Selasa, 23 Mei 2017

Koleksi Raya Wadi Adra | Design Unik & Patuh Syariah

Salam.


Hari Sabtu 20 Mei 2017 yang lepas aku sempat hadir ke Wadi Adra Lebaran Fashion Night 2017. Aku datang semata-mata nak beri sokongan kepada sahabat aku, Eim atau nama sebenarnya Rahim Azhari, yang merupakan antara tunggak utama jenama Wadi Adra tu. Muda lagi Eim ni tapi pencapaian dia lebih hebat daripada aku yang tak berapa muda ni. Haha!

Malam tu Wadi Adra mengadakan pertunjukan fesyen untuk koleksi raya tahun ni. Ada pelbagai jenis design dan juga warna. Menarik! Selari dengan tagline, Wadi Adra ni sentiasa tampil dengan design yang unik tapi masih mematuhi syariat Islam. Jadi tak mahu ragu ragu sayang... Apa tunggu lagi? Meh la kita tengok apa yang sempat aku tangkap malam tu.








Richie Rachman bertindak sebagai pengacara majlis malam tu. Dan tak silap malam tu ada 25 orang model. Ramai tu! Bukan senang nak kumpul model seramai tu. Model-model tu semua adalah merupakan pelanggan-pelanggan setia Wadi Adra dan merupakan pelajar-pelajar daripada institut pengajian tinggi. Memang cari jodoh je la malam tu. Haha! Apa apa pun tahniah Eim kerana berjaya menganjurkan Wadi Adra Lebaran Fashion Night 2017 dengan baik. Semoga terus maju dan berjaya pada masa akan datang!





Tapi yang penting, aku menang King of the Night malam tu. Haha! Padahal apa je yang aku pakai pun? Takpe la. Tu namanya rezeki.

Isnin, 22 Mei 2017

Tweet Paling Banyak Retweet Di Twitter!

Salam.

Ingat lagi gambar Ellen selfie kat Oscars tahun 2014? Haaa... Aku rasa korang tahu yang tweet gambar Ellen tu adalah tweet yang paling banyak mendapat retweet dalam sejarah di laman Twitter. Ye la. Mana tak dapat paling banyak retweet? Ada Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Bradley Cooper, Jared Leto, Channing Tatum, Julia Roberts, Brad Pitt, Lupita Nyong'O dan Angelina Jolie kot. Kau rasa? Kalau tengok kat situ, setakat hari ni, tweet daripada Ellen tu telah menerima hampir 3.5 juta retweet.


Tapi sekarang tidak lagi. Tweet yang paling banyak mendapat retweet dalam sejarah di laman Twitter telah dirampas oleh tweet Carter Wilkerson yang minta bekalan nugget ayam percuma selama setahun daripada Wendy's! Dah lebih 3.6 juta retweet setakat hari ni! Ya. Nugget ayam telah mengalahkan Ellen, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Bradley Cooper, Jared Leto, Channing Tatum, Julia Roberts, Brad Pitt, Lupita Nyong'O dan Angelina Jolie. Nugget ayam je bro. Haha! Tahniah!


Rekod itu telah dipecahkan pada tanggal 9 Mei 2017 yang lepas. Ni menurut tweet rasmi daripada pihak Twitter. Sangat penting ye. Ni sejarah dunia ni. Semua kena tahu. Haha!


Nampaknya Ellen masih tak mengaku kalah. Banyak betul usaha dia nak rampas balik takhta tu.

6 Senaman Kempiskan Perut Buncit Dengan Mudah & Pantas

Salam.

Sumber gambar: DI SINI

Aku sendiri ada masalah dengan perut. Haha! Nak bersenam pun macam malas je. Macam mana cara nak kempiskan perut? Disebabkan aku tak nak kempiskan perut sorang sorang, sama sama kita cuba 6 senaman khusus untuk mengempiskan perut yang buncit ni. Mudah je. Tak perlu masa yang lama pun sebenarnya. Semua senaman kat bawah ni tak memerlukan apa-apa peralatan atau kelengkapan. Hanya perlukan? Diri sendiri! Yang penting jangan malas. Kalau malas, bagi la 99 senaman pun belum tentu dapat kempiskan perut tu. Betul tak?


Selamat berjaya! Termasuk aku. Haha!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com