Amyra Rosli
Ayda Jebat
Indah Ruhaila
Puteri Balqis

Pengacara TV Lelaki Popular
AG
Awal Ashaari
Datuk AC Mizal
Datuk Aznil Nawawi
Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
Fara Fauzana
Heliza Helmi
Jihan Muse
Neelofa
Scha Alyahya

Penyanyi Lelaki Popular
Aizat Amdan
Akim
Asfan
Hafiz
Hazama

Penyanyi Wanita Popular
Adira
Alyah
Dayang Nurfaizah
Fynn Jamal
Stacy

Artis Duo/Berkumpulan Popular
6ixth Sense
Akim & The Magistrate
Azhael
Black & RJ
Hijjaz

Pelakon TV Lelaki Popular
Aaron Aziz
Adi Putra
Amar Baharin
Shah Iskandar
Sharnaaz Ahmad

Pelakon TV Wanita Popular
Atikah Suhaime
Ayda Jebat
Emma Maembong
Nad Zainal
Siti Saleha

Pelakon Filem Lelaki Popular
Aaron Aziz
Adi Putra
Shaheizy Sam
Zizan Razak
Zul Ariffin

Pelakon Filem Wanita Popular
Atikah Suhaime
Cristina Suzanne
Neelofa
Sara Ali
Siti Saleha

Artis Komedi Lelaki Popular
Abam
Achey
Jep Sepahtu
Shuib Sepahtu
Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular
Didie Alias
Dottie
Enot
Ifa Raziah
Jihan Muse

Penyampai Radio Lelaki Popular
AG
Deen
Ebby Halim
Johan
Salih Yaccob

Penyampai Radio Wanita Popular
Abby Fana
Adibah Noor
Anisma Azwati Ahmad
Dina Nadzir
Fara Fauzana

Personaliti Popular Kategori Online
Faiz Dickie

Gandingan Serasi Di Layar Kategori Online
Zul Ariffin & Ayda Jebat

Artis Lelaki Stailo Kategori Online
Zul Ariffin

Artis Wanita Stailo Kategori Online
Siti Nurhaliza

Pasangan Selebriti Romantis Kategori Online
Awal Ashaari & Scha Al-Yahya

Artis Paling Kontroversi Kategori Online
Sharnaaz Ahmad

Anugerah Sepanjang Hayat Kategori Online
Tan Sri S M Salim

Anugerah Bintang Paling Popular BH 2014
Shaheizy Sam


potpetpotpet : Relevan lagi ke Anugerah Bintang Popular ni?

Rabu, 11 Februari 2015

Pantun Pengacara Majlis

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!





Alhamdulillah. Hari Jumaat lepas aku jadi pengacara majlis lagi untuk kesekian kalinya. Entah dah berapa kali aku jadi pengacara majlis kat tempat kerja aku tu pun aku tak tahu la. Aku dah lost count. Tapi aku takde la kisah sangat pun. Tu salah satu sumbangan aku kat tempat kerja aku kot. Kalau aku pandang tugas sebagai pengacara majlis tu sebagai sesuatu yang membebankan, memang hancur la majlis tu jadinya. Nak tak nak, aku kena terima dengan hati yang terbuka dan sentiasa bersikap positif. Anggap je aku ni ada super power dan super power aku ialah mengacarakan majlis kat situ. Demi kesejahteraan negara, aku pun terpaksa la gunakan super power aku untuk menyelamatkan rakan-rakan sejawat yang lain kat situ. Tapi super power aku cuma berguna kat situ je. Kalau kat tempat lain, aku surrender. Hehe.

Kali ni aku nak kongsikan pantun-pantun yang aku pakai sepanjang aku jadi pengacara majlis kat situ. Kot kot ada la yang nak pakai pantun sebab tiba-tiba jadi bidan terjun kena paksa jadi pengerusi majlis ke kan? Haha! Padan muka! Kat sini aku kongsikan pantun alu-aluan, pantun sebelum bacaan doa, pantun jemput beri ucapan, pantun jemput merasmikan majlis, pantun jemput makan dan pantun sebelum majlis bersurai. Haaa... Tapi takde la setiap 10 saat kau nak berpantun kan? Berdosa tau. Agak agak la nak berpantun tu. Dua atau tiga rangkap pantun pun dah cukup.

