Rabu, 17 Oktober 2018

Seram & Takut Di Nights of Fright 6, Sunway Lagoon Malaysia?

Salam.


Tak tahu nak buat apa hujung minggu ni? Mari sini aku nak cadangkan satu aktiviti bagi mengisi hujung minggu kau orang lagi lagi dalam bulan Oktober ni. Aktiviti ni santai je. Sejenis aktiviti jalan jalan cari hantu. Boleh? Yes! Aku cadangkan kau orang pergi mana mana tanah perkuburan yang berdekatan dan tunggu sampai hantu hantu muncul. Haha! Tak lah. Aku cadangkan kau orang pergi Nights of Fright 6 kat Sunway Lagoon Malaysia yang dibuka setiap hujung minggu sepanjang bulan Oktober ni.

Hari: Jumaat hingga Ahad
Tarikh: 28 September 2018 hingga 31 Oktober 2018
Masa: 7.30 malam hingga 11.30 malam


Katanya tahun ni lebih menakutkan! Betul ke? Nights of Fright 6 ada menyediakan 8 jenis rumah hantu yang menjanjikan pengalaman menarik dan menyeramkan sepanjang kau orang berada di situ. Tapi hari tu aku tak sempat nak masuk semua rumah sebab ramai gila orang! Aku hanya sempat masuk Wendigo, Slaughterhouse 13, Ghost Face dan Scary Tales Theater. Jadi aku harap kau orang boleh susun awal awal rumah hantu mana nak masuk dulu supaya tak kempunan ikan tembakul di kemudian hari.


Senarai Rumah Hantu Nights of Fright 6

Wendigo


Phobia


Slaughterhouse 13


Ghost Face


Scary Tales Theater


Zombie Zoo


Ghostbusters


Horrorwood Studios


Harga Tiket Nights of Fright 6

Normal Rate: RM69
Express Combo: RM114 

Kalau nak harga tiket yang lebih murah, ada harga promosi untuk pengguna dan pelanggan Maybank, AEON, UOB, Hong Leong Bank, Celcom dan Digi. Kau orang boleh rujuk laman web Sunway Lagoon untuk maklumat lanjut. Jadi apa tunggu lagi? Jangan lupa uji keberanian kau orang hanya di Nights of Fright 6! Dibawakan khas oleh Sunway Lagoon Malaysia.

Selasa, 16 Oktober 2018

Aktiviti Sihat Lari 5 Kilometer Sempena Hari Sukan Negara 2018

Salam.


Alhamdulillah. Pada hari Sabtu yang lepas, aku telah berjaya melengkapkan larian 5 kilometer anjuran Proton HSN21KM bersempena dengan sambutan Hari Sukan Negara 2018. Dah lama sebenarnya aku tak join event running ni. Mungkin sebab tu badan aku seperti kembang semacam je. Haha!



Dah 2 tahun dah event HSN21KM ni buat kat Dataran Merdeka. Dan dah 2 tahun juga aku join event HSN21KM ni. Tapi tahun ni tukar tempat pula dah. Tahun ni dia buat di Stadium Nasional Bukit Jalil. Jadi kita orang naik tren je pergi sana.

Trek larian 5 kilometer kali ini bermula di stadium dan kemudian patah balik di Calvary Convention Centre sebelum ke garisan penamat. Pada pendapat aku, trek dia agak mudah. Tapi ada juga beberapa bahagian yang mendaki. Cuma tak terlalu mencabar. Haha! Berlagak nampak? Aku ambil masa lebih kurang 30 minit untuk menamatkan larian tu. Not bad lah untuk aku yang jarang join event running macam ni.




Jumpa lagi tahun depan!

Isnin, 1 Oktober 2018

Lirik Lagu Isma Sane - Derita

Salam.


Aku tak kenal siapa Isma Sane ni. Tapi aku tahu yang lagu Derita ni popular dalam kalangan netizen. Sana sini orang nyanyi dan cover lagu tu. Apa yang sedap sangat dengan lagu Derita ni? Haaa... Korus lagu ni relatable dengan mereka yang pernah bercinta dan disakiti. Bait bait lirik yang direct dan mudah difahami menambahkan lagi rasa pedih tu. Jangan tak tahu yang lagu ni ciptaan sepenuhnya oleh Isma Sane sendiri.

Lirik Lagu Isma Sane - Derita

Ku sangkakan kau permata
Tapi hanyalah di mata
Bagai duri yang melukai
Diri ini

Sejujurnya ku tiada
Teman lain di hati ku
Kau berubah tanpa ku rela
Mengapa ini terjadi

Kau katakan sayang tapi ku terluka
Ego mu menggunung
Kau tak pernah mengalah
Padahal diri mu punca semuanya

Bagaimana lagi harus ku terima
Jika kau begini
Yang selalu menyakiti ku
Walaupun bersama kau selit derita

Video muzik lagu ni baru je dilancarkan pada dua hari yang lepas. Sedih tengok video muzik dia. Jangan lupa sediakan tisu sehelai dua mana tahu teresak esak lepas tengok video muzik ni. Haha!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com