Selasa, 3 Julai 2018

Pengalaman Menginap Hotel M Summit 191 Penang

Salam.


Masa kat Penang hari itu aku menginap kat Hotel M Summit 191 ini. Lokasi dia memang strategik betul. Dekat gila dengan KOMTAR. Kalau kau orang datang Penang, aku memang cadangkan kau orang menginap kat Hotel M Summit 191 ni. Hotel ni boleh kata baharu juga lah. Interior design dia nampak moden, minimal dan segar. Aku suka! Untuk pengetahuan kau orang, hotel 23 tingkat ini mempunyai 96 bilik suite eksekutif yang terdiri daripada 6 jenis bilik. Jadi kau orang boleh pilih bilik yang mengikut bajet, citarasa dan keperluan kau orang.


6 Jenis Bilik Di Hotel M Summit 191
  • The Deluxe Suite
  • The Splendor Suite
  • The Classic Business Suite
  • The Serene Suite
  • The Baroque Suite
  • The Razzle Business Suite

Hari itu aku menginap bilik jenis The Razzle Business Suite. Wow! Sangat luas ya! Aku rasa sekurang-kurangnya tiga orang boleh menginap kat bilik jenis The Razzle Business Suite ini  Mana taknya ada satu katil saiz king dan satu katil sofa. Haaa... Silap silap boleh seludup lagi seorang! Haha! Sejenis perangai apa itu? Itu sejenis perangai selagi boleh jimat. Boleh? Dan bilik hari itu siap ada skrin projektor! Boleh lah bentangkan projek juta juta kau orang nanti. Kalau takde projek juta juta, tengok filem saja lah.

Jadi mari kita tengok macam mana bilik aku hari tu.











Haaa... Harga satu malam hari itu lebih kurang RM400. Pada pendapat aku, harga dia sangat berpatutan dengan pelbagai kemudahan yang ada kat dalam bilik itu dan selesa itu tak payah cakap lah terlebih lebih orang kata. Aku memang puas hati gila menginap kat situ hari itu walaupun aku hanya dapat menginap dua hari satu malam saja. Pada pendapat aku, berbaloi lah setiap sen yang dibelanjakan.

10 Sebab Untuk Menginap Di Hotel M Summit 191
  • Agak baharu.
  • Terletak di tengah tengah bandar Georgetown.
  • 200 meter dari Komtar, 1st Avenue Penang dan Prangin Mall.
  • Kemudahan WiFi berkelajuan tinggi secara percuma.
  • Sistem parking kereta automatik yang menjanjikan pengalaman yang menarik!
  • Hanya 14 kilometer dari Lapangan Terbang Antarabangsa Penang.
  • Semua unit dilengkapi dengan ruang tamu dan TV flat screen dengan siaran satelit.
  • Kemudahan mesyuarat disediakan atas permintaan.
  • Gym dibuka seawal jam 6 pagi hingga 9 malam.
  • Luas dan selesa.

Serius cantik hotel ini! Tengok gambar gambar kat bawah ini.







Ehhh... Sebelum aku terlupa, aku nak ingatkan kau orang yang sarapan pagi tak termasuk sekali dalam penginapan kecuali atas permintaan. Maksudnya kau orang kena order kalau kau orang nak sarapan. Haha! Tapi aku tak kisah sangat sebab aku nak sarapan makanan yang popular kat Penang ini. Hari itu aku sarapan roti bakar telur goyang dan roti canai kari ayam kat Transfer Road. Pehhh... Terbaik lah! Cuma aku mengharapkan tempat makan dia lebih bersih. Kembang tekak tengok keadaan sekeliling dia. Tapi nak buat macam mana? Katanya wajib makan kat sini kalau dah sampai kat Penang ini. Haha!

Untuk maklumat lanjut tentang Hotel M Summit 191 ni, kau orang boleh tengok tengok laman web rasmi seperti kat bawah ni. Klik je!


Jadi apa tunggu lagi? Rancang perjalanan kau orang ke Penang sekarang!

Isnin, 4 Jun 2018

Lirik Lagu Sabyan - Ya Maulana

Salam.


Lirik Lagu Sabyan - Ya Maulana

Didadadi didadam
Didadadi didadam
Didadadi didadam
Didam

Dengan kasihmu ya Robbi
Berkahi hidup ini
Dengan cintamu ya Robbi
Damaikan mati ini

Saat salahku melangkah
Gelap hati penuh dosa
Beriku jalan berarah
Temuimu di syurga

Terima sembah sujudku
Terimalah doaku
Terima sembah sujudku
Izinkan ku bertaubat

Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana

Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana

Sabtu, 19 Mei 2018

Lirik Lagu Siti Nurhaliza & Khai Bahar - Cinta Syurga

Salam.


Dato' Sri Siti Nurhaliza berduet bersama Khai Bahar dalam lagu baharu berjudul Cinta Syurga. Katanya lagu Cinta Syurga ni lagu zikir yang menggunakan melodi lagu Comel Pipi Merah. Haaa... Adakah lirik ting ting tang ting tara ting ting ke ting tang ting masih dikekalkan? Sama sama kita tunggu! Lagu Cinta Syurga akan mula boleh dilanggan di platform platform digital tidak lama lagi dan siaran radio sempena bulan Ramadan ni. Jadi maknanya lagu Cinta Syurga ni belum release lagi lah kan? Laaa... Aku baru nak dengar! Haha! Sabar ya?

Lirik Lagu Siti Nurhaliza & Khai Bahar - Cinta Syurga

Hasbi Rabbi
Hasbi Rabbi Jallallah
Ma Fi Qalbi
Ma Fi Qalbi Ghairullah

Subhanallah Maha Suci Allah
Alhamdulillah Puji Bagi-Nya
Allahu Akbar Allah Maha Besar
Maha Pengasih Dan Penyayang

Subhanallah Alhamdulillah
Allahu Akbar Ya Allah

Allahu Allahu Allah
Allahu Allahu Allah

Di Mana Dia Cinta Syurga Saya
Cinta Syurga Saya Al-Quran Juga Sunnah
Mari Berdoa Mohon Sejahtera
Allahumma Inni As Alukal Afiyah

Subhanallah
Alhamdulillah
Allahu Akbar Lailahaillallah

Hasbi Rabbi
Hasbi Rabbi Jallallah
Ma Fi Qalbi
Ma Fi Qalbi Ghairullah

Tak sabar ke tu?

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com