Isnin, 26 Januari 2015

Filem Tracers | Menarik Tapi Hambar?

 Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!


Semalam aku, Adik dan Kak Zura tengok wayang filem Tracers. Aku ajak dorang sebab dah lama sangat tak tengok wayang ni. Aku godek laman web gsc berapa kali entah sebab aku tak tahu nak tengok filem apa tapi aku nak tengok wayang jugak. Boleh macam tu? Ke duit banyak sangat sampai tak tahu nak pakai untuk apa dah? Amin. Hiks. Takde la sampai macam tu sekali. Kak Zura dah lama ajak tengok wayang sekali. Lepas tu Adik pulak cuti dua minggu sekarang ni, cuti semester. So, apa salahnya kan?


Best ke tak filem Tracers ni? Pada pendapat aku sebagai penonton biasa je, bagi aku filem ni tak sehebat nama Taylor Lautner tu sendiri. Sebab apa? Sebab separuh masa pertama filem tu bosan gila walaupun separuh masa kedua dia best gila. Separuh masa pertama dia sibuk dengan watak Cam (Taylor Lautner) tu. Latar belakang hidup Cam agak kabur sebab takde imbasan akademi fantasia macam mana dia end up hidup sorang sorang lepas tu bekerja sebagai bike meseenger. Tapi aku tahu la dia terpaksa pinjam duit daripada mafia semata-mata nak tolong bayar kos perubatan ibu dia yang sakit. Ayah dia pulak dah lama takde kot? Entah lebih daripada lima kali aku, Adik dan Kak Zura menguap kat dalam panggung wayang tu. Tapi apa yang menarik pasal filem ni ialah dia mengetengahkan sukan parkour. Haaa… Parkour? Pernah nampak tak yang orang lari atas bangunan lepas tu melompat daripada satu bangunan ke bangunan yang lain? Yang macam monyet sikit tu? Tahu tak? Haha! Yang tu la... Filem ni masa babak dorang melompat-lompat tu memang best gila! Tu je la yang best kot. Kalau takde aksi melompat-lompat tu, bila dorang dah mula berdrama, terus jadi tak best. Okay. Jadi, berapa bintang ya? Tiru gaya Farah Quinn ek. Aku beri:

Lepas habis tengok wayang, kitorang terus ke Klebang minum coconut shake pulak. Dah lama kot tak minum coconut shake kat Klebang. Adik pun dah kempunan tu. So beli banyak jugak siap bawak balik rumah. Tak silap aku beli 8 bungkus kot! Tapi yang kitorang punya dah habis minum kat dalam kereta lagi. Tak sempat nak tunggu balik rumah kau.




potpetpotpet : Minggu ni aku busy banyak.

Jumaat, 23 Januari 2015

Loki Si Kucing Comel Ni Datang Dari Mana?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Macam mana aku boleh bela Loki? Haaa... Loki ni kalau korang nak tahu, kucing pertama yang aku bela. Aku ambil Loki masa dia dua bulan lagi. Tak silap aku ambil dia kat Johor Bahru sekitar awal bulan Disember 2012. Masa tu aku tengah kursus induksi kat sana. Dalam aku tengah mengantuk dan bosan dengar ucapan, aku pergi buka mudah.my tengok anak-anak kucing kat situ. Niat kat hati cuma nak tengok tengok je. Entah macam mana aku boleh bernafsu nak ambil seekor bawa balik rumah. Dah jodoh Loki dengan aku kot? Hiks.

Sekarang Loki ni dah berumur 2 tahun 3 bulan. Kalau ikut umur manusia, Loki ni dah 24 tahun. Lebih kurang macam umur aku kot? Sebaya pun boleh. Haha! Tapi apa yang menyedihkan, Loki dah jadi bapa dah. Aku? Calon pun masih tercari-cari dan teraba-raba. Simpati tak? Hehe. Okay. Setakat tu je la kot sesi pengenalan tentang Loki si kucing comel ni. Nanti kita sambung kisah Loki dengan lebih lanjut. Dah alang-alang meh kita tengok antara koleksi gambar Loki masa dia kanak-kanak ribena lagi. Comel yang amat kot!

Ni hari pertama aku ambil Loki. Dia duduk dalam kotak ni daripada Johor sampai Melaka. Sedih tengok dia.

Innocent je muka Loki masa ni.

Boleh tak jangan membesar?

Bluwekkk!

Jarang Loki ni duduk kat sofa.

Kena paksa pakai tudung! Haha!

potpetpotpet : Siapa catlover kat sini?

Rabu, 21 Januari 2015

Caliph Buskers

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Sekarang ni semua orang tengah sibuk cakap pasal Caliph Buskers. Semua ni gara-gara persembahan Romancinta dorang dengan Mojo yang menjentik hati dan perasaan seluruh rakyat Malaysia. Tapi paling terjentik, Aweera la kot? Hiks. Tapi aku memang salute dengan bakat semua anggota Caliph Buskers ni. Nampak je macam tak boleh bawa lagu Romancinta tu tapi belum pun habis dorang sampaikan lagu tu, tercampak dah semua orang! Penonton kat stadium siap bagi standing ovation! Penonton kat rumah? Siap angkat kaki duduk bersila atas kusyen! Okay. Lawak hambar macam Nabil kat Maharaja Lawak Mega.

Mata aku masuk habuk masa dorang bawa lagu ni kat AJL29.

Lepas menang persembahan terbaik kat AJL29, pintu rezeki Caliph Buskers ni semakin terbuka luas. Tahu tahu je dorang dijemput untuk memeriahkan lagi segmen Johara Pagi Era semalam. Lepas tu, tengahari tu dorang ada kat Wanita Hari Ini pulak. Kemudian, pagi tadi dorang ada konti Hot FM dan malam tu jugak dorang ada kat Meletop. Haaa... Meriah tak jemputan sana sini? Tak menang tangan kot! Hehe. Alhamdulillah. Dah rezeki dorang kan? Harap dorang tak terkejut dengan gaya hidup macam tu. Tapi aku sangat teruja nak tahu ke mana dorang pergi lepas ni.

All the best Caliph Buskers!

Tweet hari tu pasal AJL29.

Aku dah like page dorang. Korang bila lagi?


potpetpotpet : Tuah ayam nampak di kaki, Tuah Mentor Legend anak didik Mas Idayu.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com