Indah berbalam si awan petang,
Berarak megah di Tanjung Bidara,
Pemanis kalam selamat datang,
Awal bismillah pembuka bicara.

Dalam diam mata bertentang,
Jiwa pun rela hati dah suka,
Pemanis kalam selamat datang,
Majlis bermula tirai dibuka.

Kerat rotan bersama buluh,
Sayang bertahun tumbuh setempat,
Diangkat tangan jemari sepuluh,
Doa dipohon biar selamat.

Tepi berangan rumpunan buluh,
Buluh merimbun subur teramat,
Diangkat tangan jemari sepuluh,
Doa dipohon biar selamat.

Dara rupawan tersenyum manis,
Petik kenanga kuntum delapan,
Hadirnya tuan penyeri majlis,
Molek kiranya susuli ucapan.

Sudilah tuan tampil ke depan,
Tampil ke depan menyambut salam,
Sudilah tuan beri ucapan,
Kata aluan pemanis kalam.

Sudilah tuan tampil ke depan,
Tampil ke depan tersenyum manis,
Sudilah tuan beri ucapan,
Beri ucapan merasmi majlis.

Bukan rumput sebarang rumput,
Rumput berseni bagai hiasan,
Bukan jemput sebarang jemput,
Jemput memberi kata ucapan.

Kalau tuan pikat kenari,
Jangan patahkan batang jerami,
Kepada tuan hormat diberi,
Mohon rasmikan majlis kami.

Tampak sepadan segak bergaya,
Bagai pasangan teruna dan dara,
Bermacam hidangan sudah tersedia,
Dijemput tuan menjamu selera.

Gunung nan tinggi di balik awan,
Bagai terlihat bintang bertamu,
Sampai sini tuan dan puan,
Ada hayat kita bertemu.

Leka bersiap si anak dara,
Teruna tekun memasang pelita,
Kalau tersilap tutur bicara,
Jemari disusun maaf dipinta.
 

potpetpotpet : Pecah kaca pecah gelas, sudah baca tak nak balas!!! HAHAHA!!!

Sabtu, 7 Februari 2015

Zero Juara Maharaja Lawak Mega 2014 | Keputusan Penuh

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Akhirnya Maharaja Lawak Mega 2014 telah melabuhkan tirainya malam tadi. Gelanggang akhir Maharaja Lawak Mega kali ni menampilkan Bocey, Nabil, Sepahtu, Shiro dan Zero. Aku tengok malam tadi rata-rata persembahan lawak masing-masing kurang punch line, dialog berterabur, jalan cerita pun kurang menarik. Nama je gelanggang akhir Maharaja Lawak Mega 2014 tapi tahap persembahan macam kat gelanggang hot seat je kot. Mungkin dah kehabisan idea? So, untuk gelanggang akhir malam tadi ada dua pusingan, pusingan pertama dengan tema bebas dan pusingan kedua tema muzikal. Untuk pusingan pertama, secara peribadinya, persembahan terbaik adalah milik Sepahtu dan untuk persembahan kedua pulak? Tak lain tak bukan adalah milik Zero! Keseluruhannya, aku rasa memang malam tadi Zero paling menyerlah berbanding Bocey, Nabil, Sepahtu dan Shiro.

Juara Maharaja Lawak Mega 2014 - Zero

Naib Juara Maharaja Lawak Mega 2014 - Sepahtu

Tempat Ketiga Maharaja Lawak Mega 2014 - Nabil

Tempat Keempat Maharaja Lawak Mega 2014 - Shiro

Tempat Kelima Maharaja Lawak Mega 2014 - Bocey


potpetpotpet : Tahniah Zero!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com